Popravak paleta tuš kabine to učiniti sami

Anonim

Popravak paleta tuš kabine to učiniti sami

Tuš kabina je tako ugodna i praktična da su mnogi od nas dugo odbili kupku u korist ovog uređaja, više odgovarajući modernom tempu života. Međutim, unatoč nizu očitih prednosti, tuševi nisu lišeni i nedostaci - postoji nekoliko stavki za koje su tradicionalne kupke uvelike superiorne.

Jedna od ovih stavki je otpornost na habanje. Jednostavna kupka od lijevanog željeza može biti u mogućnosti poslužiti na desetke godina, bez potrebe za popravkom (osim povremenih ažuriranja emajlirane premaza). Tuš kabina ima složeniji uređaj, tako da se s njim često razbijaju - i mehanički i elektronički karakter.

Ovaj članak je posvećen popravak paleta tuš kabine: ispričat ćemo vam o vrstama i uzrocima štete, kao i kako ih eliminirati.

Popravak paleta tuš kabine to učiniti sami

Popravak paleta tuš kabine to učiniti sami

Uzroci kvarova

Visokokvalitetan tuš s pouzdanog proizvođača trebao bi se slomiti samo u iznimnim slučajevima. Najčešće se u nesreći dogodila, instalateri ili sami korisnici trebaju biti krivi. Razmotrite najčešće uzroke kojima paleta počinje popraviti:

  • Pogreške dopuštaju pri montaži. Instalacija je vrlo važno u skladu sa zahtjevima koje je odredio proizvođač u priručniku za instalaciju. Dakle, ako stavite kabinu na neravnu površinu, opterećenje na paleti će se distribuirati neravnomjerno, što će ga oštetiti.
  • Nepoštivanje pravila rada. To se uglavnom odnosi na težinski teret ili mehanički učinak. Palete izrađene od krhkih materijala, kao što su akril ili plastika, često se razbijaju ako je težina na kojoj nisu dizajnirani za njih često su slomljena. Osim toga, mogu se pojaviti male čipove i pukotine zbog činjenice da se teški predmeti bacaju na paletu, na primjer, tuš.
  • Proizvodni nedostaci. Ako je paleta razbila zbog nedostatka u fazi proizvodnje, onda vaša krivnja u ovom definitivno neće biti. Usput, to se događa vrlo rijetko i, ako je jamstveno razdoblje nije isteklo, neće biti teško riješiti problem.

Članak na temu: Kako se izračunavaju toplinski gubici

Popravak paleta tuš kabine to učiniti sami

Što učiniti?

Količina rada i skup potrebnih alata određuje se ozbiljnost oštećenja. Oni su lagani (ogrebotine ili plitke pukotine), srednje (male čipove) i teške (kroz rupe). Da vidimo što se može učiniti u svakom od slučajeva.

Mala pukotina

Ako šteta nije ozbiljna, možete se vrlo brzo nositi s njom. Da biste to učinili, trebat će vam: rješenje za odmašćivanje, krpe, četka, akrilna boja na paletu. Za početak, isperite od prljavštine, obrišite i odmašćivanje oštećenja oštećenja. To se može učiniti s tekućinom za uklanjanje alkohola, acetona ili laka. Onda ruku s bojom i tasselom i nježno okretati pukotinu (morate raditi na suhoj površini). Nakon sušenja boje, ako je potrebno, nanesite drugi sloj. Dan kasnije, paleta će biti spremna ponovno koristiti.

Popravak paleta tuš kabine to učiniti sami

Duboka pukotina

Od pukotina velikih dubina, gotovo je nemoguće riješiti se samo akrilne boje. Točnije rješenje će ojačati osnovu uz pomoć akrilne košuljice. Ovdje imate dva načina - kupiti gotov proizvod ili učiniti sami.

