Spremne zavjese za dnevni boravak: prednosti i mane

Anonim

U izboru zavjesa, ljudi su podijeljeni u dvije kategorije - prvo nastoji stvoriti nevjerojatno modernu atmosferu, pribjegavajući pomoć majstora i profesionalaca ovog slučaja, te steći gotove zavjese za dnevnu sobu, druge - preferencije vlastitu viziju i nastoji samostalno stvoriti dekor za prozor. No obje skupine gola jedan - želja da se stvori nešto neuobičajeno lijepo i jedinstveno, a prva polovica ide kao najmanje otpor, povjerenje proizvođači koji su stvorili "automobil i malu kolibu" svijetlih zavjesa za dnevni boravak. Ostaje samo jedna stvar: odaberite model koji bi se savršeno uskladio s unutrašnjosti vašeg dnevnog boravka.

Dnevni boravak ... Što misli vas posjećuju kad čujete ovu riječ? Udobnost, udobnost, toplina ognjišta, obiteljska večera, govori o dušama, svečanoj proslavi, djevice okupljanja. Kombinirajući riječi asocijativne serije u jedan semantički dizajn, dobivamo duboko značenje: dnevni boravak je "centar" obitelji, mjesto koje ujedinjuje, mjesto gdje se rađaju ideje i problemi su riješeni. Ukratko, najbolje mjesto u kući.

Na temelju gore navedenog, jedna stvar je jasna: dnevni boravak je "posao", tako da je potreban delikatan i poseban pristup za projektiranje i uređenje. Njegov sadržaj trebao bi doprinijeti ugodnom osjećaju, da se odmori.

Zavjese za dnevnu sobu mogu pretvoriti bilo koji interijer tako što ga čini ne samo vrhunac, već prednost svih kod kuće. Da bi zavjese u dnevnoj sobi izgleda elegantno, isključivo, elegantno i naglašavaju sklad obiteljskih tradicija i odnosa, trebali bi biti kompetentno odabrani.

Spremne zavjese za dnevni boravak: prednosti i mane

Završite zavjese: Što ponuda tržišta?

Proizvodnja tekstilnih materijala toliko je razvijena diljem svijeta, koja omogućuje kupcima da kupe zavjese od apsolutno bilo kojeg modela, iz bilo kojeg tkanine i bilo kojeg ispisa, bilo koje duljine i uzorka. Ovo je ogroman plus za potrošače, ali on je minus. Koliko je ponekad teško odrediti raznolikost opcija!

Zahvaljujući razvijenom tržištu tekstila, možete kupiti gotove zavjese za vaš dnevni boravak. Masa opcija. Od najlakših i jednostavnih modela do ekskluzivne zbirke, proizvedene pod poznatim brandovima. Što tražiš? Stroge klasične zavjese ili recimo, zavjese u japanskom stilu? Svi gotovi modeli su pobjednička verzija koja će postići udobnost, ljepotu i eleganciju, ali u manje vremenskom intervalu.

Očito ste odlučili da nećete šivati ​​zavjese u vašoj dnevnoj sobi i kupiti spreman? Oni imaju masu prednosti u usporedbi s proizvodima koji su ušiveni ili odabrani od strane dizajnera pod individualnim dimenzijama i stilom interijera. Pokušajmo shvatiti: što je plus takve kupnje, i gdje su minusi?

Članak o toj temi: Upute korak po korak za završetak ulaznih vrata

Spremne zavjese za dnevni boravak: prednosti i mane

Prednosti kupnje gotovih zavjesa

  • Učinkovitost. Kupite gotove zavjese je mnogo jeftinije nego platiti dizajnerskih usluga i krojačice. Optimalna cijena također se definira činjenicom da su gotove zavjese izrađene u velikim količinama, tako da je njihov trošak u nastavku.
  • Bogat asortiman. Zamislite: odlučili ste stvoriti nešto jedinstveno, tako da se okreće dizajneru. Ali iz nekog razloga se promijenila um ili razočaran u izboru ranije. Vratite sve do početne pozicije neće raditi - Red će morati platiti. Mogućnost promjene je isključena. Kupnja gotovih zavjesa, možete ih vratiti ako se iznenada očekivanja od onoga što su vidjeli ne podudaraju se s stvarnosti.
  • Spremanje vremena. Ako točno znate što želite, definirali smo modelom i bojom, potrebno je malo vremena. Došao sam, vidio sam, kupio. Nije potrebno odabrati zasebnu tkaninu, odvojene niti, zasebno pribor, tražiti model i dizajner, hodati do srednjih elemenata. Kupite gotove zavjese - poželjnije.
  • Savršenstvo proizvoda. Da biste vidjeli gotov proizvod, osoba je mnogo važnija od "crtanja" u svojoj mašti. Zatvorene zavjese uvijek se mogu provjeriti za prisutnost nedostataka i oštećenja proizvodnje. Ali možete li pretpostaviti kako će vanjski šav izgledati ako prvi put vidite dizajnera? Kakve su njegove kvalifikacije i razina profesionalnosti?
  • "Sve uključeno". Završene zavjese za dnevnu sobu prodaju se s dodatnim opremom i različitim elementima dekoracije, na primjer, s pickupima ili lambrenom. A kada naručite proizvode, dodatni detalji ukrašavanja za zavjese jedva su uključeni.
  • Minimalni napor je maksimum užitka. Treba isključiti potrebu za kupnjom tkanine, odabirom boja i modelom, odabir niti.

