Što trebate znati prilikom stvaranja kuhinje - dnevni boravak

Anonim

Napravite dizajn kuhinje-dnevni boravak nije lako. Međutim, danas ta prostorija postaju sve popularnije. Stručnjaci vjeruju da su dva razloga.

Što trebate znati prilikom stvaranja kuhinje - dnevni boravak

Ako se kuhinja i dnevni boravak kombiniraju u jednoj prostoriji, preporučuju se vizualno podijeljeni.

  1. Stvoriti prostraniju sobu kombiniranjem prostora.
  2. Neki privlače samu ideju otvorenog planiranja, dopuštajući obitelji vizualno zajedno čak i kada je domaćica zauzeta kuhanjem hrane.

Obično je dizajn kuhinje i dnevni boravak povezan s njom podrazumijeva razdvajanje prostorije na zone. Odaberite ih na različite načine. Međutim, prije nego što počnete opremiti dnevnu sobu u kombinaciji s kuhinjom, vrijedi razmotriti sve atraktivne i ne atraktivne strane takvog dizajna.

Kombinirati ili ne kombinirati?

Najčešće, razmišljanje o ujedinjenju dvije sobe u jednom, kuće uzimaju u obzir samo pozitivne aspekte takvog izgleda.

  1. Vizualna ekspanzija prostora: Srušeni zidovi doista čine sobu prostranu. Čak i psiholozi vjeruju da je prilika za večeru u jednom stolu čvrstim odnosima.
  2. Pojednostavljenje organizacije obiteljskih večera i proslava. Da bi služili nova jela na stolu, domaćica se ne smije stalno premjestiti iz jedne sobe u drugu.
  3. Smanjenje broja kupljenog namještaja. Danas, u gotovo svakoj kuhinji nalazi se TV. Ali čak i najmanji model košta novac. Kuhinja dnevnog boravka omogućuje vam da učinite s jednim televizijskimPanelom, koji pomaže uštedjeti novac.
  4. Kombiniranje kuhinje i dnevnog boravka omogućuje ženi da se ne osjeća "vezan za štednjak." Čak i kuhanje večere može sudjelovati u razgovorima koje se provode u dnevnom boravku.

Što trebate znati prilikom stvaranja kuhinje - dnevni boravak

Moguće je podijeliti kuhinju i dnevnu sobu koristeći razne podne premaze.

Iskustvo i praksa pokazuju da je poravnanjem dva tako važna za život sobe, neke kuće nakon nekog vremena ponovno stvaraju popravke da odspojite kuhinju s dnevnim boravkom.

Članak o temi: Kako napraviti reljef na zidu s vlastitim rukama

Zašto? Zato što nisu uzimali u obzir negativne strane takvog dizajna. I oni su previše. Dizajn dnevnog boravka u kombinaciji s prostorom u kojem se nalazi štednjak, možda ne, jer:

  1. Zvuči i miriše karakteristika kuhanja i zagrijavanja hrane stalno će ispuniti dnevni boravak. Čak i najmoćniji ispušni ormari ne mogu ukloniti sve okuse. Zvuci iste mikrovalne pećnice, ispušnih plinova, perilice (ako je instaliran u kuhinji) može čak i gurati zvukove operativne televizije.
  2. Kuhinja dnevna soba zahtijeva temeljitije čišćenje. Prvo, kondenzat iz pripreme jela stalno će se smjestiti na namještaj. Drugo, ako je tanjur dopušten na stolu je dopuštena u kuhinji, tada u dnevnom boravku stvara pogled na nered zbunjenosti.

To je zbog toga što je unija prostorije u kojoj se pripremaju, a sobe u kojima uzimaju hranu moraju biti namjerne i ponderirane.

Ako je odluka o stvaranju otvorenog izgleda i dalje prihvaćena, morat ćete razmisliti o tome kako vizualno podijeliti dvije sobe.

