Prozori zavjese s balkonom: naučit ćete sve tajne

Anonim

Standardni apartmani su obično opremljeni balkonima u dnevnim sobama ili spavaćim sobama. Nije uvijek prikladno, jer uzrokuje poteškoće u stvaranju bilo kojeg određenog stila. Ipak, uvijek je moguće pogledati lođu. U tu svrhu odabire se prave tekstil - zavjese na vratima balkona. Varijante mase i odlučuju tek nakon skrupulirane selekcije.

Prozori zavjese s balkonom: naučit ćete sve tajne

Ukrašavanje prozora s balkonskim vratima

Zavjeti za zavjese na balkonu

Pravilo koje se odnosi na zavjese na prozoru s balkonom svih vrsta tekstila prozora - sprječavaju prepreke pri otvaranju prozora. Sklopivi ili ljuljački zaklopci moraju lako funkcionirati.

Prozori zavjese s balkonom: naučit ćete sve tajne

Ostali uvjeti:

  1. Sklad sa stilom. Nezamislivo, ako su platnene lijepe, ali u isto vrijeme zavjese na balkonu "ni do sela ili u grad". Potrebno je unaprijed razmišljati kroz stil, s obzirom na imenovanje prostorije u kojoj je otvaranje.
  2. Očuvanje dovoljne rasvjete s prirodnim svjetlom. Ponekad je to teško postići, pogotovo ako je čežnja glazirana, što po sebi potamljuje stan. Stoga se lagane zavjese za vrata balkona koriste za otvaranje pojavljivanja, tille zavjese ili montirane dodatne izvore svjetla unutar balkona.
  3. Prisilna asimetrija, koja je stvorena od strane balkonskih vrata s prozorom, je koristan - ne iskoristiti ovu značajku za igru ​​s portirima, neprihvatljivo je. Ali nemoguće je "pretjerati" - inače zavjese u dnevnoj sobi s balkonskim vratima postat će nonsenpice.

    Prozori zavjese s balkonom: naučit ćete sve tajne

  4. Balkon Windowsi nisu uređeni svijetle zavjese. Ne bi trebala ometati pozornost posjetitelja apartmana iz cjelokupnog interijera. Ako je dizajn same balkona tradicionalna u boji ili obliku, to je samo nešto naglašeno pomoću funkcionalnih dijelova. Strana prozora, na primjer.

Okus i vizija prekrasnih ljudi su različiti. Prije konačnog izbora, skup zavjesa za prozor s vratima na balkon i odaberite najprihvatljivije za sve članove obitelji.

Prikladni stilovi

Tradicionalni dizajn dvoslojnih zavjesa, odvija se, ali gubi relevantnost zbog raznolikosti drugih vrsta portera.

Članak o temi: Kashpo za cvijeće s vlastitim rukama. Što i kako napraviti prekrasnu kašu

Prozori zavjese s balkonom: naučit ćete sve tajne

Na primjer:

  • U klasičnom stilu, valjane zavjese na vratima balkona izvodi se iz bilo kakvih materijalnih tkanina, plastike, čak i papira. Boja i tekstura kombiniraju se s ukupnim konceptom odredišta - često su balkoni u kuhinjama, gdje su te mogućnosti prikladne. Stil sobe ne tolerira strogo monokromne zavjese, geometrijske obrasce, apstrakciju.
  • Kombinirani kompleti iz rimskih zavjesa i jednokratne zavjese na snimkama - prstenovi strogo metalik. Odgovarajući pravilu ne ometa otvaranje balkona. Osim toga, tkani nabori se ne zagrijavaju od sunčeve svjetlosti, što se ne može izbjeći s plastičnim rolu. Željeni obožavatelji visokotehnoloških stilova i minimalizma.
  • Modeli bambusa. Odgovarajuće u kuhinjama - postoji najviše "prirodna" atmosfera. Koristeći zavjese za prozor s vratima balkona, dobiti japanski stil s odgovarajućom entourageom. Također se koristi u dnevnim sobama, postavljajući nekoliko obrta na kurve u vijenac s nekoliko žljebova.

