Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Anonim

Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Uz sva postojeća jamstva kvalitete i trajnosti od proizvođača, život miksera prije ili kasnije istječe čak i uz najpoželjniju uporabu. Ako se mali popravak ili zamjena rezervnih dijelova ne spašava u takvoj situaciji, ne postoji ništa što treba učiniti - morate zamijeniti cijelu dizalicu. U slučaju ispravljenog loma za vas, pripremili smo niz praktičnih savjeta o tome kako rastaviti miješalicu.

Značajke mješalica za kupaonicu

Najviše trčanje i poznavanje svima je dvoplane i jednodimenzionalne dizalice. Oba proizvoda su karakteristična samo za njih prednosti, zahvaljujući kojima ih kupci preferiraju posebno. Ali, u isto vrijeme, njegove slabosti su svojstvene svakom tipu. Najčešće su slomljeni.

Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Više detalja možete pročitati u našem članku o postojećim vrstama mješalica.

Dva gusta

Unatoč uglednom dobu, instrumenti ovog dizajna su još uvijek vrlo traženi. Uglavnom zbog nesmetane regulacije protoka i temperature vode, kao i raznolikosti oblika i dizajna ventila i kućišta.

Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Kućište dvoslojnih mješalica baca se od mjedi ili nehrđajućeg čelika. Kanali pod toplom i hladnom vodom izbušene u njemu. Glavne radne stavke montirane su u kućište:

  • Rupe , Oni su vođeni ventilima i preklapaju rupe u komori za miješanje postavljene na krajevima gumenim brtvama ili keramičkim diskovima;
  • Spool ventil Prebaciti hranu iz nosa na tuš.

Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Već izvan crijeva Hussaka i tuširanja na odgovarajućim rupama. Za štap, dizalice obučene ventile i čvrsto su fiksirani vijcima.

Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Pomoću povezanosti, izolirano je 2 vrste dvoslojnih dizalica:

  • Spojen kroz tee (u obliku "božićnog drvca");
  • Spojen kroz mlaznice.

U mikseru prvog tipa, crane-tinte pritisnute na sedla, zatvaraju otvori 2 paralelne kanale. Oni su pak povezani kroz tee do vodenih cijevi izvedenih u kupaonici.

Konfiguracija s odvojenim mlaznicama je jednostavnije i omogućuje povezivanje s opskrbom vodom kroz tvrde cijevi ili s fleksibilnim crijevima.

Glavni uzrok grešaka u dvokompastim mješalicama je periodično trošenje brtvljenih brtva i prstena, zbog čega zatvoreni ventili počinju prolaziti vodu, postoje propuštanja kroz istaložene matice itd.

Jednostran

Ovi proizvodi su stekli široku popularnost zbog modernog dizajna, kompaktnosti i jednostavnosti potrošnje vode.

Članak o temi: 50 ideja darova 23. veljače s vlastitim rukama (35 fotografija)

Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Upoznajemo se sa strukturom jednog utovarivača.

Može odabrati sljedeće komponente:

  • Mješalica tijela;
  • Reguliraju ručku;
  • Njegova brava;
  • Gornji poklopac;
  • Sistemska matica;
  • Zamjenjiva kaseta (uložak);
  • Brtvljenje brtve.

Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Unutar ovog miksera može se instalirati spremnik u obliku metalne sfere ili keramičke ploče.

U prvom slučaju, šuplja kugla s rupama montirana je u tijelo miksera, koja je spojena kroz šipku s ručkom. Kuglična šupljina samo obavlja funkcije fotoaparata za miješanje: Kada je poluga podignuta, kanal se otvori u nju, a pri vožnji, hladna ili topla voda se uzima u stranu. Treća rupa u spremniku izlazi o crtežu dizalice i služi vodu u nju.

Često se ugrade dizalice instaliraju teflonske brtve.

