Ekološki prihvatljivi pozadini spavaćih soba

Anonim

Mnogi će se složiti da je najpopularniji dekorativni materijal za zidove pozadina. Potrošač redovito nudi sve veći raspon ovog proizvoda. Ali pri odabiru završnih materijala, većina ljudi posebnu pozornost posvećuje ekologiji pozadine, jer žele biti sigurni da ne sadrže one komponente koje mogu negativno utjecati na zdravlje onih koji će biti stalno u sobi.

Ekološki prihvatljivi pozadini spavaćih soba

U takvoj spavaćoj sobi može biti lako

Zašto je potrebno ECO pozadinu

Po prvi put, koncept pozadine u Europi se pojavio 1599. godine, a prve platnene nisu zalijepljene na zid i zajebani noktima na posebnom okviru. Ovi stari završni materijali izrađeni su od papira.

Postupno, kako se pojavljuju nove komponente, tehnologija njihove proizvodnje se promijenila. I danas se na prodaju možete upoznati ne samo platnene papira, već i vinil, pluta, tkaninu i mnoge druge.

Unatoč tome, ekološki prihvatljivi pozadini uvijek su u potražnji, koji su idealni za plaću prostora alergija, djece, kao i svi oni koji pažljivo prate svoje zdravlje.

Ekološki prihvatljivi pozadini spavaćih soba

Čak i Papirna pozadine mogu napraviti spavaću sobu

Tapeta

Nesumnjivo, to su najokruhtnije sigurnije pozadine za spavaću sobu, dječje i druge prostore. Zahvaljujući njihovim cijenama, kao i sposobnost "disanja", danas su najpopularnije u tržištu završnog materijala.

Štoviše, proizvođači nude ne samo klasične platnene, koje, kao što znate, imaju brojne bitne nedostatke (juri kada se držite, strah od vode, itd.), Ali i višeslojno reljefno utiskivanje. Potonji nije samo otporniji na rad i za vrijeme rada, već i skrivanje nekih zidnih površinskih grešaka. Postoji među papirnim ekološkim pozadinama i onima koji su opremljeni dodatnim impregnacijom iz UV izgaranja.

Članak na temu: Kako izračunati Champs na grafikonu: Izračun formule

Ekološki prihvatljivi pozadini spavaćih soba

Moderna crna i bijela spavaća soba

Tekstilna pozadina

U proizvodnji sličnih granica, ne samo prirodne, već i sintetičke tkive, a u drugom slučaju, stupanj ekološki prihvatljiv premaz dramatično se smanjuje. Ali platno od viskoze, svile i pamuka imaju prilično visoku sigurnost. No, odabir platnih tkanina, potrebno je shvatiti da su sve prirodne tkanine osjetljivije na izgaranje, tako da zahtijevaju posebnu zaštitu od sunčeve svjetlosti.

Glavni nedostatak takvih ekoloških pozadina za spavaću sobu je njihova cijena, ali u nekim slučajevima je u potpunosti opravdana, jer soba postaje samo sigurna, već i nabavlja druga, jednako važna svojstva: povećana apsorpcija buke, hipoallergeničnosti, antistaticity.

Ekološki prihvatljivi pozadini spavaćih soba

Pozadina iz bambusa

Biljna pozadina

To su prirodne i, naravno, sigurne završne materijale, koji se temelje na svim vrstama biljnih vlakana: jute, bambus, sisal, itd., Bez obzira na gornju premaz, papirnati platno se koriste kao osnova. Kao rezultat toga, rezultirajući završni materijal ima sljedeće prednosti:
  • sposobnost "disanja";
  • ima izvrstan izgled i povećanu snagu;
  • Pa, sama soba s njima dobiva visoke pokazatelje toplinske i zvučne izolacije.

Glavni nedostatak takvih tkanina je u njihovom visokom trošku, zbog uporabe ručne proizvodnje. Pa, osim za to, oni su vrlo brzo spojeni pod utjecajem sunčeve svjetlosti.

Pluta i drugi premazi

Ovaj materijal također ima bazu papira, ima visoka antistatička svojstva. Za razliku od mnogih drugih premaza, oni ne utječu UV zrake, a dugi niz godina zadržavaju svoj početni izgled.

Posebna originalnost Unutrašnji prostor pričvršćeni premazi iz originalne kože, kao i staklaste, na temelju kvarcnog pijeska, sode i vapna. Bilo koji od završnih materijala ne samo da će interijer učiniti samo ekskluzivnim, već i štiti od alergija, gljivica, plijesni.

Članak o temi: Izrada trijem u zemlji s vlastitim rukama

Ekološki prihvatljivi pozadini spavaćih soba

Pozadina za klasičnu spavaću sobu

Od lijepljene pozadine

Da ne bi izgubili važnu imovinu pozadina koji su ekološki prihvatljivi, moraju biti zalijepljeni na određeni sastav, koji će moći ne samo učinkovito držati platno, već i održavati svoje vrijedne karakteristike.

Prije nekoliko desetljeća ljepilo je učinio kod kuće i odgovorio je na sve zahtjeve ekologije. Nažalost, suvremene ekološke pozadine za spavaće sobe mogu imati veću težinu u usporedbi s prethodnicima tankog papira. Stoga je potrebno odabrati adheziv izravno u trgovini, što točno sadrži odabranu mrežu na zidovima.

Na policama možete pronaći razne ljepljive kompozicije, ali vrijedi obratiti pozornost samo onima koji imaju oznaku njihove ekološke prijateljske. I premda u kompoziciji možete pronaći komponente životinjskog ili povrća, ljepljive karakteristike se ne mijenjaju od toga.

Da biste zalijepili bilo kakve pletene trebalo biti vođene preporukama koje proizvođač nudi izravno. Pa, kako bi se osiguralo visokokvalitetno lijepljenje, trebate pažljivo pripremiti površinu, čistiti ga od onečišćenja i nedostataka.

Čitaj više