Zavjese u kavezu u kuhinju: Kako odabrati idealne zavjese?

Anonim

Do danas, ispišite tartan ili ćeliju, na vrhuncu popularnost, široko se koristi ne samo u odjeći, već iu dizajnu interijera. Na primjer, posljednja trendi potreba bila je ukras zavjesa s zavjesama u kavezu. S ovim sažetim, poremećenim ukrasom, soba se može dati potpuno novi, neobičan izgled. Ali na kojem kavezu zaustavlja vaš izbor tako da je najskladnije uklapanje u dizajn sobe i pobjeđuje ga?

Zavjese u kavezu u kuhinju: Kako odabrati idealne zavjese?

Zavjese u kuhinji: sorte stanica

Zahvaljujući povijesti njegovog podrijetla, stanica se zove "Škotska". Gusta vunena tkanina u Škotskoj izvela je simbol klana, svaka se obitelj imala različita u boji i veličine uzorka. Stanica ili Tartan (Tuar tan u prevođenju znači "boju teren") bila je obojana prirodnim bojama (ploča za mlade, bobice bobica, morske alge), tako da je svaka boja bila karakteristična za određenu lokaciju. Ali danas, uz klasičnu "kariciju", čini se mnogo stanica sorti:

  • Vichy. To je integralni atribut zemlje ili provance. To je mala stanica, koja se najčešće sastoji od bijele i svijetle boje (crvena, plava, ružičasta). Ispis se prvi put pojavio 1850. godine i dobio je ime po isto ime.
  • Madrasskaya. Razlikovne značajke takve ćelije su doživotne, svijetle boje i asimetrija. Mamoj ispisa je glavni industrijski grad Indije Madras.
  • "Guska stopala", "pas zub". Ovo je kontrastni kvadrat s produženim kutom. Takav crtež je bio posebno popularan u 20-40-ih godina zbog zbirke slavnog Coco Chanela.
  • Pipit. Izgled je vrlo sličan "guske paw", ali još uvijek postoji razlika. Osim toga, rodom iz Pite iz Španjolske.
  • Žuti kavez. Od 1924., poznat kao Nova. Prekrasno je isprepletena crvena, crna, bijela i pijeska.
  • Kraljevski upravitelj. Možda je najpopularniji Crveni kockarski ispis, osobni tartan britanskog monarha.

Članak o toj temi: klizna pljuska vrata u niši - kako i zašto

Zavjese u kavezu u kuhinju: Kako odabrati idealne zavjese?

Spektar boja

Većina kuhinjskih kuća ima prilično ograničeno područje, tako da je vrlo važno odabrati prave zavjese. Svjetlo i pluća pomažu vizualno povećati prostor, a tamno i teško smanjiti ga. Međutim, za one koji imaju izvrsne dizajnerske okuse, ne postoje stroga pravila. U drugim slučajevima, kockaste zavjese ispod boje pozadine ili namještaja osvojit će pregled. Također je vrijedno razmotriti da svjetlija i velika stanica, to bolje. Tamni manji ukras često izgleda sumorno, neuredno.

U slučaju da je interijer dizajniran u određenom stilu, morate slijediti posebna pravila.

  • Ako je kuhinjski dizajn klasični, stanica će biti najljepša, stanica crvena, žuta, narančasta, zelena, plava, tirkizna boja shema će izgledati.
  • Da biste stvorili moderan interijer, trebali biste dati prednost crnom i bijelom, bežro-smeđu, sivo-zelenom, sivom ružičastom, narančastom zelenom kavezu.

Vijeće

Kockaste zavjese iznimno se kombiniraju s polka dot uzorcima, prugastim i malim cvijetom.

Zavjese u kavezu u kuhinju: Kako odabrati idealne zavjese?

Materijal

Izbor tkanine jedan je od najodgovornijih trenutaka. Vrlo je važno da je bio otporan na sve vrste onečišćenja, jer su zavjese prljave u kuhinji brže. Osim toga, na najvišoj razini mora postojati kvaliteta bojenja, važno je da materijal ne blijedi na suncu i nije učio kada pranje. Najbolja tkanina za kuhinjske zavjese smatra se lanac (s malom količinom sintetičkih vlakana). Oni nisu jako zamrznuti, lako se brišu i izgledaju uvijek dostojno. Također dobre tkanine od poliestera ili viskoze, lako ih je brinuti, oni su praktični. Osim toga, oni, u pravilu, imaju veliki raspon boja.

