Zavjese za malu sobu: Kako odabrati odgovarajuću opciju?

Anonim

Prilikom uređenja prostora, nemoguće je zanemariti prostor u korist ljepote interijera, morate pokušati postići harmoniju i ravnotežu. Možete imati nedosljednu pomoć u tom pogledu ispravno odabrane zavjese za malu sobu, koja je sposobna vizualno širiti područje, podizati stropove, odvratiti od funkcionalnih i dekorativnih deficita dizajna.

Zavjese za malu sobu: Kako odabrati odgovarajuću opciju?

U maloj prostoriji dizajn zavjesa mora biti što niže

Opće preporuke za odabir zavjesa za male veličine

Prilikom izrade malih soba vrijedi sjećanja o nizu ograničavanja koje su temelj za uređenje zatvorenih prostora. Od raznih materijala i varijanti drapes, vrijedi preferencije za strogost i minimalizam.

Što se može koristiti za ukrašavanje prozora pri spremanju prostora? Postoji nekoliko trikova.

  1. Mjesečno. Zavjese bez crtanja i ukrasa ne ometaju pažnju.
  2. Jednostavnost oblika. Kompleksne strukture "jedu" područje sobe.
  3. Horizontalna ili dijagonalna traka. Takav crtež vizualno širi sobu.

Zavjese za malu sobu: Kako odabrati odgovarajuću opciju?

Svijetli otisak na zavjesama i tekstilnim elementima "jede" prostor već male sobe

Što se ne može koristiti u maloj sobi?

  1. Veliki ili motley uzorak, složen ukras. Ova verzija dekoracije će uzeti sve slobodne prostore, neprestano privlačeći pozornost.
  2. Mnogi nabori, složena draperija. Pod takvim opterećenjem, mali prozori se čini još manje koji negativno utječe na ukupnu percepciju okoliša. Iz istog razloga, bolje je napustiti lambrekvine i druge dekorativne elemente.
  3. Vertikalne pruge. Ovaj ukras je prikladan, ako je potrebno, vizualno povećava visinu stropova. Mala soba će još takve zavjese učiniti.
  4. Izgleda. To ne samo da uzima dragocjene metre volumena, već i smanjuje stupanj osvjetljenja prostorije, što ga čini više mračnim.

Vijeće

Samo ne znači dosadno! Da bi prozor ne izgleda kao prigušeno mjesto na pozadini spavaće sobe, možete dodati ukrasne elemente u ormage vijenca, na primjer, višebojni trake do sredine prozora.

Od svih pravila postoje iznimke, stoga se ove preporuke mogu uništiti ako se približavaju procesu s umom i fantazijom. Na primjer, nedostatak prostora je dobro maskiran pomoću asimetričnih linija i tkiva neobične teksture.

Članak o toj temi: Je li moguće smanjiti laminat na linoleumu: kako ga staviti vlastitim rukama, trebate li podlogu, video upute, tehnologiju polaganja, laminat za parket

Zavjese za malu sobu: Kako odabrati odgovarajuću opciju?

Svjetlo bijela zavjesa - mala spavaća soba

Značajke ukrašavanja prozora u maloj spavaćoj sobi

Odaberite zavjese za malu spavaću sobu mora biti s punom odgovornošću. Registracija ove sobe treba stvoriti atmosferu udobnosti. U maloj i tamnoj spavaćoj sobi s pašnjakom sa svih strana, zidovi će se opustiti vrlo teško opustiti se. Ako odaberete jednostavna pravila pri odabiru elemenata dekoracije, možete značajno promijeniti percepciju prostora i stvoriti potrebne uvjete za punopravnu rekreaciju.

  • Preporučuje se odabrati zavjese koji blokiraju svjetlosni tok zbog gustog rasporeda tankih niti, a ne zbog gustoće materijala ili njezine tamne nijanse.
  • Dugi vijenac vizualno povećava širinu prozora, koja će dodati neke prostore u sobu. Savršeno rješenje je vijenac na cijeli zid.
  • Kako bi se izbjeglo dodatno sužavanje prostora, oblik zavjese treba biti što jednostavniji, s minimalnim brojem nabora.
  • Zavjese za pastelne nijanse ne samo da će vam lakše pomoći u percipiranju prostora, ali neće imati iritantan učinak.
  • Prirodne tkanine će smanjiti rizik od alergija i izgledat će lakše i zraka od sintetike.
  • Ako postoji svjetlo prozirno til na prozorima, to će poboljšati intenzivno dnevno svjetlo i dodati komplet za dizajn prostora.

Vijeće

Til je da je materijal u ukrašavanju prozora male prostorije, koji se može zarobiti. Još jedan zanimljiv korak je suspendirati til u sredini pomoću posebne trake za stvaranje arc efekta.

Zavjese za malu sobu: Kako odabrati odgovarajuću opciju?

Ako postoji prilika, vijenac je bolji sakriti se iza ruba stropa

  • Ne zaboravite o osnovama dekoratora. Zavjese se moraju kombinirati sa situacijom u sobi, pozadinu ili drugim tekstilnim elementima.
  • Korištenje crtanja na zavjesama opravdano je u jednom slučaju - s jednom fotonskom verzijom spavaće sobe.
  • Ako je soba uređena u zasićenim nijansama, možete odabrati zavjese iste boje za ukrašavanje prozora za nekoliko tonova upaljača. To će omogućiti da ne bude neugodno od glavnog stila, skreće pozornost na prozor na prozor.
  • Što se tiče struktura, lakoničara, ali elegantne rimske zavjese mogu postati izvrstan izbor. Samo upotrijebite najbolje leteće tkanine koja će izgledati kao air veo.
  • Još jedna zanimljiva opcija je valjana zavjese ili rolete. Uredan i praktičan, oni se ne uzimaju i stoperimetar, pružajući pouzdanu zaštitu od sunca.
  • Ako su u sobi postavljeni stropovi s rastezljivim, a zatim povećajte područje spavaće sobe omogućit će dizajnu skrivenog vijenca i teče zavjese od najjednostavnijih rezanja.
  • Prozor male spavaće sobe nije najbolje mjesto za korištenje malih dekorativnih dijelova. Svaki kabel ili pramac će oduzeti dragocjene centimetere, čak i ako su komponente odabrane za sva stilska pravila.

Članak o toj temi: Što ako kugla dizalica teče?

Zavjese za malu sobu: Kako odabrati odgovarajuću opciju?

Zavjesa za dvije boje za malu spavaću sobu

Izlaz

Unatoč obilju zabrana i želja, nije tako teško odabrati optimalnu opciju za uređenje prozora u prostoru s deficitom prostora. Glavna stvar je pridržavati se načela minimalizma, ne bojati se eksperimenata, koristiti vlastitu maštu i ne zanemariti iskusne profesionalce.

Prema stručnjacima, soba se ne čini tako malim ako se njegov dizajn stalno mijenja. Možete kupiti dvije opcije za zavjese i dvije verzije tila za jednu sobu (poželjno je da svi rezovi tkanine dolaze jedan drugome). To će vam omogućiti da promijenite dizajn prozora dok se nastaje želja i fokusiranje slobodnog prostora na novi način.

Čitaj više