Kako odabrati noćni život za svoju spavaću sobu, obratiti pozornost?

Anonim

Dekoracija prozora je stilsko rješenje, a shema boja postavlja ton unutarnje atmosfere sobe. Dobro u kombinaciji, kombinirana jedna ideja, s ispravno postavljenim naglascima, detalji se pretvaraju u unutrašnjost, stvarajući holističku i dovršenu dizajnersku sliku.

Kako odabrati noćni život za svoju spavaću sobu, obratiti pozornost?

Prozor u dnevnom boravku

No, često ne manje važnije od estetske atraktivnosti, funkcionalne karakteristike zavjesa su njihova zaštitna sposobnost: od lakih, hladnih struja zraka i znatiželjnih pogleda.

Gdje će napraviti uske zavjese?

Lagana zavjesa nazivaju se noćne zavjese, njihove prepoznatljive značajke:

Kako odabrati noćni život za svoju spavaću sobu, obratiti pozornost?

  • Proizvodni materijal: guste neprozirne tkanine, odgađajući svijetle sunčeve zrake.
  • Izgled: Noćne zavjese karakteriziraju teška težina i masivnost. Meka mreža draperija služi kao dodatni zaštitni element.

Noćne zavjese se koriste tamo gdje trebate izolirati unutarnji prostor. Na primjer, guste zavjese za prvi kat koriste se u svim sobama, ako ste zabrinuti zbog dosadnih stavova prolaznika.

Za apartmane koji se nalaze gore, prva soba, u kojoj postoji potreba za njihovom uporabom, je spavaća soba. Problemi, briga i uzbuđenje povezani su s našim vanjskim prostorom. Stoga, noćne zavjese za spavaću sobu ne samo nas štite od sunca, već i stvoriti psihološku barijeru, pomažući nam opustiti i ostaviti tjeskobu i iskustva iza praga.

Kako odabrati noćni život za svoju spavaću sobu, obratiti pozornost?

Izbor chonda

Ako pokupite noćne zavjese u spavaćoj sobi, kako biste maksimizirali svjetlo i stvorili ugodan sunčani dan sumraka, bolje je odabrati tamne boje tkanina. Svjetlosne nijanse će zaustaviti sunčeve zrake, ali neće utjecati na intenzitet rasvjete: neće biti moguće potamniti njihovom pomoći. Bolje je preferirati zasićene plave, smeđe sive ili zelene boje.

Tamne, masivne zavjese dizajni vizualno smanjuju prostor. Da biste smanjili ovaj "strani" učinak, pokupite vijenac na cijeli zid, nemojte ograničavati prozor utičnice prozora. U par tamnih noćnih noževa, dodajte svijetle zavjese koji će olakšati ansambl.

Kako odabrati noćni život za svoju spavaću sobu, obratiti pozornost?

Tamna boja

Članak o temi: Kako povećati balkon u Hruščov: veličina i ideje

Ako je soba mala, odbijte zasićene boje. Odaberite svijetle boje, ali napravite naglasak na povećanju gustoće weba: možete koristiti tkanine na oblozi, višeslojni materijali. Dizajneri savjetuju da vježbaju zavjese u spavaću sobu: reljefna površina izgleda originalno, osim što imaju dobre svjetlosne kvalitete.

Zavjese na prvom katu u dizajnu boja variraju ovisno o svrsi sobe. Dnevni boravak može biti ukrašen šarenim opcijama: tkanine s ukrasima, crtežima ili otisacima. Svijetli i privlači pozornost gostiju naglasak će biti volumen zavjese 3D: slika pohranjena na površini može se odabrati samostalno. Realističan ispis fotografija na tkanini odvest će vas u noć New York, na oceansku obalu tijekom zalaska sunca ili u nevjerojatno planinsko područje - mjesto koje će vam reći vaša fantazija.

Kako odabrati noćni život za svoju spavaću sobu, obratiti pozornost?

