Betonski estrih: spol kako napraviti, uređaj i tehnologiju vlastitim rukama, betonski brand za popunjavanje

Anonim

Betonski estrih: spol kako napraviti, uređaj i tehnologiju vlastitim rukama, betonski brand za popunjavanje

Najpopularnija baza ispod završnog podne obloge danas je betonski debeli betonski estrih snage i trajnosti. Zbog toga je njegova instalacija toliko popularna među bazama ispod premaza. Osim toga, zahvaljujući njoj možete sakriti nedostatke poda, poravnavajući ga.

Vrste i imenovanje betonske kravate za pod

Prije nego što mijesite sastav cementa, morate se nositi s onim što je potrebno. Estrih je betonski sloj koji treba izlijevati između poda i završnog premaza. Tehnologija kuhanja rješenja može biti drugačija. Sve ovisi o brandu cementa, vrsti, od podne obloge i drugih čimbenika.

Betonski estrih: spol kako napraviti, uređaj i tehnologiju vlastitim rukama, betonski brand za popunjavanje

U pravilu, betonski estrih se izlije između premaza i nacrt poda

Funkcije koje betonski estrih izvodi:

  • Poravnava pod;
  • Skriva žice i cijevi koje su na podu;
  • Obavlja zaštitnu funkciju nacrta poda i ravnomjerno raspodjeljuje opterećenje;
  • Zagrijava pod.

Ponekad se punjenje napravi za podnom padinu. Na primjer, u kupaonici, kada opremljuju šljiva u podu. Pripravak i metoda pripreme nacrta poda odrediti vrste estriha.

Klasifikacija vijaka:

  1. Razdvajanje - Smjesa cementnog pješčana frakcija koja se stavlja na vodonepropusni sloj. Takva se metoda koristi u rasporedu poda pod tla, kao i u domovima gdje postoji velika vjerojatnost vlage ispod poda.
  2. Koji se odnose - Mort od cementa da sipa na pod s niskom razinom vlažnosti. Ova vrsta koristi tim radnika pri punjenju poda između podova.
  3. Plutajući - Estrih za izolaciju baze. Smjesa se izlije na izolaciju i rešetku za pojačanje. Nijedan kontakt između zidova i nacrta podova nije dopušten. Debljina sloja takve estrihe je 6 cm.

Svaka vrsta se koristi za određenu svrhu. Neki mogu hidroizirati pod, drugi - izolirati. Glavna stvar je napraviti rješenje i napraviti estrih.

Da biste stvorili rješenje, često se koristi Explorer. Takav materijal se dobiva nakon recikliranja betona u mrvicu. Mješavina napuštanja je najjeftinija opcija od kupnje cementa.

Članak o temi: Metode za uklanjanje blokada u kanalizacijskim cijevima

Karakteristična za betonske marke za podne estrihe

Beton se koristi u prostorijama različitih namjena: od garaža do višednevnih kuća. Zahtjevi za beton određuju se željenim opterećenjem na podu. Negdje je potrebno da kat može izdržati značajno opterećenje, u drugim slučajevima potreban je otpor otpora. Kriteriji, koji odabiru konkretnu čvrstoću.

Betonski estrih: spol kako napraviti, uređaj i tehnologiju vlastitim rukama, betonski brand za popunjavanje

Odabir betona za estrih u trgovini, trebate pažljivo ispitati karakteristike pristupačnih brandova

Apartman je najoptimalniji brandovi korištenja betona:

  • M100;
  • M150;
  • M200.

M100 se koristi za bazu za okvir za pojačanje i prilikom izgradnje temelja. Također s ovom markom možete napraviti topli kat. Mark M150 je pogodan za osobnu konstrukciju. Koristi se tamo gdje ne postoji agresivan utjecaj kemijskih reagensa. Također, ovaj se brand može koristiti u rasporedu garaže.

M150 se može koristiti za garažu samo pod uvjetom da opterećenje na podu neće biti značajno.

Betonski m200 ima umjerenu čvrstoću, koja se odnosi na klasu B15. Ovo je najznačajnija opcija za estrih. Život servisa je nekoliko desetljeća.

Marke M250 i M300 imaju veću snagu. Oni su otporni na podzemne vode i nepovoljne vremenske uvjete. Marke M350 i M400 ne koriste se za organiziranje stambenih zgrada.

Metode za stvaranje laganog betona za podne estrihe

Ponekad je potrebno napraviti lagan pod kako bi se smanjio opterećenje na preklapanje. Postoji nekoliko načina za to. Zahvaljujući njima, estrih će postati lakši i zrak.

Metode koje će pomoći u smanjenju težine otopine:

  • Kupnju gotovih mješavina;
  • Stvaranje laganog ispunjavanja vlastitim rukama.

Kupljene opcije su u njihovom sastavu cementa, nekoliko punila i aditiva. Takve lagane mješavine su potrebne kada se na bazi drvena. U isto vrijeme, ne mogu se instalirati na otvorenim prostorima iu hladnim sobama. Paul vlažnost treba biti 85%.

Betonski estrih: spol kako napraviti, uređaj i tehnologiju vlastitim rukama, betonski brand za popunjavanje

Kako bi se značajno ublažio betonski estrih, možete koristiti perlit ili glina

Svjetlosne veze imaju značajne prednosti. Brzo se zamrznu i već dnevno možete početi instalirati glavnu premaz. Također on izolira pod i pruža zvučnu izolaciju. Radovi na lijevanju takve estrihe mogu se jednostavno obaviti neovisno. To će oduševiti i malo skupljanje - 0,5 mm na 1 m.

