Najpouzdaniji akumulativni grijači vode

Anonim

Pod naizgled sličnosti, akumulativni grijači vode mogu imati prilično značajne razlike. Ovisno o korištenim materijalima i strukturalnim značajkama, neki grijači vode mogu biti pouzdaniji od drugih. Koje su karakteristike potrebne za visokokvalitetni kotao?

Najpouzdaniji akumulativni grijači vode

Kumulativni grijači vode pomažu zadržati bilo koju količinu tople vode. Njihova razlika samo u veličini: Što je veća veličina, duže se voda zagrijava.

Izvršenje unutarnjeg spremnika

Karakteristike radnih uvjeta

Povezivanje kumulativnog bojlera.

Svi akumulativni grijači vode imaju unutarnji spremnik ili spremnik. Radimo se s onim što bi spremnik trebao imati pouzdan grijač. Hladna voda u njoj već ima nadpremu od 2.5..3.5 bara. Sve što je gore potrebno je odrezati pomoću regulatora tlaka instaliranog na ulazu u apartman.

Hladna voda za ispravnu slojevitu raspodjelu isporučuje se u bojler u nastavku. Da, kada je voda isključena, ne istupa iz spremnika, provjeriti ventil je instaliran na ulaz na njega. Vodootporna kontrola se provodi pomoću mješalica na instrumentima. Voda s povećanjem temperature širi. Zagrijavanje vode u zatvorenom volumenu uzrokuje značajno povećanje tlaka, koji se doživljavaju zidovi spremnika.

Najpouzdaniji akumulativni grijači vode

Uređaj akumulativnog bojlera.

Rast tlaka prije hitnih vrijednosti sprječava 2 konstruktivna otopina. Prvo, to je zračni jastuk u gornjem dijelu spremnika, što je oko 10% kapaciteta spremnika. Zrak, komprimiranje, kompenzira ekspanziju temperature vode. Drugo, s povećanjem tlaka unutar spremnika preko alarm, reset ventil će raditi. Prag okidača ovog ventila varira u rasponu od 5,5-7,5 bara.

To je prilično značajan pritisak, a bojler mora ga izdržati. Kada je novi, ne nastaju problemi, ali s vremenom su mogući. Činjenica je da grijači imaju tenkove od čelika, a podložan je koroziji. Grijač vode zagrijava običnu vodu iz slavine vode bez posebnog treninga. Tvari otopljene u njoj daju joj svojstva elektrolita. Kao rezultat toga, korozija se razvija unutar spremnika.

Galvanska korozija nastaje zbog razlike u potencijalima različitih metala, od kojih se vodeni grijač i priključci izrađuju na ulazu i utičnici. Kada su različiti parovi metala u kontaktu s elektrolitom, metal se oksidira s najvećim negativnim potencijalom. Ona je postala jednaka -0,63 V, bakar -0.2 b, što znači da će čelik hrđati u ovom paru. Kako bi se smanjila ova vrsta korozije, vrijedi koristiti čelične ili plastične opreme.

Članak o temi: stropne ploče u sobi: jeftini i lijepi

Elektrolitička korozija se razvija čak iu slučaju dodira kroz elektrolit metala s istim potencijalom u prisutnosti električnog polja. To je rezultat prisutnosti nekontroliranih električnih struja. Na primjer, u slučaju curenja na tlu. Kao rezultat elektrolitske korozije, metal s velikim negativnim nabojem daje se u elektrolitne ione i korozivno.

Unutarnje metode zaštite od spremnika

Koje aktivnosti uključuju proizvođače da povećaju trajnost spremnika grijača? Prvo, to je premaz unutarnje površine zaštitnim premazima. Drugo, smještaj unutar metalnog spremnika s velikim negativnim potencijalom. To je obično magnezij, koji se zove žrtvena katoda i takva zaštitna katoda. Treće, proizvodnja spremnika od nehrđajućeg čelika.

