Registracija projekta interijera projekta, njihova računalna vizualizacija

Anonim

Kako bi se stvorio dizajn interijera dizajna, treba provesti proces višestruki korak. U početnoj fazi, dizajn projekta uključuje stvaranje plana nekretnina stana, gdje bi trebale specificirati dimenzije svih elemenata prostora.

Registracija projekta interijera projekta, njihova računalna vizualizacija

Slika 1. Električni krug u apartmanu.

Stvaranje planova demontaže i instalacije

Na sl. Slika 2 prikazuje mjerni plan, postat će glavna komponenta dizajna projekta. Dalje, možete nastaviti s izradom tehničkog zadatka u kojem će se naznačiti želje za projektiranje prostora.

Svi prikupljeni podaci razvit će mogući opcije za obnavljanje prostora stanovanja, kao i odrediti funkcionalna područja gdje se mogu postaviti vodovod uređaji, namještaj i sve vrste opreme.

Nakon što se određuje mjesto vodovodne uređaje, oprema i namještaja, možete odrediti njihove dimenzije na crtežu, zamorivanje vodovoda duž njegovih sjekira.

Registracija projekta interijera projekta, njihova računalna vizualizacija

Slika 2. Omnimalni plan stana.

Potrebno je pripremiti 2 Plan: Prvi od njih će ukazati na vezove Santechoribora, pozadinu će odražavati mjesto namještaja, kao i opremu s vezama.

Tada bi se plan trebao izdati, prema kojem će se montirati particije i otvori. Ovaj crtež mora sadržavati podatke o radu demontaže i instalacije.

Dakle, u plavom, možete odrediti strukturirane zidove, a crvene - one koje bi trebalo biti rastavljeni, na primjer bi trebalo biti fusnota na crtežu, na primjer, balkon bi trebao biti termički izoliran, a na određenom mjestu za instaliranje Podium, itd., Sl. Slika 3 ilustrira primjer takvog projekta, posebno navedene dimenzije u ovoj shemi nisu primjenjive, projekt je indikativan.

Dizajn projekta projekta može se napraviti i na različitim crtežima i na jednom. U prvom slučaju jedan plan može odražavati rad na radu, drugi je skup. Možete stvoriti treći plan - plan postojećeg položaja. Treba navesti mjesto i dimenzije otvora i particija. Ovaj će dokument biti potreban ako trebate koordinirati projekt redevezno i ​​električni ožičenje u određenoj instanci.

Članak o temi: zbrinjavanje vode u blizini kuće

Registracija projekta interijera projekta, njihova računalna vizualizacija

Slika 3. Plan stana s dimenzijama.

Kada su rasporedi dogovoreni i odobreni izgledi namještaja, sanitarne uređaje s vezovima, demontaže i instalacijski plan, dopušteni za pomicanje planova na temelju stropa i podnih završnih materijala. Ova faza u procesu stvaranja projekta dizajna stana je iznimno važna faza.

Sada je potrebno pronaći jedinstvene ideje za rješavanje prostornih, konstruktivnih i kompozicijskih zadataka.

U ovoj fazi podovi bi se trebali shematski provoditi. Dakle, ako bi trebao primijeniti pločicu kao pod, oznaka njegovog rasporeda treba biti uvjetovano, glavni zadatak ovdje će biti razvoj vrsta i granica premaza.

U procesu dizajna, dizajn projekta na planovima stropova treba ukazati na vrste i granice materijala, označavati raspored visina, označavaju mjesto rasvjetnih uređaja, označavajući polaganje premaza. Zatim se možete preseliti na struju.

Plan dizajna i električne sheme

Registracija projekta interijera projekta, njihova računalna vizualizacija

Slika 4. Plan stropova.

Sl. 1 sadrži primjer strujnog kruga električara u kući. Ova shema je sastavni dio projekta dizajna. Mjesto uređaja za rasvjetu, planovi strojeva usko su povezani s položajem prekidača. Prije izrade plana, trebali biste razmotriti sheme za povezivanje uređaja i njihovih skupina.

Plan mora sadržavati prikaz i broj ključeva svakog prekidača. Potrebno je odrediti visinu i vezanje prekidača na otvor, particiju ili zidove. Strelice će pomoći odrediti koji će uređaj ili grupa biti potaknuta određenom opremom.

Pri razvoju projekta dizajna s dimenzijskim hodnicima možete montirati dvostruke prekidače smještene na različitim stranama prostorije. To vam omogućuje kontrolu osvjetljenja, biti na različitim točkama.

Tada možete nastaviti s izradom plana lokacije utičnica i uređaja. Ako želite osigurati sobu s toplim podovima, njihove električne komponente moraju se odraziti u planu. Sl. Slika 4 ilustrira strop električara.

Članak o toj temi: Cvijeće u bocama: Uputa +100 fotografija neobičnog dizajna

Odvojeni elementi stambenog prostora, tlocrt i zidove

Registracija projekta interijera projekta, njihova računalna vizualizacija

Slika 5. Tlocrt.

Prisutnost u unutrašnjosti takvih strukturnih elemenata kao niša od GLC, osp, iverice, stropova s ​​nestandardnom konfiguracijom, polu-kolonama i stupcima trebaju se odraziti i u projektu, osim toga, ove komponente zahtijevaju dodatna objašnjenja. Trebaju se dijagnosticirati, ukazujući na njihove točne dimenzije. Ako strop ima složen dizajn i nekoliko razina, za dizajn treba stvoriti poseban plan.

Nakon što možete nastaviti s izradom projekta projekta gdje će se odrediti pločica.

Sada možete početi odabir pločica. Izgled proizvoda u boji, naznaka njihovih točnih dimenzija, uzimajući u obzir šavove, pomoći će u izračunu potrebnog broja građevinskih materijala. Sl. 5 sadrži primjer plana podova.

Dalje, trebali biste nastaviti na stvaranje plana skeniranja zida, koji se naziva oznaka. Trebalo bi početi od ulaza, kreće u smjeru kazaljke na satu.

U tom procesu trebate odrediti međusobni položaj svakog elementa, što ukazuje na potrebne dimenzije, ovdje možete shematski ukazivati ​​i boje. Skeniranje će omogućiti izračunavanje željene količine materijala za popravak zidova.

Vizualizacija računala

Sastavljanje takvih projekata dizajna, u posljednjoj fazi možete povezati sve planove stvorene u računalnoj 3D vizualizaciji. Tako možete vidjeti unutrašnjost svake sobe. Ako vizualizirate unutrašnjost, možete jednostavno odabrati materijale za završnu obradu. Unutrašnjost se može vizualizirati ručno, što značajno smanjuje glavni proces. Ali crno-bijele linearne slike su najjednostavnije varijacije takve trodimenzionalne vizualizacije.

Da biste dobili savršeni interijer nakon popravka, svakako biste trebali stvoriti projekt dizajna. Dakle, možete dobiti ideju o vašem budućem dizajnu prije nego što je posao počeo.

Čitaj više