Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Anonim

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Sifon odvoda je potrebno i iznimno korisno, jer štiti našu kuću od neugodnih mirisa, koji može prodrijeti u kanalizaciju, a također sprječava stvaranje blokada u cijevi. Obično postoji najmanje tri odvodna sifona. Jedan od njih je instaliran ispod sudopera, drugi - ispod kupaonice, a treći - ispod umivaonika. Naš današnji članak posvećen je najnoviji izgled sipona. Iz njega ćete naučiti o uređaju i značajkama rada raznih vrsta sonkija za sudoper. Nadamo se da će vam ove informacije pomoći da napravite pravi izbor!

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Pogleda

Kao što je već spomenuto, odvod sifona je instaliran ne samo pod sudoper, već i za druge vrste vodovoda, na primjer, ispod kupelji ili bide. Pod svaki komad vodovoda pogodan je za određenu vrstu sifona, koji ima vlastite karakteristike.

Odvodni sifon za kupku postoji u tri verzije:

Tradicionalan

Tradicionalni sifon je upoznat sa svima, bez iznimke. Omogućuje vam da napunite kupku vodom, samo začepljujući rupu odvoda gumenom čepom na lancu. Kako bi se spojila voda, dovoljno je povući utikač.

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Poluautomatski

Poluautomatski sifon čini zadatak skupa i spuštanja vode još lakše. Opremljen je kontrolnom jedinicom koja je vezana vani, na preletje otvor.

Da biste donijeli mehanizam preljeva šljiva, morate pritisnuti gumb, podići polugu ili okretati ventil na upravljačkoj jedinici, ovisno o njegovom uređaju. Kao rezultat toga, poseban kabel će smanjiti ili podići zatvaranje utikača.

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Auto

Automatsko sifon pojavio se na tržištu vodovod relativno nedavno. Njezin unutarnji uređaj praktički se ne razlikuje od svojih prethodnika, već se uprava javlja drugačije.

Ispravna rupa zatvara automatizirani plug-ventil. Kada kliknete na njega, utikač se spušta i čvrsto začepljuje odvod, a kada pritisnete press - diže.

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Za bide

Značajka odvodnog sifona za bide je neobična za savijanje koljena, jer velike struje vode prolaze kroz takav sifon. Uglavnom, dizajn ziphona za bide i za sudoper praktički se ne razlikuje. Više ćemo razgovarati o vrstama sipona za školjke u sljedećem odjeljku.

Članak na temu: Kako spojiti prekidač prolaza (kontrola svjetla od dvije ili više bodova)

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Pogleda

Cijev

Piphon cijevi je zakrivljena metalna ili plastična cijev. U zavoju cijevi formira se u vodi, ali nije jako duboko. Stoga, ako se takav sifon ne koristi dugo vremena, tada voda iz njega isparava, uzrokujući određeni miris vratila. Osim toga, cijevni sifon je često začepljen, što rezultira blokadom.

Srećom, dizajn osigurava mogućnost rastavljanja sifona i očistiti ga. Međutim, ako instalirate cijev sifon ne u kupaonicu, ali u kuhinji, to će morati vrlo često obaviti ovu operaciju. Još jedan nedostatak ove vrste sipona je da zauzima puno prostora i ne ostavlja gotovo nikakav koristan prostor ispod sudopera.

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Boca

Boca sifon To se naziva to jer je prosječni dio izdužena tikvica, nalik na bocu. Da biste uspostavili takav sifon ispod sudopera, najvjerojatnije ćete trebati pomoći stručnjacima. Ali rastaviti i očistiti neke njegove elemente, možete biti potpuno neovisno.

Prednost boca u bocama je da vam omogućuju da spojite odvod iz perilice posuđa i stroj za pranje rublja izravno, bez dodatnog uklanjanja u kanalizaciju. I na kraju, posljednji argument u korist vrsti sifona: ako neke male predmete padne u ispusni otvor sudopera, uvijek ga možete dobiti, samo ponovno učitavanje dna tikvice.

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Valovit

Valovitog sifona To je plastična cijev, koja, zbog njezine presavijene strukture, može uzimati bilo kakve oblike. Plastičnost je glavna prednost ove vrste sifona. Može se razbojati čak iu najmanji prostor sudopera i pričvrstiti na odvod prikladan za vas. Osim toga, valovito sifon se sastoji od samo dva elementa: zapravo cijevi i spojni čvor.

