Mehanizam za odvod za WC

Anonim

Mehanizam za odvod za WC

Neispravan mehanizam za ispuštanje ne dopušta postupak ispuštanja. Poseban mehanizam je odgovoran za njegov rad. Da biste razumjeli nijanse njegova rada, popravite, potrebno je detaljno upoznati sa samom uređaju, njegovim pogledima i drugim parametrima. Radi se o tome danas s vama i razgovarati u našem materijalu.

Pogleda

Danas postoje dvije vrste mehanizama odvodnje:

  • Jednodimenzionalni;
  • Dvostruki način.

U prvom slučaju, odvod se provodi pomoću cijelog volumena tekućine, koji je dostupan unutar spremnika.

U drugom se nalaze dva gumba odgovorna za iscrpljivanje određene količine vode - više i manje. Upotreba takvih sustava opravdano je jer uštede vodu bez korištenja cijelog volumena kada nema potrebe za to.

Unatoč razlikama u vrsti odvodnog mehanizma, načelo njegovog rada ostaje isto. Na različite načine, ventil se prenosi samo, koji zaključava ispusnu rupu.

Dizajn ovog ventila određuje načelo njegovog rada. U nekim slučajevima, ovaj ventil je instaliran na kraju cjevastih šipki koji djeluju kao preljev. U drugim modelima, ventil se zatvara i otvara se kroz uporabu lanaca od plastike ili metala. Nemoguće je biti uspješan takvom načelu jer sustav često ne uspije.

Mehanizam za odvod za WC

Mehanizam za odvod za WC

Gumbi su podijeljeni u dvije vrste. Neki se međusobno postavljaju međusobno, drugi pružaju otvaranje ventila na štetu plastičnih poluga.

Nijanse posude za ispuštanje za odvod omogućuju ih da ih razlikuju jedni od drugih. Kao rezultat toga, danas postoje dvije vrste:

  1. Strana. Takav mehanizam je relevantan za spremnike vode (spremnici), koji se nalaze visoko iznad zdjele. Za pokretanje, potrebno je posebno uže. Ako je spremnik nizak, predviđen je gumb.
  2. Gornji. Relevantni za spremnike instalirane na dnu ili montirane u zid. Radovi na štetu gumba ili glave. Oni su, zauzvrat, aktivirani ručnim ili automatskim načinom.

Mehanizam za odvod za WC

Glavni elementi

Prije početka obavljanja bilo kojeg popravka ili preventivnog rada, shvatit ćemo u samom odvodnom uređaju.

Svaki model toaletne posude opremljen je s dva glavna elementa - zdjela i spremnik, tj.

Nakon uklanjanja poklopca iz spremnika, ispod njega vidjet ćete ispusni sustav. Uključuje Plutaju, leveries i brtve. Uvjereno, cijeli sustav je podijeljen u dva podsustava - set i ispuštanje.

Tipka zvona, ispusna rupa se preklapa, počinje ulaziti u unutrašnjost tekućeg spremnika. Koristeći plovak, razina unosa vode regulirana je, a kada je potrebno - crani se preklapaju.

Članak o temi: Kako izgraditi tuš soba s vlastitim rukama

Različiti proizvođači proizvode različite strukture, ali to neće promijeniti točku rada odvoda.

Mehanizam za odvod za WC

Načelo rada

Kao što smo primijetili, rad sustava ispuštanja ovisi o funkcionalnosti Dva podsustava - tipična i odvod.

Da biste razumjeli zamršenost cijelog čvora, možete samo odvojenim razmatranjem svakog agregata.

Voda

Armatura za podešavanje vodoopskrbe može biti drugačiji:

  1. S bočnim hranom. U takvim slučajevima ventil je montiran na vrh. U pravilu se takvi sustavi pronađu među domaćim toaletnim zdjelima. Ovo je objašnjeno ovim jeftinim mehanizmom. Ali karakterizira se povećanom bukom pri radu. Na modelima srednje i skupe kategorije cijena, ugradnja cijevi je osigurana. Kroz njega se voda hrani na dno, čime se smanjuje razina buke.
  2. S donjem hranom. Ovaj se sustav nalazi u zaljepnicama stranih i naših proizvodnje. Buka je minimalna od popularnosti i potražnja sustava je objašnjeno.

