Četke za zavjese: Kako odabrati ispravno i izvorno vezati?

Anonim

Da biste ispravno ukrasili ukras prozora, možete koristiti posebne dodatke. Spremni i domaće četke za zavjese su posebno popularne. Izvorni dekorativni elementi ne samo da doprinose svježini i jedinstvenom stilu u svježem i poznatom interijeru, već također pomažu za zavjese pravi oblik. Različiti čvorovi i pomoćni dijelovi koji ukrašavaju četke omogućuju vam da organizirati sobu u skladu s najnovijim trendovima u dizajnu umjetnosti ili njegovim tradicionalnim kanonima. Atraktivan pribor za zavjese, ponavljanje na jastucima ili drugim objektima situacije, pružit će skladnu kombinaciju svih dekorskih elemenata.

Različite vrste i opcije ikad modni dodaci

Tradicionalno, četke za zavjese su snop niti s slobodnim krajevima, zavijen u sredini ili vrhu. Kako bi se osiguralo da ih se koristi, koriste se organza, vuna, pamuk ili sintetske niti. Kao dekorativni elementi mogu postojati konac za kuglice, staklo, kristale, urezani drveni dijelovi, složeni nakit umetnuti "dragocjeni" kamenje i metali.

Prema vrsti odredišta razlikuju se sljedeće vrste proizvoda.

  • Dekorativni elementi koji su ušiveni na lambrene ili matgam.
  • Male četke ukrašene su rubovima, koje su za zavjese obrubljene.
  • Od ukrasnih upletenih kabela s četkima, izvorni prikupljanja konstrukt.
  • Često se velike četke za zavjese ponavljaju na hrpi jastuka, ali u smanjenom obliku. To vam omogućuje da stvorite skladnu i gotovu sliku.

Različite materijale, boje i teksture omogućuju stvaranje ukrasa jedinstvenih u vašem dizajnu. Osim tradicionalnih opcija, avangardnih, nestandardnih i neobičnih proizvoda postaju sve popularniji.

Vijeće

Na ansambl, koji uključuje zavjese i pickup s četkima, izgledao je skladno i prikladno, pribor treba odabrati u skladu ne samo sa stilom, već i sa statusom zavjesa. Luksuzne žice, "podvrgnuti" jeftini žice, izgledat će više nego skroman, čak i ako pokrenete izvorne čvorove. U isto vrijeme, lagane i leteće zavjese praćene teškim užadima s masivnim savjetima izgledat će nepristojno i neukusno.

Četke za zavjese: Kako odabrati ispravno i izvorno vezati?

Metode uporabe u unutrašnjosti

Postoji pogrešno mišljenje da četke za zavjese i pickups izgrađene od njih pripadaju zastarjelim opcijama za projektiranje soba i mogu se koristiti samo u luksuznim klasičnim interijerima. Zapravo, s pravim pristupom, takav dekor izgleda vrlo prikladno, čak iu sobama, namješten na načelima visokotehnološkog stila. Moderna i čista slika će stvoriti pastelne monokrome zavjese srednje gustoće, vezane s upletenim metalnim kabelima i ukrašene geometrijskim elementima ili staklom.

Članak na temu: Zvuk pojačalo radi sami

Pištolji i dekorativne četke za zavjese koriste se s različitim svrhama.

  1. Za razrjeđivanje monotonije slike na panelima ili u slučaju njezine odsutnosti.
  2. Za popravljanje lijepih draperija.
  3. Ako trebate naglasiti boju stvari i usredotočite se na svetkovinu unutrašnjosti. Ovisno o nužnom učinku proizvoda, biraju se zavjese ili u kontrastnoj boji.
  4. Elementi dekor izabrani za ton Tekstilne spavaće sobe stvorit će posebnu atmosferu udobnosti u zatvorenom prostoru.
  5. Pištolji s četkima izvanrednih boja stvorit će svijetle akcente koje čine unutrašnjost vedrine i dinamike.
  6. Minijaturne tanke četke, trčeći oko ruba i donje zavjese, povucite tkaninu, eliminirajući nabore na njemu, formirajući glatke prijelaze i mekane valove.
  7. Pravilno odabrani element naglasit će posebnu teksturu luksuznih materijala.
  8. Ponekad upleteni pickup s velikim četkima je jedini način da se popravi teški rezač u otvorenom stanju.

Vijeće

Unatoč činjenici da u stilu ograničenja za uporabu dekorativnih četki ne postoje, vrijedi se pamtiti da su tradicionalno to elementi klasične, grčkog i rimskog dizajnera.

Nakon donošenja odluke o korištenju kurva pickup s tassolima u dekoru, potrebno je zapamtiti da su elementi potrebni za preklapanje vrste izvršenja ili nijanse s zavjesama za pjeskarenje. Čak i ako se četke za zavjese koriste kao naglasak, trebaju se pratiti nešto zajedničko s nosačima. Može biti slično sjaju ili matričnosti, prisutnosti pozlanja ili srebrnog prskanja, neku vrstu tehnike za obavljanje ornamenta.

Četke za zavjese: Kako odabrati ispravno i izvorno vezati?

Kako stvoriti četke za zavjese s vlastitim rukama?

Kao praksa, stvorena kod kuće, proizvod često izgleda još privlačnije od kupnje. Raspon profesionalno izvedenih dodataka je vrlo širok i omogućuje vam da odaberete optimalnu verziju dekoratora za sve zavjese i najizravnije interijere. Ali pickupi i četke, stvorene vlastitim rukama, omogućuju vam da lako odabrati prikladnost na boji zavjesa. Kao rezultat toga, slika izgleda potpuna i puna.

