Pričvršćivanje, bar za zavjesu, zavjese u kupaonici - naučit ćete sve nijanse

Anonim

Kupaonica je jedna od najmanjih soba u apartmanu iu kući. U malom prostoru, kompetentno, promišljeno i ergonomski kombinirano metno punjenje, kompaktnost, stil i estetska privlačnost. Korišteni materijali treba odabrati uzimajući u obzir štetne i agresivne radne uvjete.

Pričvršćivanje, bar za zavjesu, zavjese u kupaonici - naučit ćete sve nijanse

Kupaonica

Tuš kabina je praktično i praktično rješenje. Ali oni koji se vole opustiti i namakati u zračnoj pjeni radije instalirati kupke. Fancy kutne okidač za dušu, zavjese uobičajenih cjeva ili dizajnerske draperije - postoje mnoge mogućnosti da se originalno rješenje za zaštitu poda i zidova prostorije od izlaganja vode. Pobjednička otopina meke tkanine u usporedbi s krutim ploča kliznim strukturama za zaštitu kupaonice. Zavjesa ne odrezala sobu, ali ga učinkovito zonys i ne stvara zatvoreni prostor u kojem netko ne osjeća previše ugodno.

Kako kupiti bačvu?

Pričvršćivanje, bar za zavjesu, zavjese u kupaonici - naučit ćete sve nijanse

U unutrašnjosti nositelj nosi semantičko, dizajner i funkcionalno opterećenje. Eavis za zavjese u sobi ili u kuhinji pažljivo odabrane u ukupnu unutrašnjost. Držač zavjese u kupaonici nije tako pažljivo i zamišljeno i tijekom odabira zahtijeva pažljivi stav prema kvaliteti, pouzdanosti, materijala i obliku.

Eaves su podijeljene na vrste, ovisno o obliku i imaju različite izmjene i dimenzije. Bar za zavjese u kupaonici vizualno podržava paralelno s linijama spremnika i zidova.

Pričvršćivanje, bar za zavjesu, zavjese u kupaonici - naučit ćete sve nijanse

Vrste nositelja

  • Linearni nositelji. Ugradite u male sobe, gdje je pravokutna kupka ugrađena u veličinu između tri zida. Dizajn ovog tipa je:
  1. s krutim nosačima na zagrade do zida;
  2. teleskopski dizajn, kada se proljeće ugrađeno u tijelo popravlja držač na zidove kao potpor;
  3. Navoj, koji uzima željene dimenzije pomoću vijčanog mehanizma.
  • Vijenac na kojem je pričvršćena kutna zavjesa. Ovaj zanimljiv dizajn moždani udar je pravi ukras za prostrane kupaonice, gdje je kadu ili tuš pladanj u susjedstvu s dva zida. Kutna zavjesa za kupaonicu otvorene su u dva smjera i izgledaju originalno s prekrasnim i nestandardnim hvatanjima. Dizajn tih nositelja je kruti ili kompozitni ovisno o veličini. Ako je potrebno, dodatno su pričvršćeni na strop, pod i rjeđe na kutni zid.

    Pričvršćivanje, bar za zavjesu, zavjese u kupaonici - naučit ćete sve nijanse

  • Šipka za zavjesu u kupaonici oblika P-oblika koristi se za pravokutne kupke koja stoje u jednom zidu ili se nalazi u niši. Takva suspenzija je fiksirana samo na poboljšane baze, a krhki dizajni iz suhozida neće podnijeti svoju težinu. Šipka ima dodatne zaustavljanja ili povećanje njezine elastičnosti izrađena je od materijala visoke čvrstoće.
  • Zavjese za kupaonicu polukružni, okrugli ili ovalni oblik pričvršćene su na odgovarajućim šipkama. Njihovo savijanje ponavlja glatke bazne linije - kupanje ili tuš odvod.
  • Asimetrični držač za zavjese u kupaonici proizvodi pojedinačni poredak kada standardni modeli nisu prikladni. Takvi uređaji karakterizira visoka cijena. Proizvođači su razvili fleksibilne strehe od aluminijske legure, koje možete dati desni oblik.

