Kuhipne zavjese - Kako odabrati?

Anonim

Kuhinjske zavjese su važan detalj interijera. Od koliko je uspješno izbor izvršen u udobnosti jednog od najvažnijih prostora. Kuhinja nije samo soba za izradu hrane, nego i kreativni laboratorij u kući. Ovdje su često prijateljski sjedenje na šalici kave, provode se kulinarski eksperimenti. A nakon stvaranja nekoliko takvih remek-djela na zavjesama i zidovima, pojavljuju se prskanje i naftne mrlje. Stoga, kuhinjski zavjese ne bi trebale biti ne samo lijepe, već i funkcionalne.

Naravno, svaki domaćica pokušava odabrati uzorke tkanine na temelju vlastitih preferencija, površine sobe ili cjelokupnog stila sobe. Također je potrebno uzeti u obzir veličinu prozora. Prije nego posjetite trgovinu, obratite pozornost na nekoliko bodova.

Kuhipne zavjese - Kako odabrati?

Prilikom odabira tekstila, svakako razmotrite sve nijanse stilskog unutarnjeg rješenja

Gdje početi?

Kako odabrati prave kuhinjske zavjese? Prije svega, morate pažljivo pogledati svoju kuhinju i obratiti pozornost na stil u kojem je napravljen. Ako je popravak prostorije samo planiran, onda je potrebno odrediti temu prvi. Ne biste trebali objesiti strogu pravokutnu tkaninu na srebro Karnis ako se stil "a la rus" vlada u kuhinji, postoje mjesta i žlice, obojeni Khokhlomom, a dio zida pokriva fotografiju s fotografijom Ruski štednjak - vjerojatno će ga vidjeti, možda smiješne. Takve stilistike najprikladnije za nepotrebne kuhinjske zavjese, monofoni ili s tiska, ali ne i preopterećeni detaljima.

Dakle, stil je definiran, glavno razumijevanje, koje bi trebale biti zavjese za kuhinju. Ali ne i sve je tako jednostavno. Važno je razmotriti neke jednako važne nijanse, neobjavljivanje s kojim se može značajno pokvariti cijelu sliku.

Članak o toj temi: Domaća laserska terapija

Kuhipne zavjese - Kako odabrati?

Zavjese s velikim uzorkom vizualno komprimiraju prostor

Kvadratna kuhinja

Ovisi o veličini kuhinje, da li će zavjese biti vizualno smanjene ili povećavaju veličinu prostorije. Postoji jedno jednostavno pravilo: masovne, višeslojne zavjese, nakon čega slijedi par slojeva tila, vizualno hvatanje dijela prostora, privlačeći pozornost na sebe, zašto će se kuhinja izgledati manji. Naprotiv, svjetlo i kratke zavjese na jednostavnim vijencima ostaju neprimjetniji u usporedbi s ostatkom interijera.

Niski stropovi će se činiti višim ako objesite duge zavjese. Isti učinak bit će ako odaberete vertikalni materijal. Horizontalne pruge, naprotiv, omogućuju vizualno proširenje prostorije.

Kuhipne zavjese - Kako odabrati?

Za zavjese u kuhinji ne bi trebale izabrati skupu tkaninu, zahtijevaju delikatnu skrb

Odaberite tkaninu

Iskusni hostese znaju koliko su brze zavjese u kuhinji prljavi i koliko često im je potrebno pranje. Najpraktičniji u tom pogledu je sintetika koja može izdržati višestruke učinke deterdženata bez promjene obrasca i boje.

Međutim, neke žene preferiraju prirodna tkiva - situ, svile, baklje, lagana vuna. Ovi materijali se odlikuju snagom i otporom na vatru.

Tkanina tekstura za zavjese u kuhinji može biti, u načelu, bilo tko. Treba se samo zapamtiti da je kuhinja, prije svega, radni prostor za kuhanje, a neke tkanine apsorbiraju brže mirise, drugi su prljavi, a trećina duže zadržati njihov pogled nakon nekoliko stirika.

Kuhipne zavjese - Kako odabrati?