Članak o toj temi: Kako napraviti vrata od suhozida: Naputak od majstora

Možete pripremiti lagano rješenje. U ovom slučaju, snaga materijala neće biti izgubljena. I beton za takvo izlijevanje trebat će manje, što će pomoći uštedjeti.

Moguće je ublažiti estrih pomoću sljedećih materijala.:

  • Ceramzit;
  • Vermikulit;
  • Perlit.

Keramzit je glinena granula ovalnog oblika. U isto vrijeme, oni imaju mnogo pore i različite veličine. Pojeli su ga dodati u rješenje, a onda ispadne keramitne beton. Betonski estrih na čestičnom jastuku pomaže u podizanju razine poda.

Vermiculitis je laminatni prirodni materijal. Dovoljno je snažno zbog srebrnih niti u svojoj strukturi. Obično koriste prošireni materijal.

Vermikulit ima visoke upijajuće kvalitete. 100 g tvari može apsorbirati 4 puta više vode. Zbog toga se otopina dobiva kao uniformu.

Prilikom odabira materijala, morate obratiti pozornost na veličinu granula. Ako je prevelika, onda izdržljivi estrih neće raditi.

Kada koristite perlit, mora se zagrijati na 1000 stupnjeva. Oblik perlit podsjeća na drobljeni kamen. Pruža dobru zvučnu izolaciju i toplo izolira pod.

Preduvjeti: Kako napraviti kravatu

Prije punjenja morate se pobrinuti za pripremni rad same temelje. Potrebno je riješiti duboke rupe, pukotine i nepravilnosti. Sama prostorija ne bi trebala imati nacrte. Također trebate hidroizirati pod, izvoditi armaturu i izolaciju.

Betonski estrih: spol kako napraviti, uređaj i tehnologiju vlastitim rukama, betonski brand za popunjavanje

Prije nego što napravite kravatu poda, trebali biste temeljito tretirati površinu, isperite ga od prašine i prljavštine

Postupak za obuku:

  • Trebate napraviti izgled, instalirati komunikaciju;
  • Očistite temelj od prljavštine i prašine;
  • Napraviti oznaku nulte razine;
  • Bazu treba rukovati premamer i dati vrijeme za sušenje.

Za privatnu kuću morat ćete uzeti tlo i poravnati ga. Za to vam je potreban slomljeni kamen i pijesak, koji bi trebao biti mokar. I tek nakon toga trebate

Označavanje, hidroizolacija i okvir.

Ako stari estrih ima značajne nedostatke, bolje je potpuno ukloniti.

Kada je nacrt pod u dobrom stanju, onda trebate samo tanki estrih. Komunikacijski izlaz mora se liječiti brtvilom. Uz zidove će morati staviti na posebnu traku. Izolacija se koristi samo ako su poželjni vlasnici.

Članak na temu: Kako napraviti čudesne lopate (Ripper)

Tehnologija podnih kravata Tehnologija: Upute korak po korak

Nakon pripreme površine, možete početi izlijevanje estriha. Ovaj proces uključuje nekoliko uzastopnih procesa. Također morate unaprijed pripremiti potrebne alate.

Betonski estrih: spol kako napraviti, uređaj i tehnologiju vlastitim rukama, betonski brand za popunjavanje

Ako se odlučite samostalno napraviti betonski estrih, onda bi trebao biti prethodno naučen studirati korak-po-korak upute

Uređaj za ispunu:

  1. Instaliranje signala. Za to morate pripremiti otopinu od pijeska i cementa u proporcijama 3: 1. Nalazi se u malim dijelovima svakih 50-60 cm u blizini jednog od zidova. U isto vrijeme, interval između svjetionika i zida trebao bi biti 20 cm. Beacon je ugrađen u otopini i poravnati njezin zaglavlje na razini nulte označavanja.
  2. Priprava otopine. Pripravak uključuje pijesak, cement i vodu. U nekim slučajevima mogu biti lagani materijali. Smjesa se pomiješa na homogenost.
  3. Ispunite kravatu. Morate početi s dugim kutom sobe nasuprot vratima. Morate kontrolirati razinu popunjavanja cijelo vrijeme. Nakon toga, estrih je ostavljen da se osuši za jedan dan.
  4. Uklanjanje svjetiljki. Potrebno je pažljivo ukloniti s betonske mješavine i odmah izliti rezultirajuću prazninu s otopinom. Nakon toga, pod bi se trebao osušiti oko mjesec dana.

U nekim slučajevima, za bolju snagu estriha i ubrzavanje procesa sušenja, može se progoniti betonska otopina. Za ovu uporabu posebne kemikalije. Suha tehnika podrazumijeva punjenje materijala preko estriha. Takva impregnacija pada na sve pore otopine i pomaže u jačanju.

Poželjno je ispuniti sve radove na slijevanju poda u jednom danu. To će osigurati homogenu površinu i jednolično sušenje podnog poda.

Također je važno malo osušiti estrih. Prvi dani nakon njezine popunjavanja trebaju vodu s vodom. Nakon tri dana vodnih postupaka, punjenje je prekriveno filmom i pospite mokrim piljevinama ili pijeskom. Također su potrebni za povremeno vode. Nakon 10-15, moguće je samo započeti završnu klijavost poda.

Polijevanje betona (video)

Napravite betonski estrih s vlastitim rukama je vrlo stvaran. Ali u isto vrijeme potrebno je uzeti u obzir masu čimbenika. Ispunite estrih - dugo i mukotrpan proces.

Čitaj više