Članak na temu: Kako vidjeti balkon s plastičnim pločama vlastitim rukama (fotografija)

Za kreativnost, trebat će vam pređa, komad kartona, drveni prsten i lopta, ljepilo. Postoji vrlo jednostavna uputa koja će vam pomoći stvoriti izvorni i atraktivan dekor element.

  1. Iz kartona izrežite pravokutnik. Veličina matrice ovisi o željenoj veličini proizvoda.
  2. Na rezultirajućem okviru probudimo pređu, kao što je debela vuna. Što se više okreta, to će više veličanstveni i bogatiji će biti "suknja" iz naše četke za zavjese.
  3. Slobodni krajevi niti rade pod slojem vune i izvadite vanjsku stranu na vrhu. Niti su čvrsto vezanja, a na dnu cijelog dizajna je glatko rez.
  4. "Suknja" izvadite s matrice i čvrsto zavoj u gornjem dijelu. Ovaj kraj bit će pričvršćen na prsten ili loptu, tako da bi se trebalo pokazati da je najčudniji i uskiji.
  5. Ball i prsten pažljivo omotajte odabranu pređu tako da nema mjesta. Za bolji posao, lopta i prsten mogu se prevariti na nekim mjestima s ljepilom, tako da niti neće pomaknuti.
  6. Okrećemo kabel ili smo spremni spremni. S obje strane će se povezati s glavnim dizajnom, mora postojati slobodna nit.
  7. Uz besplatnu niti kabel kravatu do "suknja" i prvo proizvodimo kroz prsten, onda, kroz loptu. Dizajn se može dodatno osigurati s blago grijanim ljepilom.
  8. Odrežite sve pričvršćene teme ako se formiraju lumeni - zatvorite ih s rubovima ili pletenicama. Pripreman pribor.

Ako želite, domaće četke za zavjesu mogu se dodatno ukrasiti perle, rhinestones, stakleni voda - često zalijepljeni pribor. Često se ne koristi ne jedan, već nekoliko vrsta pređa. Zavarivanje metalnih niti lijepo izgleda.

Još jedan neosporan plus domaće ukrase je niska cijena. Profesionalni proizvodi su prilično skupi, pribor slične pribor, stvoren vlastitim rukama, izrađeni su ponekad jeftinije.

Četke za zavjese: Kako odabrati ispravno i izvorno vezati?

Kako lijepo povezati ukrasne žice s četkima?

Važno je ne samo da ispravno pokupiti pickups s četkama, morate naučiti da je lijepo vezati. Postoji nekoliko mogućnosti za takve prostore.

  1. Najlakši način je popraviti kabel na zidu pomoću posebne kuke, a dijelovi s četkima jednostavno vezati dvostruki čvor.
  2. Možete uzeti dvije četke učvršćene na različite žice. Ove žice su pričvršćene na kuku, a dijelovi s tassolama, pričvršćene zavjese, nacrtane su kabelima, tvoreći prekrasan čvor. Ako atraktivna veza ne radi, tada se ovo mjesto može ukrasiti dekorativnim brošom, velikim cvijetom ili premotom. Ova opcija daje robarima svečani i veličanstven izgled, ali se ne razlikuje u visokoj funkcionalnosti. Da biste otopili zavjese, morat ćete rastaviti cijeli dizajn.
  3. Djelost i stil povezani su u tehnici Macrame. Neki obrtnici mogu stvoriti jedinstvene slike od najjednostavnijih materijala.

Članak na temu: Kako napraviti okvir na zidu vlastitim rukama?

Još uvijek postoji beskrajni skup opcija, od kojih svaki ima vlastite prednosti i nedostatke.

Jednako je važno ispravno organizirati picke s četkima, na temelju načela privlačnosti i pravila geometrije.

  • S simetričnom vrstom lokacije, platna se pričvršćuju na istoj udaljenosti od prozora. To je standardno rješenje koje se najčešće primjenjuje na klasične porterce. Opcija vam omogućuje da instalirate harmoniju, naglašavajući višestruku razinu interijera. Kada se koristi u dekoru, ne-standardne spuštene ili bevoljene površine izgledaju malo neprikladno.
  • U asimetričnom rasporedu pickups, jedno platno je čvrsto na razini prozora, a drugi je nešto viši ili niži od ove oznake. Najviše je prikladna za nestandardne mogućnosti unutarnjih dizajna. Ova tehnika također ima funkcionalnu svrhu - uz pravilnu uporabu četki i materije, možete vizualno povećati sobu.
  • Testiran je samo jedno platno. Ova opcija izgleda najpovoljnije kada napravite dva prozora. U isto vrijeme, stvoren je sloj zavjesa između otvora prozora, koji slobodno visi, a na udaljenim granicama, platno se testiraju na jednoj razini.

Četke za zavjese: Kako odabrati ispravno i izvorno vezati?

Izlaz

Odabir prikladne četke ili dekorativne pickups na temelju njih, ne zaboravite na funkcionalnu svrhu sobe. Nitko ne zabranjuje korištenje sličnih elemenata dekoracije u kuhinji, ali moraju biti izrađeni od praktičnih materijala i nisu prezasićeni s detaljima.

Elementi koji obavljaju samo dekorativnu funkciju ne smiju se koristiti za odrezivanje zavjesa koji se stalno sastaju i otopi. U svim drugim slučajevima, četke ne isporučuju mnogo nevolja, donoseći samo estetski užitak.

Čitaj više