Kako odabrati kuhinju u kombinaciji s hodnikom

Anonim

Stari stambeni temelj poznati su svima s malim slobodnim prostorom, sitnim kuhinjama i identičnim rasporedima. Kuhinja koja je poravnana s hodnikom je jedan od načina da se diverzificira stan, učini ga harmonijalnim. U Hruščov, to je jedina opcija koja će povećati prostor. Uostalom, na malom mjestu, obitelj s 5-6 osoba teško će se uklopiti. Unutrašnjost kuhinje u kombinaciji s hodnikom, ne ograničavajući se na vrata i zidove, izgleda vrlo elegantno i neobično.

Kako odabrati kuhinju u kombinaciji s hodnikom

Foto 1. Dva sloj se može obaviti s punjenjem dodatnog estriha.

Takav prijem je pronašao svoju primjenu ne samo u malim apartmanima, već iu prostranim, kao iu vikendicama i studijima. U ovom slučaju, kombinirana dvorana s kuhinjom stvara se da ne povećava prostor, već za praktičnost i ljepota.

Pro i kontra kombinacije

Kombiniranje kuhinje i dvorane ima jednu želju za proširenje granica prostora. Početak rada s ponovnim razvojem stana, treba uzeti u obzir jedan trenutak: kuhinja bi trebala biti mjesto kuhanja, a dnevni boravak služi za odmor. Nakon što je ušla s glavom u dizajnu interijera takve sobe, preporučljivo je zbuniti bilo što. U kuhinji u kombinaciji s hodnikom potrebna je točna zoniranje i distribucija funkcionalnosti.

Redukcija prostora ima svoje pozitivne stranke:

Kako odabrati kuhinju u kombinaciji s hodnikom

Foto 2. Konstrukcija stropa na više razina izrađena je od gipsane ploče.

  1. Domaćica kod kuće više ne mora biti sam u kuhinji. Prilikom primanja gostiju možete sigurno razgovarati i poslužiti jelima.
  2. Ako u obitelji postoji malo dijete, kuhinja s hodnikom omogućit će majci da zadrži oko od njega. Ako imate dijete školske dobi, onda se možete tiho pripremiti i istodobno kontrolirati proces pripreme domaće zadaće.
  3. Vizualno povećava kuhinju i dnevni boravak. Nije potrebno provesti granicu zoniranja gdje je došlo do zida. Možete povećati teritorij radnog kuta ili proširiti dvoranu.
  4. Nema potrebe za kupnjom televizora u kuhinji. Za kombinirani prostor je jedan veliki plazma zaslon savršen.

Članak na temu: 50 ideja darova 8. ožujka učiniti sami (36 fotografija)

Ne zaboravite da se odluka kombinirati kuhinju s hodnikom može se suočiti s nekim problemima:

  1. Potrebno je omogućiti pomicanje vlažne kuhinje u dnevnom boravku.
  2. Za bilo kakvu rekonstrukciju stana potrebno je imati rješavanje BTI. To će pomoći izbjeći loše posljedice. Vrlo često u kućama stare zgrade, susjedni zidovi imaju funkciju prijevoznika. Njihovo uništenje može dovesti do činjenice da ćete jednostavno ostati bez krova iznad glave.
  3. Čak i ako postoji dobar crtež, teško je izbjegavati dobivanje mirisa pripreme hrane u rekreacijsko područje.
  4. Prljavi jela u sudoperu mogu pokvariti sav dojam interijera.

Kuhinjski dizajn u kombinaciji s dvoranom

Kako odabrati kuhinju u kombinaciji s hodnikom

Fotografija 3. Shema otvaranja vrata u obliku luka.

Dizajn interijera u slučaju rušenja particije između prostorija treba biti odvojen i vizualno, i funkcionalno. Opcije za razgraničenje radnih zona Postoji veliki skup. Najpopularnije dizajnerska rješenja su:

  • dva sloja (fotografija 1);
  • Strop na više razina (fotografija 2);
  • Luk (fotografija 3);
  • Bar (fotografija 4).

Pod više na razini izgleda vrlo originalan. Koraci se mogu izdati različitim bojama ili teksturama. Unutrašnjost s podna razina se postiže punjenjem estriha jednog koraka, iznad drugog. Ali u ovoj verziji postoje uređaji. Koraci mogu predstavljati opasnost za malu djecu ili starije osobe.

Druga opcija u dizajnu je korištenje stropa s različitim razinama. To stvara tako dizajn gipsane ploče. Korištena je tehnologija izvršenja, kao i izgradnju spuštenih stropova. Ova metoda ne ograničava funkcionalnost, ne stvara smetnje i izgleda vrlo lijepo.

Odvajanje rekreacijskih područja i kuhinja s pomoći luka je ekonomičniji i jednostavno u izvršenju. Za svoj dizajn možete koristiti i suhozid.

Kako odabrati kuhinju u kombinaciji s hodnikom

Fotografija 4. Shema bar rack.

