Pro i kontra tople (zimske) zavjese: pravila odabira

Anonim

S početkom hladne sezone ne mijenjaju se samo bioritmi ljudskog tijela, već i raspoloženje: svijet širom svijeta postaje hladniji, sivi i preopterećeni. Mi smo više nego ikad cijeniti ugodne, slatke i udobne sitnice topline. Vrijeme je za stvaranje u apartmansku atmosferu zaštićenosti od zimskih jelloksa i hladnog vremena. Bez mijenjanja prozora "odjeća" ne možete učiniti, morate kupiti skup zavjesa za loše vrijeme.

Pro i kontra tople (zimske) zavjese: pravila odabira

Zavjese za loše vrijeme

Zagrijavanje s zavjesama za zimu

U trgovini, među raznovrsnim strukturama, bojama, vrstama tkanina zavjesa lako se zbunjuju. Posebno fascinantni bestežinski, svijetli kao leptiri ljetne mogućnosti, ali zime, tople zavjese su apsolutno iz drugih vrsta tkanina:

Pro i kontra tople (zimske) zavjese: pravila odabira

  1. Tekstura. Zaboravite na letenje, tekuće stvari, među najnovijim novim proizvodima - korištenje mekih, s malom hrpom i "smijeh" tkanina (Shenilla). Ljubitelji upijaju duge večeri u toplini s šalicom čaja bit će oduševljeni materijalom za zimske zavjese s podlogom s sintetičkim cijevima. Klasični modeli su relevantni - jacquard tkanine. Njihov konveks, s crncima, crteži volumena linije okreću prozor kroz umjetničko djelo.
  2. Boja. Boje i nered boje su prikladne za vruće, svijetle ljetne mjesece - takve zavjese u kišnom vremenu uzrokovat će samo nostalgiju na odmoru i iritaciji svjetlosti.

Cardini bi trebali biti gusti (poput odjeće) i topli (kao sunčeva svjetlost). Takvi proizvodi ne samo da zadovoljavaju našu visoku potrebu za udobnom i udobnom, ali će zaustaviti sve-perky tok ledenog zraka.

Pro i kontra tople (zimske) zavjese: pravila odabira

Najkvalitetniji višekorisni prozori prenose se na hladnoću. Topli zrak zimi iz sobe uzima praznine i praznine, gubitak topline također se javljaju u obliku zračenja kroz prozirno prozorsko staklo. Dodatna izolacija i zaštita prozora - guste, teške zavjese laganih toplih tonova, koji se u tom razdoblju koriste ne samo za uređenje. Sorewares za izolaciju prozora postaju element složene zaštite kuće od vremenskih uvjeta i još uvijek.

Članak o temi: Patchwork prekriven vlastitim rukama za početnike: Patchwork Master klasa, stil sheme, kako šivati, fotografiju, bebe prekrivač na krevetu od kvadrata, video instrukcija

Potrebni parametri zimskih zavjesa

Odabirom dekor otvora prozora za hladnu sezonu, potrebno je zauzeti sljedeće karakteristike proizvoda:

  • Spektar boja. S početkom jeseni, intenzitet rasvjete iza prozora trajanja dnevnog svjetla se mijenja. Stoga je važno pretvoriti sivu, teče kroz staklo sumrak u sličnosti sunčeve svjetlosti. Tople zavjese na prozorima pomoći će vam da se nosite s ovim zadatkom uz pomoć ispravno odabrane boje.

Pro i kontra tople (zimske) zavjese: pravila odabira

Spektar boja

Dizajneri savjetuju da žive na toplim nijansama žute, narančaste, bež i terakote boje.

Što je manje prirodno svjetlo u sobi, intenzivnije i zasićene boje zahtijevat će dizajn prozora.

Nemojte se bojati eksperimentirati s vrućim, sparnim nijansama.

Izbjegavajte duboke, tamne boje - takve zimske zavjese stvorit će sumorno, veliko raspoloženje u blago poznatoj sobi.

  • Tekstura materijala. Igra svjetla će stvoriti tkaninu za zavjesu s sjajnom sjajnom površinom. Reflektirajući bljesak i helikopteri će dodati sivi dan svečanog i nestašnog raspoloženja.

