Sifon za tuš paletu

Anonim

Sifon za tuš paletu

Tuš kabine su vrlo popularne u apartmanima i privatnim kućama. Pogotovo su dobri u malim sobama, gdje je teško staviti kupaonicu. Bez obzira na kabinu, potrebno je organizirati protok vode iz palete u kanalizaciji, za koje je potreban poseban sifon.

Ovaj uređaj radi vrlo jednostavno. Sastoji se od zakrivljene cijevi, na dnu koji uvijek postoji voda. Sifon je montiran ne samo za tuš, već i za sve ostale vodovodne uređaje koji rade s vodom.

Sifon za tuš paletu

Sifhonske vrste za paletu

Tržište sanitarnog tržišta nudi razne sifons na materijalu proizvodnje, konfiguracije, kvalitete i cijene. Njegov izbor također ovisi o samoj paletini, naime iz ispusne rupe. Postoji nekoliko opcija za razvrstavanje takvih uređaja:

Prema načelu operacije:

  • U boci. Sifhon je dobio ovo ime, jer ima oblik jednostavne boce. Ali to ga ne sprječava da bude što prikladniji za uporabu i funkcionalan što je više moguće;
  • Cijev. Takvi sifoni na uređaju su još lakši od prethodnih. Oni su napravljeni u obliku zakrivljene cijevi, izvodi se iz plastike, metala, tako da imaju različita svojstva i opseg. Ali najčešći izgled je varala koja se može jednostavno ispružena.

Sifon za tuš paletu

Sifon za tuš paletu

Prema kontrolnim metodama:

  • Normalan. Upravljanje konvencionalnim sifon je napravio jednostavan utikač. Kada je nacrtana, voda ulazi u cijev, a od njega - u kanalizaciju;
  • automatski. Odvod se automatski otvara, osoba samo mora kliknuti na posebnu polugu. Vrlo je zgodan, jer se ne morate savijati;
  • Kliknite uređaj. Poseban dizajn plum utikača omogućuje vam da ga pritisnete na njega, nakon čega se automatski otvara. Ovo je najsloženiji sustav, stoga je najskuplji.

Članak o temi: Staklena ljuska: Prednosti i kriteriji odabira

Sifon za tuš paletu

Sifon za tuš paletu

Sifon za tuš paletu

Sifonski uređaj

Kao što je već spomenuto, postoji mnogo različitih vrsta sipona za tuš. Ali najpopularniji pogled su plastični sifoni koji imaju bolju kombinaciju cijene i kvalitete. Takav uređaj ima sljedeću konfiguraciju:

  • Rešetka koja zatvara odvod i upozorava ulazak u ulazak u velike čestice u cijevi;
  • Grid brtvljenje. Da bi se rešetka bila bliska paleti i nije dopustio vodu, gumena brtva je položena između njih;
  • Zategnut. On ima stranu, na koji je montiran pečat;
  • Pečat za mlaznicu od gume;
  • Vijak pričvršćen u maticu mlaznice;
  • Glavni detalj sifona ili zdjelu, u njemu uvijek prebiva vodu;
  • Valovita ili cijev koja povezuje šalicu s kanalizacijom.

Sifon za tuš paletu

Sifon za tuš paletu

Ove stavke moraju biti isporučene sa svakim sifon. Na primjer, gumene brtve i brtve upozoravaju tekuću vodu. Oni moraju biti s vanjskim i unutar odvoda palete za tuširanje. Svi vijci su izrađeni od nehrđajućeg metala, koji će osigurati trajnost cijelog dizajna sifona i njegovih vezanja.

Sifoni za niske i visoke tuš palete

Niske tuš palete nameću neka ograničenja korištenja raznih sanitarnih uređaja za njihovo održavanje, uključujući siphone. Da biste organizirali odvod vode iz takve palete, standardna boca sifona neće stati. Naravno, paleta se može instalirati na malom postolju, tako da ispod njega ima više slobodnog prostora. Ali negira sve prednosti takve duše. Da biste riješili problem šljive, stručnjaci preporučuju korištenje:

  • Valovitog sifona. Zbog svog fleksibilnog dizajna, takav sifon može se smjestiti u ograničen prostor, organizirajući potreban nagib za ispuštanje vode. No, minus vara je njegova niska snaga, a prljavština se brzo nakupi na svojoj unutarnjoj površini. Moguće je da će se uskoro takva sifona morati promijeniti. Srećom, trošak je nizak.
  • Cijevni sifon. Ima oblik cijevi S-oblika s vodenim čepom. Potrebno je malo prostora i pruža pouzdan odvod. Cijev je mnogo lakše čistiti od vatre.

