Zlatna boja pozadina: uspostaviti interijer

Anonim

Boja je dugo prestala biti samo ime boje bilo kojeg objekta. U suvremenom svijetu, ne samo psiholozi, nego i obični obični ljudi, prepoznaju utjecaj različitih nijansi na psiho-emocionalno stanje osobe. Stoga je nevjerojatno važno koje tonove i boje okružuju nas, jer mogu igrati ključnu ulogu u ponašanju, da imaju najjači utjecaj na naše raspoloženje s vama.

Zlatna boja pozadina: uspostaviti interijer

Ova boja ima svoje brojne obožavatelje.

Kako utječe na psihi žutu boju i njegove nijanse

Kao što znate, zlatna boja je izvedena iz žute boje. Koje udruge imate s riječima: suncokret, sunce, piletina, osmijesi? Naravno, sljedeće: toplo, ljeto, visoke duhove, radost, aktivnost. Uostalom, to nije uzalud žuti razmotriti boju aktivne i mlade. Ako je vaš apartman ili soba uređena u ovoj solarnoj toploj boji, ona će stimulirati brzinu procesa mozga i donošenje odluka, žuta u kuhinji će aktivirati apetit i poboljšati probavu, u vrtiću pomoći će bebi da bude pametan i fleksibilniji ,

Ali, kao svugdje, tu je i obrnuta strana medalje. Obilje žuto, kao i obiljem stimulacije, može se umoriti i dovesti do stanja moralne i fizičke iscrpljenosti.

I kao rezultat toga, može doći do nervoze, propadanja snage, pa čak i depresije. Osim toga, žuto ili radije, neke njegove nijanse mogu vizualno "jesti" prostor, koji je jednostavno destruktivan za male sobe. Stoga je potrebno, iznimno je nježno izabrati nijanse žute i njihove količine.

Zlatni - kralj cvijeća

Zlatna boja pozadina: uspostaviti interijer

FOTO: Moguće opcije s kombinacijom

Čini se da je to posebno u ovoj boji. Uostalom, inherentno, nijansa zlata je kombinacija žute i narančaste, s inherentnim specifičnim glitter metalom, što ovu boju čini posebnim. Zanimljivo će biti činjenica da izgleda potpuno drugačije u fotografijama na različite načine.

Slučaj je upravo u ovom metalnom fascinantnom sjaju, koja nije u stanju prenijeti bilo koji monitor, a ne jednu fotografiju. Na zlatu morate gledati samo živjeti, i to nije važno, to je čvrst prsten na šalteru nakit ili zidove palače.

Zlatna pozadina u unutrašnjosti sredinom stoljeća do današnjeg dana

Zlatni sjaj zidova i namještaja uvijek uzrokuje misli o luksuzu i bogatstvu. To daje osjećaj neke posebne šarmantne topline i udobnosti. Ta utjeha i sjaj, koji je bio svojstven kraljevskim palačama i Barsky Estates, a koji tako nemaju modernih apartmana. Ali ovdje je vrlo važno ne pretjerivati, jer je preinačnost sjaja i zlata može stvoriti osjećaj, hvalisanje i barakenga vlasnika kuće, umjesto željene aure sofisticiranosti i bogatstva.

Članak o toj temi: Rolete to čine sami iz materijala za napredak: Savjeti i nijanse

Ovaj ton se koristi za stvaranje prekrasnog interijera u takvim stilovima kao:

  • Barokni
  • Rokoko
  • Klasicizam
  • Visoka tehnologija

Zlatna boja pozadina: uspostaviti interijer

Tako je dizajniran klasični interijer, nalik na kraljevske palače i plemenite nekretnine.

4 Osnovni uvjeti korištenja zlatne boje pozadine

Da biste naglasili najbolje strane vašeg interijera, koristeći zlatnu pozadinu i, u isto vrijeme, nemojte pretjerivati, što ukazuje na loš okus vlasnika kuće, morate se držati četiri jednostavna pravila za korištenje ovog Kolachera u dizajnu i uređenju prostorija.

  1. Najvažnija stvar je osjećaj mjere. Treba shvatiti da zlatna pripada toplim bojama, što znači da je nemoguće koristiti u velikim količinama, budući da vizualno jede prostor. Transakcija ove boje teško se percipira očima, osobito u obilno osvijetljenim sobama, gdje će zlato stvoriti i odsjaj. Iskusni dizajneri savjetuju da ga koriste u omjeru 1: 3, razrjeđujući ga s drugim cvijećem.
  2. Ako imate osjećaj osjećaja stila, bolje je naplatiti dizajn interijera s pozadinom u stručnjacima u boji zlata. Uostalom, glavna stvar je učiniti ili jedan veliki naglasak, ili nekoliko malih. Na primjer, ako odlučite staviti sobu sa zlatnim pozadinom, onda sve ostalo, osim jedne dvije male dodatke, mora se izvesti u mirnim bojama.
  3. Stroga poštivanje jednog stila je iznimno važna kada radite sa zlatom. Ako vaša pozadina iskričavaju klasične monograme, ili imaju brojne uzorke i ukrase, tada će svjetiljke u stilu modernih i arapskih zlatnih jastuka biti jednostavno neprikladne.
  4. Igrajte se s nijansama. Različiti tonovi zlata su svojstveni različitim smjerovima u dizajnu interijera. Prigušeni, stilizirani ispod drevnog, bit će prikladni u klasičnom stilu dizajna s crtežima i briljantnim i sjajnim - u različitim smjerovima modernog.

