Zavjese za mansard Windows: sorte i savjeti za instalaciju

Anonim

U modernim domovima, potkrovlje i koristi potkrovlje, jer je jeftin i vrlo zgodan nadgradnja gornjih katova. Odabir zavjesa za prozore Mansarda, trebalo bi imati na umu da je cijela soba, a prozori imaju brojne strukturne značajke. U potkrovlju je ispod krova, tako da su zidovi (ili jedan zid) raspoređeni pod kutom. Iz tog razloga, prozori imaju nestandardni obrazac koji se odražava u njihovom ukrasu.

Zavjese za mansard Windows: sorte i savjeti za instalaciju

Značajke zavjesa za prozore Mansarda

Zavjese u potkrovlju moraju biti izabrani uzimajući u obzir specifičnosti ove sobe. Mansard Windows se razlikuju sljedećim značajkama:

  • netradicionalni oblici i veličine;
  • značajan kut nagiba;
  • sklopivi okviri;
  • Veliki volumen dolazne sunčeve svjetlosti.

Zaštitne zaslone za prozore potkrovlja moraju biti izrađeni od gustih, ne-laganih tkiva. Bolje je ako je materijal također otporan na prašinu. Ispravno odabrane zavjese pomoći će u stvaranju udobnosti u zatvorenim stavovima u bilo kojem vremenu i pod bilo kojim uvjetima.

Zavjese, imaju složeni dizajn, ne odgovaraju dizajniranju prozora mansarda. Oni će biti neprikladni u takvom interijeru, preopterećuju ga. Osim toga, takve zavjese su neugodne i složene u skrbi. Mansard zavjese trebaju biti jednostavne i sažete. Njihove nijanse mogu biti sve: glavna stvar je da se usklađuju s cjelokupnim stilistom i unutrašnjosti sobe.

Zavjese za mansard Windows: sorte i savjeti za instalaciju

Zavjese Plissa za prozore Mansarda

Najprikladniji za unutarnji dizajn potkrovlja potkrovlja su zavjese Plitsa. Oni predstavljaju neku vrstu horizontalne rolete, imaju nekoliko profila i web nabraženih (u preklopnom) materijalu. Tkanina je pričvršćena na profil na poseban kabel, koji skuplja zavjesu kroz bubnjeve ili ga otapa za cijelu dužinu. Plisteve zavjese imaju čepove, zahvaljujući kojem se platno može fiksirati na traženoj visini. Za razliku od konvencionalnih modela, nestandardne zavjese koje su predviđene za prozore u mansardu opremljeni su posebnim priborom koji olakšavaju njihovu uporabu. To uključuje produžne kabele, motorizirane ručke, kontrolne supove.

Zbog svog jedinstvenog dizajna, nabraženo platno učinkovito štiti potkrovlje od sunčeve svjetlosti u bilo kojem kutu prozora nagiba.

Osim neposrednih funkcija, takve zavjese se izvode i dekorativni. Moderno tržište predstavlja modele širokog raspona boja. Postoje materijali s posebnim biseljnim ili metaliziranim prskanjem, zbog čega se pojačava refleksivni učinak.

Članak na temu: 10 načina za ukrašavanje prozora (56 fotografija)

Neki modeli zavjese plesi za potkrovlje sastoje se od dvije vrste tkanina ("dnevni" sustav). Ako postoji lagano zatamnjenje prostorije, prvo platno se spušta na prozor, koji ima malu sposobnost da preskoči sunčeve zrake. Od snažnog svjetla možete sakriti, spuštati se drugo platno s visokim stupnjem zaštite od sunca. Nabrane zavjese ne zahtijevaju mnogo brige. Materijal iz kojeg su napravljeni su impregnirani posebnim pripravcima koji odbijaju prašinu i vlagu, tako da se mogu sasvim rijetko očistiti.

Za zavjese plisse, postoji nekoliko kontrolnih metoda. Možete koristiti najjednostavniji - kabel. U modelima "dan-noć" su izgrađeni 2 užeta, omogućujući odvojeno da kontrolira svaku vrstu platna. Motorna ručka je pričvršćena na dnu ili na vrhu profila. Premještanje gore ili dolje, to vam omogućuje glatko podizanje i spuštanje tkanine. Produžetne zavjese i krifforni kontrole su predviđeni za kontrolu zavjese instalirane na teško dostupnom mjestu.

Zavjese za mansard Windows: sorte i savjeti za instalaciju

Valjane zavjese u unutrašnjosti potkrovlja

Valjane zavjese se lako popravljaju u bilo kojem otvaranju prozora, tako da će postati idealno rješenje za izradu nestandardnih menzardskih prozora. Oni se odnose na sorte roleta, ali su izrađene od jednog weba, koji u pomno uz staklo. Ako je napravljen od prozirne ili pastelne nijanse tkanine, to će biti gotovo neprimjetno na prozoru. Međutim, možete se spustiti apsolutno bilo kakve valjane zavjese na prozorima u potkrovlju. Platnene su izrađene od raznih materijala (svila, satena, lana, pamuka) svih vrsta boje. Za skuplje modele koriste se moderne tkanine koje ne gube fizičke i estetske kvalitete čak i s dugom i intenzivnom izlaganjem sunčevom svjetlu i drugim atmosferskim fenomenima.

Modeli valjanih zavjesa, dizajnirani za prozore Mansarda, opremljeni su posebnim proljetnim mehanizmom. Zahvaljujući ovom elementu, čak i napetost tkanine osigurava se na bilo kojem nestandardnom prozoru i fiksiranje platna na traženoj visini. To vam omogućuje da brzo i točno podesite struju sunčeve svjetlosti. Osim toga, valjane zavjese ne miješaju u otvaranje okvira prozora.