Članak o toj temi: Kako objesiti Tullu Organu

Gotovo monolitna struktura značajno smanjuje priliku za izazov. Minusi ovog sifona su sljedeći: prvo je nestabilno s visokim i niskim temperaturama. To jest, ne možete dopustiti kipuću vodu u nju ili formulira, drugo, nabori su brzo začepljeni masnoći, zbog čega se formiraju rezultati, pa kako bi se očistili sifon, morat će se u potpunosti demontirati.

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Osušiti

Suhi se sifon pojavio u vodovodnom tržištu relativno nedavno. Zbog svog posebnog dizajna, koji sprječava vodu iz vode, počeo se često koristiti na Dachas gdje nema grijanja.

Kada se primljena voda, gumena membrana se otkriva, a voda prolazi kroz nju, kao na cijevi. Čim voda prestane djelovati, membrana se ponovno komprimira i zatvara tekući otvor.

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Klasifikacija pomoću materijala

Za proizvodnju korištenih sipona Plastika ili metala.

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Metal

Ako ne namjeravate zatvoriti sifon stola ili ga montirati unutar postolja, onda biste trebali zaustaviti svoj izbor na metalnom proizvodu. Metalni sifoni Izgledaju više estetski, a skuplji modeli su doista luksuzni.

Metalni sifoni s kromiranim premazom posebno su popularni. Oni su savršeno usklađeni s drugim detaljima interijera kroma u kupaonici: grijana ručnika, mješalica, zavjesa, ručke za vrata. Odabir kromiranja sifona, sjetite se da bez odgovarajuće skrbi, premaz vrlo brzo gubi početni sjaj.

Sifonska premaza obično se bira prema zajedničkom stilu kupaonice. Dakle, u klasičnom ili berbe interijera, trebali biste dati prednost praznom sifon s bakrenim, brončanim ili mjedenim premazom.

Plastika

Modernija opcija je Plastični sifoni. Plastika je lagana, izdržljiva i izdržljiva materijala, koja je, štoviše, mnogo jeftinija od metala.

Plastični sifon je vrlo jednostavan za instalaciju neovisno, ali, ako je potrebno, i rastavljati. Između ostalog, bitna prednost plastičnih modela je da na njihovim zidovima nema naslage vapna.

Međutim, ako odaberete točno na plastičnom sifon, pazite da je skriven. Izgleda vrlo malo, stoga je prikladnije za zatvorene modele ljuske, na primjer, za tulipanu ljusku.

Članak o temi: Kako sakriti žice na podu u plinth?

Izbor

Dakle, izbor sifona ovisi o mnogim različitim čimbenicima:

  • Vrsta ljuske na koju je sifon spojen. Ako je umivaonik takav model da je prostor ispod njega otvoren za oko, onda je potrebno kupiti metalni sifon. Plastični sifon ne izgleda tako dobro, tako da je bolje instalirati samo pod zatvorenim modelima ljuske.
  • Prisutnost slobodnog prostora u kupaonici. Ako je kupaonica mala i svaki komad slobodnog prostora na računu, kupite valovitu plastičnu sifon. Potrebno je dosta prostora i omogućuje, na primjer, instalirati stroj za pranje rublja ispod sudopera.
  • Soba u kojoj će se koristiti sifon. Ako odaberete sifon u seosku kuću u kojoj nema vodoopskrbe zimi, prikladan je sifon od ispuštanja suhog tipa.
  • Siphon Bandwidth , Trebalo bi biti više, više kućanskih aparata su povezani s njom i više tlaka vode u dizalicu.
  • Širina presjeka sifona. Iz nje izravno ovisi o propusnosti sifona.
  • Cijena sifona. Metalni modeli, u pravilu su skuplji.

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

Instalacija s vlastitim rukama

Prije početka instalacije sifona, potrebno je obaviti neki pripremni rad. Prije svega, naravno, morate se riješiti bivšeg sifona. Nakon što se rastavlja, pokušajte očistiti kanalizacijsku mlaznicu iz klastera blata. U budućnosti će vam pomoći da izbjegnete formiranje blokada.

Sifoni za školjke: vrste, odabir i instalacija

SIFHON kućišta Groovezirajte brtvu prstena i zategnite dio. Na mršavoj mlaznici, pričvrstite maticu i compact konusne brtve. Umetnite mlaznicu utora u žlijeb kućišta i zategnite maticu, ali ne dok se ne zaustavi, inače sifon neće raditi. Na bočnu mlaznicu, pričvrstite uklanjanje i pričvrstite vezu s scribble maticom, prethodno sastavljenom s ravnom brtvom. U ispusni otvor sudopera, stavite zaštitnu mrežu, a s druge strane mlaznica. Ne zaboravite se kompakriti s gumenom brtvom! Pričvrstite dizajn tako da pričvrstite vijak za kravatanje u rešetku.

Čitaj više