Zavjese u kavezu u kuhinju: Kako odabrati idealne zavjese?

Sorte zavjesa

Još jedan važan trenutak je izbor vrste zavjesa. Koji od njih biraju - Roman, Japanci, na izazove ili zavjese? Sve ovisi o osobnom ukusu i preferencijama.

  • Rimski.

Članak o toj temi: Decoupage dječjeg alata DIY: Priprema, dekoracija

Jednostavno i istodobno elegantne, najučinkovitije zavjese. Najčešće su pričvršćeni izravno na plastični okvir prozora. Zahvaljujući posebnom dizajnu, mogu se prilagoditi visini, a zbog malog protoka tkanine, briga o njima je vrlo jednostavna.

  • Japanski.

Zavjese za ploče koje su nešto slično vertikalnim žaluzinama. Širina panela, u pravilu, kreće se od 0,4 do 0,8 metara, a visina ovisi o udaljenosti od vijenca do poda. Takve zavjese su izvrsne za etničke ili moderne minimalističke kuhinje.

  • Na izazovima.

Ova vrsta zavjesa, kako se ne može bolje naglasiti ljepotu tkanine, geometrijski uzorak će izgledati izvrsno. Međutim, zbog njihove konciznost, oni su prikladniji za moderni interijer minimalizma.

  • Gardina.

To su lagane, prozirne zavjese koje su najprikladnije za sobu u kojoj nema potrebe za zaštitom od znatiželjnih očiju i sunčeve svjetlosti. Obično zavjese slobodno drape, što daje sobi neku vrstu šarma, kao i romantičnost.

Zavjese u kavezu u kuhinju: Kako odabrati idealne zavjese?

Koju dužinu odabrati?

Naravno, duge zavjese na pod izgledaju mnogo više od plemenitog, a ne običnog kratkog. Međutim, ako je kuhinjski prostor mali, onda iz razloga praktičnosti, trebate dati prednost drugoj opciji. U tom slučaju, zavjese moraju završiti ispod prozorske prozorske prozore na oko 15 cm. To je takva veličina koja vam omogućuje da slobodno koristite prostor u blizini prozora i ne krši integritet, harmonizu slike.

U slučaju kada se vrata balkona smjesti pored kuhinjskog prozora, možete eksperimentirati s duljinom zavjese. Na primjer, zanimljivo je kombinirati kratke i duge zavjese, ili za prozor koristiti rolete, a vrata za povlačenje zavjesa.

Zavjese u kavezu u kuhinju: Kako odabrati idealne zavjese?

Koristan savjet

  1. Stanica - sama crtež je svijetao i originalan, pa ako postoje i druge svijetle unutarnje stavke u kuhinji, treba ga koristiti s ekstremnim oprezom.
  2. Najbolje plaid zavjese su usklađene s namještajem od prirodnih materijala - drvo, koža, metal, dekorativni kamen.
  3. Ako odaberete kavez, onda bi se trebao istaknuti na općoj pozadini. Obično je mirne nijanse namještaja, pozadine i svijetle, kontrastne stanice.
  4. Veličina uzorka treba uskladiti s veličinom prostorije. Za malu kuhinju, trebali biste odabrati zavjese u malom ćeliji, a crtež je prikladan veći, volumetrijski.
  5. Ne zaboravite na pribor, uz njihovu pomoć dizajna kuhinje može se učiniti uistinu jedinstveno i jedinstveno.

Članak o temi: Montaža Značajke Kutna kupka

Zavjese u kavezu u kuhinju: Kako odabrati idealne zavjese?

Zavjese u kavezu nisu uzalud osvojili široku slavu i popularnost. Oni su u potražnji u širokom rasponu stilova - engleskog, klasika, zemlje, Provance, pa čak i moderne. Možemo reći da je ovaj crtež univerzalan. Pravilno ga kombinira s ostatkom unutarnjih stavki, možete postići apsolutno bilo koji učinak. Ovisno o tipu i paleti boja, stanica može stvoriti udobnost, ili naprotiv, djelovati kao svijetli, intrigantni naglasak.

Međutim, uronjeni u svijet stilova i boja, ne bi trebali zaboraviti na praktičnost materije. Zavjese moraju biti funkcionalne, nemojte biti pune i ne manjkavo. Osim toga, važno je uzeti u obzir druge karakteristike, kao što su duljina, prašina i nečistoće otpor tkiva. Samo stvaranjem svih čimbenika, možete odabrati stvarno besprijekorne zavjese u kuhinji.

Čitaj više