Postoji nekoliko opcija za upravljanje valjanim sustavima. Možete koristiti klasični lanac. Međutim, najpogodniji je proljetni mehanizam.

U prostorijama Mansard, gdje su instalirane zavjese za valjanje, važno je pratiti vlažnost zraka: ne smije prelaziti uspostavljene norme. U blizini zavjese ne smije biti izvori vatre. Potrebno je brinuti se za valjanu zavjesu, noseći kemijsko čišćenje četkom ili usisivač. Vrlo kontaminirano platno može se isprati slabom otopinom sapuna. Da bi se proširio vijek trajanja valjanih zavjesa, moguće je povremeno obraditi njihov mehanizam silikonskom podmazivanjem.

Članak o toj temi: krojenje zavjesa za kuhinju s vlastitim rukama: Opcije s uzorcima

Zavjese za mansard Windows: sorte i savjeti za instalaciju

Savjeti za instaliranje zavjesa tkanine

Tradicionalne zavjese nisu najbolja opcija za izradu potkrovlja. Zbog značajki dizajna prozora, uobičajene zavjese često su problematične.

Međutim, postoji nekoliko tehnika koje će pomoći u novinama s ovim zadatkom.

  1. Koristite 2 vijenca. Jedan će biti pričvršćen preko prozora i obaviti funkciju držača za nalazu. Drugi će se tražiti da popravi zavjesu na dnu u pravom položaju.
  2. Napravite nekoliko rupa u tkivu na razini druge strehe. Kroz njih trebate voziti zavjesu na baru, tako da će biti fiksiran u traženom položaju. Korištenje takvog dizajna olakšat će premjestiti platno.
  3. Koristite poseban čičak. Oni će pomoći da objesite čak i najizređene kompozicije iz tekstila na nestandardne prozore.
  4. Osigurajte porter s ukrasnim elementima. Neće joj dopustiti da puza s vijenca i dodatno će ukrasiti stav potkrovlja. Međutim, pretjerano dekor u takvoj sobi (na primjer, lambrene) će biti suvišno. Koristite kabele, pletenice, vrpce, posebne pickups, isječke.

Zavjese za mansard Windows: sorte i savjeti za instalaciju

Roller rolete za vanjsku zaštitu stava potkrovlja

Vanjska zaštita prozora mansarda

Zavjese za potkrovlje nisu samo tradicionalne - unutarnje, već i na otvorenom. Vanjski zasloni štite sobu od svijetlog sunca i toplinskog zračenja. Kampiranje Vani i značajno zagrijavaju, ne dopuštaju toplinu u potkrovlje, za razliku od interne. Postoje 2 vrste vanjskih ekrana: marquises i rolling rolete.

Markisets - stakloplastične zavjese ili PVC, namotati na valjku i valjati u valjak. Oni su prekriveni posebnim polimerom, zbog čega se stabilnost materijala na učinak atmosferskih pojava povećava.

Markishets su savršeno zaštićeni potkrovljem od sunčeve svjetlosti i prijenosa topline bez ventilacije. Trajna ventilacija je osigurana od strane jaza, koji ostaje između užeta spuštenih zavjesa i stakla. Naljepnice su neophodne tijekom jake kiše: uzimaju svoje udarce, a kapi se ne bubnjaju kroz prozor.

Roller rolete su dizajn aluminijskih panela čvrsto u blizini jedni drugima, koji tvore platno koje se može pretvoriti u valjak.

Oni su, zauzvrat, podijeljeni u nekoliko sorti. Jednoslojni valjci ne sadrže toplinsku izolacijsku komoru i imaju pojednostavljeni profil. Izolirani su potpuno zamračeni potkrovljem, poboljšavaju njegovu toplinu i zvučnu izolaciju, a također mogu imati svojstva protiv bolesti. Perforirani roletni roleti se odlikuju prisutnošću panela s brojnim rupama, kroz koje se osigurava dovoljna sunčevo uklanjanje, a trajni strujanje zraka u sobu.

Članak na temu: ulica kuhinja: kamin, roštilj, brazier i peć na vikendici (20 fotografija)

Odabir vanjske zaštite za prozor potkrovlja, obratite pažnju na vrstu upravljanja. Zasloni se mogu podesiti ručno, ali je prikladniji za to u automatskom načinu rada pomoću daljinskog upravljača. Vrlo udobni modeli na solarnoj bateriji: odmah su otvoreni, ako se na ulici oblači i spušta s značajnim povećanjem temperature.

Zavjese za mansard Windows: sorte i savjeti za instalaciju

Izlaz

Najprikladniji dizajn opcije za mansard prozore su valjane strukture i polise zavjese. Oni će se učinkovito nositi s njihovim funkcijama, kao i prostorije izvorno. Možete koristiti tradicionalne zavjese, međutim, kada su pričvršćeni, trebate znanje o nekim trikovima. Značajno smanjiti prodiranje sunčevih zraka i zaštititi potkrovlje od grijanja u vrućem vremenu pomoći će vanjske zaštitne zaslone.

Mansard je posebna soba u kući koja zahtijeva izvorni pristup u dizajnu. Prilikom uređenja prozora potrebno je ne samo da se pridržava načela funkcionalnosti, već i sigurno vježbanje fantazije. Samo možete stvoriti vlastitu zonu udobnosti u vašem domu. Izvorne zavjese koje odaberete postat će dobra opcija za dizajn prozora i cijeli stav potkrovlja.

Čitaj više