Dizajn spavaće sobe s kauč umjesto kreveta: pravila

Anonim

Spavaća soba je najintimnija soba u kući koja zahtijeva krevet. Ali to se događa da, zbog određenih okolnosti, oprema je nemoguća za punopravni krevet. Udoban i prilično širok kauč uvijek će doći do spašavanja. Tada će jedini problem biti izbor pravog dizajna tako da se soba za odmor ne pretvori u strogi dnevni boravak.

Dizajn spavaće sobe s kauč umjesto kreveta: pravila

Za razliku od punopravnog kreveta, kauč se lako razvija, što povećava područje slobodnog prostora.

Obično izbor u korist kauča čine vlasnike jednosobnih apartmana i studijskih apartmana. U tom slučaju, potrebno je odlučiti za sebe, što je važnije - kombinirati udobnu spavaću sobu i dnevni boravak ili opremiti lijepu zonu za primanje gostiju s krevetom. Ovisno o rješenju, dizajn spavaće sobe treba biti različit i dizajn sofa.

Takva univerzalna spavaća soba ima prednosti. Ne morate brinuti o mjestu za spremanje posteljine. Uvijek možete pretvoriti prilično intimnu sobu u sobu za primanje gostiju, samo preklopite kauč za to. Nezabivljiv plus je povećanje slobodnog prostora, što je nemoguće kada je oprema spavaće sobe punopravni krevet.

Puna spavaća soba

Dizajn spavaće sobe s kauč umjesto kreveta: pravila

Za vizualno odvajanje studio apartmana na zoni može se koristiti dekorativna particija, zaslon ili police s knjigama s knjigama.

Pravilno odabrani namještaj savršeno se uklapa u unutrašnjost spavaće sobe. Glavna stvar je uskladiti se s istim pravilima kao i prilikom obične prostorije za odmor. Odaberite ugodne očne svijetle tonove, vizualno širenje granica sobe. Ali vrijedi se prisjetiti da kauč u ulozi kreveta nameće neka ograničenja. U previše razigranu unutrašnjost, tapecirani namještaj strogi oblici izgledat će kao strani. Nemojte zanemariti elemente dekoracije, ali zapamtite da soba s takvim spavaćim mjestom izgleda bolje ako je uređena u prilično strogom stilu. Općenito, dizajn spavaće sobe neće biti previše različit od uobičajenih unutarnjih rješenja.

Članak o temi: stezaljke za zavjese - popularna metoda pričvršćivanja

I jednostavna pravila pomoći će poboljšati unutrašnjost takve višenamjenske sobe.

  1. Pokušajte organizirati kauč tako da čak i na refleriranim mjestom, on ne ometa slobodno kretanje u sobi. Minimalna širina odlomka je oko 50 cm. S ovom lokacijom možete sigurno ne čistiti spavaće mjesto ujutro, ako kasnite i ne planirani dolazak gostiju.
  2. Dakle, da je san bio miran i pun, kauč za uzglavlje trebao biti blizu zida. Takav sigurnosni učinak osigurat će punopravno spavanje, kao i na poznatom krevetu.
  3. Ovisno o konfiguraciji kauča, morate se pobrinuti za grickalice kreveta ili ih zamijeniti. U nekim modelima, njihova će funkcija uspješno izvesti naslon za ruke.
  4. Pokušajte ući u unutrašnjost spavaće sobe s kaučem slatkih dekorativnih elemenata koji će pomoći u skladu s odmorom.
  5. Nemojte zanemariti mogućnost vizualnog razdvajanja zona spavaćih soba i dnevnog boravka. To se može učiniti uz pomoć naglašenih boja, dekorativnog zaslona ili stalka s knjigama.
  6. Kauč ​​umjesto nesigurnosti u spavaćoj sobi tinejdžera. To će omogućiti i spavati s udobnosti i ne brinuti o postavljanju prijatelja koji su pogledali posjet.
  7. Pazite da dizajn spavaće sobe izgleda i s razgrađenim kaučem. To će pomoći nišama i policajnicama u uzglavlju. Kao i mekani prostirci na obje strane kreveta.

Dnevni boravak s spavanjem

To je malo teže organizirati spavaću sobu, koja uključuje prisutnost punopravnog mjesta za primanje gostiju.

Dizajn spavaće sobe s kauč umjesto kreveta: pravila

Važno je da se kauč zamijeni krevet se lako razvija ako je potrebno.

  1. U ovom slučaju, važno je kombinirati udoban san i okupljanje s prijateljima. U ovom slučaju, bolje je odabrati kauč i dizajn spavaće sobe koji pretpostavlja udobno sjedalo. Koji su poželjni modeli s rasutim jastucima. I da je dizajn spavaće sobe ugodno i organsko, potrebno je biti vođen sljedećim preporukama.
  2. Ako želite instalirati meke stolice nasuprot kauču, pazite tako da nisu preteški. Moraju se držati zajedno sa svakim polaganjem kreveta.
  3. Ne stavljajte kauč na jedan od zidova, prisutnost slobodnog prostora stvara opuštenije atmosfere.
  4. Koristite tehnike zoniranja, oni će pomoći u stvaranju prave atmosfere. Boja ili svjetlo Odvojite prostor za spavanje od radnika, a odmah ćete primijetiti koliko je lakše počelo ugađati na odmor.
  5. Koristiti u unutrašnjosti ogledala. Oni vizualno povećavaju sobu i donose neku vrstu vrhunca. Spavaće sobe s ogledalima uvijek izgledaju intimne i udobne.
  6. Ako planirate u ovoj sobi gledati TV, sam ili s prijateljima, također treba uzeti u obzir. Dizajn spavaće sobe mora biti usredotočen na njega. Potrebno je predvidjeti, u kojem položaju ćete najčešće slijediti zemljište blockbustera, jer je smjer gledanja u sjedećim položajima i laži različit.
  7. Kauč ​​koji zamjenjuje krevet mora biti lako i brzo presavijen. Potrebno je tako da u slučaju iznenadnog dolaska gostiju možete brzo pretvoriti spavaću sobu u dnevnoj sobi.
  8. Iznenađujuće, kao što može promijeniti dizajn spavaće sobe uobičajeni tepih. Ako je vaše mjesto za spavanje prilično nisko, odaberite kompaktne tepihe koje se mogu ukloniti i vratiti na mjesto bez više truda.
  9. Dizajn spavaće sobe, u kojem gosti primaju, ne bi trebali biti previše razigrani ili intimni, osramotit će vlasnike i posjetitelje.
  10. Ako je spavaća soba-dnevna soba jedina soba, pazite na kauč koji obavlja funkciju kreveta, bilo je moguće premjestiti stol bez dodatnog napora. Pojednostavit će se održavanje obiteljskih proslava.

Članak o temi: Section Gates za garažu: Kako odabrati

Ako se odlučite napustiti krevet u spavaćoj sobi u korist kauča, pažljivo je pažljivo s obzirom na interijer da soba za odmor neće postati strog dnevni boravak. Ali ne i sve je tako teško, dizajn spavaće sobe može biti apsolutno bilo tko. Glavna stvar je da se svidio vlasnicima i bio je prilično funkcionalan.

Čitaj više