    Prozori zavjese s balkonom: naučit ćete sve tajne

  • Jalousie. Ako je balkon potpuno ostakljen, oni se tamo koriste, jer kod kuće, bez obzira na svrhu sobe, izgleda suho i službeno. Ako bez njih u stanu ne može učiniti, onda koristite rolete na vratima balkona, identičnu boju dizajna prozora. Dakle, to će biti neprimjetno. Važan je obavezna drugi sloj porcitara prirodnih tkanina.
  • Asimetrične zavjese. Popularno rješenje za drapetiranje balkona. Dizajn zavjese prozora s balkonskim vratima izrađen je jednostavno - dugo je poklopac pokriven u potpunosti, drugi završava na prozorskoj dasci, izaziva kamionet ili ukrašen titonom, pokazujući bogatu oblogu tkaninu.
  • Zavjese "kafić". Preporučuje se u kuhinji, dok se sastoje od raznih ruffs, hlađenje, slojeva. Užitak za stil zemlje ili Provence. Ali u isto vrijeme, otvor balkona nalazi se daleko od radnog područja. Odgovarajući namještaj je okrugli stol i stolice s visokim leđima, nadopunjuju sliku uličnog europskog kafića.

Članak o temi: Guma i poliuretanska boja na betonu za vanjski rad otporan na rad

Prozori zavjese s balkonom: naučit ćete sve tajne

Odabir jednog ili drugog stila, važno je vidjeti praktičnu korist od zavjesa na vratima balkona s prozorom. U jednom slučaju, širok prozornik djeluje, u drugome - ometa.

Pogledajte video dizajn

Odabir vijenca

Sada ne postoji nedostatak pribora za zavjese. Različite države ponekad se kotrljaju. Sljedeće odluke su zanimljive:

  1. Svjetle zavjese u sobi s balkonskim vratima, stvorenim od tila, organske, svile, kako bi se održali na nizovima ili tankim metalnim šipkama. Boja je odabrana kontrastnom krpom.

    Prozori zavjese s balkonom: naučit ćete sve tajne

  2. Tradicionalne rimske zavjese na vratima balkona ukrašene su prstenovima, dakle su pod lubrikantima strehe - debele glatke šipke s drugim slojem zavjesa.
  3. Eaves za valjane zavjese na balkonskim vratima u tvorničkim uvjetima su plastična kutija s unutar osovine, koja je rana s tkaninom. Nije potrebno mudro prilikom fiksiranja - on se samo drži za krilu. Jednostavno rukovanje čini model superpopular.
  4. Dvostruki ravni vijenci su dobri za duge zavjese u podu koji se sastoje od dvije trake i lambrequin. Takva kombinacija ne ometa otvaranje prozora. Čak i ako je bend jedan, prebačen prema vratima balkona, daje šarm cijele strukture tkanine.
  5. Asimetrične strehe su dobre kada je dizajn prozora balkona s zavjesama izveden odgovarajućim tkaninama. Ograničitelji u ovom slučaju postat će dizajner pronaći - oni će odvratiti pozornost od dizajna otvora prozora.

    Prozori zavjese s balkonom: naučit ćete sve tajne

  6. Kuke, prstenje. Dobro kada je tkanina savršeno draped i ima želju da pogodi sve luksuzne nabore. Na primjer - svilene zavjese na prozoru s balkonskim vratima ili posteljinom od izbliježenog materijala s iskre.

Odabir prikladnog skupa, ne biste trebali žuriti - savjestan pristup će dati najbolji rezultat. Prekrasne zavjese na prozoru s balkonskim vratima - ne jedinom opcijom za ukrašavanje otvora. Pažljivo ispitali opcije, možete se diviti raznolikosti i pronaći jedini, ugodan oku i dušu.

Članak o temi: Standardna visina vrata: Tipične veličine

Čitaj više