Kako odabrati zavjese spavaće sobe: Korisni savjeti i preporuke

Anonim

Unutrašnjost spavaće sobe treba stvoriti atmosferu duhovne ravnoteže i smirenosti. Kako odabrati zavjese u spavaćoj sobi tako da doprinose zdravom i dubokom snu, radosnom raspoloženju nakon buđenja i nisu izašli iz općeg stila? Postoje mnogi različiti stilovi i nijanse portera, od kojih svaki ima svoje prednosti. Izbor zavjesa za spavaću sobu trebala bi biti pogodna s velikom odgovornošću, uzimajući u obzir važne nijanse.

Kako odabrati zavjese spavaće sobe: Korisni savjeti i preporuke

Najprikladniji modeli zavjese

Francuski. Takve zavjese postat će glavni naglasak u spavaćoj sobi, napravljen u "kraljevskom" stilu. Odlikuju se bogatim naborima, prekrasnim drapiranjem. Oni šivaju iz organizacije, satena, svile, često ukrašene rubovima i lukovima. Takve zavjese izgledat će još bogatije ako ih dodate u lambrequin. Karakterizira prisutnost festoons duž cijele dužine, iu toj glavnoj razlici od austrijskih zavjesa.

Rimski. Idealno za male spavaće sobe, dok traju barem mjesto i izgledaju sažeto (dosegnite prozori). Takve zavjese izgledaju dobro u unutrašnjosti minimalističkog stila. Prirodne tkanine koriste se za šivanje.

Engleski. Takve zavjese će ukrasiti spavaću sobu uređena u klasičnom stilu. Oni imaju poseban mehanizam, zahvaljujući kojem se uspone, formirajući bogat fold u središtu platna i lukove duž rubova. U spavaćoj sobi mogu se koristiti samostalno ili dopunjeni klasičnim nosačima.

Japanski. Ove zavjese su vertikalne ravne linije vezane za pokretne elemente vijenca. Pogodni su za minimalizmu spavaću sobu, kombiniraju jednostavnost, eleganciju i funkcionalnost. Japanske zavjese mogu se kontrolirati, bez podizanja s krevetom, uz pomoć posebne konzole.

Kako odabrati zavjese spavaće sobe: Korisni savjeti i preporuke

Izbor chonda

Soba namijenjena ostatku ne bi trebala biti svijetle, vrištanje boje. Odaberite zavjese takvih nijansi koje imaju opuštajuće i smirenje učinka. Teško je spavati u spavaćoj sobi, gdje postoje crvene ili narančaste zavjese. Koje tonove doprinose opuštanju?

Članak o temi: Olife kombinirani brandovi K 3 Specifikacije

Zelena se zove boja harmonije i smirenja. Takve zavjese će stvoriti mirnu atmosferu, bit će vraćena s mentalnom ravnotežom, pomoći o odvratinju okolnog svijeta. Zelena gama je raznolika, tako da je važno ispravno odabrati pravu nijansu. Zeljasta boja je savršena za dječju spavaću sobu. Olive savršeno uklapa u unutrašnjost klasične sobe. Tamni tonovi će odgovarati retro stilu. Shagey je Shage stvorit će ugodno okruženje u su sunčanoj spavaćoj sobi.

Plava boja simbolizira dubinu i smirenost. Zavjese ove nijanse su idealne za spavaću sobu, jer je pomogla pronaći mir i postaviti za dugi san. Oni će savršeno uklopiti u unutrašnjost bilo kojeg stila. Osim toga, prema psiholozima, plavi tonovi u spavaćoj sobi povećavaju seksualnost i pridaju povjerenje partnerima.

Za prozore prozora možete odabrati bež - svjetlo, ali plemenite boju. Uključuje karamel, pijesak, kreme, šampanjac i kakao. Zavjese tih tonova pomoći će u potpunosti opustiti, riješiti se agresije i napuniti spavaću sobu atmosfere pacefikacije. Bege zavjese prikladne su za unutrašnjost bilo kojeg stila.

Izgledat će dobro u bilo kojoj spavaćoj smeđu zavjesa. Ova se nijansa ne usredotočuje na pozornost i savršeno se kombinira s bilo kojom bojama. Smeđi ton stvara osjećaj sigurnosti i sigurnosti, zagrijava unutrašnjost, savršeno potamni. Namještaj sobe s zavjesama takve nijanse izgleda skupo i plemeniti.

Kako odabrati zavjese spavaće sobe: Korisni savjeti i preporuke

Koristan savjet

  1. Koristite zavjese u spavaćoj sobi koja ne samo da skriva sobu od znatiželjnih očiju, već i štiti od najsjajnije sunčeve svjetlosti, a također smanjuje razinu buke. Zavjese s tim izazovima moći će zavjese iz gustih tkiva: brokata, baršuna, baršuna. Želite li se probuditi s sunčeve svjetlosti i ne ometate zvukove izvan prozora, odaberite upaljač - šifon, svila, organza.
  2. Ako steći svinjetine s uzorkom, smatrate da bi trebao naglasiti udobnost u spavaćoj sobi, a ne omesti pozornost na sebe. Najbolji sadržajni ili cvjetni ornament, pruge, geometrijski oblici su najbolji prikladni.
  3. Da bi soba bila previše tamna i sumorna, potrebno je pokupiti tila na zavjese: stvorit će atmosferu lakoće i proriznosti.
  4. Prema dizajnerima, zavjese u spavaćoj sobi moraju odabrati tako da su usklađene s prekrivanjima. Ako je to teško to učiniti, možete odabrati dekorativne jastuke izvedene u istom stilu kao i zavjese.
  5. Pokušajte odabrati takve zavjese koji će biti jednostavni za korištenje i kompetentno u skrbi. Spavaća soba je soba u kojoj je akumulacija prljavštine i prašine neprihvatljivo.

Članak o temi: Kako staviti odjeljak za vrata u svlačionici

Kako odabrati zavjese spavaće sobe: Korisni savjeti i preporuke

Izlaz

Prilikom odabira zavjese u spavaćoj sobi potrebno je uzeti u obzir kako njihova nijansa i izgled u cjelini će se kombinirati s unutrašnjosti sobe. U svemu se treba osjetiti sklad. Ako sumnjate u svoje dizajnerske sposobnosti, potražite pomoć od stručnjaka. Također možete pokupiti zavjese klasične boje i stila, koja će biti prikladna u sobi bilo kojeg stila.

Nemojte juriti u modi. Glavni pomoćnik u odabiru zavjese bi trebao biti vaš vlastiti ukus. Usredotočite se na osobne preferencije. Može biti tako da se najizbirljivije i moderne zavjese uopće neće uklopiti u vaš interijer i ne dolaze u vaše srce.

Čitaj više