Zelena i salata spavaća soba pozadina

Anonim

Što trebate znati o izboru zelene

Zelena, kao i njegove nijanse (na primjer, salata) - jedan od onih koji imaju blagotvoran učinak na psihu, tako da je prikladno apsolutno u svakoj sobi. Ali budući da su same boje vrlo mnogo, onda postoje mnoge mogućnosti za projektiranje spavaće sobe, od kojih jedan će djelovati umirujuće, pripremiti se za mirno spavanje, a drugi, naprotiv, bit će veseli. Stoga, izbor tona u konačnici ovisi o učinku koji se može dobiti u sobi. Danas ćemo pogledati zelene pozadine u spavaćoj sobi, kao i lagane nijanse kao dominantnu boju za zidove.

Zelena i salata spavaća soba pozadina

Atraktivna kombinacija s smeđim

Za sjeverne sobe

Ako je soba odabrana za spavaću sobu, malu i tamnu, a osim toga, sunčeve zrake su rijetko u njoj, onda dizajneri preporučuju pažnju na meke nijanse zelene:
  • maslina;
  • Boja jabuke;
  • Pistachios.

Takva shema boja vizualno proširuje prostor. Da biste pristupili Suncu nesmetano, vrijedi obratiti pozornost na otvaranje, svjetlosne zavjese. Predstavite spavaću sobu više zabave raspoloženja svijetlih tekstila i pribor zasićenih nijansi.

Za južne sobe

Ako soba dobije obilje sunčeve svjetlosti, a osim toga, vrlo prostrana, a zatim obratite pozornost na plemenite nijanse koje će učiniti prirodnu rasvjetu ne tako intenzivno. Da biste to učinili, vrijedi odabrati hladnije nijanse zelene:

  • kivi boja;
  • mentol;
  • Zasićenu boju salate.

Zelena i salata spavaća soba pozadina

FOTO: Izbor nijanse je bolje veze s dolaznom sunčevom svjetlom

Takve boje daju mekoću u prostoriju, a istovremeno zadržavaju svoju energiju. U unutrašnjosti takve sobe bolje je koristiti svijetle tekstile i pribor u limunovim žutim, plavim ili tirkiznim tonovima.

Klasični i mir

Senf i maslinove nijanse zelene za zidove sobe trebaju odabrati one koji sanjaju o opuštenoj spavaćoj sobi, a oni moraju prevladati i koristiti kao osnovne. Što se tiče dodatne opreme, bolje je odabrati ih u prigušenim tonovima.

Članak na temu: Zona igre za djecu u zemlji

Zelene pozadine za spavaću sobu su odabrani kako bi se stvorio luksuz i treba koristiti dublje boje. Pribor i tekstil sami su bolje odabrati u svjetlijim nijansama. U klasičnom interijeru postoji neka teška kategorija koja ga daje namještaj iz niza ili gustih teških zavjesa. Iz tog razloga, vrijedi odabrati pribor koji će skladno razrijediti unutrašnjost, olakšati.

Kombinacije boja

Zelena i salata spavaća soba pozadina

FOTO: Svijetli i zasićeni zidovi će vas učiniti aktivnijim i podići raspoloženje

Moguće je kombinirati glavnu boju zelene pozadine s plavom, tirkiznom bojom, au ovom slučaju spavaća soba će steći malo hladnoće. U žutom kontrastu, zeleno stječe optimističnije raspoloženje, a sama soba je ispunjena vrelom oprugom, optimizmom.

Ljubitelji istočne kulture mogu se razrijediti s tamnim stablom, a broj pribora treba biti ograničen. Dovoljno je odabrati nekoliko lijepih svjetiljki za toaletni stol ili za glavu kreveta, a možemo pretpostaviti da je interijer spreman. Ovaj ton je u blizini narančaste, bijele, žute i breskve. Ali te boje treba koristiti s glavnom hladnom bojom.

Plavo-zelena pozadina za spavaću sobu je lijepo kombinirati sa sljedećim bojama: plava, bijela, plava, žuta. U zasićenoj verziji dizajna spavaće sobe možete pribjeći kombinaciji s žutom, smeđom i univerzalnom bijelom.

Univerzalna bijela

U spektru boja postoji univerzalna boja koja savršeno usklađuje sa svim ostalima. Naravno, govorimo o bijeloj boji, koja se također može koristiti

Zelena i salata spavaća soba pozadina

Svjetlosne nijanse također izgledaju prilično atraktivne

Kombinacija sa zelenim pri projektiranju spavaće sobe. Ako je pozadina bogata u sobi, onda za zavjese, namještaj, broj pribora je najbolje izabrati svjetlije palete.

Pravilo obrnuto je također valjano. Ako se odabere bijela boja kada su odabrani zidovi, onda prilikom stvaranja ravnoteže boje, to je nemoguće, usput će biti zeleni (zavjese, tepih, posteljina).

