Tuš kabina s hidromasažom

Anonim

Tuš kabina s hidromasažom

Tuš ili kabina naziva se posebna oprema zatvorena sa svih strana ili prostora kupaonice, opremljen potrebnim uređajima kako bi se istuširao. Obično se sastoji od zidova, paleta i zavjesa (vrata).

Danas su mnoge tuš kabine opremljene funkcijom hidromasažnog. Hidromasaža je vrlo koristan postupak tijela. Ima liječenje i opuštajući učinak na tijelo i jednostavno daje zadovoljstvo. Upotreba hidromasažom ne bi trebala biti pretjerana, jer ima vrlo povoljan učinak na tijelo u cjelini, pa kupnjom tuš sobe s hidromasažnom funkcijom, ne samo da ćete biti izvor čistoće, već i izvor zdravlja , Tuš kabine s hidromasažnom funkcijom također se nazivaju hidrobokoksi.

prednosti

  • Zauzimaju malo mjesto;
  • ekonomski potrošiti vodu;
  • visoka higijenska;
  • Dopustite: i opustite se i opustite se;
  • Implementirati wellness masažu tijela.

Osim navedenih prednosti tuš kabina, tu su i takve kabine koje izvode cijeli fitness programe. Oni doprinose promicanju zdravlja, sprječavaju pojavu prehlade i daju snagu cijeli dan.

Tuš kabina s hidromasažom

Tuš kabina s hidromasažom

Što uzeti u obzir pri odabiru?

  1. Veličina kupaonice.
  2. Pritisak vode. S niskim tlakom funkcija hidromasaža ne radi.
  3. Koji su materijali izrađeni dijelova tuš kabine.
  4. Paleta. Mora biti pouzdana i visoka kvaliteta da izdrže teška opterećenja; prostrani, ali s ovim kompaktom; Imaju površinu za olakšanje da ne slabi.
  5. Vrata (zavjese). Oni bi trebali lako i tiho gurati i odmaknuti se.

Tuš kabina s hidromasažom

Dakle, to je ono što trebate učiniti prije nego što kupite tuš kabine s hidromasažom:

  1. Izmjerite mjesto dodijeljeno i odredite veličinu kabine.
  2. Pojasnite li se tlak vode za ovu kabinu? Tlak vode se može naći u HSEK-u, a minimalni tlak za kabinu može se dobiti od proizvođača. U pravilu, mnogi od njih ukazuju na to u karakteristikama opreme. Danas, na tržištu tuš kabina s hidromasažom u njemačkim kabinama "Hoesch", talijanski "jacuzzi" i španjolski "hidro-okvir", najmanji pritisak na koji radi hidromasaža.
  3. Obratite pozornost na koje su materijale izrađeni od zidova, palete, vrata ili zavjesa za tuširanje. Najbolje hidromasažne tuš kabine imaju staklena vrata i akrilne palete koje moraju imati debljinu od najmanje 10 cm.
  4. Vrata trebaju biti čvrsto položiti na zidove kabine tako da voda ne teče u bilo kojem slučaju.
  5. Pripremite potrebne alate i detalje za instaliranje tuš kabine, a bolje je pozvati profesionalne kolekcionare da ga instaliraju kako biste izbjegli oštećenje i pogreške prilikom instaliranja.

Članak na temu: Kako odabrati pravu kuglicu

Materijali

Zidovi, vrata, krov i paleta tuš kabina mogu biti izrađeni od različitih materijala. Od koliko će ovi materijali biti visoke kvalitete, ovisit će se vijek trajanja tuš kabine. Osim toga, to je iz materijala koji ovise o tome koja se briga mora provoditi iza kabina.

Najčešće se tuš kabine, zidovi i vrata od kojih su od polistirena. Glavni nedostatak ovog materijala je da se nakon vremena postane blatna i razvoda se pojavljuju na njemu. Da se ne bi naišli na takve probleme, možete odabrati staklene tuš kabine. Oni stoje malo skuplje, ali izgledaju vrlo lijepo, a uz pravilnu skrb će uvijek ugasiti. Osim toga, sada možete pronaći tuševe s uzorkom, nijansom i mat naočalama.