Članak o temi: Montaža tehnologije drvenog stubišta s vlastitim rukama

Pričvršćivanje, bar za zavjesu, zavjese u kupaonici - naučit ćete sve nijanse

Ovalni oblik

Materijali iz kojih su napravljeni vijenci

Plastične veze. Razlikovna značajka takvih proizvoda je njihova lakoća, otpornost na koroziju i krhkost. Plastični držač zavjese u kupaonici ima razne boje i sposobnost imitiranja prirodnih tekstura: to može biti površinska imitacija kože, starijeg ili plemenitog metala, razmnoga drveta i drugih materijala.

Pričvršćivanje, bar za zavjesu, zavjese u kupaonici - naučit ćete sve nijanse

Metalni vijenci izrađeni su od različitih legura. Ove šipke imaju rigidnost i elastičnost, otporne na vodu, vruću paru, nisu prekrivene hrđem. Mnogo su teže i skuplje od plastike. U unutrašnjosti metalni držači su skladno u kombinaciji s kromiranim pribor za kupaonice. Prekrasan od nehrđajućeg čelika sjajni proizvodi su popularni. Jeftinija opcija je nositelji koji se sastoje od metalne jezgre s različitim zaštitnim premazima: plastična ili tanki sloj ne-korozije.

Neobična ideja je zavjesa u kupaonici na drvenom vijenci. Ova verzija nositelja je kratkotrajna, ali u isto vrijeme ekonomično.

Šipke u dizajnu

Oblik i materijal šipke moraju odgovarati stilskom otopini kupaonice. Bit će smiješno gledati na visokotehnološku unutrašnjost obojene plastike ili drvene, au blagim romantičnom dizajnu, rubu metalni držač s kvadratnim presjekom.

Pričvršćivanje, bar za zavjesu, zavjese u kupaonici - naučit ćete sve nijanse

Stvarna ideja dizajnera: korištenje streha za kupaonicu u zoniranju i dizajnu stambenih prostora. Odvojite dječji krevetić u dječjem ili radnom području, zavjese skladištenje ili mezanin. Kutna zavjesa u kupaonici može biti izvorni nadstrešnica preko kreveta.

Provjerite kvalitetu

Prilikom odabira ploča za zavjese za kupatilo, morate obratiti pozornost na paket:
  • Detalji moraju biti čvrsti, ali bez napora da se međusobno poveže;
  • Ispitati svaki dio proizvoda za integritet i kvalitetu zaštitnog premaza - bez usitnjavanja i drugih nedostataka:
  • Sva montaža treba biti izrađena od materijala otpornih na vlagu - vijci, vijci i tiple.

Članak na temu: Strukturne pozadine za zidove: Značajke i kako slijepiti

Pogledajte video dizajn

Upute za montažu

Ugradnja struktura se izvodi u sljedećem redoslijedu:

  1. Na zidovima i stropnom mjestu mjesta na kojima će se u kupaonici stvoriti nosač zavjese. Potrebno je ostaviti jaz od oko 10-15 cm od stropa.
  2. Primijenjena šipka za pričvršćivanje na mjesto pričvršćivanja i provjerite njegovu horizontalnu lokaciju.

    Pričvršćivanje, bar za zavjesu, zavjese u kupaonici - naučit ćete sve nijanse

  3. Posebna bušilica na keramičkim pločicama bušilice u kojima umetnuti dowel. Kada instalirate u suhozidu, potrebno je koristiti uređaje "leptire".
  4. Nanesite zatvarače na zid i vijke vijke. Ugradite ravno, okrugli ili kutni držač za zavjese u kupaonici na mjestu. Instalacija je dovršena.

Držač zavjese za kupanje važan je detalj interijera kupaonice, koji mogu naglasiti stilsku harmoniju i uništiti njegov integritet.

Čitaj više