Keramički grijači: Proizvođač varanja, prednosti i mane

Anonim

Nedavno su pretplatnici počeli aktivno početi pitati pitanje: što je keramički grijač? U ovom trenutku, takav grijač dobiva ozbiljnu popularnost i može se naći u gotovo svakoj trgovini. Osim toga, postoji ogromna količina zabluda na njegov račun, tako da u ovom članku odlučili smo dati objektivnu procjenu takvom grijaču.

Keramički grijači: Proizvođač varanja, prednosti i mane

Keramičke grijače ili zašto varate neznanje

Načelo rada

Keramički grijač radi na načelu prisilnog konvekcije i infracrvenog zračenja. Dakle, nije čudno da su proizvođači počeli govoriti "o čudu tehnološke misli". Na primjer, evo nekoliko prednosti o kojima proizvođač izjavljuje:
  • Ne osuši zrak na sve - pod je lažljiv! Bilo koji izvor topline suši zraku, čak i ako govorimo grijaći radijator, koji se često ne zagrijava 80 stupnjeva;
  • Život servisa od 30 godina - a što može tako dugo raditi? Ožičenje je dizajnirano 15 godina, svaki grijaći element nosi za tri godine, stambeno se stalno pregrijava i ohladi. Pa, kako će služiti takvo vremensko razdoblje - ne razumijemo;
  • Sigurnost - Što, električni uređaj? Svaki električni izor je opasnost. Još jedna stvar je kako se razmatra obrana i iz kojih je napravljen materijali. Postoji samo klasa sigurnosti, apsolutno ništa, čak i čista voda može biti opasna za zdravlje;
  • Visoka učinkovitost - možda, ali onda ćemo raspravljati s njom;
  • Ne podiže prašinu - a što bi ga trebalo podići? Ovdje nije jasno;
  • Korisno infracrveno zračenje - do sada postoji veliki broj sporova na to. Zračenje se ne može nazvati sigurno IR, pogotovo ako interagira s kožom, jer se ozbiljno osuši i uzrokuje iritaciju;
  • Ušteda struje do 35% - i ovdje dobro, postoji mnogo pitanja. Opet, proizvođač govori o "čudu tehnologije", koji nije dokazano ni na koji način.

Članak o temi: Kako popraviti WC školjku na popločanom katu: instalacija korak-po-korak

Kao što možete primijetiti, ne postoje toliko stvarnih prednosti, pa razgovor za "čudo tehnologiju" ne postoji zdrav razum. Ali s njima ne postoji ništa loše, onda ćemo se sjetiti glavnih prednosti.

Kako odabrati keramički grijač

Mi naglašavaju nekoliko osnovnih preporuka koje će vam pomoći da se odlučite ispravno:

  1. Odaberite snagu jednostavnim formulom: 1 četvornih metara je 100 vata. Nema zdravog razuma da se računaju na čudo.
  2. Postoje dva načina za pričvršćivanje: na nogama ili zidu. Preporučujemo odabir načina za montažu na zid.
  3. Odaberite uređaje u kojima postoji ugrađeni termostat. Inače, morat će ga zasebno kupiti ili stalno uključiti keramički grijač i isključiti ga iz utičnice, što je izuzetno neugodno.

Pažnja! Kako prevariti proizvođača! On kaže da je dovoljno da odaberete uređaj od 10 m2 kapacitetom od 100 W - ovo je oteklina leži koje smo vidjeli. Takav grijač nikada i ni u kojem slučaju ne može zagrijati takvu sobu. Na primjer, 100 vati može konzumirati tabletu tijekom punjenja, a on može zagrijati sobu? Stoga ne vidite čudo tehnologije i napraviti normalne izračune, pogotovo budući da je povratna informacija mreže o ovoj temi ogroman iznos.

Za i protiv

Unatoč činjenici da proizvođač drzdivo obmanjuje svoje klijente, postoji nešto dobro u ovom grijaču. Stoga dodijelite nekoliko prednosti:
  • Brzo brzo zagrijava i održava stabilnu temperaturu;
  • potrošnja električne energije odgovara stvarnosti;
  • Dizajn keramičkog grijača ne sadrži elemente koji mogu pregrijati, to je ozbiljna prednost i plus u karmi;
  • Možete instalirati u kupaonicu. U njemu je preporučujemo da ih instalirate, jer često imaju malu potrošnju, ali sa svojim zadacima dobro rade;
  • Jednostavan za instalaciju;
  • Radi bez buke. No, nakon vremena, u svakom slučaju, početi vanjski zvukovi, oni se ne nalaze od njih, budući da se tijelo stalno zagrijava ili ohladi, a to izaziva deformaciju.

Članak o toj temi: Dekorativna gipsana ploča - za spektakularan ukras

Minusi:

  1. Proizvođač drznimno obmanjuje svoje klijente, obećavajući nerealne uštede i izvedbe. Ne vidite za to - arogantna obmana za koju trebate suditi.
  2. Mnogi modeli nisu opremljeni termostatorima. Stoga je potrebno samostalno kupiti termostatore ili stalno uključiti i isključiti ovisno o zagrijavanju prostorije.
  3. Cijena. Trošak keramičkih grijača očito nije opravdano, čak i unatoč činjenici da imaju lijep izgled. Za takav novac možete kupiti izvrstan konvektor Noura, koji je poznat po svojoj kvaliteti i visokoj učinkovitosti.

Zaključak

Trošak se očito ne opravdava, već je logičniji za kupnju redovitog konvektora ili uljnog grijača, cijena će biti više, cijena je niža. Prednosti - Ovo je miran posao i visoka razina sigurnosti.

Keramički grijači: Proizvođač varanja, prednosti i mane

Vrijedi kupiti keramičke grijače

Ne preporučujemo kupnju keramičkih grijača, previsokih troškova. To je samo razvod za novac ovdje, a mnoge trgovine su podržane.

Video na temu

Dajmo nekoliko valjaka koji će pomoći razumjeti glavne suptilnosti i kontroverzne trenutke. Imajte na umu da video oglašavanje prirode, oni su ovdje samo kao upoznavanje.

Imati nešto za nadopunu? Pišite komentare, dokažemo ljudima zajedno da ih ne postoji zdrav razum. Mi smo samo tim autora, a mišljenja naših korisnika uvijek će pomoći drugim ljudima tijekom izbora.

Čitaj više