Odaberite spremne zavjese za prozore u dnevnom boravku. Prenesite sve zabrinutosti i nevolje na ramenima prodavatelja. Budite sigurni da će vam predstaviti ogroman raspon asortimana robe, upućuje i savjetuje što je opcija idealna za određeni stil interijera. Glavna stvar je među predloženim opcijama koje će definitivno biti za vas.

Kao što znate, medalja ima dvije strane. Dakle, gdje postoje prednosti, postoje nedostaci.

Spremne zavjese za dnevni boravak: prednosti i mane

Nažalost, spremne zavjese ne smiju se pojaviti

Nedostaci kupnje gotovih zavjesa

  • Sjetiteća odluke. Kupnjom gotovih zavjesa se uspijete unaprijed ekskluzivnom opcijom. Budite spremni za činjenicu da će najbolja djevojka ili susjed imati iste zavjese.
  • Nekompatibilnost preferencija s postojećim izborom. To se često događa: Želio bih upravo takve zavjese, ali samo još jednu nijansu ili s drugim uzorkom, ili u drugom dizajnu. I nisu. Zatvorene zavjese i nestandardne prozore su nekompatibilni pojmovi.
  • Potrajati. Ponekad nisu sve zavjese zastupljene na pultu, a neke od njih mogu se vidjeti samo na slici u katalogu. Možda odmah i neće biti moguće odabrati dobru opciju. Slijedite strpljenje.
  • Dodatne radnje. Rijetko se događa da su odabrane zavjese idealne za duljinu. Najvjerojatnije ćete morati pročistiti: skraćivanje i šivanje.

Članak o toj temi: Instaliranje konvektora vlastitim rukama

Spremne zavjese za dnevni boravak: prednosti i mane

Tri tajne pravog izbora

Da bi zavjese molimo oku, savršeno usklađene s prostorom i stilom prostorije, važno je znati pravila, obraćajući pozornost na koju možete učiniti vaše zavjese dostojni ukras kuće.

  1. Svakako uzeti u obzir dizajn značajke dnevnog boravka. Odredite njegovu veličinu, razinu svjetla, visinu stropa i stilski unutarnji smjer.
  2. Ni u kojem slučaju zanemari oblik otvora prozora, obratite pozornost na dimenzije prozorskog praga, njegovu širinu i duljinu. Nemojte ignorirati Erker, njegova prisutnost ili odsutnost može igrati odlučujuću ulogu. Moraju se uzeti u obzir sva arhitektonska obilježja prostorije.
  3. Prije kupnje istražite glavne komponente zavjese: njihovu duljinu, boju, vrstu tkanine (gustoća i tekstura materijala), stil, prisutnost ispisa i njegove veličine. To je iz takvih detalja i ovisit će o cijeloj slici gotovih zavjesa. Zapamtite, sve bi trebalo biti umjereno.

Spremne zavjese za dnevni boravak: prednosti i mane

Koje su zavjese pogodne za dnevnu sobu, a od čega je bolje odustati?

Canons pri odabiru gotovih zavjesa za dnevni boravak. Ne postoje standardi, ali unutarnji "i" svakog kupca prisiljen je odabrati modele koji su u stanju stvoriti šik i luksuz u unutrašnjosti, čine prozor dekor je skupo i samodostatan.

Postavlja se pitanje: što bi trebalo obratiti pozornost prilikom odabira uspješnog? Prije svega, odlučite o vrsti proizvoda, teksture tkanine i nakon boje.

Dnevni boravak uzima:

  • Zavjese s lambrekinom;
  • Rimske zavjese;
  • Japanske zavjese;
  • Klasične zavjese;
  • Francuske zavjese;
  • Talijanske zavjese.

