Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Anonim

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Patchwork ili Patchwork uključuje standardni skup alata i materijala klizne šivanje je ukorijenjeno u dalekoj prošlosti. Tehnika "Applique iz tkanine ili decoupage" bila je poznata drevnim Egipćanima, proizvodima iz poklopca nalaze se u skakajnim humcima. Danas je patchwork autoritativni smjer dekorativne umjetnosti. Umjetnost patchwork šivanja, vezenja, decoupage i patchwork omogućuju vam ukrašavanje stanova i oduševljenih voljenih. Takvi lijepi, svijetli i radosni proizvodi mogu se stvoriti kao kaleidoskop: deka, prekrivač, kuhinjska oznaka, torbu, kozmetičku torbu, jastučnicu, tepihe, panele.

Patchwork šivanje, vez, decoupage - nije tako komplicirana tehnika kao što se čini. Postoje majstori i lekcije koje zahtijevaju vještinu, ali mnoge opcije dostupne i početnike. Ako odaberete model koji se može brzo ušivati ​​(na primjer, ubrus, jastučnica ili kozmetička torba), ona će potaknuti nova postignuća.

Umjetnost patchwork šivanja: patchwork to učiniti sami

Početnike igle zainteresirane za Appliqué - šivanje vezenja i decoupage u stilu patchwork, morate zapamtiti nekoliko jednostavnih pravila koja olakšavaju razvoj nevjerojatne umjetnosti.

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Patchwork deke, jastuci, traka i prekrivači mogu se kreirati primjenom patchwork tehnike

Loskotkov blokovi su glavna i odgovorna faza proizvodnje proizvoda u stilu patchwork. Svi koraci prikazuju videozapise i fotografije.

Predlošci koji olakšavaju točne rezove dolaze do spašavanja.

  1. Predlošci. Karton ili plastični uzorak pojedinosti određenog oblika. Predlošci za patchwork i tehniku ​​decoupage se prodaju u trgovinama ručno, možete ih napraviti i učiniti sami. Da biste to učinili, na papiru nacrtajte geometrijski oblik bez naknade na šavovima. Zatim čine uvlačenje na 5 mm i označavaju drugi obris, za naknadu. Konture moraju biti izrezane iz guste kartona i koriste i praznine. Strana točno odgovara veličini gotovog fragmenta je unutarnja, to je linija šivanja. Vanjski je linija rezanja, veličina uključuje točke na šavovima. Početnici su lakše raditi s jednostavnim predlošcima - kvadratnim, pravokutnikom. Krug ili oval teže rukovati.
  2. Pravila pukotina. Tehnika patchwork koristi različite tkanine, ali za početak s njom je bolje zaustaviti svoj izbor na pamučnim zaklapa, budući da su lakši za rukovanje, lakše je namamiti, lakše je rezati. Da, nakon pranja blokova nisu deformirani, tkanina mora biti omotana. Preporuke se odnose samo na prirodna tkiva, sintetika promjene boje i skupljanje ne daju. Rabljeni poklopac je bolji škrob i glatka. Ocjena se vrši s kredom ili sapunom, od ručke i olovke ostaju neraskidivi tragovi. Ako rezanje na niti dionice, proizvod se ne okreće. Nove tkanine mogu se fokusirati na rub. Da biste izrezali detalje, pričvrstite predložak s povratom na stražnju stranu i kružite kredom, a zatim na vrhu tkanine nameću predložak bez razmaka i ponovno izrežite obris.
  3. Sheme. Nakon rezanja dijelova šive prema shemi. Počnite svladati stanice sheme lakše od velikih proizvoda, kao što je pokrivač za patchwork. Od većih rezova, lakše je stvoriti kaleidoskop uzorak koji možete odmah iznenaditi. Osim toga, takav proizvod ostavit će manje od trake, kozmetičke torbe ili kokpit za čajnik. Na internetu je lako pronaći i preuzimati sve liketi proizvoda za proizvode u tehnici patchwork, aplikacija ili decoupage. Ako se pouka apsorbira, ostaje da priprema materijale, alate i skupljaju boje kaleidoskop za univerzalno zadovoljstvo.