Recemions zoniranja kuhinje i dnevnog boravka

Postoji mnogo načina da vizualno podijelite dvije sobe. Najčešće koristi:

  1. Zoniranje pomoću stropa dizajn.
  2. Razdvajanje na zonama kroz različite etaže.
  3. Pregrade razdvajaju prostorije.

Što trebate znati prilikom stvaranja kuhinje - dnevni boravak

Možete napraviti zoning kuhinjski dnevni boravak koristeći različite izvore rasvjete.

Ako ne postoji mogućnost instalacije zaslona, ​​particije, kauča ili drugog namještaja, vizualno odvajanje prostora u kuhinji, vizualno odvajanje prostorije, zatim se može podijeliti na zone pomoću različitog premaza polja. Vrlo dobar pogled u dizajnu kuhinje, ako:

  1. Na samoj kuhinji podovi su prekriveni pločicama, au dnevnoj sobi zona - bilo koji drugi materijal: laminat, tepih itd.
  2. U obje sobe, podne obloge je izrađen od jednog materijala različite boje.
  3. Vrlo popularan danas, dizajn dizajna je razdvajanje podova na visini. Često podiže kuhinjske podove, ali nitko ne zabranjuje obrnuto.

Članak na temu: Kako napraviti svjetiljku s LED trake to učiniti sami

Možete odabrati prostor za rekreaciju pomoću konvencionalnog tepiha ili mat.

Ostale tehnike zoniranja

Ako ne postoji želja za razlikovanjem prostora pomoću različitih podnih obloga, mogu se primijeniti i druge metode.
  1. Odvajanje na zonama s stropom obojenim u različitim bojama.
  2. Drugačiji ukras zidova. Izgleda vrlo estetski kada se oba načina koriste paralelno. U tom slučaju preporuča se uzeti u obzir kako će biti pokrivene različite zone. To je prikladnije u zoni za kuhanje za korištenje spot ili klasičnih svjetiljki, i gdje će se gosti okupiti - rafiniraniji i elegantniji.
  3. Korištenje svjetlosnih dizajna, Shirme ili namještaja. Dnevni boravak u kuhinji koji predstavlja vizualno ne odijeljenu sobu izgleda neugodno. Neka bude atraktivan pomoći će znatiželjnim, djelomično preklapajući uvjetnu granicu zida, lukova, bar regala.
  4. Uloga "separatora" od dvije sobe može obaviti konvencionalni kauč, ormar, raspoređena prema dnevnom boravku. Vlada može biti bilateralna, ali u ovom slučaju će se morati napraviti po narudžbi. Gotovi dizajni ove vrste su rijetki.

Apartmani su savršeno gledani, u kojima se akvarij koristi kao predmet razdvajanja prostora.

Što trebate uzeti u obzir, sastavljajući dizajn sustava kuhinje

Kako bi mogli napraviti nevjerojatno miješanje gluposti, pri razvoju projekta treba jasno slijediti osnovne zahtjeve.

  1. Ako su zone uređena u različitim stilom, tada moraju biti prisutni objekti, ovi stilovi ujedinjuju.
  2. Dakle, da soba ne izrezati oko, morate izdržati svoju boju i zapamtiti da postoje boje koje se kombiniraju, nadopunjuju ili kontrastiraju jedni druge, a postoje nespojive nijanse.
  3. Prilikom pripreme projekta potrebno je razmisliti o činjenici da je u kombiniranoj verziji kuhinje i dnevni boravak nužno potrebno snažan ekstrakt. Pa, ako ostale komunikacije (žice, kanali, itd.) Bit će skriveni preko spuštenih stropova ili panela na zidovima.
  4. Nemoguće je nered takve namještaja. Ako je kuhinja-dnevni boravak raspoređen u Hruščov ili Brežnjevu, tada se lagane sjajne površine ili ogledala mogu koristiti za stvaranje optičkog učinka velikog prostora.

Članak na temu: Polaganje pločica na trijemu

Pravilno promišljen dizajn služi učinak sinergije, na kojoj 1 + 1 daje više od dva. To znači da korištenje potrebnih tehnika, homeowner ne samo da dobiva prostran, ispravno opremljen prostor, ali može uživati ​​u radosti komunikacije.

Čitaj više