Svaka vrsta je posebne zavjese koje nose jedinstvenu bilješku.

Cijeni li skromnost i uređenu? Vi impresionirati minimalizam, a vi teže funkcionalnosti? Pogledajte rimske i japanske mogućnosti. Oni su bolji od drugih da vas donesu u san.

Francuske zavjese za dnevnu sobu su znak izuzetnog okusa. Ako je interijer klasični ili u baroknom stilu, francuske zavjese su savršena opcija. Oni će ukazati na luksuz, naglasiti svečanost i elitizam. Skladno gleda pored antičkih detalja i skupih pribora. Najprofitabilniji i svijetli pogled u dnevnom boravku s Erkerom.

Talijanske zavjese će pasti na okus vlasnika koji su preferirali klasični dizajn interijera s visokim izduženim prozorima. Talijanski karakter zavjese nadopunjen je strogim rezom, čistim linijama, bujnom draperijom. Državni stil i engleski stil najshladnije uzeti talijanske zavjese. Ali to nije standard, a ne Canon, možete sigurno ukrasiti takvim zavjesama apsolutno bilo koji Windows apsolutno u bilo kojem unutrašnjosti.

Članak o toj temi: Lambreks s bufesom to učiniti sami: tajne majstora

Zavjese s lambrekinom izgledaju luksuzno i ​​veličanstveno. To je ono što je potrebno svaki dnevni boravak. U polju dekor prozora, ništa temeljito izmišljeno od zavjesa s lambrekinom. Nabori, padajuće sklopove, "zanimljive" resice i četke - svi ti elementi čine vene s lambrekinom bogatima i privlačeći pozornost. I to nije važno, izabrali ste zavjese s tvrdim ili s mekim lambrenom - atraktivno je, svečano i vrlo elegantno. Odluka o kupnji takvog kompleta, postat ćete vlasnik jedinstvenog proizvoda, koji će biti pristojan ukras vašeg prebivališta. Osim toga, kupite zavjese s gotovim lambrequenom mnogo lakše od stvaranja tako složenog dizajna sami.

Spremne zavjese za dnevni boravak: prednosti i mane

Moda i stil u pitanju odabiru gotovih zavjesa

Dnevna soba zahtijeva integritet u stilu dizajna. Moda zavjesa ovdje zauzima drugo mjesto, boja i tekstura tkanine je iznesena. Za dnevnu sobu, oni igraju dominantnu ulogu.

Stručnjaci nude odabir gotovih zavjesa u dnevnom boravku, na temelju sljedećih preporuka.

  1. Dati preferencije s višeslojnim zavjesama.
  2. Odaberite zavjese iz teških, znojavih tkanina: lana, svile, pamuk.
  3. Što se tiče teksture i boje, odaberite tkanine koja će biti što bliže presvlaci namještaja.
  4. Među raznolikosti palete boja zavjese u sljedećim bojama izgledat će kao u potpunosti u dnevnom boravku:
  • duboko plava;
  • Rich-tirquoise;
  • samodovoljna siva;
  • ekskluzivno vino;
  • klasična crna;
  • Elegantno bijelo.

Također je omogućila kombinaciju boja.

Spremne zavjese za dnevni boravak: prednosti i mane

Harmonija zavjesa i unutrašnjost

  • Je li vaš interijer napravljen u stilu high-tech, minimalizma ili japanskog? Može se pripisati klasicima ili modernom? U tom slučaju preporuča se ukrasiti otvore prozora sa svjetlom klasičnim nosačima. Oni su univerzalni.
  • Ako ste poznavatelj etničkih motiva, kao što su afričke ili iste japanske, bambus zavjese mogu se primijeniti u dnevnom boravku. Izgledaju luksuzno i ​​isključivo.
  • Ako je dnevna soba odlikuje izvanrednom udobnost - najčešće je to dnevne sobe "s talijanskim karakterom", možete sigurno primijeniti svijetle (ponekad čak i vrlo svijetle) zavjese. Oni će savršeno nadopuniti unutrašnjost u stilu umjetnosti deo ili kitch.
  • Odvojena niša zauzima zavjese s lambrekinom. Specifični karakter omogućuje vam da ih ne koristite u bilo kojem unutarnjem stilu: klasični, barokni i moderni uzimaju takve komplete, ali većina modernih stilova ne podnosi "staromodni" višeslojni.

Sažetimo. Završene zavjese za dnevnu sobu uvijek su jednostavne, profitabilne, savršene. Takav element dekora svakako će pridonijeti interijeru vrhunca, privući pogled na goste i uzrokuje osjećaj divljenja.

Čitaj više