Emalizacija se koristi kao zaštitna premaza.

Najpouzdaniji akumulativni grijači vode

Grijač za skladištenje plina.

Kumulativni grijači vode s emajliranim premazom su relativno jeftini, ali prilično izdržljivi. Životni vijek takvog premaza uvelike ovisi o stupnju prianjanja premaza u podnožju, njegovu debljinu i usklađenost koeficijenta ekspanzije temperaturne ekspanzije emajla u odnosu na ovaj indikator za čelik. Elastičnost i otpornost na formiranje pukotina također su važni.

Proizvođači koriste različite vrste premaza. Najčešće opcije su stakleni fluoror ili staklena e-pošta. Pouzdano štite čelične zidove spremnika, ali samo dok ne postoje pukotine od trajnog širenja i kompresije kada temperature padne. Ovi materijali su prilično krhki i mogu se oštetiti na najmanjim šokovima, tako da se grijači vode s emajlom premazom unutarnje površine spremnika na bazi silikata zahtijevaju isključivo točnu cirkulaciju.

Većina proizvođača izjavljuje da je to oni koji koriste taj jedinstveni recept za izradu cakline, što njihov bojler čini najtrajnijim. Koriste se različiti aditivi, poboljšavajući svojstva emajlova.

Na primjer, postoje prijedlozi za grijače vode s caklom s titanom. To znači da je nekoliko posto titana dodano u staklenu e-poštu. Ovaj materijal poboljšava higijenska svojstva spremnika i povećava otpor emajla u većinu agresivnih okruženja. Međutim, dodavanje titana ne emajlira više otpornije na pucanje, a u odnosu više od 4% povećava svoju krhkost.

Najpouzdaniji akumulativni grijači vode

Shema instalacije akumulativnog bojlera.

Pažljivo na snazi ​​spremnika i njezina stabilnost na koroziju utječe na debljinu čeličnog lima, koji je korišten tijekom njegove proizvodnje. Najjeftiniji i krhki spremnici izrađeni su od lista s debljinom od 1,5 mm, list od 2 mm se koristi u srednjoj kategoriji cijena, a najskuplji spremnici imaju debljinu zida od 2,5 mm ili više. Bojler s normalnom debljinom zidova spremnika ne može biti previše lako. Teži grijač vode, to je izdržljiviji.

Članak o temi: dekor tablica DIY: Decoupage, Cracker, Slikarstvo

Ponekad se činilo da je većina kardinala metoda za sprječavanje korozije. Zidovi spremnika izrađeni su od nehrđajućeg čelika. To stvarno može značajno povećati vijek trajanja grijača. Ali stvar je da se spremnik ne može izraditi jedan list čelika i mora se primijeniti zavarivanje.

Da bi se antikorozivna svojstva nehrđajućeg čelika ne pogoršala tijekom procesa zavarivanja, treba primijeniti posebne skupine od nehrđajućeg čelika i posebne tehnologije zavarivanja. Europski proizvođači rijetko idu na to, iznimka je skupa grijači vode iz skandinavskih proizvođača.

Postoje mnogi relativno jeftin proizvodi s spremnicima od nehrđajućeg čelika. Gotovo svi su izdali iz kineskih komponenti, a servisni vijek takvih proizvoda nije previše viši od ovog indikatora za jeftine grijače s premazom caklina. A ponekad se ispostavlja da je znatno manje, jer Za proizvodnju se koristi vrlo tanki čelik, a šavovi za zavarivanje se provode na proračunskoj tehnologiji.

Čak i ako je spremnik izrađen od nehrđajućeg čelika, magnezij katodi mora biti ugrađen unutar njega kako bi se spriječilo oksidaciju šavova i grijaćih elemenata. Magnezij katoda tijekom operacije se otapa i treba se periodično zamijeniti. To bi trebalo izvršiti 1 put u 1-1,5 godina zajedno s čišćenjem spremnika od taloženja i skale. U praksi se to rijetko angažira, a većina potrošača radije mijenjaju bojler u 3-4 godine.

