Pričvršćivanje valjanih zavjesa: specijalistički savjet

Anonim

Drugo ime valjanih zavjesa je tkanina, i doista, načelo rada i funkcionalnost ove vrste zavjesa je u velikoj mjeri slično standardnim horizontalnim roletima. U isto vrijeme, u kućnom interijeru, ova opcija izgleda mnogo prirodno, a zahvaljujući velikom izboru boja, možete pokupiti zavjese za bilo koji dizajn sobe. Još jedna prednost u odnosu na sjenila je mogućnost kombiniranja s drugim vrstama zavjesa, zavjesa i zavjesa.

Pričvršćivanje valjanih zavjesa: specijalistički savjet

Valjao

Struktura mehanizma valjanih zavjesa

Glavni elementi dizajna su pravokutna tkanina tkiva s agensom za ponderiranje, lanca i osovine s promjerom od 16 mm do 32 mm, na koji je namotao pri preklopu. Prisutnost drugih elemenata (zaštitne kutije, vodilice i druge) ovise o specifičnom modelu zavjese.

Pričvršćivanje valjanih zavjesa: specijalistički savjet

Kada kupujete gotov proizvod, nije potrebno pokupiti veličine s posebnom skrupuloznošću, možete kupiti najviše veličine verziju. Ispravljanje širine sjenila može se koristiti 10-15 minuta koristeći hacksaw, tiskarski nož, metalnu liniju i Emery.

Ovisno o značajkama dizajna, roleti tkiva podijeljeni su u nekoliko vrsta:

  • Valjani otvoreni mehanizam. Jednostavna i jeftina opcija. Mehanizam je otvoreni vratilo od 25 mm, opremljen držanjem i upravljačkom jedinicom s lancem. Bočni vodiči se koriste za sprečavanje gutanja tkanine. Jednostavna brava je magnet instaliran na donjem dijelu okvira i privlači metalni gubitak težine koji se nalazi na tkanini.

    Pričvršćivanje valjanih zavjesa: specijalistički savjet

  • Rolete kasete. Osovina je zaštićena od prašine, prljavštine ili vlage s dekorativnom kutijom. Osim toga, tkanina u valjanom obliku nije izložena ultraljubičastom i ne blijedi. Osim zaštite tkanine i osovine, kutija obavlja i estetska funkcija - su napravljene kutije različitih oblika (okruglih, zakrivljenih) i boje (uključujući imitiranje prirodnog drva).
  • Zavjese "mini". Mehanizam je sličan standardu ,
  • Zavjese na valjka na plastičnim prozorima, dizajniran za montažu na nestandardne prozore konfiguracije ili ispod nagiba. Sustavi su napravljeni s mogućnošću instaliranja na dnu prozora ili ukrašeni aluminijskim poklopcem, kao i mnoge druge opcije koje osiguravaju pouzdanu fiksiranje tkiva.

Članak o temi: Zaštita gromobrana metalnog krova vlastitim rukama

Pričvršćivanje valjanih zavjesa: specijalistički savjet

Zavjese "mini"

Značajka roleta tkiva koja ih razlikuje od drugih vrsta zavjesa je mogućnost montiranja valjaka na plastične prozore

i u zatvorenom prostoru i izvan.

Za ugradnju, vanjski uzorak je odabran posebno namijenjen za te svrhe: tkanina treba obraditi vlagom-zaštitnim i drugim prirodnim učincima, a kutija je zaštićena od atmosfernih oborina.

Dizajn mini zavjese

Pričvršćivanje valjanih zavjesa: specijalistički savjet

Valjane zavjese na mini dvostruko ostakljenim prozorima dizajnirani su za ugradnju na male prozore ili svaki krilni prozor. Instalacija se vrši na gornjem profilu svakog krila pojedinačno, dok zavjesa ne ometa otvaranje prozora. Mehanizam je sličan konvencionalnim vrstama tkiva prozor je zatvoren. Vodiči su izrađeni od aluminijske ili ribolovne linije, rjeđe od plastike.

Pričvršćivanje valjanih zavjesa: specijalistički savjet

Valjane zavjese pričvršćene su na plastične prozore uz pomoć bilateralnog ljepila, posebne vrste ljepila, samozakopljenja i posebnih zagrada. Nosači su optimalna opcija pričvršćivanja, međutim, mogu se koristiti samo za zakretne zaklopke. Nosač je struktura P-u obliku P, jedan dio je pričvršćen samo-crtanjem na stražnjoj strani strehe, a drugi pokriva gornji rub prozora i steznuje brtvu bez oštećenja. Takvo pričvršćivanje valjanih zavjesa ne oštećuje premazivanje staklenog paketa i omogućuje vam pomicanje zavjese na drugu krilu u nekoliko minuta.

Pričvršćivanje valjanih zavjesa: specijalistički savjet

Veličina vam omogućuje da pričvrstite valjane zavjese na plastični prozor na profil (u ovom slučaju, tkanina se nalazi na vrhu ravnine prozora) ili na udarce (vodilice su pričvršćeni na bočne staze, a mehanizam je na vrh, tkanina od lijepljenja na staklo štiti dodatne elemente). Da biste izvršili prvu verziju učvršćivača, kupljeni su modeli kao što su UN-1, drugi - UNI-2.

Članak na temu: Kupaonica svitak: Značajke izbora

Pogledajte video dizajn

Ugradnja valjanih zavjesa: Uputa korak po korak

Pričvrstite zavjese za plastične prozore da svi ne zahtijevaju posebne vještine ili dostupnost profesionalnog alata. Valjane zavjese na strop, zidni ili prozor profil su pričvršćeni, u isto vrijeme ove metode vezanosti nemaju temeljne razlike u instalaciji. Na primjer, pričvršćivanje zavjese "Mini" na zakretni preklopni krila pomoću zagrada je napravljen u slijedećem nizu:

Pričvršćivanje valjanih zavjesa: specijalistički savjet

  1. Pažljivo raspakira pakiranje, oštre stavke za korištenje nepoželjnih, mogu oštetiti tkanine ili druge pojedinosti.
  2. S obzirom na to da je pričvršćivači za plastične prozore fiksiran na prozor uz pomoć bilateralne trake, potrebno je pripremiti površinu za pričvršćivanje, pročišćavajući ga od prljavštine i trljanja.
  3. Sakupljeni su elementi dizajna: zagrade su pričvršćene na držače, a mehanizam za podizanje instaliran je na odabranoj strani vratila (instalacija mehanizma s desne i lijeve strane) instaliran je.

    Pričvršćivanje valjanih zavjesa: specijalistički savjet

  4. Provedena je pred-montaža - nosači prikupljenih nadstrešnica se nanosi na vrh otvorenog krila, osovina se nanosi, poravnati u širini i napraviti oznaku olovke.
  5. Skinite zaštitni sloj s bilateralne trake i oblačite nosače s držačima na krilu.
  6. Nositelji su pričvrstili mehanizam za podizanje i valjak s tkaninom.

Korištenje nosača omogućuje vam da pričvrstite valjane zavjese bez bušenja okvira prozora bez ometanja njegove nepropusnosti.

Čitaj više