Kako instalirati valjane zavjese i sjenila na prozor - 3 učinkovit način

Anonim

Tradicionalni dizajn prozora ne gubi popularnost, ali u isto vrijeme mijenja u skladu s vremenskim valjanim zavjesama, rolete, roleri potvrđuju ga. Izbor opcije prikladne za stil sobe, kao i instalacija valjanih zavjesa, s vlastitim rukama, je lako ako slijedite sve korake detaljnih uputa. Kako to učiniti, opisano je u nastavku.

Kako instalirati valjane zavjese i sjenila na prozor - 3 učinkovit način

Zavjese

  • Montaža
    • Alati i materijali
    • Sustav za pričvršćivanje
    • Roleta

    Značajke valjnih zavjesa

    Tkanina tkanine, ojačana na tvrdom vratilu - normalni pogled za valjane ili rimske zavjese. Mogu biti neovisni unutarnji objekti.

    Kako instalirati valjane zavjese i sjenila na prozor - 3 učinkovit način

    I također se kombinirati s tradicionalnim dizajnom prozora vijenca. Puno:

    1. Kompaktnost. U presavijenom ili odvijanju oblika, valjane zavjese na plastičnim prozorima ne zauzimaju područje prozora
    2. Raznolikost. Boja i struktura - pamuk, poliester, svila - bogati po izboru. Osim toga, debljina bljeska je neograničena - gusta ili gotovo prozirna. Nije isključeno na narudžbu.
    3. Snaga i trajnost. Zavjese su zaštićene impregnacijom od izgaranja, akumulirajući prašinu, povlačenjem. Isključene su umetanje ili povlačenje pojedinih niti. Zavjese na plastičnom prozoru ne zahtijevaju željezo i jednostavno čiste.

    Kako instalirati valjane zavjese i sjenila na prozor - 3 učinkovit način

    Prisutni su mali nedostaci:

    • Krhkost plastičnih dijelova za zatvarače. Djelujte pri instalaciji i radu treba biti oprezni. Ugradite zavjese na plastičnim prozorima vlastitim rukama, možda, ako nema iskustva, trebate pozvati profesionalce.
    • Zavjese se ne mogu oprati, kao i materijal apsorbirati mirise - na primjer, u kuhinji, postaje problem.
    • Nemogućnost ventilacije prostorije, u slučaju spuštenih tkanina instaliranih izravno unutar ili izvan otvora, a ne na prozorskom krilu.

    Članak: Gdje se umjetni kamen koristi za unutarnji ukras

    Ispravna instalacija valjanih zavjesa na plastične prozore, čini ga neobičnim. Ovaj je dizajn prikladan za nove stilove interijera - high-tech, kitch, minimalizam. Uz tradicionalne zavjese vijenca - zemlja, moderna, umjetnost deco.

    Kako instalirati valjane zavjese i sjenila na prozor - 3 učinkovit način

    Dizajn prozora

    Izbor valjanih zavjesa

    Da biste uspješno odabrali dizajn za vlastiti prozor, vođeni su na sljedeći način:

    • Mjesto. Zavjese za kotrljanje su instalirane na zaklopkama plastičnog prozora, unutar otvora ili vani. Prva opcija je najpoželjnija, jer se ne pojavljuju problemi s otvaranjem krila. Ostatak su instalirani u kombinaciji s drugim zavjesama - prazan otvoreni prozor ne izgleda previše udobno.
    • Mehanizam uređaja. Zatvorena osovina će spremiti platno čišćenje, neće se isticati na pozadini dizajna. Drugi je jeftiniji, lakše je upravljati - traka za ponderiranje slobodno vodi brzinu.

      Kako instalirati valjane zavjese i sjenila na prozor - 3 učinkovit način

    • Duljina i stupanj zatamnjenja. U pravilu, impresivni parametri imaju zavjese za ugradnju na prozor plastične spavaće sobe, dječji ormar. Tamo, prostor mora biti zaštićen od jake svjetlosti. Za ostale sobe, duljina mini ili kasete opcije pogodna je gdje se kretanje zavjese javlja u posebnoj kutiji.
    • Širina otvaranja. Za nestandardne prozore koristi se sustav rola - ribolov. Osim toga, ne učitati impresivne otvore s dodatnim platnama, instalacija valjanih zavjesa pruža opciju dan-noć. U svijetlom vremenu dana, transparentni materijali se spuštaju, u mraku - gluhe.

    Odaberite i objesite valjane zavjese na vlastitim prozorima, ako jasno definirate ciljeve instalacije u svakoj od soba.

    Kako instalirati valjane zavjese i sjenila na prozor - 3 učinkovit način

    Montaža

    Ugradnja svake vrste valjanih zavjesa na plastične prozore moguće je vlastitim rukama. Sve komponente se kupuju unaprijed tako da instalacija ide brzo. Metode pričvršćivanja su kako slijedi:

    1. Na vijcima za samo-tapkanje. Nedostatak metode u preostalim tragovima na profilu prozora, ako tada vlasnici žele promijeniti dizajn.
    2. Instaliranje proljetnog nosača. Dizajn je jednostavno obješen na list, bez uplitanja s besplatnim potezom prozora za zatvaranje otvaranja. Ugradnja sjenila je slična.
    3. S ljepljivim trakom. Tijekom vremena, sloj gubi čvrstoću fiksacije i zahtijeva nadogradnju strukture.

