Dnevni boravak Interijer Design Savjeti

Anonim

Dnevni boravak vole svi članovi obitelji. U suvremenim tumačenjima kućne udobnosti, dnevne sobe mogu kombinirati svoj interijer s kuhinjom, hodnikom, pa čak i spavaćom sobom. To se posebno odnosi na jednosobne apartmane i studije.

Dnevni boravak Interijer Design Savjeti

Dnevni boravak može se proširiti prebacivanjem zidova ili poravnanjem s susjednom prostorijom u perimetarskoj sobi.

Višenamjenost dnevnog boravka diktira stvaranje određenog dizajna u njemu. Uostalom, zajedničke sobe mogu kombinirati vatrogasnu dvoranu s blagovaonicom i kućnim kinom s biljarskim sobom i recepcijom s uredom. U tom smislu, dizajn unutarnjih poslova u dnevnom boravku ne smije samo odgovarati modernim trendovima, već i kušati preferencije vlasnika.

Da biste proizveli odgovarajuću funkcionalnost dnevnog boravka i opremili sobu u potrebnom stilu, vrijedi razmotriti nekoliko dizajnerskih prednosti koje su ove sobe obdarene, bez obzira na arhitektonskog projekta cijele kuće:

  1. Početni dizajn područja velikih veličina, u usporedbi s drugim prostorijama kod kuće.
  2. Maksimiziranje svjetla, prirodnog i umjetnog.
  3. Sposobnost proširenja početnog prostora prebacivanjem zidova ili poravnanjem uz susjednu sobu na obodu stana, uključujući s lođom.
  4. Mogućnost prostora za zoniranje stvaranjem područja rekreacije i rada na jednoj prostoriji.
  5. Varijabilnost primjene i poravnanje stilova kroz dizajn interijera.

Dakle, na temelju praktičnosti i komplementarnosti dnevnih soba, stvaraju se nezaboravne opcije i ideje o njihovom dogovoru, od kojih su neke važne za osnova.

Podovi u dnevnom boravku

Dnevni boravak Interijer Design Savjeti

Tepisi se preporuča dodavanje dnevnog boravka u središtu prostorije, u podnožju kauča i stolica, prije kamina.

Prije svega, seksualni premaz mora biti izdržljivo. Masters - Finishlers traju pravilo za korištenje sljedećih modernih materijala:

  • laminat;
  • cork podovi;
  • termalvizin;
  • Plankboard od prirodnog niza;
  • parketna ploča;
  • linoleum.

Članak o temi: Instaliranje vijenca za zavjese s vlastitim rukama (fotografija i video)

Posljednje dvije opcije za dnevnu sobu već se lagano kreću u najnoviji plan za korištenje, dajući način za više nadograđenih i ne manje ekološki prihvatljivih materijala. S druge strane, linoleum je već podvrgnut poboljšanom i može se kupiti varijanta ovog obloga stilizirati pod laminatom. U svom slučaju, crtež se primjenjuje na površinu linoleuma, potpuno ponavlja teksturu laminatne ploče.

Odvojena opcija je tepih i razne vrste katova tepiha. Prvi se može koristiti kao jednodijelno punjenje cijelog poda prostora umjesto istog materijala laminata ili pluta, ali u smislu praktičnosti to neće biti idealna vrsta premaza. U tom slučaju, bolje je koristiti pojedinačne tepihe, pale, životinjske kože itd.

Tepisi i sve vrste tepiha preporuča se dodati u dizajn interijera u dnevnim sobama: bilo u središtu sobe ili u podnožju kauča i stolica ili prije kamina. Posebno napredak omogućuje u apartmanima da instaliraju termopuse, koji mogu biti isključeni na sve prisutnosti tepiha.

Stropni dizajn

Dnevni boravak Interijer Design Savjeti

Suspendirani stropovi iz suhozida su zasluženo zauzimaju vodeće položaje. Zbog suhozida, možete stvoriti razne dizajne.

Mnogi su već napustili bjelinu uobičajenog bijelog i oslikanog stropa, odabirom montirane, protežu ili obojene opcije dizajna. Pogotovo budući da su moderni trendovi u dizajnu dnevnog boravka umetnuti s kombinacijom halogenih svjetiljki i središnjim lusterom koji stvara fancy radijac učinak na strop.

Mogućnost rastezanja stropova za stvaranje multi-tieryja s utjecajem osvjetljenja upisuje bilo koji dnevni boravak, omogućujući vam da se igrate s svjetlom. To su idealne mogućnosti, ako je dnevni boravak zoniran. I korištenje višebojanih tekstura od gipsa, crteža, obrasca, freske na stropovima kompetentno nadopunjuju cijeli interijer.