Članak o temi: Lijevanje betona na tlu s vlastitim rukama

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Za bilo koji proizvod, prvo trebate napraviti praznine prema predlošku

Izvorno je šivanje križa u stilu patchwork u kombinaciji s šivanjem. Gledajte fotografiju i video oznaku lekciju za kuhinju.

Patchwork vez (videozapis)

Patchwork za lijen: glavni razred

Ruski motivi patchwork opreme uvijek razlikuju kaleidoskop slika, svjetline, bogatstva uzorka i vedrine. Pridržavajte se ova pravila, a zatim patchwork šivanje, vez i decoupage, stvorene vlastitim rukama, donijet će udobnost kuće, toplo i dat će česticu duše svima zatvoriti. Možete riješiti vještinu obrade i prelaska poklopca na "Rose". Ove jednostavne sheme ne zahtijevaju obrasce i složene izračune. Glavna stvar je pripremiti zanimljiv materijal, na primjer, za kuhinjski spremnik, kozmetiku ili jastučnice.

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Crazy Patchwork - Tehnika "za lijen"

"Rose" - jednostavan patchwork majstor lijen i neiskusan

  1. Središte sheme "cvijeta" trebao bi biti poligon s brojem kutova, više od 4. To je dopušteno stvoriti bujnu "ružu" s velikim brojem latica.
  2. Naknadno pričvršćivanje fragmenata na poligonu je jednostavan za izvođenje, svi dijelovi se distribuiraju u seriji, u krugu.
  3. Oblik poklopca može biti različit, važno je lako odabrati u boji tako da kaleidoskop uzorka ne spojiti. Nakon stratifikacije nekoliko latica, moraju pokušati tako da se posao izgleda uredno.
  4. Kada Rosa dosegne planiranu veličinu sheme (približno ¼ dijela stolice stolice ili vrpce za kuhinju), rubovi trebaju biti obrezani pod ravnilom.
  5. Mogu se dobiti zanimljivi rt na stolici, jastučnici ili drugi predmet interijera. Ako je Aplikacija složena (vrećica, kozmetika), možete se preplaviti kako biste unaprijed razgradili i snimili fotografiju kojom su elementi gadni.

Detaljni korak po korak upute za izradu trake za kuhinju i druge zanimljive opreme - u daljnjem tekstu.

Patchwork (videozapis)

Uzorci patchwork

Ako su prethodna videonska lekcija, fotografija i glavna klasa učeni, možete naučiti složenije, ali ne manje zanimljive uzorke, s kojima možete stvoriti ne samo za uzimanje u kuhinju, već i paneli, jastuci (jastučići), pokrivači.

Članak na temu: vrtne ljuljačke od metala učiniti sami: fotografije, veličine, crteži

Kvadrat

  • U prvom koraku, potrebno je šivati ​​s 4 anaidid trokuta, čije se veličine moraju odabrati pojedinačno, glavna stvar je da je prvi unutarnji trg bio mali.
  • Slijed njihove konsolidacije može se pratiti na fotografiji, glavna stvar je pridržavati se navedenog reda. Kao rezultat toga, treba ispasti glatki i uredni trg.
  • Na stranama ovog trga, novi trokuti su fiksni, čija je veličina određena nekompliciranim izračunima: najduža strana trebala bi biti ista kao i strana trga.
  • Naknadni koraci ponovite prethodne, a trokuti će se povećati cijelo vrijeme. Kada je potrebno zaustaviti - ovisi o izboru proizvoda - ubrus, trening, itd.
  • Da bi proizvod izgledao elegantan i ekspresivan, važno je da kaleidoskop boja izmjenjuju detalje tame i svijetle boje.

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Komponente kvadrata mogu biti izrađene od malih traka

Ako proces patchwork igalice steže, možete gurati pepeo i na solidniji proizvod, na primjer, prekrivač. Potrebno je pripremiti mnogo kvadrata za njega, kako bi se uštedjelo vrijeme na proizvodnji svakog fragmenta pomoći tehniku ​​izrade skupa identičnih dijelova, skladno kombiniranih u motivima ukrasa. Točno ono što je potrebno za prekrivače.