Članak o toj temi: Koji rashladno sredstvo je pogodan za aluminijske radijatore?

Sifon za tuš paletu

Sifon za tuš paletu

A za visoke tuš palete, apsolutno se mogu koristiti sve vrste sifona. Zahvaljujući takvom dizajnu, instalirajte i zamijenite cijevi i drugi elementi su mnogo lakši.

Spajanje sifona

Postavite novi ili zamijenite već postojeći sifon je vrlo jednostavan, jer to ne trebate posebna znanja i posebne alate. Prvo morate pročitati upute, provjerite jesu li sve komponente dostupne. Da biste uspješno povezali sifon od prvog, takvi savjeti treba slijediti:

  1. Kako bi se osigurala pouzdana šljiva, paleta mora biti veća od ulaza kanalizacije.
  2. Stručnjaci preporučuju korištenje fleksibilnih plastičnih cijevi, jer su mnogo lakše regulirati.
  3. Nagib cijevi je približno 1-2 centimetra po duljini od 1 metra.
  4. Ako je između tuširanja i kanalizacijskog ulaza udaljenost od nekoliko metara ili više, onda morate instalirati posebnu pumpu koja će ispustiti vodu iz palete.

Sam sifon je postavljen prilično jednostavan. Prvo, roštilj je umetnut u odvod, oslobađanje slavine. Povezan je na dnu Šifonske posude, do njega - cijev koja ide u kanalizaciju. Cijev se stavlja na slavinu kanalizacije, cijev sifona je montirana. Potrebno je koristiti gumene brtve i brtve kako bi nemoguće propuštanje. Sustav je testiran oko 10-15 minuta. Ako, s velikom vodom, propuštanje vode nije otkriveno, možete sigurno upotrijebiti tuširanje.

Sifon za tuš paletu

Sifon za tuš paletu

Sifon za tuš paletu

Sifon sigurnosne savjete

Da biste odabrali prikladan sifon za vašu dušu, takve savjete treba slijediti:

  1. Jedan od glavnih kriterija pri odabiru je promjer odvoda paleta. Većina modela ima promjer 52, 62 i 90 mm. Iznos iznosa bi trebao biti u priručniku tuša, ali ga možete povrijediti sami. Naravno, možete uzeti sifon manjeg promjera, ali to će učiniti nemoguće pouzdano brtvljenje.
  2. Majstori i tekućina sifona. Izračunava se ovisno o visini palete, u kojoj se može nalaziti jedan ili drugi volumen vode. Na primjer, ako je promjer sifona 52 ili 62 mm, zatim za normalno odvod, maksimalna razina vode u paleti ne smije biti veća od 12 cm, a za veće sipone - 15 cm.
  3. Kako bi očistili sifon u budućnosti bez demontaže cijele duše, bolje je kupiti samočisteće uređaje. Svakako instalirajte malu rešetku na odvod, kroz koju kosa i druge male čestice neće pasti.

Članak o temi: Značajke instalacije generatora pare za tuš

Sifon za tuš paletu

SIFHON Servis i skrb

Održavanje uređaja sastoji se u redovitom čišćenju, ovisno o učestalosti korištenja tuša. Ako se sifoni koriste s promjerom od 52 ili 62 mm, potrebno je osigurati pristup za čišćenje, jer su prilično brzo kontaminirani. Sifoni s promjerom od 90 mm mogu se očistiti kroz prijemnu mlaznicu. Većina modela ima posebne zdjele u kojima je sve smeće odgođeno. Jednostavno se odvrnite iz sifona i čistim.

Koristite kemikalije za čišćenje mogu biti čak i potrebne, ali za ovo morate upoznati s uputama. Međutim, plastične ili valovito sipove mogu se deformirati nekim tvarima, stoga je vrijedno biti oprezan pri odabiru proizvoda za čišćenje.

Sifon za tuš paletu

Dakle, u odabiru i instaliranju sifona, ne postoji ništa komplicirano. Glavna stvar je pridržavati se svih preporuka i Sovjeta navedenih u članku.

Čitaj više