Kako napraviti kadu mat učiniti sami?

Anonim

Stvaranje unutrašnjosti kupaonice povezano je s punjenjem pribora, elegantnih dijelova i cvjetnih akcenti. Podna matica se igra u većoj ulozi u dizajnu kupaonice. U trgovinama, unatoč širokom izboru, nije uvijek moguće pronaći odgovarajuću opciju. Lako je napraviti mat s vlastitim rukama iz materijala koji su u svakom domu.

Kako napraviti kadu mat učiniti sami?

Klasifikacija i imenovanje tepiha

Svi prostirci koji se mogu napraviti vlastitim rukama podijeljeni su u:

  • tekstil;
  • prirodno;
  • sintetički.

Kako napraviti kadu mat učiniti sami?

Kupaonica je stavka potrebna kako bi se osiguralo siguran i udoban uvjeti prilikom istuširanja. Ako voda pogodi keramičke pločice, onda je nesiguran na njemu. Podna matica sprječava slajd.

Nichokes za kupaonicu, napravljenu u jednoj shemi boja s unutrašnjosti sobe, izgledaju kao moderni dizajnerski pribor.

Varijante proizvoda iz prirodnih materijala

Napravite kupku s vlastitim rukama lako, ako se skladišti prirodne praznine i istražite majstorsku klasu u svojoj proizvodnji. Proizvod iz tekućeg betona, kamenja, mahovina uvijek uređuje kupaonicu. Dizajn sobe može se dopuniti originalnim proizvodima iz vinove loze, bambusa.

Morski šljunčani

Čestica morske obale do nogu vaše kupke - ne san, već stvarnost! Dakle, da je to utjelovljeno, postoji najlakši način br. 1 - morske šljunčane, zalijepljen na bazu. Za cirkulaciju krvi korisno je korak na oblogu glatkog kamenja nakon usvajanja duše.

Kako napraviti kadu mat učiniti sami?

Morske kapljice

Za proizvodnju takvog tepiha, trebat će vam:

  • Morsko kamenje male veličine;
  • gumeni mat;
  • tekućina za odmašćivanje;
  • Tip ljepila "trenutak".

Slijed rada je sljedeći.

  1. Operite i osušite bazu tepiha i kamenja.
  2. Odgoditi ih i dati potpuno suhi tekućinu.
  3. Špetch kamenje na ravnoj površini tako da je željeni crtež.
  4. Nanesite malu količinu ljepila na tepih i kamen, pričekajte 30-60 sekundi i zalijepite kamen. Sljedeći elementi su zalijepljeni, držeći minimalni razmak između kamenja.
  5. Proizvod možete koristiti u jednom danu.

Čep

Napravite šuplji veo za kupaonicu s vinom - izvrsno rješenje za bilo koji apartman, kuće ili vikendice. Ovaj tepih ima niz prednosti:

  • Ekološki prihvatljivi premaz pluta;
  • savršeno upija vlagu;
  • Masažni učinak za noge;
  • Jednostavan za sebe;
  • Pogodan za bilo koji interijer;
  • Jeftinost i dostupnost prometnih gužvi.

Članak o temi: cvijeće od svećenika materijala. Dekoracija cvjetnih kreveta. Fotografija

Kako napraviti kadu mat učiniti sami?

Tepih vina

Prije nego što nastavite s radom na stvaranju takvog tepiha, morate pripremiti materijal - oprati i osušiti utikače. Da bi se stvorio mali tepih, bit će potrebno 100-150 prometnih gužvi. Jasno iz ostataka vela čepova može ih gutati preko noći u zdjelici u toploj vodi s izbjeljivačem. Ujutro moraju isprati u tekućoj vodi i položiti suhi.

Kada se osuše, morate odrezati čepove na pola na drvenu ploču s oštrim nožem. Da bi utikač rezao duž dvije polovice i ne boli, trebali biste ih položiti na okrugli rez. Ovaj rad će zahtijevati fizičke napore. Rez svakog utikača za ručicu za emery.

Pripremite osnovu željene veličine i oblika. Mekana plastika prikladna, stara gumena tuš tepih, gumene premaze za unutrašnjost automobila. Operite temelj, osušite ga i odmaste. S ljepilom, pričvrstite čepove u bazu.

Mahovina

Unutrašnjost kupaonice u ekološkom stilu je jednostavan za napraviti ako dobijete prirodni tepih od žive mahovine. Za njega, Zemlja ne treba, a uvjeti temperature i vlažnosti i odsutnost prirodne rasvjete u kupaonici najprikladniji su za takav dodatak. Vrlo je jednostavno napraviti, ali za njegovu kultivaciju će potrajati nekoliko tjedana.

Postupak rada:

  • Uzmite 3 konja mahovine tipa rakomitrij, leucobrija bez zemlje;
  • Stavite ga u miješalicu, dodajte 100 ml tekućeg jogurta ili kefira i 2 tsp. hidrogel za rastuće boje;
  • Pobijediti smjesu 2-5 minuta na minimalnoj brzini;
  • Pripremite poroznu osnovu, na primjer, drvenu površinu, proizvod iz tekućeg betona, kamenja;
  • Nanesite smjesu iz mahovine s četkom do pripremljene površine u nekoliko slojeva;
  • pokriti površinu filma i vlažiti ga svaki dan dok se mahovina ne odvija;
  • Nakon 3-5 tjedana, kada tepih raste, svaki dan vode.

