Voda grijana kućica

Anonim

Voda grijana kućica

Opskrba vodom vikendica najčešće osigurava prisutnost samo hladne vode. No, za vlasnike zemalja stranica koje žele koristiti tijekom boravka u zemlji i toploj vodi, postoji prekrasan izlaz u obliku kupnje i instaliranja vikend umivaonika, dizajn koji omogućuje grijanje vode.

prednosti

  • S toplom vodom udobnije i oprane i držite kuhinjski rad.
  • Voda se vrlo brzo zagrijava.
  • Pritisak s funkcijom grijanja vrlo je lako montiran.
  • Spremnik ima upravljačku ploču, zbog čega je temperatura vode regulirana.
  • Odabirom modela s malom veličinom možete instalirati takav umivaonik čak iu vrlo maloj sobi.

Voda grijana kućica

Minusi

  • Trošak takvog umivaonika bit će viši od modela bez mogućnosti topline vode.
  • Važno je konstantno pratiti koliko vode u spremniku, kao i spriječiti prelijevanje vode iz spremnika ispod sudopera (ako nije osiguran za ispuštanje u kanalizaciju).

Oblikovati

Predstavljen je umivaonik za davanje s mogućnošću zagrijavanja vode:

  1. Odmah umivaonik, koji može biti plastika ili čelik.
  2. Spremnik vode, koji može biti i nehrđajući čelik, ili od šokprobojne plastike.
  3. Stojeći, koji je uglavnom napravljen od metala ili stola.
  4. Grijaći element vode.

Voda grijana kućica

Značajke

Proizvod je mali tumba s umivaonikom, preko kojeg se nalazi spremnik. Voda unutar spremnika se zagrijava kroz rad ten. Kapacitet (sliv ili kanta) ugrađen je unutar kućišta, u kojoj se montira voda, ali ako je potrebno, moguće je zaključiti vodu u kanalizaciju ili cesspool.

Deset za takve umivaonice proizvode nehrđajući čelik. Ako se preporučuje kompetentno, usluga grijača je od pet godina i duže. Važno je ne zaboraviti da se u dobi od deset s vremenom formira skalu (brže vode, brže se pojavljuje). Osim toga, oštećeni ten može se lako zamijeniti.

Voda grijana kućica

Sorte

Razlikovati takve vrste zemaljskih umivaonika:

  1. Sa stolom. Ovo je najpopularnija vrsta umivaonika za vikendicu, ormar za koji je izrađen od iverice, metala ili nekog drugog materijala. Popravljen je s čeličnim ili plastičnim umivaonik. Pogled na takav dacha umivaonik je vrlo estetski. Plus sličnih modela također je sposobnost povezivanja s kanalizacijom.
  2. Bez vlade. Nalazi se na obrađenom antikoruzivnom spremniku. Takvi umivaonici se stalno prenose promjene u vremenske uvjete, tako češće instalirane na ulici. Zahvaljujući metalnom okviru, dizajn takvog proizvoda je vrlo izdržljiv.
  3. Suspenzija. Takav umivaonik je pričvršćen na zid, ugradnjom unutar kuće i na ulicu. Za ispuštanje vode ispod njega instalirajte kantu. Jedna od prednosti ove vrste dacha umivaonika je njihova niska težina.

Članak o toj temi: Ograda iz stručnog lista Učinite to sami: Izvješće o foto-po korak

Voda grijana kućica

Voda grijana kućica

Voda grijana kućica

Važne karakteristike

Za praktičnost korištenja dacha umivaonice, u kojoj je voda moguće, takve parametre, kao kapacitet spremnika i snagu vodenog grijača su važni.

Spremnici spremnika

Možete pronaći modele na prodaju, volumen spremnika je od deset do trideset litara. Washbasini se smatraju najpopularnijom za vikendice, u spremniku od kojih se može pohraniti 15-25 litara vode.

Voda grijana kućica

Snaga grijaćeg elementa

Standardni parametar je 1,25 kW. Ako je moć više potrebno, deset je instaliran s 1,5 kW ili 2 kW pokazatelja. Pokupite grijaći element takve snage tako da voda u spremniku može zagrijati do + 50 + 650-ih oko sat vremena.

Osim toga, bojler u zemlji pushbasin može imati termostat da uključuje / odspojite uređaj nakon dobivanja željene temperature vode. Osim toga, u odsutnosti vode unutar spremnika, svi proizvodi su programirani za isključivanje.

Voda grijana kućica

Popularni proizvođači

Među kupcima su najtraženiji proizvodi takvih proizvođača:

  1. Aquatex. Uređaj za grijanje ovih umivaoničara radi iz električne energije, grijanje vode u spremniku u 1 sat (15 l) do + 650 ° C. Većina modela izrađena je od drva, tako skladno pogled na zemlju. Sudoper u umivaonicima ovog proizvođača izrađen je od nehrđajućeg čelika, tako da se dizajn razlikuje po trajalnosti (služi od 7 godina). Cijene za proizvode iz Aquatexa počinju od 2200 rubalja.
  2. Alvin. Umivaonici iz takvog proizvođača mogu se pojaviti i za ljetne kuhinje i garažu. Poželjno, modeli su predstavljeni čeličnim strukturama različitih boja. Spremnik u takvim umivaonikom ima volumen od 20 litara. Stražnji dio umivaoničara Alvina je predviđen za rupu za spajanje na odvod. Trajanje usluge proizvoda je najmanje 5 godina, a troškovi - od 1200 rubalja.
  3. Moudodir. U umivaoninima ovog proizvođača s rezervoarom od 15-25 litara, moguće je održavati temperaturu vode na razini + 550C. Cijene za dizajne iz MoodHodira počinju od 2100 rubalja. Pravilna njega za proizvod omogućuje vam korištenje takvih umivaonika do 10 godina.