Pro i kontra tople (zimske) zavjese: pravila odabira

Važna vrijednost je gustoća tkiva. U prisutnosti nacrta, neprobojnih, teških zavjesa zaustavit će se protok hladnog zraka, prodirući kroz male utore, i neće dopustiti toplinu da napusti grijanu sobu.

  • Postoje vrste zimskih zavjesa, ovisno o broju slojeva koji se koriste pri šivanju tkanine. Cartini se mogu proizvesti na oblozi. Zanimljiva kombinirana obloge i svjetlo, težina premaza (na primjer, iz organske). Dno tkanina dodaje volumen proizvoda i štiti tanku gornju materiju od mehaničkih oštećenja.

Izrađuju se modeli zavjesa od 2-3 slojeva različitih na teksturi tkanine. Možete pobijediti rješenje boja pomoću nekoliko nijansi jedne vrste materijala.

Šipati zajedno, platno se pričvršćuju na vijenac. Višeslojni dizajn omogućuje vam da promijenite položaj prostorije u kratkom vremenu: dovoljno je zamijeniti gornje, što se dogodilo (ili ne odgovara unutarnjem stanju).

Pro i kontra tople (zimske) zavjese: pravila odabira

Višeslojni dizajn

Članak o temi: Fabric slike - korak-po-korak upute za početnike (80 fotografija)

Osim toga, takav "dizajn" ima povišene zaštitne kvalitete:

  • Hladan zrak ne može prodrijeti kroz nekoliko slojeva materije, tople zavjese od vjetra su neodoljiva prepreka.
  • Postoji dodatni izolacijski zračni jastuk između slojeva. Gardin štiti i održava unutarnju sobnu temperaturu na principu termosa.

Ali ne zaboravite na strehe: na njih postoji dodatno opterećenje. Pričvršćivanje treba biti pouzdana da izdrži impresivnu težinu nekoliko tkanina korova.

Pro i kontra tople (zimske) zavjese: pravila odabira

Veličine zimskih zavjesa

Sada smo odlučni s veličinama sezone Gardin. Radijatori u većini soba nalaze se ispod prozora. Duge zimske zavjese pokrivaju svoju površinu, što značajno smanjuje aparate za zagrijavanje topline. A ako govorimo o gustoj, višeslojnoj tkanini koja se koristi za toplu zavjese, onda će se pokazati zaštitne kvalitete kao ogroman nedostatak: ne prolazeći hladni zrak s prozora, oni istovremeno ne dopuštaju radijatorima da zagrije sobu.

Pro i kontra tople (zimske) zavjese: pravila odabira

Stoga, optimalna duljina zimskog kompleta (tako da ne zatvara bateriju) - za nekoliko centimetara ispod prozora:

  • Možete napraviti tople zavjese za početnu željenu po narudžbi.
  • Vertikalne dimenzije variraju s dekorativnim nosačima. Donji dio zavjese lijepo je drapiran ili izabran i fiksiran u željenom položaju pomoću isječaka.
  • Postoji još jedna mogućnost: zavjese transformatora. U sredini zavjese, na horizontalnoj liniji, gumbi su ušiveni, a donji rub proizvoda "završava" od petlji. Duljina zavjesa regulira se po potrebi: s početkom hladnih petlja, zavjesa dobije željenu, otvaranje površine duljine radijatora.

Pro i kontra tople (zimske) zavjese: pravila odabira

Lambren u zimskim mjesecima također ne radi ne samo estetska, već i izolacijska funkcija, što je prepreka hladnom zraku na vrhu prozora. Ali važno je izdržati stilistiku sobe: ovaj dekorativni element ne "sprijatelji se" s modernim, jasnim i konciznim dizajnom sobe. A s malom visinom stropova, lambrene će naglasiti ovaj nedostatak sobe.

Članak na temu: Vrtne staze s terase odbora

Pogledajte video dizajn

Da li zavjese zimi - odlučuju za sebe. U obliku "sklopljenog", oni stvaraju ugodan temperaturni režim prostorije, odsiječe vjetra, mraza i hladnoće, daju sobu željeno raspoloženje. Pravilno odabrane zimske zavjese podržavaju i čuvaju topli, mirnu i ugodnu atmosferu kuće.

Čitaj više