Zavjese za davanje vlastitim rukama - jednostavnim opcijama

Anonim

Vikendica je mjesto gdje urbani stanovnici žure za opuštanje duše i razgovora s prirodom. Da biste stvorili potrebnu ugodnu atmosferu, možete šivati ​​zavjese za davanje vlastitim rukama. To će zahtijevati posebne vještine, dovoljno minimalno znanje i želju.

Zavjese za davanje vlastitim rukama - jednostavnim opcijama

Zavjese u stilu zemlje

Svaki prebivalište ima vlastite karakteristike koje treba uzeti u obzir pri odabiru dekoracije prozora. Bujne lambrecine i bogate zavjese vjerojatno neće biti prikladno u kućici. Ovdje su prikladne jednostavne zavjese od prirodnih tkanina (lana, sijena, tijesto). Optimalna duljina njihove duljine je na prozorskoj dasci. Dobro će izgledati kao model u stilu kafića. Dodatna prednost takve odluke može biti mogućnost stjecanja posebno materijala, nego za zavjese od akumuliranih ostataka.

Najčešće se sastavljaju seoske kuće, bez singularnih pjevaka. Stoga će idealno rješenje biti zavjese u rustikalnom stilu. Tradicionalna ruska zavjesa je domena, ukrašena čipkom ili izvezenom križom. Modeli stilova Provencea su ispunjeni duhom francuskog sela. Trebaju biti prirodne nijanse: bijela, maslina, lavanda. Često su ukrašeni divljim cvijećem ili crtežima ruralnog života. American Država sugerira prisutnost zavjese s cvjetnim otiscima ili ćelijom.

Šivati ​​takve zavjese za davanje je lako. Za ovo trebate:

  • Izrežite dva platna s potrebnom dužinom i širinama, uzimajući u obzir naknade za šavove;
  • tretirati dijelove;
  • Vrh za šivanje vrpce zavjese;
  • Vrpci za dobivanje nabora;
  • Držite se od vijenca.

Vijeće

Možete ukrasiti takve zavjese s pickups s cvijećem ili drugim "ruralnim" dekorom.

Zavjese za davanje vlastitim rukama - jednostavnim opcijama

Izvorne ideje

Kreativna priroda može kreativno pristupiti uređenju zemalja vjetrova. U rustičnoj atmosferi, zavjese od raznih materijala bit će organski.

Članak na temu: Pipe Bender to učiniti sami

Patchwork - jedinstvena zavjesa

Mnogi majstori na skladištu imaju različite patchworks. Od njih se originalna zavjesa može ispasti. Za svoju proizvodnju potrebno je:

  • pokupite materijal iste teksture;
  • Omotati i vratiti patchwork;
  • Prikupiti zavjesu potrebnih veličina;
  • konsolidirati preklop u jedno platno;
  • za obradu rubova uvala;
  • šivati ​​traku zavjese;
  • Prikupiti nabore.

Završena zavjesa može se objesiti na vijenac.

Zavjese za davanje vlastitim rukama - jednostavnim opcijama

Zavjese od filamenta

Zavjese zavjese će se koristiti u unutrašnjosti zemlje. Oni mogu ukrasiti ne samo prozore, nego i vrata. Oni su proizvedeni od različitih prirodnih ili umjetnih niti ili satenskih ne-poteza traka. Ovo slijedi:

  • pokupite vijenac;
  • odrediti duljinu budućih zavjesa;
  • Pripremite nit, čija je veličina jednaka dvostrukoj duljini zavjesa;
  • Pričvrstite ih na vijenac u obliku petlje.

Vijeće

Moguće je ukrasiti slične zavjese po kuglicama, prostircima ili rinestonama. Oni su fiksirani s čvorovima ili metalnim crimpaces (posebni pričvršćivači).

Zavjese za davanje vlastitim rukama - jednostavnim opcijama

Drvene zavjese

Izvorno rješenje bit će zavjese od drvenih elemenata prikupljenih u odvojenim nitima i fiksirana na strehe. To mogu biti bambus cijevi ili dijelovi (romb, kvadrati, letci) iz drugog drva. Svi dijelovi su na liniji, svaki element je fiksiran na obje strane pomoću čvora, a gotova nit visi na viječuru.

Zavjese za davanje vlastitim rukama - jednostavnim opcijama

Izlaz

Zavjese za davanje lako se šivati ​​vlastitim rukama. Koristite za ove bolje prirodne materijale i odaberite jednostavne modele. Dobro rješenje će biti zavjese u stilu kafića ili zavjesa do prozora. Ovisno o cjelokupnom dizajnu prostora, možete odabrati zavjesu u ruskom rustikalnom stilu, Provansi ili zemlji. Model izveden u tehnici patchwork izgledati originalan.

Napravite zavjese dacha bez rezanja i šivanja. Može biti zavjesa različitih niti. Da bi takav proizvod individualnosti i zabilježio romantiku, ukrašena je kremena, kristalima ili perli. Popularno u zemlji unutarnje drvene zavjese. Za njih se podaci koriste od bambusa ili drugih drva.

Članak o toj temi: Anti-vibrirajuća matica pranja

Čitaj više