Odvodni podrum. Kako je voda u podrumu?

Anonim

Odvodni podrum. Kako je voda u podrumu?
Ako imate podrum, važno je kontrolirati je li izdržava napad podzemnih voda. To se događa s topljenjem snijega, podrum pluta. Trebate li reći, koje posljedice prijeti. Uostalom, svakako oni koji imaju podrum, ne ostavljaju ga praznim. Ovdje i gredica za zimu i sjemenke, i sve vrste potrebnih stvari su pohranjeni.

Takvi, na primjer, električni alati (za odsustvo subvencije u kući). Može se pokazati tako da ih morate izbaciti. Popravak je malo vjerojatno da će uspjeti.

Neki rješavaju problem poplava kako slijedi. Oni kopaju podne podrum, betonirana je velika metalna bačva, odvodna pumpa se spušta tamo, opremljena plovkom prekidačem. Ovaj dizajn radi ovako. Kako je spremnik napunjen, voda se otvara prema van.

Kao što možete vidjeti, uopće nije teško - da bi ga sami. I posebna ulaganja ne zahtijevaju. Prema iskustvu onih koji to koriste za dugo vremena, može se reći da je pouzdanost također na najvišoj razini. Istina, mnogi preporučuju da se još jedna drenažna crpka iznad prvog. I trebat će vam uspone.

Općenito, razmislite o tome da podrum ne poplavi, po mogućnosti još u fazi izgradnje kuće. Bilo bi lijepo istražiti strukturu tla. Da biste to učinili, možete iskoristiti domaću branu. Dakle, povijest jedne osobe može biti korisna. On ima samo šest metara na svojoj parceli na dubini, s glinenim slojevima. To su vrlo važne informacije koje mogu pomoći u izgradnji kuće i kada su podrumski aranžman. Pa, općenito svira znatnu ulogu u rješavanju problema s poplavama.

Ako se odlučite pronaći podrum samo pod dijelom kuće, bušotine bušotine izvana zida neće raditi. Postoji još jedna mogućnost - učinite to tijekom cijelog perimetra kuće. Ali to je prilično naporan zadatak. Ali učinak je izvrstan: temelj će uvijek biti suh. Bolje je biti suzdržan, iako kuća stoji na pijesku.

Članak na temu: Trebam li primijeniti ljepilo na vinilnu pozadinu kada se držite

Direktno u podrumu možete organizirati drenažnu lažnu katu i ne zamarati se i ne trošiti mnogo novca na smjesu, tjesteninu i premaz, te prolaziti kroz podrum duboko u kopno pijesak.

Odvodni podrum. Kako je voda u podrumu?

Sve to treba učiniti strogo određenim planom.

U podu podruma napravite rupe i kroz njih bušotine. Za to će se dobro uklopiti ručno zemljište. U tom slučaju potrebno je uzeti u obzir dubinu podzemne sobe. Ispada se na kraju da je otprilike dva metra do pijeska. Provjerite je li visina stropa podruma omogućila da primijenite Boer.

Obično je kat u podrumu izrađen od betona. Možete sipati ruševina na to. Napravite mali sloj, ne više od osam centimetara. Na vrhu stavi materijal za hidroizolaciju. Možete uzeti PVC film.

Važno je da film ne nestane zbog smrvljenog kamena kada hodate podrumom. U tu svrhu, pločnici izrađeni od drvenih ploča.

Možete baciti betonsku kravatu. Ali još uvijek zapamtite da to nije podrum. Idete u podrum ne tako često i neko vrijeme, tako da možete bez obustava.

Usput, čisto teoretski, pod takvim uvjetima, nema potrebe za akumulirati vodu u bačvi, tako da možete probiti donji i izbušiti nekoliko bunara.

Za organiziranje drenažnih bušotina možete koristiti plastične cijevi. Trebali bi imati rupe. Preko cijevi koje trebate postaviti finu mrežu. Potrebno je tako da šljunak ne padne u cijev.

Nakon što su manipulacije napravili vodu, padajući u podrum kroz malo malu rupu, to će teći kroz pod ispod filma, a zatim izravno u dobro za odvodnju.

Drenažna crpka može ostati u bačvi, ne boli.

Vrlo je važno pogledati u praksi kako će sustav raditi. I najbolje vrijeme je kraj zime, proljeće, to jest, razdoblje kada počinje taljenje snijega.

Članak o temi: Naputak Kako objesiti vrata na petlju učiniti sami

Ako se sve učini u skladu s gornjom shemom, onda čak i nakon vrlo snježne zime i "močvarnog" proljeća, uvijek ćete biti suhi u podrumu.

Ako ste napustili crpku u bačvi, možete pobrinuti da je malo vjerojatno da će raditi. Bačva će biti gotovo neprestano suha. Sve je to zato što će voda koja će ići na podrum biti na presretanje i padne u bunare, a od njih su dublje i dublje. U podzemnoj sobi više neće biti sirovi, a strop će biti potpuno bez kondenzata. Vi ćete biti sigurni da. Biti u podrumu bit će mnogo udobniji nego prije. Naravno, nitko ne kaže da će biti moguće krenuti tamo živjeti tamo, ali općenito ćete razumjeti.

Ako se prije brinete o sustavu odvodnje, male lokve mogu ostati na podu, što gotovo cijelo ljeto nije moglo sušiti, sada se situacija dramatično mijenja. Naravno, lokve se također akumuliraju i zato što se pod ne može pohvaliti savršenom glatkoću, već i dalje. Sada, s novim sustavom odvodnje, može biti lokva i tamo, ali nećete ih vidjeti, jer pouzdano skrivaju drobljeni kamen. A oni, ako isparite, ne formiraju kondenzat na stropu, jer sve blokira PVC film. Svrha nakon svega bila je druga - u sobu u kojoj čuvate svoju konzerviranu hranu, povrće, alate, stare, ali takve potrebne stvari, uvijek je bila suha.

Sada ne trebate bačvu s pumpom i brine se svakog proljeća, to nije poplava, ne moraš. I sve se to radi jednostavno, bez posebnih troškova. Istina, bit će potrebno platiti neko vrijeme neko vrijeme, brinuti Scarpuuse za sprječavanje pogrešaka. Ali rezultat će vas nagraditi za radove.

Članak o toj temi: Kako se osloboditi vatre u apartmanu od strane ljudi

I zadnji. Naravno, možete raditi sustav odvodnje podrum kada je kuća već izgrađena. Ali bolje je to učiniti u fazi izgradnje.

Čitaj više