Zavjese u kuhinji ne moraju biti svijetli naglasak u unutrašnjosti: neutralne, lakonske opcije ponekad izgledaju više pobjednija

Boja zavjese za kuhinju

Zavjese u boji Zavjese zauzimaju središnje mjesto u cjelokupnom kuhinjskom interijeru. Uspjela je kombinirati sve vrste polutona i boja mogu samo profesionalne dizajnere, ali odabrati smjer boje za snagu i jednostavan prosječni stanovnik kamena džungle. Evo nekoliko savjeta za odabir boja zavjesa za kuhinju.

  • Najlakši način da odaberete zavjese u kuhinjskim slušalicama. Ovo rješenje će biti izlaz kada trebate odlučiti o izboru boje jednostavno i brzo.
  • Ako se izbor modela neće usredotočiti na namještaj, obratite pozornost na boju ostalih detalja u unutrašnjosti kuhinje. To mogu biti slike, stolice ili crtanje na pozadini.
  • Crtanje na zavjesama za kuhinju ne bi trebala biti previše utašana, pogotovo ako je složen uzorak već ukrašen pozadinom, kuhinjski namještaj ima frosted oblike ili sva kuhinja visi razne ukrasne ukrase. Isto vrijedi i za već spomenute teške kombinacije od zavjesa i tila.
  • Ako ne želite istaknuti zavjese, vrijedi odabrati opciju bez crteža i složenih zavjesa - onda će se jednostavno pretvoriti u ugodnu pozadinu.
  • Vrijedno je spomenuti o signalima boja u načelu. Kuhinja je mjesto, iza praga od kojih svi alarmi i nemiri trebaju ostati, gdje možete jesti ili piti čaj u mirnoj, opuštajućoj atmosferi, tako da trebate odabrati tople, meke boje, ne iritantne oči. Iznimno je nepoželjno koristiti svijetle narančaste, crvene ili žute boje u dizajnu kuhinje.

Članak o toj temi: Koja je razlika između pirometara?

Kuhipne zavjese - Kako odabrati?

Ako se prozor nalazi u blizini radne površine, bolje je odabrati duljinu utora koja nije niža od prozora

Pogled i dužina zavjesa za kuhinju

Sada tržište ima veliku raznolikost različitih vrsta proizvoda: to su uobičajene platnene, i zavjese i rimske zavjese. Obilje mogućnosti za neku draperiju je jednostavno nevjerojatna, a to ne treba spominjati različite dodatke.

Jednostavno rješenje zavjese u kuhinji je uobičajena tkanina na chalivers. Može biti izrađena od različitih tkanina i s uzorkom i bez, a na trendovima najnovijih trendova može biti slično pozadinu fotografija - jedna cijela slika se sastoji od dvije tkanine s zatvorenim zavjesama. Za one koji cijene prvenstveno funkcionalnost, rimska zavjesa će odgovarati. Pričvršćena je na poseban vijenac. Za rafiniraniji interijer možete odabrati zavjesu s laganim dripeucentnim materijalima kao što je organza ili tila. Gardin može biti kratko i dugo. Duljina zavjesa za kuhinju, u načelu, treba platiti ovisno o prisutnosti namještaja po prozoru, iako standard smatra razinu duljine do prozora.

Kuhipne zavjese - Kako odabrati?

Metalni vijenac za zavjese u kuhinji

Nekoliko riječi o strehe

Odabir korespondencije je također važan. Materijal vijenca mora biti izdržljiv. Osim toga, postoje posebne strehe za određenu vrstu zavjesa, na primjer, vijenac zavjese na povelje treba biti okrugli. Što se tiče stila, strehe moraju formirati jedan tandem s zavjesama, a ne odgoditi svu pozornost, iako to ne znači da bi to trebalo biti u potpunosti bez pojedinosti - postoji mnogo zanimljiva rješenja dizajna.

Kuhipne zavjese - Kako odabrati?

Pilot

O pribor

Sada možete pokupiti ogroman broj pribora za zavjese. Postoje četke i pickup, a ako su prva isključivo dekorativna funkcija, tada su pickup potrebna stvar za zavjese svjetla, tekući materijali koji mogu voditi vjetar iz prozora i izazivati ​​vatru.

Članak o toj temi: Koje su stropna svjetla u japanskom stilu?

Odabir zavjesa za kuhinju i registraciju u cjelini - zadatak nije jednostavan, ali na vašu želju kuhinja će se pretvoriti u pravu jezgru obiteljskog ognjišta.

Čitaj više