Što trebate znati o vijencima za zavjese u kupaonici

Anonim

Dakle, voda ne stiže do pod i unutarnje predmete tijekom postupaka vode, kupaonica je odsječena od ostatka vodootporne zavjese. Da biste to učinili, kupite standard, kutni ili lučni vijenac za zavjese u kupaonici. Odabir modela ovisi o konfiguraciji kupke.

Što trebate znati o vijencima za zavjese u kupaonici

Izvorna zavjesa za kupaonice

  • Zavjesa za kupaonicu
    • Klasične vrste zavjesa
    • Mi smo sudjelovali u kutu u kutu
    • Koju brzinu odabire

    Vrste kutnih Karnisova

    Cornels za zavjese su savijena cijev pod kutom od 90 °. Modeli su različiti:

    1. na prevelike veličine;
    2. promjer cijevi;
    3. materijal;
    4. Metoda montaže.

    Što trebate znati o vijencima za zavjese u kupaonici

    Trgovačke mreže nude vijence za zavjese u kupaonici, gdje cijene standardnih proizvoda. Ako nijedna opcija ne odgovara, proizvodi se proizvode po narudžbi. Od kvalitete i težine tkanine, koji se planira objesiti, ovisi promjer cijevi proizvoda.

    Zavjet Krenica u kupaonici je izrađen od aluminijskog ili poliranog nehrđajućeg čelika. Prednost se daje proizvodima od čelika, budući da je čvrstoća materijala omogućuje dobivanje željenog oblika savijanja i izdržljivosti materijala, čak i ako je zavjesa mokra. Kada zavjesa ima malu težinu, možete koristiti dizajn plastike.

    Metode za pričvršćivanje nadstrešnice za zavjese

    Instalacija proizvoda se vrši na nekoliko načina:

    1. Pričvršćivanje na strop. Stropne kune vijenci za zavjese montiraju se na beton, žurban ili plastični strop. Od danas u kupaonicama često koriste spuštene stropove, koji se ne preporučuju da se osigura, stropna opcija se rijetko koristi. Na taj način možete instalirati korner zavjese pod tušem. Zavjesa od poda do stropa pouzdano štite sobu od prskanja.

      Što trebate znati o vijencima za zavjese u kupaonici

    2. Pričvršćivanje na zid. Najpopularnija vrsta instalacije, omogućuje vam da instalirate proizvod na potrebnu visinu.
    3. Kombinirani nosač. Ako se planira objesiti svjetlo rastopljenu zavjesu, ali teška platna, vijenac za kupanje je fiksiran istovremeno na zid i strop.

    Članak o temi: porculanska pločica za pod: dimenzije, težina, debljina i polaganje; Koja je razlika između porculanskih pločica iz keramičkih pločica?

    Što trebate znati pri odabiru vijenca

    Razmislite o tome kako odabrati pravu strehe za zavjese kako bi se savršeno približila vašoj kupaonici.

    1. Prije nego što odete u trgovinu, postavite točne dimenzije potrebnog proizvoda.
    2. Prilikom odabira modela obratite pažnju na opciju montaže. Treba lako montirati za zidove ili strop.
    3. Ispitati elemente na kojima je vezana zavjesa. Ako se prekine stezaljka, oni bi se lako trebali ukloniti i promijeniti u rezervnu. Uklonjivi nositelji pružaju slobodu odabira materijala zavjesa u kupaonici.

      Što trebate znati o vijencima za zavjese u kupaonici

    4. Ako planirate koristiti proizvod s omotan posteljinom, odaberite strehe za zavjese od nehrđajućeg čelika. Oni neće izgubiti atraktivan izgled čak i s dugoročnim kontaktom s vlažnom krpom.

    Zavjesa za kupaonicu

    Moderne zavjese osim zaštite od prskanja vode obavljaju dekorativne, prljavštine i antibakterijske funkcije. Ogroman izbor proizvoda omogućuje vam da odaberete model koji je idealan za unutrašnjost sobe.