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Napravite ljubavnicu Motleyja za kuhinju i obrt za djecu u tehnici patchwork, jer se sviđaju sve svijetlo i neobično

Ruski univerzalni trg

  1. Za "poluproizvode" potrebno je pripremiti 3 vrste tkanine - 2 s istim ispis (cvijet, traka), treći je monofon, svijetlo.
  2. Za obloge možete odabrati kontrastnu tkaninu ili skladno u kombinaciji s motivima uzorka.
  3. Za rub, potrebno je pripremiti atlantsku traku od 6-8 cm u širini. Da biste bili prikladniji za rukovanje rubom, može se naći u širini, sklopivši vrpcu na pola.
  4. Od motley tkanina, ima 2 pruge malo dulje od metra. Kada je princip obratka dijelova ovlašten, možete odabrati traku i duže. Širina takvih traka je ista, 2 puta manje navodni kvadrati. Bends iz tkiva s ispisom ocijenjeno je duž dužine i šavova.
  5. Od elegantnog monofonskog tkiva, traka je izrezana, jednaka širini umrežene dvostruke trake. Svijetle široke i dvije uske pruge moraju biti presavijeni prednju stranu i stog. Ispada pogled na neku vrstu ravnog crijeva.
  6. A sada - glavna stvar: slikati, dodijeliti, prikupiti male gredica u blokove u blokovima. Dovoljno je smanjiti gotove simetrične podatke iz cijevi. U tu svrhu potrebna je posebna linija (može se vidjeti iz majstora na videu i fotografijama), ali možete učiniti i veliki pravokutni trokut. Kako ispravno izrezati kvadrate, možete vidjeti fotografiju i video lekciju, glavna stvar je učiniti sve uredno. Početak rezane linije leži na šav, a ne na rubu tkiva.
  7. Premještanje cik-cak vladara, trokuti odsječeni na posljednji fragment. Kvadrati bi trebali ispasti 2 vrste, može se spojiti na različite načine.
  8. Očistite koliko više kvadrata treba biti pokriveno kako bi popunio saće i ponovio postupak.
  9. Gornji dio prekrivača trebao bi biti srušen s jednom fotonskom brtvom, polaganje staklenog šava uz pod s slojem za hvatanje i obloge - tako da će dno biti jači, a rubovi su lakše obraditi.
  10. Ostaje da se uvlači u satenskoj vrpci ruba, preklapajući dvostruki rez tkiva i omotavanje uglova "pretvarača".

Članak na temu: Vintage vrata: Pregled fotografija i metode proizvodnje

Patchwork na pjena: master klasa

I na završetku - novu lekciju: patchwork bez igle. Šarene slike (Tehnika decoupage + Patchwork) stvorit ćemo zajedno s djecom na pjeni.

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Umjesto niti s iglom, vezni element u ovoj tehnici je ljepilo

Alati i materijali:

  • PVA ljepilo;
  • Slika;
  • Škare;
  • Pravokutna baza na pjeni;
  • Skup zalogaja.

Uputa korak po korak:

  1. Prvo, uzorak je preveden na pjenu, a zatim je željeni obris kroz nož.
  2. Rezati poklopac uzimajući u obzir prostore, podmazan s ljepilom i popraviti kaleidoskop motiva na temelju decoupage ili Appliqué tehnike.
  3. Prije početka rada na pjeni, potrebno je razmotriti pričvršćivanje na kojem će se održati slika.
  4. Ostaje za objesiti sliku - veliki ukras djece.

Decoupage u patchwork stilu (video)

Ideje o obrascima za proizvode u stilu patchwork opreme (vez - Cell krug) će reći Kaleidoskopnu fotografiju, a video lekcije i majstori će dati uzbudljive radno vrijeme i pomoći u stvaranju udobnog pribora i originalnih darova voljenima.

Sretno u svojim nastojanjima!

Patchwork: master klasa u različitim tehnikama (fotografija)

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Patchwork Master Class: Učinite to sami, video zakrpavanje za lijene, vezenje, nove proizvode, uzorke, fotografije

Čitaj više