Donji ventil za ljusku

Anonim

Donji ventil za ljusku

Što je?

Donji ventili su se pojavili relativno nedavno, već su već prilično lijepi u vodovodnim trgovinama. Ovaj proizvod se proširio širom svijeta, uključujući u zemljama CIS-a s Velikom Britanom. Trošak komunalnih usluga je prilično visok, tako da je Inventivni Britanci izumio jednostavan uređaj odgode vode u umivaonici. Drugi razlog za korištenje donjih ventila je odsutnost miješalice. Da bi se dobila voda u sudoper tražene temperature, zatvara se čepom i vrućom i hladnom vodom u njemu se miješa.

Podešavanje stanja donjeg ventila provodi se posebnom gumbom ili polugom koja se nalazi na dizalici. Vrlo je zgodan, jer ne morate lako podići i spustiti utikač.

Donji ventil za ljusku

U našoj zemlji mnogi set mješalica idu s takvim ventilima. Moderni metalni ventil je mnogo bolje klečeći u sudoperu nego jednostavan gumeni čep, koji nije uvijek higijenski.

Donji ventil za ljusku

Donji ventil za ljusku

Pluse primjene

Upotreba donjeg ventila ima mnoge prednosti, od kojih:

  1. Smanjenje troškova vode.
  2. Jednostavan rad.
  3. Atraktivan dizajn.
  4. Izdržljiva instalacija u ispusni otvor.
  5. Spriječiti umivaonika iz ispusne cijevi.
  6. Jednostavno čišćenje.

Donji ventil za ljusku

Pogleda

Donji ventili su podijeljeni u takve osnovne vrste:

  1. Mehanički. Sustav klikanja temelji se na radu proljeća, pod djelovanjem kojim se ventil otvara ili zatvara. Samo jedan klik na lid proizvoda.
  2. Automatski. Prilagodba ventila javlja se s malom polugom. Automatski sustav je mala šipka metala, čiji se radni dio nalazi neposredno ispod umivaonika. Osoba djeluje na polugu koja se nalazi u kućište mješalice.

Donji ventil za ljusku

Donji ventil za ljusku

Danas možete kupiti razne ventile ovisno o dizajnu i boji. Može biti moderan, stari ili stiliziran pod bronce, s glatkom ili kromom.

Članak o temi: Namještaj za dječju sobu - 150 fotografija inovacija namještaja u unutrašnjosti

Mikser donje ventila

Takvi ventili su najčešći modeli. Za kontrolu postoji posebna poluga, koja se može instalirati, na strani ili odozgo Mikser. Dolazi s cijelim skupom, je stvarni nevidljiv, ali vrlo koristan detalj. Poluga se otvara ili zatvara odvod.

Donji ventil za ljusku

Otvoriti

Manje uobičajeni push otvoreni ventili. Glavni minus je - otvoriti ispusnu rupu, morate ručno utjecati na ventil, to jest, zalijevanje ruke. Ali ovaj ventil je postavljen vrlo brzo i mnogo lakše održavati. Također se koristi za kupanje, bide.

Donji ventil za ljusku

Uređaj

Uređaj donjeg ventila ovisi o njegovom tipu. Dakle, automatski ventili imaju takav uređaj:

  1. .
  2. Poluga, koja otvara i zatvara ispusnu rupu.
  3. Igla za pletenje koja povezuje polugu s ventilom.
  4. Priključak navoj, zahvaljujući kojem se odvodna cijev može spojiti na ventil.

Donji ventil za ljusku

Mehanički ventil je jedan uređaj koji radi na temelju jako komprimiranog proljeća.

Donji ventil za ljusku

Donji ventil za ljusku

Donji ventil za ljusku

Montaža

Instaliranje donjeg ventila javlja se odmah nakon postavljanja miksera, uključen s kojim ide. Za pravilnu instalaciju morate slijediti ove korake:

  1. Ventil je umetnut u ispusni otvor.
  2. Posebni žbici na ventilu presijecaju.
  3. Igla za pletenje je spojena na polugu i ruku ventila, koji zauzima zatvaranje i otvaranje utikača.

Potrebno je obratiti pozornost na dizajn odvoda, jer ako se prelijeva, kupuje se ventil posebnog dizajna. Tada je sifon povezan s ventilom, koji osigurava vodu. Voda se uključuje, provjerava se nepropusnost svih spojeva. Ako nema propuštanja, možete dijagnosticirati donji ventil. Ako se zatvara i voda ne nastavi, a zatim se brzo otvara, onda možemo pretpostaviti da je instalacija uređaja uspješno dovršena.

Donji ventil za ljusku

Donji ventil za ljusku

Donji ventil za ljusku

Dakle, donji ventil je funkcionalni proizvod koji je prikladan za uporabu i sprema vodu. Možete ga sami instalirati pomoću upute.

Članak o toj temi: Kako se to skloni strop i roptan

Čitaj više