Nesumnjivo, za klasični stil u unutrašnjosti dnevnih soba, možete ostaviti samo jedan luster. I bit će dopušteno. Može u potpunosti pokriti cijelu sobu, ako je uokvirena s mnoštvom svjetiljki ili se izražava u stilu minimalizma s jednim stropom. Alternativno, jedan luster može se nadopuniti bočnim bas-reljefima oko stropa perimetra. U tom slučaju, uzorci u bas-reljef moraju pristupiti stilu u kojem je mlazni luster.

Članak o toj temi: Dizajn kuhinja-dnevni boravak u privatnoj kući

Izbor namještaja za dnevni boravak

Dnevni boravak Interijer Design Savjeti

Namještaj u dnevnom boravku bolje je distribuiran uz zidove oko perimetra dnevnog boravka, oslobađajući centar.

Dakle, da soba nije izgubljena u krajoliku namještaja, distribuiraj namještaj bolji uz zidove oko perimetra dnevnog boravka, oslobađajući centar. Dizajn namještaja zadržava trendove minimalizma. Grupni dijelovi idu u zaborav, dajući prednost fleksibilnih priveznica koje se mogu sastaviti nekoliko modula (objekata) slušalica. Na modu, niski modeli tablica i kave, police na zidovima, zamjenjujući ormarići dijelova, namještaja bez okvira i dim. Da biste oslobodili maksimalni prostor, televizori u plazmi bi trebali objesiti na zid.

U namještaju dnevnih soba, značajno mjesto se daje kauču ili mekom kutu. Ulažući ga u središtu sobe nasuprot zidova s ​​kućnim kinom i TV-om, možete napraviti neobičnu zoning dnevnog boravka. U interpretaciji mekanog kuta, kauč se može postaviti duž zida ili prozora, a stolica - u središtu. Za dnevne sobe vrijedi odabrati duge sofe modele, ali i možete dati prednost takvim slušalicama namještaja, koji se sastoje od nekoliko malih sofa. Mogu se dogovoriti sobama, koja će donijeti izvorne proporcije u dizajnu interijera. Umjesto stolica dobra opcija će biti kauč uz kauč i okvir puffe.

Dnevni boravak Interijer Design Savjeti

Kamin u dnevnoj sobi ispunit će sobu toplom i udobnom.

Sveukupna funkcionalnost i ukras dnevnog boravka vješto nadopunjuju kamin. Postrojenja od kamina više ne sugeriraju dimnjak, jer zahvaljujući modernim modelima električnih i dekorativnih kamina, mogu se instalirati čak iu apartmanima višekatnih kuća, ne dovodeći u pitanje susjedi.

Što se ne smije smjestiti u dnevne sobe, tako da su to glomazici i ogledala. Ipak, takav namještaj je prerogativ spavaćih soba. Klizne ormare, omatanje i višeslojne knjige također se ne uklapaju u unutarnji dizajn dnevnog boravka. Ako samo potonji nije podijeljen u ured i odmor. Knjige bi trebale biti u prijenosnim knjigama. U slučaju da soba kombinira dnevni boravak s blagovaonicom, savršen komad namještaja može poslužiti kao ormari za jela, stilizirati pod norman stilom.

Dizajneri preporučuju odabir namještaja iz prirodnog drva i tekstilnih materijala od trajnosti, ekološka prijateljstva i snage proizvoda će biti diktirani.

Stablo se može kombinirati sa staklom u slučaju dekorativnih police i kave stolova. Namještaj u dnevnom boravku se kupuje za dugo razdoblje rada, pa je vrijedno izbora prema visokoj kvaliteti.

Članak na temu: Zavjese za Mansard Windows: sorte i instalacijski savjeti

Dodatni potezi u dizajnu interijera

Dnevni boravak Interijer Design Savjeti

U unutrašnjosti dnevne sobe ne može bez vaze s cvijećem, slikovitim slikama i fotografijama.

Nesumnjivo, ukupni dnevni boravak uvijek je odraz vlasnika. Svaka prilika za ulazak u svoje unutarnje stavke u ukras. Uostalom, u dnevnoj sobi ne može bez sljedeće pojedinosti:

  • Vanjske boje i vaze;
  • Svjetiljke, Sconces, svijeće;
  • Slikovite slike i fotografije;
  • figurice i vaz;
  • Dekorativni jastuci za tapecirani namještaj i druge milje za dekor.

Prozori u dnevnim sobama izrađeni su za ukrašavanje dvostrukih zavjesa koji se sastoje od zavjesa i zavjese. Ako cjelokupni stil sobe dopušta, tapiserije ili zavjese izgledat će dobro. Za prozore prozora bolje su ih odabrati mnogo prije poda i široka, tako da kada vise, stvorite maksimum uredne nabore. U slučaju da je dnevna soba uređena u stilu minimalizma, zavjese uloga ili sjenila izgledat će kao opcija Win-win.

Obilje svjetla, živih boja i udobnog prostora uvijek će ispuniti dnevne sobe u svim kućama s pozitivnom energijom.

Čitaj više