Razne školjke: umivaonik i pranje.

Anonim

Sudoperi: Vrste i svrha

Sudoperi su skupina sanitarnih uređaja namijenjenih prikupljanju i ispuštanju otpadnih voda.

Razne školjke: umivaonik i pranje.

Crtanje kabineta.

Postoji nekoliko vrsta školjki: kupke, toaleti, umivaonici, pranje.

Razlika u vrstama je posljedica ciljnog odredišta. Kupke se koriste za pranje cijelog tijela, to su velike prostrane školjke. Umivaonik - za pranje pojedinačnih dijelova tijela. Opraonice - za pranje kućanskih objekata (posuđe, povrće). Na pitanje od sudopera se razlikuje od umivaonika, može se odgovoriti ovako: umivaonici - uobičajeno ime za sve dionice kapacitete, a umivaonici su pogled na školjke kućanstava.

Washbasin je dizajniran za pranje pojedinačnih dijelova ljudskog tijela. Tradicionalno, za ruke i lice, instaliran je u kupaonici. Bide je također umivaonik (za osobnu higijenu). U dječjim ljekovitim logorima na ulici instalirani umivaonici za noge. Često smo u svakodnevnom životu pojma "pranje" ta stavka koja pere nešto vrlo zagađene - noge, povrće, jela. Ponekad u kuhinji, sudoper se naziva "rukovatelj", i vrlo prljave ruke su predstavljene, koje se moraju oprati nakon posla u vrtu ili gnječiti test.

Umivaonik: materijali i vrste

Materijali za umivaonike

Razne školjke: umivaonik i pranje.

Montaža umivaonika sheme.

Moderan kupaonica umivaonik može biti pravi remek-djelo umjetnosti.

Za materijale koji se koriste za proizvodnju različitih školjki, prikazani su 2 osnovna zahtjeva: otpornost na vodu i čvrstoću. U prisutnosti tih nekretnina, se razmatra estetika vrste, potražnja za skrbi, trošak.

Pranje umivaonika od keramike bila je najveća distribucija. Oni su prilično izdržljivi na pažljivom rukovanju. Međutim, umivaonik može srušiti ili dati ispucati kada u njemu udari tešku stavku). Keramički materijali za proizvodnju školjki: porculan i faience, Sanfarfore i Sanfayans. Prva 2 su prilično skupa, drugi 2 materijal je jeftiniji, a njihova kvaliteta i izgled nisu niže od prvog. Ostali materijali za proizvodnju: kamen, staklo i kompozite.

Članak na temu: Kako instalirati kineska metalna vrata: Značajke

Kameni umivaonici su najskuplji i luksuzniji, oni su izrađeni od prirodnog ili umjetnog kamena (mramor, granit ili onyx). Umjetnički mramor ima neke prednosti u odnosu na prirodni materijal. To nije samo jeftinije, već ima i glatku površinu, manje zahtijeva brigu i čišćenje.

Transparentni stakleni umivaonici su najmodernije masovne školjke. Izrađeni su od udarnog stakla.

Razne školjke: umivaonik i pranje.

Široki crtež umivaonika.

Kompozitni materijali se odlikuju povećanim potezima. Proizvedeni su kompozitni iz akrilnog (vezivni materijal) i punila (kameni mrvica).

Metalni umivaonik praktično je izašao iz upotrebe u kupaonicama.

Vrlo izvorni može se nazvati Wobies od drva. Za njihovu proizvodnju i operaciju potrebna je periodična impregnacija s vodenom tvari.

Vrste umivaonika

Danas postoji nekoliko glavnih vrsta umivaonika za kupaonice. Razlike između njih sastoje se u metodama pričvršćivanja. Prema vrsti učvršćenja prilikom instaliranja, oni su podijeljeni u suspendirane (konzole), otvoreni ("tulipani" i "bazeni") i namještaj (ugrađeni umivaonici). Svaki pogled ima vlastite prednosti. Suspendirani umivaonik - konzole su obično male (kako bi se smanjila težina dizajna), oni zauzimaju minimalno moguće mjesto, omogućuju vam da spasite prostor kupaonice. Pijenje vode i ispusni cijevi su montirane unutar zida: s jedne strane štedi prostor, s druge strane, povećava troškove instalacije.

Vanjski umivaonik nalaze se na podršci: lakše su instalirati, mogu postojati velika veličina i težina. Tulipani umivaonici stajati na neprekinutoj nozi, u kojem su cijevi i druge moguće komunikacije skrivene. Dizajn "Tazik" se odlikuje ekstravagancijom. Kapacitet stoji na ravnom stolnom stolu, kao na polici. Oblik spremnika za pranje (kocke, kugla, konusa) dramatično se ističe na ravnini stola, to stvara neobičan izgled i osjećaj da se sudoper može jednostavno uzeti i kretati.

Članak o temi: otvor prozora u opekom i drvenom zidu

Namještaj umivaonici imaju dodatne sadržaje, ugrađeni su u tablicu ili u kompleksu kupaonice namještaja, montirani su ormarići, police za pohranjivanje malih kupaonica. Također u pushbasinima namještaja prikladno je smjestiti sve priključne komunikacije unutar kućišta.

Pranje - sorte i metode ugradnje

Kuhinjski umivaonici se koriste za pranje predmeta koji se ne odnose na ljudsko tijelo (uglavnom jela, povrće). U svakodnevnom životu i pranje i umivaonik, a kupka se može koristiti kao uklet čovjek - gdje je bliže, ima ruku i pranje. Moderni sudoperi najčešće su od nehrđajućeg čelika - čelik s niklom i sadržajem kroma.

Po metodi instalacije, kuhinjski sudoper može biti uskrtljiva ili faktura. Sudoperi rezanja su instalirani u stolatovima kuhinjskih glava. Raznolikost oblika mortara je posljedica činjenice da u stolu možete smanjiti bilo koji traženi perimetar. Overlairy pranje u instalaciji lakše je rezati. Stavlja se na vrh gotovog kuhinjskog ormara (obično pravokutni oblik). Osim toga, njegova je vrijednost znatno manje.

Raznovrsne kuhinjske strukture ugoditi kupci. Jedno-, dvo- i multi-komorski ispiranja, kutna i ugradnja duž zida, pravokutnog, okruglog i ovalnog, ispiranjem s dodatnim filterom za vodu, ispiranjem s dodatnim plutom i odvodni filtar, razni u dubini, dimenzijama, debljini zida.

Na današnjem tržištu postoji velika raznolikost različitih školjki: i umivaonik i kuhinjski umivaonici. Izbor za kupca.

Čitaj više