Bahrome za zavjese: Koliko je lijepo i pravilno šio?

Anonim

Mnoge hostese radije stvaraju elemente dekor s vlastitim rukama ili barem samostalno formiraju ansambl iz gotovih priključaka. Učitelja Velika popularnost uživa u resa za zavjese. Ovi dostupni i različiti proizvodi skladno se uklapaju u većinu stilskih smjerova. Da bi se stvorila atraktivna slika, potrebno je uzeti u obzir skup čimbenika: vrstu i boju tkanine, stil dekor, vrstu resa, obilježja osovine oluje i čak polaganje prostorije.

Bahrome za zavjese: Koliko je lijepo i pravilno šio?

Prikazi i značajke

Resa je posebna završna pletenica, od kojih su rubovi vješali, žice, niti ili dekorativne suspenzije. Ovaj se element široko koristi za dizajn zavjese, kao i prikladne pokrivene i jastuke prikladne za njih kako bi se stvorila harmonična slika. Slični ukras može se kupiti u gotovom obliku ili stvoriti vlastite ruke, ali to je sudbina da je to dug i mukotrpan rad. Mnogo je lakše jednostavno iskoristiti proizvod na jednostavnu tkaninu zavjese i dobiti svježu i originalnu verziju dekoracije.

Najčešće, resice ima značajnu težinu, stoga se koristi za ukrašavanje guste luke. Ali postoji posebna pletenica, koja se može koristiti na zavjese za pluća, bez žrtvovanja estetike proizvoda. Resa s tassolima koriste se ne samo za dizajn Niza i bočne zavjese - često je moguće koristiti lambrekvine i pickupove.

Odlikuju se sljedeći tipovi resa:

  • Zakrivljeno - ima rub rub;
  • Mishiry - sastoji se od uvrnutih dekorativnih navoja vezanih uz glavu;
  • Trajekt - Značajke kovrčave rubove i prekrasne festine;
  • Block - sastoji se od različitih blokova u boji.

Elementi dekoracije izrađeni su od prirodnih i sintetskih niti, izvedenih u jednoj boji ili kao kaskada nijansi. Postoje sorte s masivnim četkima, pompionima, kantima. Ručno vez pletenica može služiti ne samo osnovi za resice, već i djelovati kao izvorni dodatak. Među modernim odlukama o dizajnu, proizvodi ukrašeni rinestones, kuglice, kamenje i stakla. Slični pribor može se kupiti zasebno i šivati ​​na gotov proizvod vlastitim rukama.

Članak o temi: Kako napraviti okrugli stol s vlastitim rukama

Bahrome za zavjese: Koliko je lijepo i pravilno šio?

Kriteriji izbora

Odabir zavjesa s rubovima, potrebno je uzeti u obzir stilskog smjera sobe. U novije vrijeme, resice i četke smatraju se prerogativ od klasičnih i istočnih interijera, ali s dolaskom nevjerojatne raznolikosti priključaka, bilo je moguće izabrati nešto prikladno čak i za unutrašnjost u stilu zemlje ili moderne.

Da ne bi napravili pogrešku u odabiru umetaka, morate se usredotočiti na vrstu tkiva tkiva. To će naglasiti poseban oblik ansambla, dati put dovršenje i sklad.

Vijeće

Ako se pojavila pogreška tijekom izračuna tkiva, a zavjese su se ispostavile kraće nego što je potrebno, ne biste trebali koristiti blokove s istu stvar za produljenje panela - izgledat će kao da će plakati. Bolje je koristiti prikladne rubove. To će omogućiti dobivanje pristojne duljine i osvježite dekor.

Važno je zapamtiti da su čvrste tkanine bolje ukrašene masivnim rubovima s četkima i pompionima. Ne samo da će izgledati prikladno, nego i pomoći rastegnuti tkaninu, glatke nabore i nepravilnosti. Svjetle zavjese se sastoje s elegantnom pletenicom sa srebrnim i zlatnim nitima. To će izbjeći kremu boja, ući će u stil i čistoću.

Ako dekor sobe izgleda dosadno i to nije dovoljno za nešto, onda se preporučuje da koristite četke iz perli, velikih perli i rhinestones. Materijali ne moraju biti transparentni, svijetli priključci stvorit će romantičnu ili svečanu atmosferu u sobi.

Bahrome za zavjese: Koliko je lijepo i pravilno šio?

Sami pošaljite rub

Ako je netočna za šivanje resa, tada tkanina ili traka može biti stidljiva, dajući zavjese nejasan izgled. Bez posjedovanja osnovnih vještina šivanja, prilično je teško pričvrstiti pribor za materiju s vlastitim rukama, u ovom slučaju, preporuča se kupnji gotovih zavjesa s rubovima. Ako je potrebno, moguće je priložiti dekorativne četke ili kuglice.

Provesti cijeli proces sami, potrebno je uzeti u obzir brojne važne točke.

  1. Prije rada, koji se "rolls" mora obraditi ili spaliti.
  2. Pribor je vezan iznad tkanine i ispod dna.
  3. Netočne strane stranke i materija trebaju doći u kontakt, to će omogućiti pričvršćivanje pribora na desnoj i izdržljivoj poziciji.
  4. U sljedećoj fazi, pletenica se okreće tako da se tkanina nalazi ispod. Završna linija je napravljena, slobodni krajevi resa su fiksirani.

Članak na temu: Popis WC pravila

S desne strane iz svih faza se ispadne lijepe i čiste fiksacije bez isturenih dijelova, crtanja i nabora. Važno je s obzirom na to da pričvršćivanje rublja s vlastitim rukama na svjetlo, leteće tkivo je mnogo komplicirano od masivnih i gustih portera.

Bahrome za zavjese: Koliko je lijepo i pravilno šio?

Izlaz

Resa je jedna od najpopularnijih i pristupačnih metoda ukrašavanja zavjese. Odaberite spojnice se preporučuju za boju glavne tkanine, kontrastne opcije primjenjuju se samo u posebnim slučajevima. U tom slučaju, jasna korespondencija nijansi nije dobrodošla, mora postojati mala odstupanja, koja će naglasiti boju materije.

Prilikom postavljanja pravokutnih, jednostavnih oblika frizmi su ušiveni samo na donjem dijelu zavjesa. Dijagonalne mogućnosti s pickups izgledat će privlačnije s dodatnim opremom, jedva i uz rub platna.

Čitaj više