Sve "za" i "protiv" panoramskih prozora

Anonim

Vjerojatno, ako ne i svaki prvi, onda drugi, osoba želi imati u svom stanu ili kući prekrasna na podu i na strop panoramskim prozorima. Ali koliko ih je prikladno staviti u stan ili kuću - da odgovori na pitanje kako bi se sve težilo i protiv ove vrste sustava Windows.

Sve

Prednosti panoramskih prozora

Govoreći o prednostima ove vrste sustava Windows, mnogi stručnjaci i korisnici dodjeljuju takve stavke.

  1. Prozor će omogućiti da se divi jutarnjim i navijačima, a samo tijekom dana prekrasan pogled na grad, njegov aktivni život. Park ili High-speed autocesta, drveće zeleni ili vode glatko - panorama se opušta i konfigurira do pozitivnog , Isto je u popisu kriterija, mnogi stavljeni na prvo, nesporno mjesto i raspravljajte s njim, a ne svaki protivnik takvog interijera može.
    Sve
  2. Ova vrsta sustava Windows omogućuje vam da značajno povećate razinu razine prirodnog u sobi rasvjete. To je korist od zdravstvenog zdravlja, fizičkog i duhovnog, ali i spašavanje električne energije i dovoljne rasvjete za unutarnje biljke.
    Sve
  3. Veliki, panoramski prozori pomažu vizualno povećati sobu malu u svom području - zahvaljujući većem svjetlu, osjećaj otvorenog prostora.
    Sve
  4. Veliki, panoramski prozor će vam omogućiti da osjetite više jedinstva s prirodom, pogotovo kada je panoramski prozor instaliran u seoskoj kući, ili u urbanom apartmanu koji se nalazi u neposrednoj blizini parka ili jezera.
    Sve

Divljenjem ovog prozora - osjetite sunčevu svjetlost i sjajne vjetrove, čak i ako su nevidljivo sudjeluju u životu grada i ne napuštaju vašu udobnu sobu, uživajući u toplini vašeg pokrivača i miris čaja.

Sve

Ali kao praksa pokazuje, ne postoje jednostavna i idealna dizajna rješenja, a značajke - čak i tako idealno rješenje u kući kao panoramski prozor ima svoje minuse. Često mogu prevesti pozitivne točke postavljene u imovini ovog izbora.

Članak na temu: Little Cuisine: Savjeti za dizajn

Sve

Argumenti "protiv" panoramskog stakla

  • Ako živite u hladnom području - takve vrste sustava Windows dovest će do ogromnog gubitka topline. Ova stavka se može nazvati najvažnijim nedostatkom - odabirom prozor koji ide od poda stropnog stupa vrijednog razumijevanja da najpouzdaniji, višestruki prozori neće pomoći da se toplo u kući. U usporedbi sa standardnim prozorima, oni će dati ulicu više topline iz unutrašnjosti apartmana ili kod kuće. Stoga se vrijedi brinuti o dodatnom izvoru grijanja u stanu, a to su već nepredviđeni troškovi i prilično skupi.
    Sve
  • Razmotrite razinu sigurnosti života, vaše osobno i vaše kućanstvo. Uostalom, staklo je krhko i nepouzdano materijalno, te je stoga vrijedno razmišljati o dodatnoj zaštiti takvih prozora. To mogu biti dodatne ograde, kao i instalacija rešetke, ali može izgledati malo ne estetski.
    Sve
  • Cijena panoramskog je prilično velik i veći od nekoliko puta trošak standardnih prozora - iznijeli su brojne dodatne zahtjeve. S vrućim vremenskim uvjetima - treba propustiti svjetlo, ali ne i toplinu, u hladnoći - držati toplo u kući, bez da ga ne daju na ulicu. Stoga je staklo prekriveno posebnim filmom i utječe na njezin trošak. Ako instalirate na mjesto starije - dodatno, razmislite o trošenju i rastavljanju remonta, instalacije prozora i njegovom fiksacijom.
    Sve
  • Slatka interes i briga za takve prozore - nećete se nositi s zadatkom, pogotovo, ako govorimo o visokoj nadmorskoj visini i visokoj zgradi. A vi ćete morati nazvati penjače dva puta godišnje, koja će oprati prozor, izvana i iznutra.
    Sve

Sve stavke će vam pomoći da jasno razmotre prednosti i mane panoramskog prozora i odlučuju - trebate ili ne tako opciju za dizajn vlastitih prostora. Vaganje svega i protiv vas prihvaćaju ispravnu odluku.

Sve

Panoramski prozori - mitovi i stvarnost // cijela istina o panoramskom stakla (1 video)

Članak o toj temi: 10 pravila reda u kući

Sve ilustracije ovog članka (12 fotografija)

Sve

Sve

Sve

Sve

Sve

Sve

Sve

Sve

Sve

Sve

Sve

Sve

Čitaj više