Članak na temu: Kako napraviti Profilegib to učiniti sami

Zlatna boja pozadina: uspostaviti interijer

FOTO: Atraktivni monogrami i ukrasi

Kako kombinirati pozadinu zlatne boje s drugim cvijećem

Kao što je gore spomenuto, zlato je prikladno u unutrašnjosti u kombinaciji 1: 3. I to je nevjerojatno teško pokupiti par. Može se primijetiti da je ova boja skladno povezana s većinom sjajnih i pastelnih nijansi. Takva kombinacija boja kao što je zlatno sa sivom, bijelom, breskvom ili bež, stvorit će osjećaj lakoće u sobi, a također će doprinijeti odmoru i opuštanju.

Posebni sjaj i bogatstvo dat će sobu kombinacijom čokoladnog namještaja i zlatne pozadine. Zanimljivo, proizvođači često odabiru neki oblik za vješti monograme ili crteže. Dakle, često možemo vidjeti crvenu, smeđu, plavu, plavu, burgundy, bijelu ili sivu pozadinu sa zlatnim uzorcima.

Za ljubitelje modernog i skupog interijera prikladan je tandem crnog i zlatnog. S ovim unutarnjim rješenjem potrebno je pravilno postaviti naglaske boje. Nemojte razrijediti ovu kombinaciju s drugim bojama. Crna u ovoj kombinaciji trebala bi biti pozadina, a zlatna će poslužiti za ukrašavanje zidova, ručke za vrata, pribor za namještaj, pribor.

Koje zavjese izabrati ispod zlatne pozadine

Zlatna boja pozadina: uspostaviti interijer

FOTO: Dobar izbor će biti zavjese laganih tonova

Zavjese ispod zlatne pozadine za takve prostore, kao dnevni boravak, spavaća soba ili kuhinja, trebala bi biti besprijekorna s posebnom pažnjom. Uzimam u obzir specifičnosti ove svijetle nijanse, većina dizajnera savjetuje da pokupite zavjese mekih tonova. Najčešće korištena: bež, prigušena salata, krem ​​svjetlo sive i druge slične opcije.

Zlatna pozadina

Bilo koja boja koja se koristi u dizajnu interijera je asocijativna i nosi glavno semantičko opterećenje za sve one koji su u zatvorenom prostoru. Mnogi povezuju zlatnu boju s blagostanjem i luksuzom, ali osim toga, ne smijete zaboraviti da je to i sjena žute i dizajnirana da donese radost i toplinu u unutrašnjost.

Zlatna boja pozadina: uspostaviti interijer

Interijer može biti vrlo skladan

Raspored karakteristika

Upotreba zlatnih obojenih pozadina je dopuštena u gotovo svakom unutrašnjosti, ali kako bi ova nijansa pokvarila situaciju, morate obratiti pozornost na sljedeće:

  1. Osjećaj mjere - ova boja je uključena u kategoriju toplog. Uz pravilnu uporabu i dovoljno svjetla, to je u stanju proširiti granice bilo koje prostorije i napraviti toplinu u nju. Imajte na umu da prezasićenost ovog tona daje suprotan učinak, a svatko tko ostaje u sobi proizlazi osjećaj nelagode. Stoga, kako ne bi pokvario percepciju unutrašnjosti prostorije s pozadinom zlatne boje, morate ga koristiti u omjeru 1: 3, razrjeđivanju s tvrtkama tvrtke Tutonerson;
  2. Osjećaj stila je da je uporaba ove nijanse dopušteno ne svugdje, ali samo djelomično. I ako se u dizajnu sobe koristi zlatna pozadina, tada za ostatak unutarnjih elemenata treba upotrijebiti još jednu boju;
  3. Jedinstvo stila - korištenje pozadine s klasičnim ispisa, uzorka ili pruga podrazumijeva prisutnost drugih elemenata u unutrašnjosti, također istrošeni u klasičnom stilu. U isto vrijeme, svjetiljke i objekti dekor nisu dopušteni, u modernom stilu;
  4. Nijansa pozadine mora odgovarati samom smjeru samog unutarnjeg ureda. Više prigušeno zlatno je uvijek prikladno u sobi u sobi u Shebbi-chic.

Uzeti u obzir! Boja zavjesa u kombinaciji s pozadinom ove nijanse treba biti nešto tamnije, u usporedbi s okolnim zidovima.

Zlatna boja pozadina: uspostaviti interijer

FOTO: Ovdje će biti osiguran luksuzni odmor

Članak o temi: Patchwork - Patchwork Appliques iz tkanine: sheme, crteže, ideje (32 fotografije)

Kombinacija boja

Ne biste trebali koristiti previše zlatne boje pri projektiranju interijera, i štoviše, moramo odabrati kompetentnu kombinaciju. Da biste vizualno dodali mjesto svjetla i prostora, trebali biste obratiti pozornost na lagane tonove koji su dobro u kombinaciji s zlatnim: sivom, bež, bijelim, breskve.

Ako trebate naglasiti na skupo okruženju, tada se koristi čokoladna terakotalna gama za kombiniranje. Na primjer, zlatna pozadina će biti savršeno u kombinaciji s tamnim namještajem u boji drva.

Poseban stil uvodi kombinaciju s crnom, a zlatno treba koristiti samo kao sekundarna boja.

Zlatna boja pozadina: uspostaviti interijer

FOTO: Interijer luksuza i duševnog života

Gdje koristiti

Stvaranje dizajna gotovo bilo koje sobe, može koristiti zlatne pozadine u njemu:

  1. Dnevni boravak (hodnik) - Zlatno bolje kombinirati s crnim, bež i smeđim tonom;
  2. Spavaća soba - Zlatna u laganim nijansama najbolje se koriste samo kao uzorak i ispis sa slikama;
  3. Kupaonica je primjenjiva u vodovod detalji, za dekor.

Čitaj više