Koje zavjese na loggiji bolje biraju: nekoliko korisnih savjeta

Anonim

Glazirane lođu u kućama dugo postaju norma. Zagrijani, lijepo uređeni prostori su dodatno mjesto rekreacije i slobodnog vremena. Da bi se stvorila ugodna atmosfera, ostakljena površina skrivena zavjesama, valjanim zavjesama i drugim proizvodima.

Koje zavjese na loggiji bolje biraju: nekoliko korisnih savjeta

Prozor loggia

Što trebate balkonske zavjese

Uzalud mislite da nema potrebe za ostakljenim balkonom s zavjesama. Atribut interijera, bez kojih nema stambenih prostora nije nužno cijenjen, pa čak i loggia je potrebna.

Koje zavjese na loggiji bolje biraju: nekoliko korisnih savjeta

Zavjese obavljaju nekoliko funkcija u zatvorenom prostoru:

  • služi kao unutarnji ukras
  • skriva se od znatiželjnih očiju sve što se događa na loggiji
  • Štiti od spaljivanja sunca, osobito gornjih katova
  • Služi dodatnoj zaštiti od ulične buke.

Pravilno odabrane zavjese će pretvoriti teritorij lože u dodatnu izoliranu sobu, gdje se odvijaju od obiteljskih briga. U sunčanom vremenu, zavjese će zaštititi pozadinu ili namještaj u sobi.

Kako dati preferencije

Veličina balkona je mala, a površine koje trebaju zavijati, područje je veće od one od standardnog prozora. U tom smislu, zavjese su odabrane na lođi koja ne smanjuju njegov prostor.

Koje zavjese na loggiji bolje biraju: nekoliko korisnih savjeta

Duljina proizvoda je odabrana tako da zavjesa ne ulazi u prozor. Prisutnost lambrequina, Ryushki, rasutih dekor i draperion u maloj sobi neprikladno. Zavjese u lođojžom su brže, tako da su proizvodi češće potrebni čišćenje ili pranje. Dokazana metoda izvršenja balkona prozora su rolete.

Jalousie. Značajke i prednosti

Kako odabrati rolete na balkonu i što su oni bolji od zavjese? Koristeći strukture s lamelama umjesto zavjesa imaju brojne prednosti:

  1. Sposobnost promjene intenziteta rasvjete;
  2. Jednostavna instalacija i jednostavnost kontrole;
  3. Gusta u blizini prozora, ostavljajući slobodan sabirnica;
  4. Pouzdana zaštita od sunčeve svjetlosti;
  5. Moderna vrsta proizvoda kombinirana je s mnogim dizajnerskim stilovima.

Članak o temi: Zoniranje jednosobnog stana s zavjesama

Koje zavjese na loggiji bolje biraju: nekoliko korisnih savjeta

Rolete

Što trebate uzeti u obzir pri odabiru zavjese za loggia

Odabir rolesa na balkonu, kupac nastaje pred teškim izborom. Svi proizvodi su podijeljeni u 2 skupine - horizontalne i vertikalne. Za proizvodnju se koriste različiti materijali - tkanina od poliestera, plastike, metala ili drva. Prije nego što odlučite što rolete na balkonu, bolje je izabrati, morate razjasniti kako se proizvodi ostakljenje lože.

Ako je balkon opremljen plastičnim prozorima, modeli se koriste posebno izrađeni za dizajne ili balkon rolete sa stropnim gorivom. Za lođu, ostakljena s aluminijskim profilima ili metalnim kutovima, ugradnja sjenila na balkonu provodi se montažnim stropnim nosačima. Dizajni od drva proširuju mogućnosti izbora, jer se mogu montirati bilo koji model.

Koje zavjese na loggiji bolje biraju: nekoliko korisnih savjeta

Nije dovoljno zaustaviti izbor na vašim omiljenim sjeninama za balkon. Glavna stvar je da je ispravno sakriti, bez oštećenja okvira prozora.

Horizontalne rolete

Proizvodi su popularni zahvaljujući svojim kvalitetama:

  • Horizontalne rolete na balkonu postavljene su odvojeno na svaki prozor, koji vam omogućuje da otvorite željeni dio ostakljene površine balkona;
  • Rotate Lamella usmjerava svjetlosni tok do željene strane;
  • Loggia s horizontalnim lamelama izgleda prostranije i udobnije;
  • Uz pomoć posebnih nosača, proizvod je montiran na plastične prozore bez bušenja okvira, koji štedi integritet prozora i pojednostavljuje instalaciju.

Koje zavjese na loggiji bolje biraju: nekoliko korisnih savjeta

Nedostaci strukture uključuju nemogućnost njegove instalacije na kliznu balkon prozora.

Horizontalne strukture izrađene su od nekoliko materijala.

  1. Aluminijski modeli se odlikuju različitim rješenjima boja i pristupačnom cijenom. Lamaderi se oslobađaju s mat, sjajnim ili poliranim premazom. Proizvod se lako očisti od prljavštine i prašine;
  2. Dizajni s plastičnim letvicama zadržavaju obrazac, lako čisti i jeftini;
  3. Modeli s drvenim letvicama pripadaju skupu kategoriju cijena. Proizvodi ne pregrijavaju, što je važno za prozore s pogledom na sunce. Takvi proizvodi su izdržljivi i izdržljivi;
  4. Proizvodi za fisure izrađeni su od materijala impregniranog s prašinom otpornim sastava, koji olakšava njihovo čišćenje. Boja sjenila na balkonu s osnovom tkanine karakterizira razna paleta. To vam omogućuje da odaberete proizvod koji se u kombinaciji s dizajnom boje lože.

Članak o toj temi: Kako povući kauč s vlastitim rukama

Koje zavjese na loggiji bolje biraju: nekoliko korisnih savjeta

Horizontalni proizvodi su pričvršćeni na otvor prozora, metodu preklapanja ili odvojeno svakom krilu. Za ugradnju se koriste posebni nosači, koji su uključeni u paket ili dvostranu traku.

Prilikom pričvršćivanja struktura na plastične okvire očekuju oprez kako ne bi prekinuli nepropusnost strukture.

Pogledajte video dizajn

Vertikalne rolete

Vertikalne rolete na balkonu u popularnosti ne zaostaju prema horizontalnim strukturama. Češće su izrađeni od tkanine ili plastike. Za razliku od horizontalnih proizvoda, vertikalni modeli montiraju se čvrstim mrežom, koji se skriva sve ostakljenog prostora. Iznimke su površine s krajeva balkona.

Koje zavjese na loggiji bolje biraju: nekoliko korisnih savjeta

Vertikalne rolete na prozoru posjeduju žrtve i nedostatke. Pluses dizajna uključuju:

  • Različite vrste upravljanja - premjestiti lamelande udesno, na lijevo ili smještaj njihove u sredini ostakljenog prostora;
  • Dizajn vizualno povećava visinu prostorije;
  • Modeli od tkanine i plastike karakteriziraju veliki izbor boja i crteža;
  • Proizvod je usklađen s drugim elementima ukrasa lože.

Nedostaci vertikalnih žaluzina na loženji uključuju pratnju buke kada se zrakom teče kroz njih.

Koje zavjese na loggiji bolje biraju: nekoliko korisnih savjeta

Blindovi za balkone s kliznim prozorima su odabrani s vertikalnim lamelama, jer montirati drugi modeli nisu mogući. U tom slučaju, dizajn je pričvršćen na strop, problemi s prozorima ne pojavljuju se jednostavno za pomicanje lamelada na desno ili lijevo.

Čitaj više