Članak o toj temi: Kako povući traku zavjese: Tehnologija

Voda grijana kućica

Voda grijana kućica

Voda grijana kućica

Umivaonik za davanje vlastitim rukama

Ako vam se ne sviđa bilo koji model grijanog umivaonika među onima koji se nalaze na prodaju, uvijek postoji prilika za stvaranje zemlje umivaonika s vlastitim rukama.

Izrada okvira

Okvir bi trebao biti dovoljno naporan i izdržljiv da bi mogao izdržati težinu pranja i spremnika za vodu. Oblik takvog okvira može biti najrazličitiji.

  • Prvo napravite skicu budućeg okvira, na kojem odaberete mjesto važnih stavki. Optimalni izbor za domaći okvir naziva se metalni profil. Prije spajanja elemenata, profil treba tretirati s antikorozivnim djelovanjem. Za povezivanje okvirnih dijelova koriste se zavarivanje ili vijke za montažu.
  • Ako se želi, okvir se može napraviti i drveni, jer obraditi bar je mnogo lakši od metala. Međutim, čak i obrada zaštitnih sredstava ne daje takav trup na duge usluge. Doslovno nekoliko sezona, i morat će se popraviti ili potpuno zamijeniti.
  • Zatim odabiru materijal na koji će biti pokriven okvir. Obično se izbor prikazuje listovi plastike ili metala, kao i šperploča otporna na vlagu, ali se mogu odabrati i drugi prikladni materijali. Na zahtjev, koža je ukrašena dekorom koja ne može utjecati samo na estetski pogled na kabinet, već će i postati dodatna zaštita.

Voda grijana kućica

Organizacija

Sudoper može biti stari (na primjer, ako je ostao nakon popravka kuće) i novih. Ako se kupi novi autopraonica, preporučljivo je odabrati proizvod od nehrđajućeg čelika, jer je prikladniji u radu i njegu.

Osim ljuske, potrebno je pripremiti cijev za odvod (može biti obična ili valovita), kao i spremnik u kojem će se voda iscrpiti. Ako postoji kanalizacija na mjestu, morate se pobrinuti za povezivanje umivaonika na njega.

Stari spremnik iz plastike može poslužiti kao spremnik za vodu, novog spremnog kapaciteta željenog volumena, kao i metalnog dizajna zavarivanja. Obratite pozornost na ugradnju dizalice u takvom spremniku koristeći ga s brtvinim i brtvenim brtcima. Konačno, instalirajte deset odabrane snage.

Članak o toj temi: Kako napraviti sanduk na loggiji i balkon

Voda grijana kućica

Sigurnost

Državni umivaonik s mogućnošću grijanja vode su sigurni uređaji, budući da imaju gašenje grijača u slučajevima kada spremnik nije ispunjen vodom na minimalnu oznaku.

Važno je udovoljiti takvim preporukama:

  • Ako odlazite iz vikendice, isključite umivaonik s napajanja.
  • Ne zaboravite slijediti spremnik ispunjen, redovito izlijevanje vode.
  • Ako je uređaj na ulici, poželjno je zaštititi ga s baldahinom.
  • Kada instalirate u seosku kuću, provjerite ožičenje (da li će izdržati opterećenje iz tan).
  • Nemojte dopustiti djeci da igraju s uređajem.

Voda grijana kućica

Rad u hladnoj sezoni

Ako se planira koristiti dacha umivaonik zimi, vrijedi ga instalirati u kuću, dok se preporučuje odabrati model s najmanje 1,5 kW (za spremnik od 15 litara). U drugom slučaju, toplina će se brzo izgubiti u uređaju, tako da će se dobivati ​​topla voda (ne govori o vrućem).

U vrijeme nedostatka stanara, uređaj mora nužno biti isključen iz napajanja.

Voda grijana kućica

Savjeti za odabir

  • Kupnja ljetnog umivaonika s funkcijom grijanja vode, cijenimo materijal iz kojeg je napravljen. Ako trebate proizvod koji je u mogućnosti služiti za dugo vremena, odaberite model s stalkom ili metalnim stolom ili drugim materijalima otpornim na vlagu. Spremnik od cakline ili pocinčanog metala poslužit će dulje od plastike.
  • Procijenite sposobnost spremnika koji trebate. Ako će velika obitelj živjeti u kućici ili planirate provesti nekoliko mjeseci izvan grada, to će biti prikladnije koristiti umivaonik s dovoljno glomaznim spremnikom. Oni koji dolaze u zemlju povremeno će biti dovoljno i mali tenk.
  • Također je važno procijeniti snagu grijaćeg elementa. Ako želite brzo dobiti toplu vodu, to će biti nesumnjivo da se brine o modelu s moćnijim deset, ali ne zaboravite da će takav umivaonik zahtijevati više električne energije.
  • Saznajte što dodatne značajke nudi proizvođaču. Na primjer, postoje modeli dacha umivaonika u kojima se može održavati temperatura vode, kao i isključivanje programa.

Voda grijana kućica

Čitaj više