Wicker zavjesa na vratima svilene niti - vrlo je lijepo i neobično

Anonim

Umjetnost čvorova tkanja (Macrame) se koristi od davnina za stvaranje tepisi, kase, zavjesa, torbi i drugih primijenjenih i dekorativnih proizvoda. Šest glavnih tehnika Macrame su poznati, a raznolikost rabljenih čvorova ovisi isključivo od fancy čarobnjaka. Macrame je dobila svoju popularnost zahvaljujući relativnoj jednostavnosti obuke, kao i na minimum potrebnih materijala, pomoćnih alata i uređaja. U isto vrijeme, pravi majstori koriste stotine stotina vrsta čvorova, što vam omogućuje stvaranje jedinstvenih visoko umjetničkih proizvoda.

Wicker zavjesa na vratima svilene niti - vrlo je lijepo i neobično

Makrame

  • Tkanje zavjese to čine sami
  • Što vrijedi početi?

    Napravite jednostavnu zavjesu makame vlastitim rukama neće biti teško čak ni za neiskusnu osobu. Za početak rada, dovoljno je proučiti nekoliko jednostavnih čvorova, upoznati se s jednim od jednostavnih tehnika tkanja, odlučiti o veličinama zavjesa, odabrati uzorak i kupiti potrebnu količinu potrošnog materijala.

    Wicker zavjesa na vratima svilene niti - vrlo je lijepo i neobično

    Za tkanje odabire se materijal s potrebnom čvrstoćom i elastičnosti, kao i sposoban za držanje čvora u fiksnom položaju, ne dopuštajući njegovom prigušenju ili osloboditi. Za samostalno tkanje zavjese Macrame se može koristiti:

    • Uže iz prirodnih materijala (konoplja, lana, juta, sisal, tekstilna vlakna).
    • Neke vrste sintetičkih užeta i graha (s izuzetkom kliznih materijala).

    Glavni nedostatak niti i užad iz sintetičkih materijala je otopiti upletene niti na mjestu rezanja, pa nakon završetka rada, labavi krajevi rastopi se s lakšim ili utakmice.

    Wicker zavjesa na vratima svilene niti - vrlo je lijepo i neobično

    • Stan pletenica.
    • Pamuk, posteljina ili svilena nit, laurex (primjenjuju se za završnu obradu zavjesa, tkanje čipke i stvaranje resa).

    Početni majstor je teško ispravno izračunati potrebnu količinu potrošnog materijala, pa se preporučuje za stjecanje niti i užad s marginom. Treba imati na umu da potrošnja izravno ovisi o debljini niti i složenosti uzorka - deblja nit i složeniji uzorak, to će više ići u čvorove za pletenje. Obično duljina svake niti premašuje duljinu produkta je 3-8 puta.

    Članak o toj temi: Kako poravnati zid ispod pločice: Priprema i poravnanje, polaganje i da li gipsanu površinu u kuhinji

    Alati i pribor su odabrani na temelju kruga proizvoda, složenosti uzorka i prisutnosti dodatnih elemenata (resa, ruffles i drugi). Kako bi zavjese makame vlastitim rukama, trebat će vam:

    Wicker zavjesa na vratima svilene niti - vrlo je lijepo i neobično

    1. Portnovo centimetar i vladara.
    2. Škare.
    3. Igle za pričvršćivanje do baze.
    4. Iglice za šivanje završnih materijala (ruffles, čipka, rub).
    5. Kletanje kuka (zgodan za otkrivanje pogrešnih čvorova i služi kao pomoćni alat pri radu s tankim nitima).
    6. PVA ljepilo za popravak nekih vrsta čvorova.
    7. Osnovni ili okvir za pričvrsne niti. Koristi se mali gusti jastuk, drvena daska ili okvir stabla željene veličine. Za veće pogodnosti na drvenoj površini, pjenaste gume ili se osjećaju mogu pričvrstiti i prekriti gustom trajnom tkivom. Tkanina s plahičnim uzorkom ili neovisnom oznakom značajno će olakšati radni proces. Teme su priključene uz pomoć PIN-a ili na pripremljenoj konturi iz karata.

    Wicker zavjesa na vratima svilene niti - vrlo je lijepo i neobično

    Metalni ili plastični obruči koriste se kao okvir za okrugle uzorke uzorka.

    Odabir kruga uzorka

    Jedna od prednosti macrame je sposobnost da se pokaže vlastitu fantaziju prilikom tkanja. Iskusni čarobnjak samostalno razvija složene obrasce uzoraka, odabire potreban izgled i debljinu niti za stvaranje makronamjerne zavjese na prozorima ili vratima. Novi je bolji koristiti već gotove jednostavne sheme s objašnjenjem pletenih zavjesa Macrame.

    Wicker zavjesa na vratima svilene niti - vrlo je lijepo i neobično

    Proces tkanja

    Trebate li odabrati složene sheme?

