Kuhinjske zavjese za jednu stranu: tradicionalna i neobična rješenja

Anonim

Razmišljajući o dizajnu otvora prozora u zatvorenom prostoru, potrebno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika odjednom: praktičnost i funkcionalnost modela, kontrolu nad rasvjetom, dekorativne značajke elementa. Kuhinjske zavjese s jedne strane zauzimaju posebno mjesto u arsenalu profesionalnih dizajnera i ljubavnika. Raznolikost tkanina i stilova omogućuje vam stvaranje izvorne i zanimljive slike koja će zadovoljiti sve praktične zahtjeve bez stvaranja posebne gnjavaže. Vrijedi razmotriti da ako se uobičajena zavjesa jednostavno pomakne na jednoj strani, ansambl će izgledati nepotpuno. Postoji nekoliko nijansi koje daje sliku nužan učinak.

Kuhinjske zavjese za jednu stranu: tradicionalna i neobična rješenja

Prednosti jednostrane zavjese u kuhinji

Alternativa klasičnim zavjesama za kuhinju može istaknuti nekoliko prednosti.

  • Za prilagođavanje jednostranih modela potrebno je najmanje materijala.
  • Takav element može samostalno drastično promijeniti izgled prostorije.
  • Rad elementarnih modela. Platnice se obično fiksiraju pomoću stezanja, kurva ili zida bliže. Ako želite, zavjesa se može ponovno pojaviti i potpuno zatvoriti otvor prozora.
  • Prilikom pričvršćivanja zavjesa na jednoj strani, osigurava se maksimalna prodiranje sunčeve svjetlosti u prostoriju, moguće je kvalitativno prozračiti sobu.
  • Mala količina kuhinjskih površina izuzeća. Slični dijelovi tkanine nisu toliko prljavi kao masivne klasične zavjese i ne apsorbiraju neugodne mirise.
  • Koristeći jednostrane zavjese, možete smanjiti rizik od njihove vatre, razlikovati tkaninu od peći.

Vijeće

Važna točka prilikom uređenja otvaranja prozora je izbor materijala za zavjesu. Vrijedno je obratiti pozornost na umjetne ili mješovite tkanine, manje su skloni naprezanju, ne izgorjeti na suncu i odbijaju prašinu. Od njih se formiraju lijepi valovi i nabori koji ne zahtijevaju mukotrpnu skrb.

Kuhinjske zavjese za jednu stranu: tradicionalna i neobična rješenja

Kako napraviti jednostrane zavjese klasičnih zavjesa?

Jednosmjerne zavjese mogu se stvoriti "od nule ili ažurirati postojeći model. U prvom slučaju sve je vrlo jednostavno. Morate uzeti segment tkiva, odabrati njegovu širinu tako da čak i s prozorom nabora može biti potpuno zatvoren. U isto vrijeme, proizvod ne bi trebao biti vrlo bujan. Pričvrstite slične kuhinje modele bolji na petlji ili gumirani šampioni. Opcije na zvoni će se stalno kretati u jednom smjeru od laganog nacrta ili neprikladnog dodira. Učvršćivanje zavjese na vijence, Web je pomaknut na odabranoj strani i fiksiran s kurvom ili magnetskom stezaljkom.

Članak o temi: Vrste balkona sušila

Ako zavjese u kuhinji već vise, ali žele se promijeniti, morate ukloniti i web, remake na vrh jedne od njih ispod petlje. Kao posljednje utočište, ako nema želje za dodatnim radom, luberi ili prstenovi mogu biti ostavljeni, ali onda ćete morati smisliti metodu popravljanja zavjesa. Može biti ukrasna luk ili neprimjetna petlja, sve ovisi o željenoj slici i fantaziji.

U obje opcije potrebno je voditi brigu o suprotnoj strani zavjese. Najbolje je pričvrstiti kratku zavjesu iz tila ili iste tkanine koja je korištena za glavnu web. Inače, slika će biti nepotpuna i nekako rastrgana. Za nadopunu ne biste trebali koristiti složenu teksturu: ansambl će biti previše uznemiren.

Kuhinjske zavjese za jednu stranu: tradicionalna i neobična rješenja

Domaće neobične zavjese asimetrične

Izvorne i neobične kuhinjske zavjese dobivaju se od proizvoda izrađenih u tehnici macrame ili kukičanom s vrlo tankim pamučnim nitima. Takva rješenja bit će savršena za malu prostoriju u kojoj je nedostatak sunčeve svjetlosti akutan. Uredni i elegantan modeli svjetlosnih boja neće uzeti puno prostora, oni će ukrasiti čak i najjednostavniju i dosadne kuhinje, oni će joj dati jednostavnost, pa čak i vizualno dodavati slobodan prostor.

Važno je razmotriti da takve zavjese moraju biti popraćene pomoćnim elementima, kao što su valjani svjetlosni filtri. To igra važnu ulogu ne samo u funkcionalnom planu (osigurana je zaštita od vanjskih čimbenika), već iu dekorativnom. Rolete se preporučuju u svijetlim bojama s cvjetnim ornamentom. Ansambli su vrlo skladni u skladu s klasičnim interijerima ili kuhinjom u art nouveau stilu. U sobama namještene pristranosti u high-tech ili minimalizam, modeli neće biti prikladni.

Jedina opcija minus je visoka cijena ručno izrađenog. Slični modeli, samo vješti obrtnici obično su ukrašeni takvim modelima.

Članak o temi: Dvorci za ulazna metalna vrata: pravila odabira

Kuhinjske zavjese za jednu stranu: tradicionalna i neobična rješenja

Side London Tip zavjese

Za vlasnike elegantne kuhinje s malim prozorom prikladna je inačica Londonskih zavjesa s originalnim gumbom tkanine tkanine za jednu stranu. Model se ne razlikuje od tradicionalne verzije Londonskih zavjesa, ali njegov dizajn i rad imaju brojne nijanse.

  1. Mehanizmi podižu platno ne smiju biti više od dva. Štoviše, oni bi trebali biti smješteni na daljinu što je više moguće jedan od drugog. Na stranicama samo trebate ostaviti malo prostora za formiranje urednog puta.
  2. Širina proizvoda mora malo prelaziti širinu prozora.
  3. Duljina platna u masceslavom obliku treba spustiti nekoliko centimetara ispod prozora.
  4. Cijela tajna je da samo jedan rub zavjesa treba podići, drugi će ostati na mjestu, formirajući izvornu dijagonalnu kosine. Da biste prozračili sobu, možete u potpunosti prikupiti platno ili ga jednostavno podići u drugom dijelu. Ako je potrebno, donji dio platna može se pričvrstiti na zid.

Ova opcija nije prikladna za ukupne prozore, visoke i uske otvori prozora, niša nestandardnog oblika.

Kuhinjske zavjese za jednu stranu: tradicionalna i neobična rješenja

Izlaz

Jednosmjerne zavjese mogu se koristiti u bilo kojoj sobi, ali u kuhinji su posebno relevantni. Ako želite, oni mogu biti popraćeni valjanim zavjesama, koji će osigurati maksimalnu kontrolu nad rasvjetom i postati dodatni dekorativni element.

Važno je s obzirom na to da se preporučuju jednostrane zavjese za podršku pomoću asimetričnih linija u postavci. Može biti neobična rješenja u dizajnu namještaja ili samo izvorni crtež na horizontalnim i vertikalnim površinama.

Čitaj više