Mehanizam za odvod za WC

Mehanizam za odvod za WC

Šljiva

Da biste aktivirali odvod, morate povući šipku ili pritisnuti gumb. Najpopularnija i modernija opcija opremljena je gumbom i poluge. Ako je spremnik skriven, to jest, montiran u zidu, gumb je postavljen na zid. Zbog toga, suspendirani toaleti imaju obje prednosti i nedostatke. Karakteristična negativna značajka je složenost popravka, jer se može doći samo kroz malu rupu.

Sustav push-gumba ima 1 ili 2 načina, kao što smo već primijetili. Za velike obitelji, preporučljivo je kupiti varijantu s dva načina koji vam omogućuju ispiranje manjih i više tekućine, ovisno o gumbu na kojem ste pritisnuli.

Neki modeli s dva načina rada su napravljeni jednim gumbom. Ovdje, odvod manjih ili više ovisi o tome koliko je gumb pritisnut.

Mehanizam za odvod za WC

Mehanizam za odvod za WC

Mehanizam za odvod za WC

Metode instalacije

Danas se koriste nekoliko načina za instaliranje ispušnog spremnika. Svaki od njih ima svoje nijanse, prednosti i nedostatke.

  1. Fiksacija iznad zdjele WC školjke. Sa stajališta estetike nije najbolja opcija. Podsjeća sovjetsko vrijeme. Ali popravak može biti lako, nisu potrebne posebne vještine. Prednost je činjenica da se voda spušta ispod sile privlačnosti, zdjela je učinkovitije isprana.
  2. Ugradnja na zahod ili poseban stav. Češće postoji slična opcija od ostalih. Za pouzdanost pričvršćivanja i izbjegavanja propuštanja između zdjele i spremnika, brtve su instalirani iz gumene manžete. Estetski, kompaktni, racionalno.
  3. Ugradnja u zid. Metoda je relevantna samo ako planirate glavni remont za svoj sanitarni čvor. Za takvu metodu potrebno je instalirati spremnik u zid, a izlaz gumba za ispuštanje je van. Zanimljivo što je vidljivo samo zdjela. Štedi prostor, pruža privlačniji izgled sobe. No, popravak je težak, jer možete doći do armature samo kroz rupu ispod gumba za ispuštanje na zidu.

Članak o toj temi: Odaberite za unutarnje urezana vrata drva

Mehanizam za odvod za WC

Mehanizam za odvod za WC

Rezervni dijelovi

Stjecanje rezervnih dijelova za popravak toaletne posude je potpuno prirodna stvar. Mnoge kvarove rješavaju se zamjena komponenti, elementi armature ili cijele čvorove.

Rezervni dijelovi odvodnog sustava uključuju ventile, preljevni sustav, kruške, gumbe, sve vrste priključaka, hranjenje fleksibilnih crijeva, pa čak i punog spremnika. Uostalom, to je keramički proizvod, što znači da ga nije teško oštetiti mehaničkim učinkom.

Naravno, neke komponente mogu se popraviti pomoću epoksidnog ljepila, brtvila, i tako dalje. Ali stručnjaci to ne preporučuju, jer većina tih mini popravaka daje samo privremeni učinak. Ionako će promijeniti stavku će morati. Pa zašto odmah ne kupiti novi rezervni dio? Uštedjet će vam vrijeme, snagu i jamči mogućnost daljnje iskorištavanje WC-a, bez straha da će se u najprikladnijem trenutku privremene mjere pretvoriti u cijeli problem.

Mehanizam za odvod za WC

Značajke izbora

Kupnja rezervnih dijelova uopće nije tako jednostavan proces kao što se čini. Naši savjeti pomoći će pojednostaviti rješenje problema.

