Generator pare za tuš kabinu

Anonim

Generator pare za tuš kabinu

Ugradnja tuša u kupaonicu postala je popularno rješenje u modernom dizajnu. S brojnim prednostima postoje nedostaci. Za mnoge, ovaj minus postaje odlučujući pri odabiru između kupaonice i tušem. Kabina neće dopustiti stvaranje tih uvjeta pod kojima se možete dobro zagrijati. Ali proizvođači tuša uhvatili takvu tendenciju i generator pare za tuš kabinu predstavljeni su na našu pozornost.

Generator pare za tuš kabinu

Moderne kabine su opremljene tako ugrađenim generatorom, ali nažalost, to odmah utječe na cijenu.

Generator pare za tuš kabinu

Oblikovati

Bilo koji generator pare uključuje upravljačku jedinicu i kućište koje sadrži spremnik za vodu, pumpu i sam element za zagrijavanje vode. Uz tako obilje elemenata za punjenje, izgradnja generatora pare za kućanstvo ne zauzima mnogo prostora za razliku od svog industrijskog kolega. Vani, postavljeni su dizalice za ulaz i izlaz vode. Upravljačka jedinica pomaže u promjeni temperaturnog načina, kontrolira protok vode i pare.

Generator pare za tuš kabinu

Pogleda

Sposobnost da se saunin tuš privid. Štoviše, cijena izgleda mnogo zanimljivije od gotove kabine s ugrađenim takvim gadgetom. Vi samo trebate kupiti generator pare s najmanjim popisom funkcija. Sada se proizvode agregati koji se razlikuju u metodi za grijanje vode i proizvodnje pare.

  • Generatori pare elektrode. Voda se zagrijava s elektrodama. Kada je trenutni prolaz, voda se pretvara u paru. Skip na elektrode se ne pojavljuje, u tom pogledu ne gori. Nesumnjivo, veliki plus je da je cijena oznaka na njima najniža među generatorima pare.
  • Generatori pare za sunčanje. Oni proizvode parove posebnim grijaćim elementima. Takvi generatori mogu raditi na destiliranoj vodi, što omogućuje korištenje preostalog kondenzata u novom krugu. No, ova prednost se preklapaju niz minusa - složenost dizajna i kao rezultat više cijene.
  • Indukcijski generatori pare. Kako postaje jasno iz naslova, grijanje prolazi kroz elektromagnetsku indukciju. Njihova ogromna milost je da nemaju potrošnih materijala, kao što su elektrode ili deset.

Članak na temu: Klupa - Gazebo to učiniti sami

Generator pare za tuš kabinu

Generator pare za tuš kabinu

Savjeti za odabir

Uglavnom parni generatori rade od struje. Njihova glavna razlika bit će samo način za pretvaranje vode u par.

Prije polaganja, prvo, pogledajte broj potrošnje energije. Drugo, na svojoj moći. Također je važno obratiti pozornost na njegove funkcije.

  • Vrlo važna karakteristika bit će tlak vode u dovodu vode. Što je viši ovaj pokazatelj, to je veći iznos pare koja će se isporučiti. Normalan je tlak od 2 do 10 atm.
  • Od posebne važnosti je materijal iz kojeg se napravi kućište generatora pare. Poželjno je da je nehrđajući čelik. Zato što nije strašna korozija i vrlo je izdržljiva. Iako teška.
  • Što je veća snaga - brže će se voda zagrijati, ali i iznad će biti protok električne energije.

S nehrđajućim čelikom ne postoji plastično natjecanje, niti aluminij, jer se prvi ne može nositi s visokim temperaturama i dodijeliti toksične tvari, a aluminij se može oksidirati i deformirati.

Generator pare za tuš kabinu

Generator pare za tuš kabinu

Generator pare za tuš kabinu

Previše moćan generator pare može biti neprofitabilan financijski. Stručnjaci preporučuju odabir snage od 1,5 do 6 kW.

Generator pare za tuš kabinu

Dijagram veze i instalacija

Odmah treba primijetiti da stručnjaci ne savjetuju instalaciju generatora pare neposredno uz kabinu. Nalazi se odvojeno, a samo cijev za opskrbu parom se isporučuje na kokpit.

No, maksimalni raspon tuša do mjesta generatora je 10 metara! Ako je montiran na zid, visina nije manja od 0,5 metara. Ako je uređaj postavljen na zid, tada je pričvršćen na vijak za samostakanje.

Zatim, s metalnim crijevom, spojite kuglični ventil s dovodom vode. Čelične cijevi za dokove generatora s bakrenom cijevi. I već plastična cijev čine vezu s kanalizacijom.

Samo na kraju tih manipulacija se isporučuje generatoru.

Članak o temi: Profesionalci Savjeti: Kako odabrati zavjese iz tafleta

Generator pare za tuš kabinu

Generator pare za tuš kabinu

Kontrolirati

Pomoću upravljačke jedinice dolazi do komunikacije s generatorom pare. Uključivanje, isključivanje, ugradnja načina rada - sve ove funkcije navedene su s upravljačke ploče. Profesionalci savjetuju da ga postavljaju pored generatora.

Režim temperature mijenja se regulator. Takva se operacija može izvršiti i prije uključivanja instrumenta i tijekom rada.

Instalacija i konfiguracija su uspješni. To je dokazano pojavom para kada je uključen i naprotiv, nakon isključivanja pare nestaje. Sada možete uživati ​​u kadu u tušu. Svijetli par!

Generator pare za tuš kabinu

Generator pare za tuš kabinu

Nakon postavljanja temperature, a generator se automatski ispunjava vodom u roku od nekoliko minuta možete pričekati početak napajanja.

Čitaj više