Da bi se obložio vlastitim rukama trebat će vam veliki broj akrilne boje i učvršćivač za nju. Proporcije miješanja prikazani su na paketu - moraju se pažljivo promatrati.

Prije nego što nastavite s radom, paleta treba pažljivo isprati, ukloniti sve onečišćenje, odmazati i osušiti. Tada cijela površina palete mora biti ravnomjerno obložena pripravnom pripravkom. Uvjerite se da sloj nije previše gust, ali u isto vrijeme pokriva sve pukotine.

Nakon sušenja, sastav nepravilnosti može se očistiti brusnim papirom.

Popravak paleta tuš kabine to učiniti sami

Spavanje

U slučaju oštećenja od kraja do kraja, također trebamo napraviti nešto poput košuljice, ali više izdržljiviji i složeniji u sastavu. Osim akrila i učvršćivača, bit će potrebno kupiti epoksid.

Članak o temi: Kako odabrati zavjese ili zavjese za vikendice

Pripremni rad bit će isti kao u prethodnom slučaju. Kada je sve spremno, nanesite sloj epoksidne smole na oštećeno mjesto. Kada se suši, pokrijte površinu palete mješavinom akrilne boje i učvršćivača. Nakon sušenja drugog sloja, akrilni laka se može primijeniti na vrhu - to će proizvodu dati još veću snagu.

U video ispod, možete vidjeti kako još uvijek popravljate palete tuš kabine sami bez pomoći profesionalnog.

Kako zamijeniti paletu?

Ako je šteta toliko ozbiljna da ga nije moguće eliminirati, najosnovnije rješenje će biti stjecanje nove palete. Najveće poteškoće je pronaći paletu u trgovinama kompatibilnim s vašim tušem u veličini, obliku i konstruktivnim značajkama.

Nova ladica za tuširanje mora biti instalirana na idealno glatkoj površini. Mora se smjestiti strogo horizontalno (razina izgradnje uvelike će olakšati zadatak).

Popravak paleta tuš kabine to učiniti sami

Kako postaviti paletu tuš kabine, može se vidjeti u sljedećem videozapisu kanala "Leroy Merlin Rusija".

Ne zaboravite osigurati slobodan pristup kanalizacijskim cijevima i sustavu odvodnog tuša.

Što ako je particija puknula?

Particije tuš kabine razbijaju značajno rjeđe od paleta, jer opterećenje na njima nije tako snažno , Međutim, ako se pojavila pukotina na zidu ili vrata, nemojte se obeshrabriti. Vratite savršenu izgled particiju je vjerojatno da će uspjeti, ali je sasvim moguće vratiti snagu.

Da biste to učinili, trebat će vam isti skup alata i materijala kao i za popravak palete. Provođenje preliminarne pripreme površine, tretirajte pukotinu s epoksidom. Nakon što se osuši, nanesite akrilni sloj boje. Konačna faza je površinski premaz s akrilnim lakom.

Popravak paleta tuš kabine to učiniti sami

Popravak paleta tuš kabine to učiniti sami

Prevencija

  • Slijedite slijed i pravila za instaliranje sobe za tuširanje prikazanu u vodiču za instalaciju.
  • Nemojte premjestiti na paletu previše aktivno, nemojte skočiti i pokušati ne baciti teške stvari u nju.
  • Da biste se brinuli za tuš, koristite samo meke deterdžente, izbjegavajte sadržaje u prahu s agresivnim kemijskim sastavom, koji mogu oštetiti akrilne i staklene površine.
  • Odabir tuš kabine, preferiraju proizvod od pouzdanog, dobro dokazanog proizvođača koji pruža najviše dugo jamstvo.
  • Možete ojačati dno tuš kabine uz pomoć jednog naroda - opeke jastuci. Umjesto cementnog morta, preporuča se koristiti montažnu pjenu.

Članak o temi: Kako odabrati program za dizajn zavjese

Popravak paleta tuš kabine to učiniti sami

Čitaj više