Električne komponente

Najpouzdaniji akumulativni grijači vode

Shema korištenja kumulativnog bojlera.

Kvaliteta toplinskih senzora i kontrolnu opremu ima veliku važnost za pouzdanost bojlera. U našim uvjetima, kada postoje česti pad napona, elektronički upravljački uređaji su manje pouzdani. Ako stan ne postavi stabilizator napona, vrijedi koristiti grijače vode s mehaničkom kontrolom.

Popravak neuspjele automatizacije povezana je sa značajnim poteškoćama, jer Takvi rezervni dijelovi u velikom deficitu i skupi su. Naprotiv, ako mehanički regulator zahtijeva zamjenu, pronađite rezervni dio za zamjenu neće biti teško, a to se neće pretvoriti u značajnu količinu.

Najpouzdaniji akumulativni grijači vode

Dijagram veze akumulativnog bojlera na vodovod.

Dizajn tan s zatvorenim i otvorenim grijaćim elementima se razlikuju. Ako postoje otvoreni modovi, oni imaju najviše bliski kontakt s vodom i maksimalnom kontaktnom području. Kao rezultat toga, grijanje je brže. Ali u isto vrijeme, grijaći elementi aktivno se preklapaju i koroziraju.

Članak na temu: Wall Panty: 5 savjeta, gdje početi ljepilo pozadinu

U strukturama s zatvorenim, grijaći elementi su zatvoreni u tikvicu i nemaju izravan kontakt s vodom. Tikvica je izrađena istom tehnologijom kao i zidovi spremnika. I baš kao i oni, ima emajl premaz ili kućište od nehrđajućeg čelika. Ovi tanovi su više izdržljiviji i ne zahtijevaju čest čišćenje.

Savjeti za odabir

Najpouzdaniji akumulativni grijači vode

Električni grijač s akumulacijom.

Kumulativni grijači vode proizvode mnoge proizvođače. I nemoguće je nedvosmisleno reći, od kojih su od njih najpouzdaniji. Možete samo grubo označiti grupe cijena u kojima se nude razne opcije za grijače. Koji grijači zauzimaju gornju cijenu skupinu, koja je prosječna i koja su niža.

Proizvođači kao što je Stiebel Eltron, OSO pripadaju klasi elite. Tipični predstavnici jakih srednjih seljača su europski AEG, Gorenje, Electrolux, Pedari, Ariston. U donjem segmentu dominira domaćim terme, a razni kineski brandovi ili brandovi su široko zastupljeni, koji se pozicioniraju kao lokalni ili europski, ali u isto vrijeme još uvijek proizvode skup s kineskih kompleta. Odjel je prilično uvjetno, a različiti proizvođači mogu imati različite razine modela.

Prilikom odabira bojlera, možete savjetovati da ne lovite na damping cijene, ali odabirom, prije svega, optimalna vrijednost za novac. Također se ne bi trebali kupiti preskupi modeli. Često, za velika razdoblja jamstva na tenk i električara, postoje instalacijski rad i godišnja služba certificiranih centara, koja u agregatu može zategnuti drugi spremnik.

Stoga je najprofitabilnija i udobnija opcija za kupnju kotla europskog kotla na razini prosjeka s emajliranim spremnikom i zatvoren tan. U tom slučaju možete računati na 5-6 godina rada bez problema, a zatim će se grijač morati zamijeniti. Važno je razmotriti da vijek trajanja grijača u velikoj mjeri ovisi o kvaliteti vaše vode, tlaku vode na ulaznoj i naponskoj stabilnosti u mrežnoj mreži.

Da biste proširili vijek trajanja akumulativnog grijača, ne smijete zagrijati vodu na temperaturu iznad 65 ° C. Na višim temperaturama, procesi korozije i stvaranja razmjera snažno se pojačavaju.

Čitaj više