Tamna spavaća soba

Anonim

Svaki od prostorija u kući ima vlastito funkcionalno odredište. Što se tiče spavaće sobe, dizajn njegove interijere treba povoljno utjecati čovjekov san, njegovo raspoloženje, jer je ova soba povezana izravno sa sna. Ovaj dio stana može se zamračiti ili, naprotiv, svjetliji. Obično se sobe pojavljuju na sjevernoj strani, zbog nedostatka sunčeve svjetlosti postaju tamnije. Također, zamračenje prijeti tim prostorijama u kojima su instalirani mali prozori, loggia.

Tamna spavaća soba

Tamni ukras u velikoj spavaćoj sobi

Značajke tamne spavaće sobe

Odmorivanje u tamnoj spavaćoj sobi je nevjerojatno ugodno, budući da odsutnost jarkog svjetla doprinosi brzom opuštanju i zaspati i, što je jednako važno, stvara romantičnu situaciju.

S druge strane, pretjerano su mračni prostori brzo dosađivali svojom dimpletsom, au nekim slučajevima može uzrokovati loše raspoloženje, depresiju. U tamnim sobama ne preporučuje se da su oni koji su pročitali bilo koji su se bavili.

Tamna spavaća soba

Kontrast u ukrašavanju

Odabir završne obrade

Ako trebate namjerno tamnu spavaću sobu kako biste napravili svjetliju, a zatim prvo morate odabrati svjetliju završiti, a onda je ovaj ton bliže bijeloj boji, to će više soba biti ispunjena svjetlom. Stoga možete odabrati svjetlo bež ili bijele pozadine za dizajn. Kada je soba na sjeveru ili u vašoj regiji, prevladava kišne vremenske uvjete, a zatim bijela završna obrada, naprotiv, učinit će interijer više sumorni i neugodniji, jer će biti obojen sivim.

Specijalistički savjet! U ovom slučaju, nemoguće je bolje završiti nijansu krem. Ako soba ima pravokutni oblik, onda najkraći zidovi trebaju biti spremljeni sa žutim pozadinom, što će mu dati uistinu proljetnu toplinu.

Podovi - ne manje važan dio završne obrade. Ako je područje veliko, tada su tamni podovi dopušteni čak iu slučaju njezine prekomjerne dimenzije. Ali ako postoji malo prostora, najbolje je koristiti svjetlo podne obloge, koji će isključiti apsorpciju svjetla.

Tamna spavaća soba

Tamna spavaća soba uključuje svjetlosne zavjese

Ukrašavanje prozora

U spavaćoj sobi ne smije biti jedna zavjesa, ali dva. Jedan od njih (organza) koristit će se tijekom dana, kako bi se osiguralo maksimalnu prodor svjetla. Pa, druga zavjesa trebaju biti guste, noć. Oni svibanj ne samo da su mračni, već i svijetli.

Umjetno umjetno cvijeće u unutrašnjoj kući

Prednost lagane draperije je da će zaštititi sobu od prodiranja svjetla, ali u isto vrijeme ne sudjeluje u umjetnoj rasvjeti. Dakle, tamnija spavaća soba, sve svjetlija treba biti zavjesa. Ako je soba vizualno previše hladna, tada će mu zavjese od žute pomoći da se topla i udobnost.

Tamna spavaća soba

Tamni namještaj je dopušten u velikoj spavaćoj sobi. U isto vrijeme, zidovi bi trebali biti plavušni

Pravila svjetla

Čak se i tamna tamna spavaća soba može pojaviti na toplom i ugodnom izgledu. Da biste to učinili, vrijedi koristiti ta pravila kojima mnogi dizajneri pribjegavaju:

  1. Svijetli ili bijeli namještaj. Što je veći namještaj, trebao bi biti lakši - svi veliki elementi (ormar, kauč) trebali bi imati laganu nijansu. Pa, za stolić za kavu, purfična, stolica je prikladna i bogata tamna boja. Činjenica je da u mnogim domovima - gornji smjer svjetla, i prodire u sobu odozgo. Stoga, svi ti predmeti koji se nalaze na podu sve dok sredina zida moraju imati najlakša nijansu.
  2. Nedostatak prepreka - manja soba, to više čini više. Stoga je potrebno napustiti gluhe monolitne particije, zamjenjujući ih s šumskim i zidovima od staklenih blokova. Ne biste trebali koristiti veliki broj glomaznog namještaja i sekundarnih stavki u slaboj dobroj spavaćoj sobi. Možete ograničiti krevet, komode i ormar.
  3. "Topla" rasvjeta - svjetiljke s toplim svjetlima treba staviti gotovo svugdje. Nije potrebno ograničiti sama sama i bolje - i na svim stropnim svjetiljkama tijekom cijelog perimetra sobe.
  4. Porast zrcalnih površina je da imaju ogledala potrebno je da se svjetlo u njima odražava i povećava. To je obično prostor nasuprot prozoru.

Tamna spavaća soba

Nedostatak dnevnog svjetla može se zamijeniti svijetle prirodne akcente.

Svijetli naglasci

Spavaća soba u jednobojno izgleda monotono i dosadno. I tako da dobije raspoloženje dugine, morate ga razrijediti svijetlim naglascima. Ako se, na primjer, koristi kreme za tamnu spavaću sobu, onda svijetli akcenti mogu se napraviti pomoću tirkiznih, plavih i žutih boja. Ne posljednja uloga se daje podnice. U ovom slučaju, vrijedi koristiti vode žutih boja koje su povezane s sunčevim zrakama. Kao rezultat toga, prostor će stjecati proljetno raspoloženje i nestalu svjetlinu.