Zemljišta na kojima mahovina nije raste, može se ponovno prekriti kao istu mješavinu.

Članak o temi: petlje za aluminijske vrata i drugi prikladni dodaci za ovu vrstu struktura vrata

Obrtnici iz tekstila

Tepih u kupaonici radi sami od ostatka tkanine, starih stvari, nepotrebne niti će moći napraviti svaku ženu. Da biste to učinili, nemojte ni šivati ​​ili plesti. Glavna stvar je biti u stanju maštati.

Stare stvari

Od starih pletenih majica, tepih će biti paperjast i mekan. Bolje je odmah se osušiti nakon uporabe.

Za proizvodnju, trebat će vam i stare majice:

  • gusto tkivo za bazu iz koje 2 dijela tepih željenog oblika i veličine uzimajući u obzir količine 1,5-2 cm;
  • mašina za šivanje;
  • škare;
  • Niti.

Rad počinje s pripremom pletenih "cijevi". Stara odjeća se prerežu na trake s veličinom od 10 × 2 cm i protežu se svaki od njih. Oni su stisnute redovi okomito na stroj za šapu, jedan šav. Šav bi trebao hodati usred pletenih praznina. Kada je jedan redak spreman, početi šivati ​​sljedeći redak. Za to, krajevi triče trake se odbacuju tako da ih ne zgrabite u drugom šavu. Položene su epruvete za sljedeći red tako da je udaljenost između prvog i drugog paralelnog šavova bila više od 2-3 cm.

Izvršite savijanje. Na temelju oker pletenih cijevi odozgo, stavili smo drugu stavku bez cijevi licem u lice i uklonite krajeve traka unutra. Obje polovice su međusobno ušivene, ostavljajući 10-15 cm za okretanje. Tepih se okreće na prednjoj strani i ručno završi šav.

Od ručnika

Vrlo lako napraviti tepih starih ručnika. Trebat će nam ručnici 3 različite boje. Oni se režu duž trake od 4 cm širine. Uzmite 3 trake različitih boja i ručno šavova rubove traka, stavljajući ih jedan na drugo. Od 3 trake će se baciti dugačak pigtail. Da biste nastavili tkati, krajevi traka se međusobno šavova, promatrajući njihovu boju. Rezultirajuća pigtail vrti se na horizontalnoj površini spirale tako da se ispadne oko okruglog ili ovalnog tepiha.

Kako napraviti kadu mat učiniti sami?

Ručnik tepih

Traper

Postoji mnogo načina da napravite jastučić za kupaonicu od starih traperica ili guste tvari. Ove opcije imaju jedan nedostatak - niti koje moraju čistiti i zbog svoje prisutnosti tepiha izgleda neraktivno. Sljedeći način rješava ove probleme.

Članak o temi: Izvorne zavjese u kuhinji

Kako napraviti kadu mat učiniti sami?

Tramvaj

Bendovi dekorativnih dvostrukih tračnica traper. Trake sa silicijom su spiralne prije dobivanja kruga željene veličine. Dimenzije takvih krugova mogu biti različite. Kada su 5-8 traper krugova spremni, možete otići u fazu montaže. Oko krug praznih veličine su manji da bi dobili ravan cvijet. Mjesta kontakta "srednji" i "latice" uboda.

Pletena kukičanica

Topla i lijepa za noge tepih mogu se pletati s kukičanom koristeći višebojni vrećice celofana.

Kako napraviti kadu mat učiniti sami?

Pleteni mat iz višebojnih celofan paketa

Faze rada:

  • Izrezati pakete paralelno s dnom dna na traci od 1,5 cm širine;
  • trake za ispravljanje kako bi dobili prsten;
  • Prstenovi se međusobno vežu kroz petlje koje proizlaze iz svakog spojenog prstena kako bi dobili dvoslojnu traku;
  • Spora vrpca u kugli;
  • Vezati šupljinu pomoću bilo koje sheme pletenja.

Iz Pomponova

Pumpa Pumpa će učiniti svijetle pozitivne bilješke u unutrašnjosti bilo koje kupaonice. Ako su mnogi višebojni klubovi akumulirani u kući, možete ih koristiti do takvog proizvoda.

Za proizvodnju Pomponova, niti su omotane na 2 presavijene čahure s toaletnog papira. Da biste dobili skupnu pumpu, morate vjetra na dugačak nit na rukavu. Zatim tu je kratak niz između čahura i pažljivo izvadite rukave, čvrsto ga izvucite, dodirujući jak čvor. Krajevi žica za odlazak: pridružit će se Pomponu. Škare rezaju navoje rana s 2 strane obratka. Kupite okrugli oblik, rezanje dugih krajeva.

Ako su pumpe različite, tada će tepih izgledati elegantno. Kada se postigne veliki broj crpki, možete nastaviti s montažom tepiha. Baza je polukruti rešetka. Višebojni pumpe su kaotični ili u obliku uzorka. Koristeći krajeve nizova kako bi se povezali svu crpke na redak na bazi mreže. Višeboolirani ciljevi s pogrešne strane odrezane škare.

Izlaz

Trošak tepiha u kupaonici varira od 600 rubalja do nekoliko tisuća i ovisi o materijalu i broju uključenih dijelova. Ne morate kupiti skupe pribor u kupaonici: možete napraviti kupaonicu s djevojke s vlastitim rukama.

Video uputa

Čitaj više