  1. Ako imate gornju kap, onda se čvorovi mogu izraditi od različitih materijala. Najbolje je uzeti broncu ili mjed. To su pouzdani, izdržljivi metali koji se ne boje korozije i izlaganja kemikalijama.
  2. U standardnim spremnicima, mehanizmi su pretežno odvojeni. To jest, ventili i zaljev se zasebno izvodi. To uvelike olakšava popravke, ne zahtijeva dodatne troškove kupnje čvora koji je ostao cijeli.
  3. Svakako provjerite kvalitetu proizvoda. Posebnu pozornost na ventile. Pod vlastitom težinom, njihov pokretanje treba biti jasan, čvorovi bi se trebali glatko kretati, bez prepreka. Ako ste primijetili da postoji ljubomoran, to znači da ne vrijedi kupnja takav element.
  4. Kupnja novih brtvila, obratite pozornost na proizvode iz silikona. Oni se razlikuju po snazi, pouzdanosti, u ovoj komponenti značajno premašuju gumene kolege. Savijte ih, razbijte, stisnute. Dobri dijelovi ne počinju puknuti, ne čine tragove deformacije.
  5. Pridržavajte se pravila "skuplji, to znači bolje." Dobri rezervni dijelovi ne mogu koštati jeftino, unatoč visokoj konkurenciji među proizvođačima, što ih smanjuje cijene.
  6. Ako je element poboljšan gumom, izvrsno je. To govori o visokom stupnju odgovornosti proizvođača za njegovu robu.
  7. Ako odaberete loše rezervne dijelove za šljive, posljedice neće biti najugodnije. U pravilu se pojavljuju u obliku curenja.
  8. Ispitati kvalitetu metalnih proizvoda. Oni mogu imati čips, pukotine, ogrebotine, oštećenu geometriju, frank tragove zavarivanja. Svi su to znakovi loših detalja.
  9. Ako samostalno odlučite o izboru, teško je djelovati što je moguće jednostavnije i kompetentnije. Uklonite oštećenu stavku iz WC-a i nosite ga u trgovinu. Stručnjak će pomoći u pronalaženju dostojnog analoga visoke kvalitete. Ali u ovom slučaju, morate biti sigurni u tu trgovinu gdje idete.

Članak o temi: Bugarski Makita 230

Mehanizam za odvod za WC

Mogući problemi

Čak i najviši i pouzdani ispusni sustavi tijekom vremena ne mogu propasti. Kao praksa pokazuje, najpopularniji problemi su stalni protok tekućine unutar spremnika, ili curenje iz spremnika.

Može biti nekoliko razloga za bilo koji:

  • Upleten float. Ovaj problem je najjednostavniji u odluci, budući da je potrebno popravak u takvoj prigodi. Otvorite poklopac, nesebilan plutaju tako da ustane na svom zakonitom mjestu. Iako ponekad zatvoreni ventil ne može sjediti na svom sedlu. Popravite to može biti ručno, pokretanje ventila u rupu.
  • Mehanizam plovka ne radi ispravno. Punjenje vode u granice potrebne u teoriji, nakon čega, ipak, nadopunjavanje ne prestaje. Provjerite funkciju sustava, podizanje plovke što je moguće bliže. Ako u isto vrijeme voda ne prestaje teći, vijest nije jako dobra - morate promijeniti plovak.
  • Ventil isključivanja je povezan s sedlom ili za brtvljenje. Problem je nositi tijekom vremena pečata. Stadio je i ništa se nije moglo učiniti s njim. Ako pritisnete ventil rukom, a istovremeno će se voda zaustaviti, to znači da je krivac upravo brtva. Nije ga teško zamijeniti. Ali postoje i drugi razlozi povezani s malom težinom mehanizma za isključivanje. Ništa se ne može promijeniti. Samo dodajte neke težine unutra, što će vam omogućiti da povucite stavku.

Mehanizam za odvod za WC

Mehanizam za odvod za WC

Kao što možete vidjeti, ispusni sustav radi na različite načine zbog dizajnerske značajke, ali suština načela njegovog djelovanja se ne mijenja.

Najbolje rješenje za izbjegavanje kvarova i neugodnih propuštanja je kupiti visokokvalitetni vodovod, kao i povremeno provoditi preventivne mjere. Ali najvažnije je naučiti pažljivo upravljati vodovodom. Nema oštrih grančica s prekomjernom silom za užad, nema snažnog pritiska na gumb, izbjegavajte šokove na spremniku. Preporučujemo da se filtar stavi na mlaznicu kroz koju voda dolazi iz vodene cijevi u spremnik. To će odgoditi velike čestice, čime ćete izbjeći blokade, pretjerano trošenje elemenata.

Čitaj više