Dizajni s keramičkim patronama nalaze se i s okretnim i fiksnim nosom. U svim njima, regulatorna shema je ista. Postoje 2 keramičke podloške čvrsto pritisnute jedan na drugi. Rotacija ručke dizalice mijenja lumen, koji oblikuju rupe u pločama i omogućuje vam podešavanje protoka hladne i tople vode. Podizanje ručke otvara ventil koji pokriva komoru za miješanje.

Moderne verzije spremnika imaju restriktivnu prašumu kako bi se spriječilo samo topla voda. Čak iu ekstremnom položaju za opskrbu vrućom vodom u mikser, postoji neki razmak za hladni kanal.

Unutar površine otvora spremnika zatvorena je silikonskim ili gumenim brtvama. Na dnu gornje perilice nalaze se male brazde ili urezi za ugašavanje zvučnih oscilacija i hidrogosti.

Karakteristični slom u mješavini s keramičkim uloškom je blokada između keramičkih ploča, zbog čega je potpuno nesposoban za preklapanje vode. Zbog činjenice da je spremnik zastrašiv, morat će ga u potpunosti promijeniti.

Preporučujemo da uklonite slomljeni uložak i uzmite s vama u trgovinu kako biste odabrali novu sličnu veličinu.

Jednostrani dizalice s kugle spremnika mogu se rastaviti kako bi očistili površinu sfere i sjedalo sjedala.

Potrebne mjere prije rada

Za samostalno eliminirati greške, dosljedno se pripremaju za rad.:

  1. Postavite točan propust, zaglavljeni ili prekid na mikser.
  2. Kompenzirajte s iskusnim ljudima ili se posavjetujte s vodovodom.
  3. Prije početka rada, kuglični ventili na opskrbnim cijevima i pripremaju apsorbirajuće spužve i krpe kako bi se uklonili kapi.

Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Da bismo uklonili neispravne pojedinosti i stavili nove, trebamo sljedeće alate i materijale:

  1. Odvijači (ravni i križni
  2. Večeri i podesivi ključevi
  3. Pasatii
  4. Hex ključ
  5. Novi zamjenski dijelovi

Članak o temi: Pune stvari za ukrašavanje interijera vlastitim rukama

Uvijek pri ruci s vodovodnim radom zbog biti brtvenjak (lana, bolnice, dim), rezervne trake standardnih veličina i brtvenih prstena. Također za nježno djelo, ključevi uvijek stavljaju meku tkaninu tako da ne ostavljaju ogrebotine na metalnim površinama spojeva.

Zamjena spremnika u mješalici poluge

U početku se ukloni regulatorna poluga. Uklonite plastičnu oblogu na dnu poluge (na kojem su naznačeni, plavi i crveni smjerovi za vruću i hladnu vodu). Da biste to učinili, pažljivo ga ravni odvijač. Zatim uklonite spojnu polugu s svitkom vijka i uklonite polugu.

Ukrasna kapica bit će smještena ispod poluge koja skriva maticu učvršćivanja spremnika u kućištu. Lako je odvrnuti ruke i ako se pojave poteškoće, a zatim koristite podesivi ključ. Imajte na umu da je kapica prilično krhka i napori moraju biti minimalni.

Uklanjanje poklopca, otpustite i okrenite maticu. Uklonite spremnik i, ako još niste kupili novu zamjenu, ponesite s vama na tržište ili u trgovinu.

Kada već imate novi uložak od željenog promjera, možete početi sastaviti mikser.

Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Važno je očistiti prostor za slijetanje prije instaliranja, ukloniti limentene i drugu prljavštinu.

Redoslijed sklopa nakon zamjene uloška nastaje slično, ali obrnutim redoslijedom. Nakon završetka posla, otvorite slavine na opskrbi vode iz slavine i pobrinite se da mikser radi ispravno.

Zamjena dijelova u dizalici ventila

U slučaju vode koji teče na Hussaku, čak iu zatvorenom položaju ventila, morate ukloniti dizalicu i provjeriti i provjeriti njihovo stanje.

