Valjane zavjese u djece: Savjeti za odabir

Anonim

Od u kojem atmosfera raste dijete, njegovo raspoloženje i dobrobit ovisi u mnogim aspektima. Boje, predmeti, teksture, okolica, stvaraju tu jedinstvenu atmosferu djetinjstva, koja će ostati s njim za život. Roditelji koji se brinu o stvaranju praktične, praktične, individualne interijere za svoju bebu, često biraju valjane zavjese u vrtiću.

Ali da ne bi pogriješili po izboru, morate znati i uzeti u obzir značajke ove vrste kućnog tekstila.

Valjane zavjese u djece: Savjeti za odabir

Otvorena ili zatvorena

Valjane zavjese su općenito, razne rolete. Samo su izrađeni od tkanine, a ne iz pojedinačnih bendova, već iz čvrstog platna.

Oni su različiti tipovi. Prije svega, morate napraviti izbor između otvorenog i zatvorenog (kaseta).

  • U zatvorenoj tkanini presavijeni u kasetu - kutiju koja ga štiti od oštećenja i prašine. Imaju vodiče, uz koje se platno odvija. Zahvaljujući njima, uvijek je uz prozor, čak i potkrovlje. Takve valjane zavjese na plastičnim prozorima su savršene. Za razliku od zavjesa i otvorenih zavjesa, neće se držati otvoriti list za ventilaciju.
  • Otvorene zavjese nemaju takve prednosti, ali i cijenu ispod.

Valjane zavjese u djece: Savjeti za odabir

Mehanički ili automatski

  • Valjani mehanički pogonski zavjese ručno su otvorene pomoću lanca. Ako je dijete malo, lanac treba ukloniti od njega - popraviti u posebnom držaču.
  • I oni koji su s električnim pogonom, otvoreni i zatvoreni pomoću daljinskog upravljača. Svojom kontrolom, dijete će se nositi s bez pomoći roditelja. Automatske zavjese u vrtiću za dječaka koji voli igračke s daljinskim upravljačem, postat će pravi događaj.

Članak o temi: Instalacija i priključak kuhinjske haube

Valjane zavjese u djece: Savjeti za odabir

Odaberite tkaninu

Materijal iz kojeg je platno je najčešće poliester s posebnim impregnacijama. Naravno, možete pronaći ili naručiti zavjese iz prirodnih materijala: lan, pamuk. Ovo je eko-prijateljska tkanina, pogodna za djecu.

Ali poliester ne smeta, a impregnacije mu daju nečistoću i otpornost na vlagu, oni će gurati od blijeđenja. Takve zavjese ne zahtijevaju rasipno pranje: dovoljno ih je s četkom ili obrišite vlažnom krpom. Oni će doći kako je to nemoguće u dječjoj sobi za djevojku koja već podržava red.

Izbor materijala također ovisi o dobi djeteta.

  • Školci će odgovarati tankoj, transparentnoj tkanini. Ona štiti sobu od izravnog sunčevog svjetla, ali ne pokreće dnevno svjetlo, dopuštajući djetetu da napravi lekcije, angažira se u drugim poslovima.
  • Srednje gustoće platno tresti sobu za 30-40% i pogodan je za djecu svih uzrasta, osim najmanjih.
  • Valjane zavjese u vrtiću za djecu koja spavaju tijekom dana, moraju u potpunosti blokirati sunčeve zrake. U te svrhe, zamračivanje će se uklopiti.

Valjane zavjese u djece: Savjeti za odabir

Odaberite boju

Osnovna načela izbora sheme boja dobro je poznata.

  • Svjetlosne zavjese su prikladne u maloj sobi, monofoni ili malom uzorku.
  • Horizontalne trake vizualno proširuju usku sobu i vertikalno - vizualno podizanje niskih stropova.
  • Boja zavjese u vrtiću ne bi trebala biti previše svijetla, kako ne bi se nervirala i ne uzbuđuje dijete.
  • Tekstil u vrtiću treba odabrati na rastu. Cartoon Heroes, previše dječji crteži oduševit će vlasnik sobe na kratko - onda će odrasti, interesi će se promijeniti, a zavjese će ostati.

Vijeće

Odaberite valjane zavjese za dječju sobu tako da su odjekuju u boji s unutarnjim dijelovima: jastuci, tapecirni namještaj pod.

Dakle, da je dijete izraslo iz unutrašnjosti svoje sobe, pokupi neutralnu boju, bijelu, svijetlo sivu.

Članak o temi: prirodna kamena ljuska za kupaonicu

Boja zavjesa u rasadniku za dječaka može biti tradicionalna "muška (plava, ljubičasta, diskretna crvena, tamno zelena, plava). Ali u dječjoj sobi za djevojčicu su pogodne ljubičaste, ružičaste, tirkizne nijanse. Za sobu različite djece, bolje je izabrati neutralne pastelne tonove.

Valjane zavjese u djece: Savjeti za odabir

Prednosti i nedostaci valjanih zavjesa

Ova vrsta zavjesa pogrešno shvaćena tako brzo dobivena popularnost, jer ima mnogo više pozitivnih stranaka od nedostataka.

  • Soba s kasetom valjane zavjese je zgodan za zrak zimi: nisu zbunjeni, ali se otvaraju s prozorima.
  • Lako se čiste. Što god prljavo, ni dlanovi vašeg Čada, ne može se lako ožičiti vlažnom krpom s blagim sredstvom za čišćenje. To je osobito važno pri odabiru zavjese u dječjoj sobi za dječaka. Dječaci cijelo vrijeme nešto se otopilo, ljepilo, ali njihove ruke nisu uvijek opere.
  • Mehanizam se može popraviti ne samo na zidu, strop, već i izravno na prozoru. Ako priložite valjane zavjese na plastične prozore, prozori se oslobađa i postaje dio dječjeg prostora. Dodatno mjesto se pojavljuje za igre ili pohranu zbirki, obrt.
  • Za razliku od glomaznog portera, njihovi valjani kolege ne smetaju prostor, uštedjeti prostor.
  • Pogodno za teško, kao što je potkrovlje, prozori.

Nedostaci su vrlo relativni i mogu se eliminirati s kompetentnim odabirom i korištenjem proizvoda.

  • Mehanizam se može ispasti da je bučan za sobu u kojoj dijete spava.
  • Otvoreni tip valjane zavjese prašinu u valjanom stanju, koji može imati neugodne posljedice za djecu alergije.
  • Mehanizam bilo koje složenosti uvijek je potencijalno opasan za djecu.

Vijeće

Valjane zavjese u dječjoj sobi trebaju biti najviše kvalitete. Da biste bili sigurni u njihovu pouzdanost i trajnost, morate odabrati potvrđene proizvođače.

Valjane zavjese u djece: Savjeti za odabir

Uz izbor valjanih zavjesa za vrtić ne može žuriti. Od onoga što će, raspoloženje djeteta, performansi, pa čak i zdravlja ovisi. Stoga, prije kupnje, morate uzeti u obzir sve nijanse: pod, dob, temperament djeteta.

Članak na temu: Kako napraviti pozadinu fotografija s vlastitih fotografija?

Bit će korisno slušati savjete prodavača, proučavati prijedloge različitih proizvođača.

Ako je izbor uspješan, valjane zavjese će dugo vremena vjerno poslužiti, stvarajući u dječjoj udobnosti i drago mi je dijete lako i jednostavnost korištenja.

Čitaj više