Izračun platna za cross-bod: Kalkulator i veličina, 16 Koliko križeva 1 cm, postavite broj

Anonim

Izračun platna za cross-bod: Kalkulator i veličina, 16 Koliko križeva 1 cm, postavite broj

Najčešći tip tkanine za vez je platno, koji ima vlastiti broj na veličinu veličine problema je obično samo za pridošlice - kako odrediti veličinu tkanine za vezenje i kako prevesti veličinu Shema uboda u centimetrima. Na primjer, nekoliko identičnih slika koje su ušivene jedan dizajn će se međusobno razlikovati. I oni će se razlikovati po veličini, jer su vezeni na različitim platno.

Kakve veličine platna za vez

Dakle, počnimo s činjenicom da je Kanva takva posebna tkanina za vezenje. Odlikuje se vlastitom brojem. Soba je broj križeva koji se uklapa u jedan inč platna. Inch jednako 2,54 cm.

Izračun platna za cross-bod: Kalkulator i veličina, 16 Koliko križeva 1 cm, postavite broj

Jedan od najpopularnijih vrsta platna za vez s križom, na kojem je vrlo zgodan za izračune, zove Aida

Do danas, numeriranje je kako slijedi:

  • Broj 11 (jedanaesti Canva);
  • Broj 14 (četrnaestog platna);
  • 16 (šesnaestog platna);
  • 18 (osamnaesti platna);
  • 22 (dvadeset drugo platno).

Da bi se utvrdilo koja je potrebna Canva, za više praktičnosti, broj prijelaza je ponovno izračunat za 10 cm. To jest, preuzimamo primjer, Canva Aida 1ljna soba jednaka je 43 križeva za 10 cm. Izračun je jednostavan: AIDA 14 je 55 Križevi na spomenutih 10 cm, dalje, AIDA 16 je, odnosno, 63 križevi su 10 cm, a Aida 18 - Ispada 71 križ na svi isti 10 cm, konačno, AIMA 22. broj je 87 križeva.

Članak o toj temi: Uređaj među-kata kata na drvenim gredama u kući

Kako izračunati platno u broju križeva

Zatim je vaš zadatak odrediti - koliko dugo možete biti potrebno za određeni vez. Za to morate znati, najprije, veličinu posla na križu (broj križanja u širini i visini), drugo, koja je metoda prikladnija za vas. I metode ovih dva.

Izračun platna za cross-bod: Kalkulator i veličina, 16 Koliko križeva 1 cm, postavite broj

Da biste odredili potrebnu količinu tkiva, morate znati veličinu vezenja u križu i primijeniti posebnu shemu za izračune.

Prva metoda može se uzeti na primjeru poznatog platna AIDA broja 14. Veličina procijenjene sheme je 300 na 400 križeva. U Canva Aida od 14. sobu broj od 55 stanica / 10 cm. Broj 10, koji ćete vidjeti u shemi je potrebna naknada za rubove za jednostavnost vezenja i naknadni dizajn slike.

Shema je vrlo jednostavna: 300: 55 * 10 + 10 = 64,5 cm

400: 55 * 10 + 10 = 82,8 cm.

Drugi način: 300: 14 * 2,54 + 10 = 64,5 cm 400: 14 * 2.54 + 10 = 82.8

U ovom slučaju, 14 je, odnosno, broj samog platna, pa, broj 2.54, kao što je lako pogoditi, jednak je broj centimetara u inčima. Pa, 10 je ista točka na rubove.

Učenje: kako staviti platnu za cross-vez

Oni koji tek počinju vezati, pa čak i možda samo će početi ovu lekciju, ne zna ni da platno treba postaviti, širiti se. I potrebno je to učiniti - proces vezenja će definitivno ubrzati.

Izračun platna za cross-bod: Kalkulator i veličina, 16 Koliko križeva 1 cm, postavite broj

Shema će vam pomoći da izbjegnete pogreške prilikom vezenja i će značajno ubrzati sam proces.

A postoji nekoliko važnih stavki:

  • Obilježavanje platna može se izraditi od centra - prikladno je ako se uvučete u setu i ne znate točno koliko je uvlaka od strane proizvođača od ruba prije početka vezenja. Da biste to učinili, tkanina samo preklopite na pola okomito i horizontalno, tako da je pronalaženje tkivnog centra. Centar se nalazi na shemi vezenja, a na isti način nacrtajte platno s kvadratima 10 na 10 stanica.
  • Označavanje iz ugla. Stoga više volite napraviti mnoge proizvođače - iz gornjeg lijevog kuta sheme. Ali ako ste vez za shemu, kupnjom platna, možete izračunati koliko točno trebate se povući s ruba kako biste ušli u taj kut od kojih započinje markup.
  • Možete označiti olovkom ili posebnom oznakom. Marker za marker može biti poput pranja, pa nestaje tijekom vremena. To je prikladno raditi s njom, linije su tanke, na tkanini drže dugo vremena i dobro je ispran hladnom vodom. Ali vruća voda nije ni misleći da ispire tkaninu - oznaku se može ostaviti zauvijek na platnu.

Za označavanje, možete koristiti i posebne niti - to je tanka sjajna nit, lako lijevo ispod križa nakon završetka vezenja.

Postoje čak i posebne niti topljive vode. To jest, nakon što je posao izvezen, izbrišete ga, kao što je prihvaćeno. I niti u vodi će se raspršiti.

Članak o temi: WC particije i šum za kupaonicu

Što je kalkulator za izračunavanje platna

Pa, konačno, napredak ne stoji još uvijek, to je napredak. Jednostavno možete iskoristiti jednu od najmodernijih metoda izračuna platna - to je kalkulator. Samo upišite "kalkulator za Canva Aida" pretraživanje i nakon nekoliko sekundi ovaj alat ispred vas.

Izračun platna za cross-bod: Kalkulator i veličina, 16 Koliko križeva 1 cm, postavite broj

Uzimanje prednost posebnog "kalkulatora za kalkulator", možete točno odrediti broj potrebne tkanine

Postoji algoritam, u praznim prozorima u kojem umetnete postojeće vrijednosti. To je veličina sheme u širbi širine, i, naravno, visina. Tada trebate umetnuti u centimetre broj prostora. Ostaje samo odabrati broj platna. Pritisnite gumb "Izračunaj" i odgovor će se pojaviti na zaslonu. Vrlo brzo i jednostavno i bez kompliciranih formula.

Kako staviti ne može se lift for cross (video)

Dakle, izračun platna je važna točka u vez koji pojednostavljuje daljnji rad. Odaberite prikladan način, ne zaboravite platno za širenje sredstava da vam se čini najprihvatljivijim i bit će vam lakše ukrcati.

Dobar posao!

Čitaj više