    Macrame uzorci se odlikuju velikim sortom i nije uvijek uplašena, složena verzija izgleda bolje za proizvodnju zavjese makame na vratima ili prozoru. Osim toga, bez mnogo iskustva, pridošlice često griješe u izračunima, čvorovi se dobivaju netočnim i nepristojnim, zbog pogrešnog odabira navoja postoje iskrivljene i sudenje pojedinih elemenata. Kao iu svakom novom poslu, morate biti vođeni pravilom "od jednostavnog do složenog", koristeći sheme tkanja zavjese makroname za početnike. Jednostavni obrasci s minimalnim brojem čvorova i izmjena geometrijskih oblika izgledaju atraktivni i originalni.

    Članak o toj temi: Metode lijepljenja reljefnih papirnih pozadina

    Wicker zavjesa na vratima svilene niti - vrlo je lijepo i neobično

    Opcije uzoraka

    Odabir sheme tkanja zavjese Macrame na vratima ovisi o osobnim preferencijama, razinu pripreme (početnika je bolja ostaviti složene sheme za kasnije) i prisutnost potrebnih materijala.

    Također pri odabiru obrasca treba razmotriti:

    • Unutrašnjost sobe, dizajn namještaja i drugih predmeta objekta.
    • Figut cvijeta završava.
    • Stil (tkani zavjese na vratima se kombiniraju daleko od svih stilova i okruženi proizvodima od metala i stakla izgledaju smiješno).
    • Koje su niti potrebne za tkanje zavjese Macrame (ako je već debela Becheva u prisutnosti, nije potrebno odabrati otvaranje uzorak s obiljem malih dijelova, baš kao što tanke nit nije pogodna za tkanje velikih volumetrijskih elemenata).

    Wicker zavjesa na vratima svilene niti - vrlo je lijepo i neobično

    Inače, izbor crtanja, veličine, debljine i boja niti ovisi isključivo od fantazije, iskustva i osobnih preferencija obrtnika. Vrlo često, uzorak je nadopunjen umetcima iz perli, kuglica, drvenih elemenata.

    Zanimljivo je kombinaciji macrame s drugim proizvodima. Ljubitelji plesti zavjese Macrame mogu se kombinirati s tila vezanim uz tul. OpenWork, prozirni til izgleda sjajno u okviru zavjesa i lambrekin tkani od malo tamnjih niti. Macrame zavjese dobro su umiješane s zavjesama od prirodnih pamučnih tkanina i savršeno nadopunjuju kuhinjski dizajn u stilu zemlje, a svjetlo tkane zavjese na vratima od svilenih niti i drugih pletenih elemenata (salveti, lampe, paneli) će dati atmosferu domaće topline i udobnosti.

    Wicker zavjesa na vratima svilene niti - vrlo je lijepo i neobično

    Gdje pronaći obrasce uzoraka?

    Umjetnost Macrame uživa stalnu popularnost tijekom godina, veliki broj časopisa i druge literature posvećene ovoj vrsti igle se proizvodi. Osim toga, neće biti teško pronaći sheme macrame zavjese na vratima na internetu, a na specijaliziranim forumima uvijek možete tražiti savjet od iskusnih obrtnika i raspraviti razne metode tkanja makrome.

    Članak o toj temi: Turkish til s vezom - novi način transformacije unutarnjih poslova

    Tkanje zavjese to čine sami

    Da biste ispunili prvi rad, poželjno je odabrati jednostavnu shemu, s minimalnim brojem čvorova različitih vrsta. Kao iskustvo dobitaka, možete ići na složenije opcije. Dakle, tkanje zavjesa iz konopca na vratima zahtijevat će sljedeće radnje:

    Wicker zavjesa na vratima svilene niti - vrlo je lijepo i neobično

    1. Četiri segmenta povezani su s čvorom sličnim jeziku.
    2. Dvije srednje niti povezane su na dnu.
    3. Ekstremne niti su isprepletene u središtu G8 i su odgođene.
    4. Treći stavak se ponavlja, nakon čega se formira izdržljivi čvor u središtu.
    5. Proizvedena je još jedna slična "Pigle".
    6. Uz pomoć niti smještenih u sredini "svinja", proizvodi su povezani s "osam" čvora. Na isti način, naknadne su praznine pridružene prije primitka tkanine tražene širine.

      Wicker zavjesa na vratima svilene niti - vrlo je lijepo i neobično

    7. Posljednji red je čvrsto zategnut, a krajevi graha slobodno padaju na pod. Nakon završetka rada, krajevi se režu na istu duljinu. Kao rezultat toga, dobivaju se jednostavne i lijepe pletene zavjese.

    Pogledajte video dizajn

    Možete instalirati nastale zavjese na vrata (slobodno padajuće krajeve ukrašene vrata, ali nemojte miješati u prolaz) ili koristiti kao zavjesa - sve ovisi o izboru duljine i debljine niti. Gledanje dužih niti i kontinuiranog tkanja na samom nos, dobivaju relativno guste zavjese na prozorima, a uz korištenje krastavaca, takav se proizvod koristi zajedno s zavjesama kao dodatnim dizajnom otvora prozora.

    Čitaj više