Članak o temi: Vrste zrcala i njihov izbor

Tirkizna i plava nijansa povezana je s nebeskim plavom, rezervoarima, tako da se također mogu koristiti za izradu naglasavanja, a soba će postati značajno svjetlija i volumena. Ali svaki od naglasaka u boji treba biti ograničen. To mogu biti zidne slike, umjetničke umjetničke predmete, plakati, uz pomoć kojih će prostorije stjecati nedostatak zarez živahnosti.

Tamna spavaća soba

Posljednji trend u dizajnu interijera je ukras zidova s ​​tamnim bojama. Doista, takva neočekivana odluka može radikalno promijeniti cijelu atmosferu, čini se da je to prilično poznata soba. Kao rezultat toga, soba stječe mističnu energiju, a to postaje misterioznije, podebljano i, naravno, luksuzno, što je toliko važno u dizajnu unutarnje spavaće sobe.

Tamna spavaća soba

Prisutnost velike količine prirodnog svjetla je preduvjet za takve slučajeve.

Kada se koristi boja tamne zide

Možemo se sigurno uzeti za stvaranje novog okruženja u kojem postoje tamne pozadine u bilo kojem od sljedećih slučajeva:

  • Ako je soba koja je podvrgnuta promjenama ima impresivne veličine, inače se nespakirana soba pretvorila u sobu i nalikuje bliskoj skladišnoj sobi;
  • Ako postoji najmanje dva prozora u samoj sobi, s velikim veličinama. Zbog velikog broja prirodnog svjetla potrebno je manje potrošnje umjetne rasvjete;
  • Ako je večernji sustav rasvjete ispravno izračunat ispravno i racionalno. Uostalom, osim svjetla dnevnog svjetla, soba bi trebala imati dovoljno svjetla i u mraku dan. I za to, osim lustere u sobi trebaju biti prisutni, stolna računala, kao i drugi uređaji za rasvjetu;
  • Ako soba nema jasne granice i odvojena je glatkom vizualnom granicom pomoću kliznih vrata, Shirm.

Tamna spavaća soba

FOTO: Kombinacija sa svijetlim unutarnjim predmetima

Osim same spavaće sobe, svaki od kućnih prostora omogućuje korištenje tamne pozadine, a prije uzimanja za stvaranje novog dizajna, morate znati određene nijanse svakog od njih:

  1. Dnevni boravak (hodnik) - Kada koristite tamne zidove, postaje doslovno fascinantno, ali tako da je udobno i udobno u njemu, trebalo bi biti kompetentno pokupiti namještaj, kao i druge stavke (pribor, dekor). Gusta tamna boja pozadine (bogata zelena, plavo-crna) obvezuje se skup svjetlosnih objekata. Ako je tamno drvo ili grafitne boje odabrane u zidovima za zidove, tada je dopuštena upotreba jarkog u boji.
  2. Kuhinja, blagovaonica - kao što je pločica obično odabirom u ovoj prostoriji za zidno obloge, onda sve ostale predmete (stolice, jela, tekstil) trebaju imati svjetliju i bogatiju boju. Usput, bijela boja je univerzalna i savršeno prikladna kako bi situacija olakšala i neke svečanosti.
  3. Spavaća soba - u tamnoj boji postaje intimnija i malo tajanstvena. Ali da ne bi bilo previše sumorna soba, treba izbjegavati veliki broj dubokih nijansi. Usput, tamna pozadina u spavaćoj sobi ne može se nalaziti na svim zidovima, ali samo jedan, postaje neki naglasak. Budite sigurni da razmislite o osvjetljenju, uključujući zidne, podne i stropne svjetla.
  4. Kupka - tamna boja zidova može se koristiti čak iu kućištu male prostorije, ali u ovom slučaju, preferencija se treba posvetiti sjajnim nijansama, koje, odražavaju svjetlo, čine prostranije čak i malu sobu.

Članak o toj temi: Je li moguće postaviti laminat za parket: kako staviti stari na parket, stil s vlastitim rukama i zamjenom

Takve različite nijanse

Tamna spavaća soba

Nenametljivi pozadinsko osvjetljenje sobe učinit će unutrašnjost uopće ne mračna

Tamne pozadine za spavaću sobu i druge sobe mogu imati sljedeće nijanse:

  • Crno je bolje koristiti ne na cijelom području sobe, ali samo na jednom od zidova stvoriti semantički naglasak (toaletni stol, uzglavlje);
  • Tamno plavo - idealni su za dekoriranje spavaće sobe, jer imaju umirujuće učinak;
  • Dark Brown - također je idealan za postavljanje spavaće sobe i nekoliko drugih soba. Tamnije pozadine, upaljač koji trebate odabrati druge stavke;
  • Dark Green - s njim možete stvoriti zanimljive kombinacije u spavaćoj sobi i dnevnom boravku, dodajući nasuprot, svjetlijim komponentama (lila, žuta, plava). Ali kontrast treba donijeti samo akcentima;
  • Dark Red - stvara atmosferu luksuza, ali treba ga koristiti u prostranim prostorijama. Pa, za malu sobu, tamno crvene pozadine su pogodne za točke naglaska (zglobovi s podovima i stropom, na vratima, itd.).

Čitaj više