Bar stalak je najpopularnije rješenje. Dizajn interijera s njegovom korištenjem pogodan je za mlade obitelji koje vole organizirati bučne strane. U ovoj izvedbi, borni stalak je granica dvije sobe. Ne služi kao graničnik ili dnevni boravak, bez kuhinje. Njegov dizajn se koristi kao dodatna radna površina, stol za piće čaja ili kabinet, gdje se može postaviti na kantile. Ako postoji bar stalak, možete kupiti sklopivi veliki stol i staviti ga samo kada posjetite goste.

Članak o toj temi: Urbani stil u unutrašnjosti

Stilski rješenja

Unutrašnjost kuhinjskog prostora može se izvesti u stilu koji vam se više sviđa. Možete odabrati dizajn s strogom high-tech bez nepotrebnih dijelova i obiljem opreme ili zaustavljanja na svjetlosnoj zemlji. Za dizajn sobe postoje mnogi stilovi. Svaki od njih je atraktivan na svoj način.

Dizajn kuhinjske unutarnjih poslova s ​​hodnikom omogućuje kombiniranje različitih stilova, ali to bi trebalo biti vrlo pažljivo učinjeno.

Ako ste se zaustavili na berba stilskog rješenja, onda morate kupiti prikladan namještaj. Trebala bi biti gruba dovoljno s prisutnošću zalogaja. Ako ima takav izgled kao da ne prođe kroz jednu generaciju, onda ste na pravom putu. Za vintage stil, korištenje svih nijansi mlijeka, bež, meka narančasta. Stvorite kontrast omogućit će tamno smeđe boje. Dizajn interijera u takvom rješenju omogućit će vam da napravite sobu s kuhinjskim zrakom i lijepim.

Skandinavski stil pogodan je za ljubitelje svjetlosti i čistoće. Bogat je svjetlosnim tonovima i lakonskim namještajem. Pokušajte dati prednost prirodnim materijalima. Ako jasni oblici nisu za vas, možete zaustaviti na dizajnu u našem maslinovom stilu. On je također svojstven mekim pastelnim nijansama, koji su skladno u kombinaciji s urezanim namještajem. Vrlo zanimljivo će gledati na zidove pozadine s kontrastnim uzorkom.

Prostor za zoniranje

Kako odabrati kuhinju u kombinaciji s hodnikom

Slika 5. Zoniranje kuhinje može se napraviti pomoću podne obloge iz različitih materijala.

Ne smijemo zaboraviti da imate kuhinju i dvorana su jedna soba. Unutrašnjost kuhinje ne smije biti nešto posebno postojeće i ne pričvršćeno za dnevni boravak. Zonalno odvajanje može se postići efektima. Dopušteni su elementi miješanja različitih stilskih rješenja, ali jedan od njih treba dominirati. Ako interijer uključuje u stilu maslina, a kuhinja će biti u high-tech, neće biti najugodniji dojam. Sve bi trebalo biti skladno među sobom.

Članak o toj temi: Kako odabrati Boje i valjak za Fliyslinic Wallpapers

Vrlo često koristi varijacije s podnim dizajnom za zoniranje kuhinje, koja se kombinira s dnevnim boravkom. Ako ne pokažete želju da necijedite opseg raznih particija, tada je ova opcija optimalna. Odvajanje poda podrazumijeva drugačiju otopinu boja, podovi se razlikuje u strukturi materijala. Dakle, u kuhinji zone možete postaviti keramičku pločicu i koristiti parket ili laminat u dnevnom boravku (Slika 5). Zanimljivo je probiti teksture i crteže.

To izgleda implicitno označeno stropnim i kuhinjskim zidinama. Ova odluka može poslužiti kao dodatak vanjskom prostoru. Dizajn interijera kuhinje može se provesti u hladnim bojama, a hodnik je ispunjen toplim nijansama. Bit će zanimljivo pogledati rješenje za kontrastnu boju.

Namještaj također služi kao izvrsna opcija za prostor za zoniranje. Veliki kauč s visokim leđima savršeno se nose s ovim zadatkom. Glavna stvar je da je harmonično izgledao pokraj kuhinjskog namještaja. Ako njegova stražnja strana ostane mnogo da se želi, onda je moguće koristiti odgovarajuću tablicu ili kraj ove značajke.

Distribuiramo svjetlo

Sva radovi povezane s ponovnom opremom rasvjete poželjno je provesti tijekom popravaka. Pomoći će uštedjeti vrijeme i novac. Rasvjeta kuhinja u kombinaciji s hodnikom mora biti autonomna. Radno područje je poželjno opremljeno dnevnim svjetlima. Svijetlo svjetlo tada će vas pogoditi prilikom kuhanja. Lijepo će gledati zidove na zidovima.

Soba za goste naći će mjesto lustera, ugrađenih točaka i podova u blizini tapeciranog namještaja. Treba imati na umu da se sva rasvjeta prostorije mora izvesti u jednom stilu. Ako radna površina zahtijeva svijetlu rasvjetu, prigušeno svjetlo će biti prikladno u hodniku. Dobra nadopuna može poslužiti teške zavjese u području za goste.

Čitaj više