Kupaonica se pojavila Scappy: Kako se riješiti?

Anonim

Dmitrij, Samara postavlja pitanje: Dobar dan! Pomoć se nositi sa situacijom koja je nastala! Bio sam na poslovnom putovanju nekoliko mjeseci, a kad sam se vratio, otkrio sam u apartmanu mnogo insekata srebrnu boju s brkovima i naprijed, iu stražnjem dijelu tijela. Veličina kukaca je oko 1 cm. Prijatelj mi je rekao da je kukca poput kvačica. Reci mi, molim te, ako je to doista vitkarica, kako se riješiti. Pokušao sam alat od žohara, ali ne pomaže. Hvala vam na odgovoru. Stručni odgovori:

Kupaonica se pojavila Scappy: Kako se riješiti?

Plack insekt se pojavljuje, u pravilu, u vezi s pojavom šećera i škrobnih proizvoda u apartmanu.

Scaly se zove insekt bez ulice, koji se pojavljuje u vlažnim sobama. Prvo pitanje vlasnika koji su se razveli na skale: kako se riješiti takve nevolje? I ovo pitanje je stvarno relevantno, jer ukloniti insekt, koji se također često naziva mokro, nije dovoljno lako.

Tijekom dana, insekti su skriveni pod postoljama iu objektima namještaja, ali kada dođe tama, oni idu u lov u velikom broju. Plijen Scaly može postati sve što sadrži škrob ili šećer. Obično se granice pokreću tijela drugih mrtvih insekata, pozadine, prirodnih ili sintetičkih tkiva. Nekoliko dana mogu rezervirati knjige ili kućanskih predmeta.

Takva nepretencioznost u hrani dovodi do brze reprodukcije vaga, tako da ih ne možete dopustiti da se pojave. Ako su kukci i dalje počeli u stanu, potrebno je provesti opće čišćenje: temeljito obrišite prašinu od svih, čak i najudaljenijih površina i obrišite kondenzat na cijevi u kupaonici. Preporučljivo je pronaći mjesto gdje su parazite skriveni.

Tada morate poduzeti mjere kako bi zrak u sobi suhi. Mokari su uzgajaju samo kada vlažnost zraka u stanu prelazi 70%. Vrijedno je smanjena razinom vlage do 30%, a insekti će napustiti svoj dom.

Članak na temu: Plastične ploče kupaonica: Photo Mogućnosti popravka

Dobar način da se riješite parazita je korištenje dezinfekcijskih sredstava. Dakle, treba izvršiti brojne aktivnosti za koje je potrebno pripremiti:

  • bakreni sulfat;
  • aerosoli insekata;
  • bilo koji sredstvo za čišćenje klora;
  • Ventilator ili sušilo za kosu.

Kupaonica se pojavila Scappy: Kako se riješiti?

Proizvodi na bazi klora pomoći će se riješiti insekta.

Prije svega, trebate očistiti kupaonicu od namještaja i organizirati pristup svim uglovima sobe. Tada je potrebno pažljivo tretirati sve površine, uključujući dno sudopera i cijevi, alat s klorom. Kada je lijek suh, područja se recikliraju s otopinom bakra sulfata.

Sva mjesta gdje se vlaga može akumulirati (prostor ispod kupaonice i između cijevi) suši se s sušilom za kosu ili ventilator. Osim toga, možete povećati vlažnost zraka instaliranjem prijenosni kamin ili grijač u kupaonicu. Rate umiru kada je sobna temperatura instalirana iznad 35 ° C. Ako zadržite grijač u kupaonici nekoliko dana, vata će zauvijek napustiti ovo mjesto.

Kada će soba dobro jesti, aerosoli trebaju se koristiti protiv kućanskih kukaca. Bolje je kupiti dovoljno snažnih i toksičnih sredstava, jer su biljni pripravci pri borbi protiv vage su nedjelotvorni.

Da biste osigurali rezultat aerosola, potrebno je koristiti 1 vrijeme tjedno tijekom 30 dana. U pravilu, insekti nestaju nakon 1-2 tjedna, ali se obrada mora ponoviti kao prevencija.

Ako se redoviti smještaj u apartmanu eliminira korištenje jakih toksičnih sredstava, mogu se primijeniti samostalne zamke. Na primjer, možete napraviti zamku od staklene posude s vlastitim rukama. Algoritam rada je jednostavan: vanjska površina može biti ranjena s vrpcom ili viski, a zatim je u njemu stavljen komad kruha, jabuke ili druge atraktivne hrane. Noću će se ući ući u banku kako bi uživali u predloženom poslasticu, a oni će ostati samo da se ušuljaju u WC.

Članak o toj temi: Koja bi udaljenost trebala biti između suspenzija na stropu

Obično, sve predložene mjere omogućuju zauvijek da se riješe ne-drobljenih gostiju u obliku vaga. Ali ako to nije moguće učiniti sami, preporučljivo je uputiti se na stručnjake koji će brzo i učinkovito ukloniti parazite.

Čitaj više