    Što trebate znati o vijencima za zavjese u kupaonici

    Model tkanine

    Za kupaonicu u kojoj se instalira kupati kupelj, koriste se 2 vrste zavjesa - mekana (tkiva ili ljepila) i krutina, izrađena od kaljenog stakla, polikarbonata ili drugog krutog materijala.

    Klasične vrste zavjesa

    1. Tekstilne zavjese od različitih tkanina su iznimno popularne. Raznolikost boja vam omogućuje da odaberete proizvod koji je skladan s zajedničkim stilom dizajna. Tkanina koja se koristi u kupaonici ima impregnaciju od odbijanja vode. Dobro se drži stezaljke i lako se kreću.
    2. Poliklorvinilne zavjese imaju široku paletu bojanje i crteže koje nisu inferiorne od kolega tkiva. Materijal je otporan na kontaminaciju, vijek trajanja proizvoda doseže 3 godine. Vinilne zavjese za kupaonicu s tkanim teflonskim nitima imaju svjetliju boju i dugi vijek trajanja.

      Što trebate znati o vijencima za zavjese u kupaonici

    3. Polietilenski modeli odbijaju vodu, pružajući dobro mjesto za mjesto. Nedostatak takvih proizvoda je njihova kratkotrajna. Materijal brzo gubi atraktivan izgled, u platnu se formira u platnu.

    Članak na temu: Primjena valjka za pričvršćivanje

    Mi smo sudjelovali u kutu u kutu

    Kutna zavjesa se izvode iz krutih materijala. Kupka, skrivena ogradom od kaljenog stakla, prozirne plastike ili polikarbonata, nalikuje velikoj tuš kabini. Takav model vijenca neće trebati.

    Na načelu operacije, kutna opcija je podijeljena u nekoliko vrsta:

    • Klizna zavjesa coupe. Oni su montirani na posebne valjke, slične onima koji se koriste u tušem. Može se pomicati kao pola dizajna kuta i oboje.
    • Swing modeli koji se otvaraju ili unutar ili prema van. Kupaonica bi trebala biti prostrana tako da dizajn dizajna ne spotakne na predmete namještaja ili umivaonika.
    • Sklopivi dizajn s krilom pomaknut na načelu harmonika.

    Što trebate znati o vijencima za zavjese u kupaonici

    Koju brzinu odabire

    Kako odabrati pravu korteru za kupaonicu, tako da je usvajanje postupaka vode udobno? Prije svega, zaštita poda od prskanja mora odgovarati cjelokupnom stilu prostorije.

    Što trebate znati o vijencima za zavjese u kupaonici

    1. Lagane tkanine i materijali ili klizne strukture bolje su prikladne za malu kupaonicu.
    2. Ako se prostori kupaonice često koriste za tuširanje, bolje je odabrati vijenac za zavjese u kupaonici, koja je montirana na strop, jer se voda tijekom postupka raspršuje u svim smjerovima.
    3. Ako je kupaonica u apartmanu kombinirana, onda je potrebna neprozirna zavjesa, pouzdano skriva kupaonicu.

      Što trebate znati o vijencima za zavjese u kupaonici

    4. Ne biste trebali zaustaviti izbor na jeftinim modelima zavjesa. Oni brzo dolaze u zapuštenost, tako da su česta zamjena neće dovesti do materijalne koristi.
    5. Odaberite kutne vijence za zavjese u kupaonici s velikim prstenovima ili kopčima koji drže zavjese. Oni neće stvoriti poteškoće pri vožnji kupaonice.

    Pogledajte video dizajn

    Studiranje se svidjelo opciju zavjese, obratite pozornost ne samo na izgled tkanine, već i na kvalitetu materijala. Proizvodi se trebaju lako očistiti čišćenjem ili pranjem, ne gube atrakciju u sobi s stalno visokom vlagom.

    Sada znate gotovo sve o zavjesama za zavjese u kupaonici.

    Članak o temi: Dekoracija sobe za rođendan

    Čitaj više