Dizajn spavaće sobe 8 m²: pravila registracije, izbor namještaja

Anonim

U ovom trenutku, čak i mali stan na periferiji grada nije pamčen, pa ako niste kći ili sin naftne magnata, morate pažljivo pristupiti izboru stanovanja i mjeriti svoje sposobnosti i želje. Mnogo je teže udobno opremiti stan s malom postajom metroa nego učiniti ovu operaciju u velikoj prostoriji, jer je potrebno povećati cijeli prostor i ne stvoriti osjećaj odlagališta.

Dizajn spavaće sobe 8 m²: pravila registracije, izbor namještaja

Odjeli za posteljinu na dnu kreveta rješavaju problem nedostatka prostora.

Glavno mjesto odmora u kući je spavaća soba, čini se da je to miran otok udobnosti u kipućem oceanu života. Želim staviti veliki krevet, glomazni prsi, objesiti neobične zavjese, ali snovi su požurili zbog nedostatka prostora. Kako uspješno odabrati dizajn spavaće sobe od 8 četvornih metara. m?

Apsolutno nije teško, samo trebate znati neke trikove koji će pomoći vizualno proširiti malu sobu i učiniti da se divite svojoj spavaćoj sobi.

Opća pravila za dizajn

Dizajn spavaće sobe 8 m²: pravila registracije, izbor namještaja

Da ne bi učitali malu spavaću sobu s glomaznim lusterima, problem rasvjete može se riješiti pomoću točaka.

Raspoloženje u sobi stvara zidove, koje treba pristupiti s posebnom pažnjom. Prvo, tamne boje dodatno će smanjiti i tako malu spavaću sobu, tako da je poželjno odabrati pozadinu ili boju svjetlosnih nijansi. Drugo, ako se odlučite kazniti pozadinu, najbolje je odabrati ih s vertikalnim uzorkom, a zatim vizualno podižu strop i povećavaju ukupni prostor sobe. A vertikalne linije stvorit će osjećaj "gulling strop" i pokvariti dizajn spavaće sobe.

Strop se mora napraviti na dvije razine (u sredini iznad, ali na rubovima ispod) ili obojite bijelom sjajnom bojom, koja će odražavati svjetlo. Dobra ideja bit će rastezljiva strop, ali u nekim slučajevima može objesiti točno iznad glave i stvoriti neugodan dojam. U dizajnu spavaće sobe savršeno je preplavio pod od tamnog drva, postavljen okomito. Kontrast crno-bijele učinit će svoj posao i vizualno će proširiti sobu.

Članak o toj temi: Boja za kupanje: Dekoracija sobe iznutra

Namještaj i unutarnje stavke

Dizajn spavaće sobe 8 m²: pravila registracije, izbor namještaja

Ormar znatno štedi mjesto u maloj spavaćoj sobi, a ogledala vizualno povećavaju prostor.

Mnogo ovisi o osvjetljenju sobe, tako da morate pažljivo pristupiti ovom pitanju. Budući da imamo područje samo 8 četvornih metara, onda ne bi trebalo biti glomaznih predmeta u spavaćoj sobi. Čak i najčeridniji luster u sredini stropa može začepiti sobu. U ovom slučaju, svjetiljke su idealne za perimetar. Oni će omogućiti da postavljanje postane lakši i prostran.

Unutarnja spavaća soba 8 četvornih metara. M ne bi trebalo uključivati ​​veliki broj namještaja. Dvije krevet stolovi, krevet, komoda ili ormari i neki ukrasni predmeti. Krevet je bolje uzeti bez nogu s donjim granama ispod posteljine. Glomazne glave s pločicama nisu dobrodošne. Unutrašnjost spavaće sobe dobro će nadopuniti male funkcionalne nožne stolove postavljene pokraj kreveta. Ali oni ne bi trebali biti veći od same spavaće sobe.

Vi ste pogođeni ako dodate ormar (običan ili kutni) u dizajnu spavaće sobe od 8 m2. Lako pobjeđuje u borbi protiv zastarjelog ormarića s otvaranjem vrata, jer nije potrebno ostaviti dragocjeno mjesto, što je tako malo, otvoriti zaklopke vrata. Ova garderoba će mirno ući u mali kutak i zadržati sve vaše stvari. Sav namještaj u spavaćoj sobi trebao bi biti u svijetlim bojama, jer dodaju jednostavnost i udobnost u vašem interijeru.

Također, soba vizualno povećava i čini svjetlije ogledala visi na slobodnim mjestima. Zavjese s rubovima i tassolima ovdje neće biti prikladne, smanjuju prostor i osjećaju se neugodno u vlastitoj spavaćoj sobi. Uobičajene rimske zavjese ili jednostavne zavjese na sjeninama su najprikladnije. Dakle, mala spavaća soba, namještena umom, izgledat će bolje od bilo koje najveće i šik.

Članak o temi: Metode čišćenja kuhinjski ormarići iz masnih mrlja

Čitaj više