Salata pozadina u spavaćoj sobi: mirna i pozitivna unutrašnjost

Odavno je utvrđeno da svaka boja ima svoj utjecaj na psiho-emocionalno stanje osobe. Najpovoljnije boje, u smislu dizajna u unutrašnjosti, su one koje se često nalaze u prirodi - žuta, bež, plava, smeđa i, naravno, zelena.

Članak o toj temi: Popravak proturavnih vrata s vlastitim rukama (fotografija i video)

Podrijetlo boja salate

Zeleno, morate reći, općenito jedinstvenu boju. Ovo je "zlatni srednji" spektar. Sjeti se - "Svaki lovac želi znati gdje fazan sjedi"? "Z" - zeleno samo u sredini. On ima pozitivna svojstva toplih tonova koji su nastavili, ali nema nedostataka, a postoje prednosti sljedećeg, ali nema negativnih kvaliteta.

Zelena i salata spavaća soba pozadina

Posebna pozornost posvećuje se odabiru stavki zavjese i namještaja.

Salata - jedna od nijansi zelene, ali u stvari, salata je također prilično veliki raspon boja. Pod Salatom, obično razumijemo bilo koju nježnu svijetlo zelenu boju s nekim mjestima žute boje.

Zahvaljujući ovoj nečistoće, ova boja je jedna od najdraža i najljepših nijansa zelene (ta slučajnost da se proljetna salata počinje zelena jednom od prvih?) da "primijetite" nego "prebacivanje". U nepotrebnim količinama daje zajednički ton otrove, pozadini će se činiti neonskom.

Mjesto u unutrašnjosti spavaće sobe

Mirna lagana boja je dobro pogodna za postavljanje spavaće sobe zajedno s drugim netpackanje tonova - svijetlo žuta, plava, breskva, svijetlo ružičasta. On umjereno tone - i istovremeno umiruje. Vjerojatno možemo reći da stabilizira naše psiho-emocionalno stanje. Kao i drugi lagani tonovi, salata vizualno povećava prostor. Posebno se primjenjuje na tamne i male sobe. Ugodan je za oči, a ne neugodno, nasuprot, na primjer, od smaragdno zelene ili svijetlo žuto-zelene.

Zelena i salata spavaća soba pozadina

FOTO: Ova nijansa će biti povoljno izgledala u volumetrijskom i ograničenom prostoru.

Odabir pozadine kupaonice za spavaću sobu, morate imati na umu da je prilično hirozan u smislu kompatibilnosti i ne ostavlja nam mnoge mogućnosti za odabir namještaja i zavjesa, jer naš cilj nije lako napraviti stilski i lijep , ali i mirna unutrašnjost, u kojoj je ugodno zaspati i probuditi se.

Da, može se kombinirati, na primjer, sa žutim, ali takva kombinacija je vrlo svijetla i energična - pogodna je za kuhinju ili sobu za igru, ali ne i za sobu namijenjenu za spavanje. To je mnogo bolje od kombinacije salata i različitih nijansi prirodnog drva ili sive boje. U sobi s tapetom salata izgledat će sivo. Verzija kombinacije win-win je bijela, koja se savršeno slaže s bilo kojom bojom i nijansom.

Članak o toj temi: Punjenje poda estriha na balkonu i loggia

Kombinacija i crteži

U načelu, salata se može kombinirati s drugim bojama - plava, crvena, smeđa, crna, ali bi trebala biti samo mala "mjesta" u unutrašnjosti:

  • Originalna vaza;
  • Ubrus na stolu;
  • Slika u okviru monofonskog okvira;
  • Dekorativna naljepnica na zidu.

Isto vrijedi i za crtež na pozadini - drugi ton na pozadini salata ne bi trebao biti previše, i ne bi trebao biti zasićen. (Iznimka je bijela, koja može biti onoliko koliko želite.) Bilo je dobro izgledati dobro, na primjer, mali rijetko raspršeni cvijeće ili ne-krute pruge žute, ružičaste, bež nijanse. Moguća je kombinacija različitih crteža - na jednom od zidova Wallpaper pruga, s druge strane - s cvijetom ili sličnim uzorkom.

Zelena i salata spavaća soba pozadina

FOTO: Kombinacija s smeđom i bežom je jedan od najatraktivnijih interijera

Naravno, glavne pozadine i partneri trebaju biti dopunjeni u jednoj shemi boja. Povoljno je s pozadinskim uzorkom salate od boje salate, ali tamnije ili svjetlije nijanse.

Salata pozadina sa sivim prugama, širokim ili promjenjivim širinama i nijansama, i okomitom i vodoravnom, pogodne su za čisto mušku spavaću sobu. Sam crtež, jer govorimo o spavaćoj sobi, ne smije biti previše vidljiv ili nametljiv. Bolje je odabrati crtež s mekim, glatkim krugovima, bez oštrih geometrijskih oblika - cvijeće, apstraktni ornament, pahuljice, valovi.

Kao što možete vidjeti, pozadinu zelenih i zelenih spavaćih soba vrlo su uspješno rješenje. Glavna stvar kada su odabrani je uzeti u obzir značajke soba i odabrati ispravne kombinacije boja.

Čitaj više