Postupak uklanjanja je gotovo jedan s jednom ponavljanjem uklanjanja spremnika mješalice ručice. Prvo, uklonite ventil, za koji odvrnite pritisnut vijak. Vijak je također skriven dekorativnim slojem. Nakon toga uklonite poklopac pokriva kapu i ključeve okretanja brave.

Odabir dizalice, pregledajte gumene brtve na kraju. Ako se istroše, onda je ovdje uzrok nehlapljive vode. Zamijenite novu brtvu na novu i instalirajte sve pojedinosti za prethodna mjesta.

Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Imajte na umu da je potrebno zadužiti na mjesto na mjestu dizalice s položajem zaliha "potpuno otvoren".

Ako se u mikseru, zatvaranje i otvor regulira seurokulacijskom dizalicom, tada će problem s curenjem vode značiti zamjenu cijelog dijela.

Na prodajnim keramičkim ili plastičnim diskovima za setokuliranje dizalica ne nalaze se odvojeno. Ostaje samo kupiti novi ton dizalica umjesto neuspjelog. Da ne bi pogodili željenu veličinu, uzmite stari detalj s vama.

Članak o toj temi: Kako šivati ​​traka za zavjese: podučavanje korak-po-korak

Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Kako rastaviti tuš fauce

Trosmjerni tuš ventil može se montirati u miješalicu na tri načina:

  • u slučaju postupka razlučivanja;
  • integrirati u kućište u metodi insekretiranja;
  • Hladno između kućišta i izlijevanja uz pomoć istaloženih oraha.

Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Izgrađeni pritiskom na ugrađene dizalice ne mogu se ukloniti i zamijeniti. Ovo je atribut jeftinog vodovoda, a rad takvog miksera namijenjen je 4-5 godina u najboljem slučaju.

Više temeljitijih proizvoda često imaju sklopive dizalice za tuš, nisu ih teško zamijeniti.

Ako uzmete prekidač instaliran na pokretnom Hussaku, onda se može promijeniti, rastavljan dva rt matice koje ga popravljaju odozgo i ispod.

Glava dizalice je popraviti ili promijeniti, nema smisla. Da, to će koštati jeftino, ali ćete ga staviti za vas da patite.

Prekidač, montiran u kućište, bit će zamijenjen ne tako brzo, ali proces je prilično poznat. Kao i kod zamjene kukaca dizalice, prva stvar je uklonjena prekidač, slijedite zaštitnu kapu. To će nam dati pristup dizalicu prekidača. Ovisno o vrsti pogreške, možete zamijeniti dio brtvila na njemu ili ga potpuno ukloniti.

Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Koristan savjet

Kao riječi, još uvijek moramo dati još nekoliko savjeta:

  • Moguće je da se na starim mješalicama, zatvorenim maticama pomaknu s mjesta neće dati hrđu ili dugotrajnu flure. Nemojte omogućiti pokazati svoju snagu - radije, niti čvrsto ili lice na maticu moraju biti ključeve. Primijenite WD-40 raspršivačke veze za uklanjanje hrđe i niti da biste se oslobodili bez problema.
  • Rijetko, ali se događa da prethodno vijeće ne pomaže. Ostaje jedan izlaz - izrezati orah s turbinom na pola. Tada se može pažljivo ukloniti pomoću ključa za punjenje i prolaz.
  • Provjerite nema oštećenja spremnika i normalne mobilnosti štap, nakon što se mješalica rastavi. Velika većina curenja uzrokovanih nedostacima uloška.
  • Vodite brigu o estetskom pogledu na vaš vodovod i uvijek stavite tkaninu ispod ključeva, rastavljeni Chrome Detalji.
  • Ako ste vlasnik proračunskog proizvoda, budite spremni za činjenicu da je metal krhka u njima i ne može izdržati teška opterećenja tijekom rastavljanja. Djelovati s oprezom!

Savjetujemo vam da pročitate naš inspektor za kupaonicu.

Čitaj više