    Članak o toj temi: Kako napraviti staklenik u kojem se nalazi i kako se brinuti za biljke

    Odaberite metodu - poslovanje vlasnika. Ispod je fased metoda za pričvršćivanje poklopca kotrljanja na vijku za samo-tapkanje, kao dugotrajno. I također priprema za ugradnju kutije s rolama. Ostatak ne zahtijeva posebno znanje.

    Kako instalirati valjane zavjese i sjenila na prozor - 3 učinkovit način

    Upute za instalaciju

    Alati i materijali

    Samozakažni vijci, mjerni uređaji - linija, rulet i alati - bušilica, odvijač, hacksaw i škare.

    Ako ugradnja sjenila na plastični prozor će ući unutar ili izvan betonskog otvora, tada će se koristiti vinski čepovi koji se ubacuju u rupe i naknadno ožbukavaju u zidove. Dakle, vijci za samo-tapkanje će doći čvrsto, bez vijka.

    Sustav za pričvršćivanje

    U pravilu, vratilo s komponentama se isporučuje u rastavljenom obliku. Morate unaprijed odabrati širinu, prema veličinama otvaranja ili sustava Windows.

    Kako instalirati valjane zavjese i sjenila na prozor - 3 učinkovit način

    Da biste instalirali valjane zavjese na prozore, učinite sljedeće:

    • Dizajn se podešava veličinom krila ili otvaranja, ako je šira od stvarnih parametara. Za to se vratilo oslobađa iz čepova i mjerenja se odsječe s dodatnim hakepom. Donja zraka se daje odgovarajućoj veličini. Platno se širi i stiže - ukloniti višak tkanine. Sastavite valjane zavjese sada jednostavno.
    • Završeni grafikon mora se ojačati na vratilu. Da biste to učinili, od njega se uklanja zaštita adhezivnog sloja, a rub pogodi osovinu.

    Važno je pažljivo djelovati tako da je buduća brzina nesavršena. Nakon što je rana 2/3 cijelog platna, rake je umetnut u donji rub.

    Kako instalirati valjane zavjese i sjenila na prozor - 3 učinkovit način

    • Sada počinju instalacija valjanih zavjesa. Da biste to učinili, osovina se primjenjuje na prozorska krila ili potrošiti na razini prema razini. Budućnost zavjesa treba biti strogo paralelna s pod ili prozor.
    • Kutovi se ojačaju odvojeno. Da biste to učinili, rupe ispod vijaka za samo-tapkanje se buše unaprijed. Zatim je jedan od njih fiksiran na plastični prozor profil ili betonski zid.
    • Sada su instalirane plastične komponente i lateralna ploča. Valjane zavjese opremljene su posebnim lancem - umetnut je u kotač mehanizma za zatvaranje otvora, a rubovi su spojeni u držač prije nego što kliknete.
    • Osovina s zavjesom je umetnuta u ojačani kut, koji se vrti i gleda na čvrstoću položaja u odnosu na prozorske prozorske. Ako rezultat odgovara, tada su rupe navedene za drugi kut i vrijede slično.

    Članak o temi: Vanjski i zglobni kutak Kabinet

    Sada morate objesiti valjanu šipku na plastičnom prozoru. Ovlakavica noža je umetnuta u plastične držač, a krajevi su zatvoreni dekorativnim poklopcima. Prije zatvaranja, lanac kontroliranja cijelog mehanizma je učinio u rupu jednog od njih.

    Kako instalirati valjane zavjese i sjenila na prozor - 3 učinkovit način

    Montaža

    Roleta

    Prema vremenu, instalacija rolila na prozore traje nekoliko sati ako unaprijed pripremite rad na njihovu instalaciju.

    Kako instalirati valjane zavjese i sjenila na prozor - 3 učinkovit način

    Što je:

    1. Mjerenje otvaranja dijagonala. Oni se moraju podudarati. 1.5-2 mm populacije mogu utjecati na položaj dizajna i njegov izgled. Stoga je važno obaviti šok žbuke kako bi se stranke donijele na jednak položaj.
    2. Definicija instalacije - unutarnji ili vanjski. Jednostavno - ako se prozori otvori unutrašnjosti prostorije, kutija s plastičnim imitacijskim zavjesama instalirana je izvan i obrnuto.
    3. Odabir zatvarača i brtvljenja. Sve ovisi o materijalu zidova - opeka i betona je prikladna od plastičnih kolica s čeličnim vijcima. Za drva - vijci samo-tapka s prešama. Kao montažna pjena, silikonski brtvilo je dobar za vanjske kutije - vlaga ne pada na komponente.

    Pogledajte video dizajn

    Kada se sve pripremi, instalirajte rolete na prozore za profesionalca neće podnijeti poteškoće. Spremljeno vrijeme na samopouzdanje će utjecati na konačnu cijenu.

    Čitaj više