Tuš kabina s hidromasažom

Tuš kabina s hidromasažom

Palete tuš kabine su:

  • lijevano željezo;
  • željezo;
  • akril;
  • keramika;
  • i od umjetnog kamenja.

Tuš kabina s hidromasažom

Tuš kabina s hidromasažom

Tuš kabina s hidromasažom

Briga za tuš kabine

Da bi tuš kabinu dugo služila vama i vašoj obitelji, morate se pobrinuti za to i ispravno brinuti za nju.

Evo nekoliko savjeta za ispravnu brigu o tuš kabinama:

  1. Mnoge slavine inozemne proizvodnje nisu osigurane za naše stvarnosti, pa je potrebno uspostaviti nekoliko filtara za smanjenje negativnog učinka lokalne vode na opremu.
  2. Nakon što je prihvatio duše, potrebno je oprati kabinu palete posebnim sredstvima za čišćenje i osušiti spužvu. Zidovi i vrata također se trebaju oprati ili samo obrisati od sapuna razvoda i kapi vode.
  3. Vanjski metalni dijelovi, cijevi, dizalice i miješalice također su potrebne za povremeno obrišite posebnim sredstvima za čišćenje.
  4. Kako bi se proširio rok za ugrađeno pozadinsko osvjetljenje, moraju se isključiti nakon uzimanja tuša.

Tuš kabina s hidromasažom

Vrste tuš kabina

Postoje mnoge varijacije tuš kutija. Ovisno o izvršenim funkcijama, odlikuju se sljedeći tipovi:

  1. Jednostavan.
  2. Višenamjenski.
  3. Kombinirani.

Članak o toj temi: 10 novih ideja, kako ukrasiti dječju sobu (50 fotografija)

Jednostavna tuš kabina To je mali kutak za tuširanje u kupaonici. S obje strane, oni su ograničeni na zidove kupaonice i s ostatkom jednostavnih zavjesa za kupaonicu. Ispod je paleta. Vrh ostaje otvorena. Plus takvih tuš kabina je da su jeftini i ne zauzimaju mnogo prostora.

Višenamjenski tuš kabine opremljeni potrebnom tehnikom za izvođenje mnogih funkcija. Takve kabine mogu stvoriti uvjete i turske kupke, a kiša u tropskim šumama može izvršiti vodenu masažu, stvoriti aromatiziranu paru i opremljena pozadinskom osvjetljenjem. Takve kabine upravljaju vrlo zgodan elektronički sustav.

Kombinirane tuš kabine - To su prilično originalni i elegantni multifunkcionalni hidrobokoksi s hidromasažom, koji su postavljeni od strane njihovih proizvodnih tvrtki kao kućnih spa salona.

Tuš kabina s hidromasažom

Tuš kabina s hidromasažom

Tuš kabina s hidromasažom

U obliku dodjeljivanja:

  • kutni;
  • kružni;
  • ovalan;
  • pravokutan;
  • i poligonalni tuš.

Najpopularniji su kutni, budući da je s takvim oblikom kabine da se prostor kupaonice može koristiti kao racionalni. Su najbolja opcija za kupaonice malih veličina. Stoga možete pronaći kutni vodiči u različitim cjenovnim kategorijama.

Vrste hidromasaže

Masaža vode pod tušem je okomita i kombinirana. Najpogodnije je okomito hidromasesaža, jer u ovom slučaju tuš se može uzeti i sjediti, a masaža dobiti sve dijelove tijela. Podešavanjem intenziteta protoka vode, može se dobiti iz opuštajuće masaže do snažnog.

Kombinirano hidromasaž uključuje i vertikalnu i horizontalnu masažu vode. Takva hidro masaža se događa u velikim hidroboksima s kadom.

Timo, na primjer, nudi tuš kabine s hidromasažom sljedećih vrsta:

  1. Tuš. Timo T-1120 l / R - opremljen sa šest mlaznica istog promjera, koji obavlja okomito hidromasesaž leđa i nogu;
  2. Tuš. Timo TL-1503 također je opremljen sa šest mlaznica koje obavljaju vertikalno hidromasažno. Paleta ima visinu od 20 cm.
  3. Tuš. Kabina Timo T-7709 - Rad mlaznica može se kontrolirati putem elektroničkog sustava i podesiti na željeni način.