No, prilikom odabira slike, ne zaboravite na teksturu osnovnog materijala: zavjese na 1. katu moraju osigurati dobru izolaciju prostorije, tako da platno treba odabrati gustu i laganu.

Odabir tkanine

Odabrana je niz materijala za noćne zavjese ovisno o mjestu prostorije. Svjetliji i sunce viju duže u prostoriji, to je viši zahtjevi za funkcionalne i operativne kvalitete tkanine:

  • Trebala bi biti pouzdana prepreka najsjajnjem svjetlu: gustoća platna je odgovorna za ovaj kriterij.
  • Svijetle prirodne tkanine (svila, Lon) izgorjela na suncu, kako bi se očuvao izgled, bolje je odabrati materijale s mješovitim vlaknima ili umjetnim analozima.

    Kako odabrati noćni život za svoju spavaću sobu, obratiti pozornost?

  • Nisu sve prirodne zavjese izdržati često pranje, tako da u kuhinji, u rasadniku da se teško odustaje u njegu tkiva: bez noćnih zavjesa od lana i prirodne svile.

Dakle, odaberite noćne zavjese s visokim performansama. To su zavjese od poliestera ili taffute: ne boje se bilo kakvog nakaza, ni sunca. Velvet također ne blijedi u sunce, ali u perilici ne perete - materijal zahtijeva posebno kemijsko čišćenje.

Članak na temu: kolijevka za novorođenčad to učiniti sami: opis dizajn

Cijena za noćne zavjese jednaka je paketu gotovog proizvoda:

  1. Sorte korištenih tkiva. Najskuplji - prirodni materijali.
  2. Veličinu platna. Trošak portera materijala i njegovo krojenje u studiju mjeri se prema metarama rute. Konačni izračun gotovog proizvoda je jednostavan: što je više tkanina trebate, skuplje su spremne zavjese.

    Kako odabrati noćni život za svoju spavaću sobu, obratiti pozornost?

  3. Model proizvoda. Klasične zavjese na vrpci zavjese mogu biti besprijekorne. Oni izgledaju pristojno, ovaj stil nije došao iz mode dugo vremena. A ako se želi, materijal je ukrašen dodatnim dekorativnim elementima: suspenzijom, pickups, vrpcom za rublja, flip, itd.

No, složene strukture su samo iskusna krojaka. Ako niste sigurni u svoje, nemojte riskirati, konzultirati profesionalne šavove, iako njihove usluge ne traže. Dakle, noćne zavjese od dvije boje, austrijske zavjese, asimetrični modeli s Lambrequinima će vas koštati u pristojnom iznosu: trošak šivanja je jednak, a ponekad premašuje cijenu materijala.

Pogledajte video dizajn

Odabir vijenca

Kada kupujete vijence, uzmite u obzir opterećenje koje će se provesti s gustom noćnom i svjetlom prozirnih zavjesa. Mora biti dovoljno jak i pouzdan da izdrži dizajn.

Kako odabrati noćni život za svoju spavaću sobu, obratiti pozornost?

Praktičnost i jednostavnost korištenja jednako su važni: zavjese moraju slobodno i slobodno kliziti na strehe. Aluminijske strukture smatraju se najtrajnijom, čija je dodatna prednost također demokratska cijena. Drvene strehe su skuplje, ali često se preferiraju od estetskih razmatranja. Oni su savršeno u kombinaciji s prirodnim površinama slušalice namještaja i idealnim za sobe uređene u toplim bojama: na primjer, postat će izvrstan okvir ispod zavjesa za bež dnevni boravak.

Kako odabrati noćni život za svoju spavaću sobu, obratiti pozornost?

Nedvosmisleno ne biraj plastične strukture za teške noćne zavjese: jedva mogu podnijeti težinu platna, a elementi za pričvršćivanje deformiraju pod težinom tkiva će isporučiti mnogo neugodnosti prilikom kretanja Gardina.

Članak o temi: Bresha Wallpapers: dizajner savjeti

Čitaj više