Kat i vrata u unutrašnjosti: pravila iste boje

Anonim

Raspored interijera je odgovoran proces, a ne tako jednostavan kao što se čini. Mnogi pogrešno vjeruju da je dovoljno kupiti vaš omiljeni namještaj, izbjeljivati ​​pozadinu i objesiti luster, a završna obrada je gotova. Ali to nije tako, posebna pozornost treba posvetiti shemi boja, kombinacijama pojedinih boja i nijansi. Paul i vrata također se ne mogu odabrati kaotični, svaki element unutrašnjosti treba se međusobno nadopuniti. Ispravno odabrane nijanse i oblici mogu učiniti prostor lakšim, više, omogućuju vam da ispravite planiranje nekih nedostataka. Danas, profesionalni dizajneri nude obratiti pozornost na neka pravila za dizajn, omogućujući vam da stvorite elegantan i udoban interijer.

Kat i vrata u unutrašnjosti: pravila iste boje

Vrata i pod iste boje učinit će prostor prostrano, lakšim i pomoći u rješavanju nedostataka.

Pravila jedne boje

Najčešće, pri odabiru rješenja za boje za pod i leara vrata radije kupuju sve u jednoj gama. Ova tehnika nije samo najpopularnija, već i najlakša. Ali možete i beraču s katom i odabirom vrata.

Prilikom odabira materijala potrebno je voditi jednostavna pravila:

  1. Ako su topli i mekani tonovi odabrani za podove, platna vrata moraju biti uređena u toplim nijansama. Najčešće je to žućkasto, crvenkasto, prirodno drvo meda. Mogu se koristiti hladne i tamne nijanse. Ako je pod je napravljen u boji wenge, bijeli hrast, boju mente, plave, zatim platno vrata moraju se izdati u istom stilu.

    Nemoguće je kombinirati hladne i tople nijanse, budući da će ravnoteža biti slomljena.

  2. Jedna boja i tri nijanse. Ovo pravilo obično je u skladu s profesionalnim dizajnerima koji počinju završiti. Druga mogućnost je moguća - 3 glavne boje za dizajn. Ali pažljivo trebamo odabrati izbor materijala za zidove i strop. Na primjer, za pod u metalik boji, zidovi su najbolji za tamno ljubičaste. Koju boju odabrati za bljesak vrata? Ovdje možete pokazati fantaziju, ispunjavajući doista fantastičan dizajn, koristeći boju zebrana ili breze za vrata.
  3. Vrata u unutrašnjosti moraju biti kompetentno odabrani. Leaf vrata i pod možete kupiti jedna boja, ali neke različite nijanse. Na primjer, još jedna nijansa može biti vertikalne pruge na vratima. Onda se ispostavi da stvori učinak visokih i prostranih prostora.

Članak o toj temi: Marquis za automobil radi sami

Kombinacija različitih boja

Unutrašnjost mora biti skladna, tako da se svi elementi moraju pravilno kombinirati međusobno.

Danas postoji nekoliko boja koje se preporučuju za korištenje. Vrata u prostoriju mogu biti poput ove boje:

Kat i vrata u unutrašnjosti: pravila iste boje

Slika 2. Za prostoriju na kojoj prevladavaju boje zelenila, morate odabrati jedno-fotonska vrata i pod s inkluzijama zlata ili bronce.

  1. Vrata se mogu obojiti ispod boje poda, ali podne obloge ne bi trebalo biti tako svijetlo, prilično se sjedi na dizajnu zidova i vrata. Za topli kat možete primijeniti samo toplu boju zidova i vrata. Inače, nemoguće je djelovati, hladne i tople tonove nisu prikladne za jedni druge. Na primjer, ako je boja poda je siva, pepeo, bijeli hrast, a zatim zidovi mogu biti obloženi žutim, a za vrata za zasićenu lila.
  2. Ako list vrata trebaju biti maskirani, potrebno je koristiti istu boju kao i boja zidova. Ali to je učinjeno samo za garderobu i skladišne ​​prostorije, za glavna vrata koja se ne koristi.
  3. Ne preporučuje se da se poda i otpada od jedne nijanse. Unutrašnjost to ne pobijedi, bit će dosadno i nezanimljivo. Najbolje je da se nijanse barem malo razlikovale. Na primjer, za tamno zeleni kat, vrata u boji plina sa zlatnim prskanjem je savršen. Ručke treba uzeti iz metala ili drva, moraju biti obojani zlatnom bojom. Ili se sve može učiniti naprotiv, kao što je prikazano na Sl. 2.
  4. Boja bijela vrata danas se nanosi manje i manje. Ovo je klasična opcija koja se može koristiti za gotovo bilo koji stil, ali rezultat nije vrlo atraktivan. Najbolje od svega ova opcija je prikladna za podne obloge, crno, za bijeli hrast (sl. 3).

Tamni pod ili svjetlo?

Moderni interijer može biti uređen u bilo kojoj odluci o boji, ali postoji niz pravila koja se moraju promatrati:

Članak o temi: Zagrijavanje lože Učinite to sami: Upute korak-po-korak (fotografija i video)

Kat i vrata u unutrašnjosti: pravila iste boje

Slika 3. Bijela vrata su savršeno u kombinaciji s crnim podovima.

  1. Za vizualnu ekspanziju prostora, pod se ispušta u tamnim bojama, zidovima - u svijetlom, stropu - u svijetlom. Vrata u unutrašnjosti sobe previše tamne ne bi trebale biti.
  2. Da biste proširili sobu i vizualno smanjenje previsoke strop, potrebno je koristiti svijetle zidove i strop tamnije nijanse zajedno s tamnim poda. Vrata se mogu istaknuti koristeći tamnije nijanse.
  3. Svijetli kat sa svjetlosnim stropom i tamnim zidovima omogućuje vam savršeno usredotočenje na horizontalne detalje. Nema smisla izdvojiti vrata u ovom slučaju, jer oni mogu ometati jednu percepciju.
  4. S svjetlosnim podovima potrebno je koristiti svjetlosni strop. To će biti preširok i nesrazmjerna soba i malo više. Ova se tehnika obično preporučuje za urbane stanove.
  5. Da bi se vizualno dubina prostorije neznatno smanjila, potrebno je koristiti svjetlo podne obloge, koji će se kombinirati sa svijetlim zidovima i stropom, ali daleko treba biti tamno.
  6. Ako postoji potreba da interijer nije dovoljno, ali dajte mu značajke srednjovjekovnog stana, možete koristiti kombinaciju tamnog cvijeća za pod, zidove, ali bolje je uzeti svijetle nijanse za strop.
  7. Za vizualni učinak tunela moguće je koristiti takvu tehniku ​​kao što je bojenje stropa i bočnih zidova s ​​tamnim bojama, a pod i stražnji zid su lagani.

Prilikom odabira nijansi za završetak interijera, pozornost treba posvetiti kako se pod i vrata uređuju. Iz ove kombinacije ovisi o tome. Ponekad platno vrata nije nijansa može razbiti svu harmoniju, napraviti sobu. Naravno, ne samo da boja ne igra ulogu, već i izgled, dizajn vrata. Stoga, pri planiranju unutarnjih poslova, bilo kakve tablete koje se mogu uzeti u obzir.

Članak o temi: Registracija stolica ispod starih dana

Čitaj više