Osim gore navedenog, u nekim hidrobokovima postoji "tropska tuš" funkcija, koja se pripisuje jednom od vrsta hidromasaže. Takva masaža savršeno eliminira umor i izvrsno je sredstvo stresa.

Tuš kabina s hidromasažom

Tuš kabina s hidromasažom

Tuš kabina s hidromasažom

Popularne veličine

Za male kupaonice prikladne su tuš kabine s hidromasažnom veličinom od 80 * 80, 90 * 90, 100 * 100. U pravilu, njihov standardni skup uključuje samo tuš i vertikalno hidromasaž. Može uključivati ​​tropski tuš. Oni imaju oblike, češće kutni, okrugli i kvadrat. Osim toga, tu su presavijeni tuš kabine, koji su u presavijeni oblik ne više od 20 centimetara.

Članak o temi: Dekorativni kaput žbuka

Za kupaonice srednjih veličina, kabine su pogodne: 120 * 80 * 215 (širina * dubina * visina).

I za velike kupaonice, možete kupiti hidromasažnih tuš kutija s kadom. Neki od njih su dvostruki. Obično su veličine:

  • 150 * 85 * 218 (duljina cm * dubina cm * visina cm);
  • 170 * 90 * 220;
  • 150 * 150 * 222;
  • 150 * 150 * 223 (dvostruko).

Tuš kabina s hidromasažom

Injektori

Tri vrste mlaznica (voda i raspršivači zraka) instalirane su u tuš kabinama:

  1. Hidromasaža;
  2. Aeromasaža;
  3. Kombinirani.

Kroz hidromasažnih mlaznica, voda se isporučuje s tlakom, kroz aeromasa na zraku, pretvarajući se u mjehuriće. I voda i zrak se poslužuju kroz kombinirane mlaznice.

Tuš kabina s hidromasažom

Tuš kabina s hidromasažom

Tuš kabina s hidromasažom

Dodatne funkcije

Svake godine tvrtka koja proizvodi tuš kabine pokušava poboljšati kvalitetu i funkcionalnost svoje opreme, tako da se duše mogu uzeti i opustiti i ojačati svoje zdravlje. Iz tog razloga, hidrobosnici se sada proizvode s više mogućnosti. U ovom trenutku, kao dodatne funkcije pod tušem. Kabine su instalirane:

  • Elektronički upravljački sustavi koji olakšavaju konfiguriranje i upravljanje funkcijama kutija za tuširanje.
  • Radio.
  • Ventilacija.
  • Sjedalo.
  • Police za postavljanje stvari.
  • Držači za ručnike, rukohvate i kuke.
  • Funkcija "tropski tuš".
  • Ukrasne pozadinsko osvjetljenje.
  • Elektronska ploča ili zaslon za kontrolu intenziteta hidromasaže.
  • Regulator temperature.
  • Timer.
  • Posebna jedinica za aromaterapiju.

Tuš kabina s hidromasažom

Proizvođači i cijene

Najbolje tvrtke koje proizvode jednostavne kabine danas se razmatraju:

  • Hyber;
  • Ammari;
  • Svježe;
  • Eurosun;
  • Pegas;
  • Sinowel;
  • Nautico.

Tuš kabina s hidromasažom

Tuš kabina s hidromasažom

Tuš kabina s hidromasažom

Među proizvođačima višenamjenske kabine ističu: Utoči, Midocean, Teuco, Willer i Bosch, Niagara, Staklo i Apollo.

Tuš kabina s hidromasažom

Tuš kabina s hidromasažom

Najbolji proizvođači kombiniranih čeličnih kabina: Gruppo Treesse, Fituche, eago, Coliseum, Tarim, Jacuzzi, Movida, Avanta.

Tuš kabina s hidromasažom

Među domaćim proizvođačima, visokokvalitetnim i jeftinim hidroboksima proizvode Aquapol i Atlantis. Izuzetno dobre hidromasažne kabine za tuširanje proizvodi finsku tvrtku Timo.

Tuš kabina s hidromasažom

Cijene za hidrobojeve variraju ovisno o veličini, funkcionalnosti, proizvođaču, markama i materijalima koji se koriste u montaži. Danas se tuš soba može kupiti od nešto manje od 1000 i završava s 10 tisuća dolara.

Čitaj više